Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

sima merhaba
buradan hiç ayrılma olur mu?sormak istediğim o kadar çok şey var ki.liste yapmam laım.uun bir liste olacak emin ol.
paylaşımını için tekrar teşekkürler

bu konu hareketlenmiş çok sevindim takip ediyorum sürekli ne güzel çok güzel sima sen harikasın iyiyki geldin neşe güven ve cesaret getirdin cnm
zahidem görüşmeniz güzel geçer inşş cnm gelişmeleri bekliyoruz

ahidem ..buranın sürekli takipçisiyim artık.umarım güel geçer görüşmen.ya emi.
sima;sanırım bir grup ta bi oluşturacağı burada.başvuranlar gün sayanlar yavrusuna kavuşanlar olarak..
herkese hoş,umut dolu bir gün olsun.

burayı hareketlendirdiğime sevindim ayrıca umut verdiğim içinde mutlu oldum aslında ben sadece yaşadıklarımı yazıyorum miniğimle dünyanın en güzel şeylerini yaşıyoruz bu arada çokda kavga ediyoruz bana verdiği cevapları duysanız şaşar kalırsınız bayılıyorum kuşumla kavga etmeye rabbim hepinize nasip etsin bu güzel duyguyu ne olur özellikle tüp bebek denemesi yapıpda tutmayan arkadaşlarta sesleniyorum daha fazla kendinizi maddi ve manevi olarak yıpratmayın bu yola başvurun öyle güzelki doğurmuş olsaydım bu kadar sevemezdim heralde bizim ailemizin evimizin neşe kaynağı oldu kızımız ne olur kendinizi daha fazla yıpratmayın....

merhabalar,ben bu konuyu dün gördüm ve sizleri çok takdir ettim.yuvadan çocuk alarak,onlara kucak açarak öyle harika birşey yapıyorsunuz ki yazmadan geçemedim.hem çok sevap hem de bir çocuğun hayatını değiştiriyorsunuz.ben kendi doğurduğum çocuğuma annelik yapıyorum ama bence sizler çok daha vefakar ,çok daha kutsal ,anneliği çok daha takdir edilesi annelersiniz.o kadar duygulandım ki bu topiği okuyunca,gözlerim doldu.sizler çok yüce gönüllü insanlarsınız.
sima yazdıklarını okudum kızınla ilgili gözlerim doldu.yüreğin kocaman..kendimi koydum sizin yerinize bu derece gönlümü açabilir miydim,bilemiyorum.. diyorum ya evlat edinenler ve evlat edinmeye karar verenler sizler çok özel insanlarsınız.sizleri tebrik ediyorum.

belay güzel sözlerin için çok tşkr ederim ben kendi adıma konuşayım olayın sevap günah kısmıyla hiç ilgilenmedim hatta bu konun başlarında bir arkadaşımız yazmış kız babasıyla aynı odada durmaması gerekiyormuş oğlan annesiyle evlat edilen çocuklar için söylenmiş ve ben bu yazıyı okuyunca çok üzüldüm bu tarz bi yaklaşım hiç hoş değil onlar bizim evlatlarımız rabbim onları doğurarak değil bu şekilde bize nasip etmiş kaldıki bunun günah olacağını düşünmüyorum bir evlat yetiştiriyorsunuz emek veriyorsunzu belki sokaklardan kötü bir hayattan kurtarıyorsunuz buna nasıl günah diye bir yorum yapılır anlamıyorum hepimiz müslamanız elhamdüllalah ben kendimce günahıda sevabıda çok iyi bilirim ve günah olduğuyla alakalı hiç bişey kurani kerimde okumadım okuyan varsa lütfen bizi aydınlatsın kaldıki benim eşimin kuzenleri hepsi hoca ilahiyat fakültesi mezunu onların yaklaşımı okadar güzeldiki o kadar güzel cesaretlendirdilerki bizi ve en az bizim kadar kızımızı seviyorlar bu anlamda günah yada sevap kısmını hiç düşünmedim sadece güzel kızıma vereceğim güzel geleceği düşünüyorum onun için yaşıyoruz rabbim bizi ona onuda bize bağışlasın aminnnnn

Merhaba arkadaşlar bende foruma yeni üye oldum ve evlat edinmek için sıradayım. Dün kurumla görüştüm ve 34. sıradayız. (Başvuralı 13 ay oldu) Sima_ nından anlattıgı gıbı 3-4 yıl beklendıgını uzmanlar soyluyor ama beklenmıyor. gecen hafta bir arkadaşımız melegını kollarına aldı ve tam 18 ay olmustu. Cevremizdeki insanların yanlıs bılgılendırmelerınden dolayı ılk baslarda bende cok korktum kafamda acabalar vardı ama sima_dahil cevremde evlat edınen 5-6 aıle var ve onları gordukce onlarla konustukca acaba sorularıın yerıne bebegım ne zaman gelecek soruları almaya başladı. Sima_ gibi bende tecrubelerımı paylaşmaya hazırım. Double hamılelık gecırıyoruz, cok sabırlı davranıyoruz ama sonunda herseyın guzel olacagına ınanıyorum.

amin allah sizi birbirinize bağışlasın,allah ayırmasın.günah denilen yorum bana çok ama çok dayanaksız ve saçma geldi.tabiki günahı sevabı allah bilir.ben de din bilgini falan değilim ama bir çocuğun hayatını değiştirmek,güzelleştirmek günah falan olamaz.olsa olsa sevap olur.tabiki sizler bunu aman sevap kazanayım diye yapmıyorsunuz,lütfen beni yanlış anlamayın.ama ben bu hareketin aynı zaman da sevap teşkil edebileceğini de hissederek değindim sadece o an.yaptığınız güzellik zaten öyle ölçülüp tartılacak birşey değil.ne mutlu sizlere..

bu topiği takip edicem artık güzel haberlerinizi,müjdelerinizi okumak için

elif_Üdia canım arkadaşım h.geldin senide burda görmek çok güzel
biz elif dila ile internette tanıştık arkadaşlar bizim takıldığımız yine bu konu ile alakalı başka bir forumumuz vardı yaklaşık 6 senedir o foruma yazıyordum ama bazı nedenlerden dolayı oraya yazmaktan vazgeçtik biz dışardada görüğşüyoruz elif dila ile ve çok güzel bir dostluk kurduk rabbim bozmasın yine bu şekilde dışarda görüştüğümüz 9 aile var nette tanışıp dışarıya taşıdık dostluklarımızı şimdi fırsat buldukça çocuklarımızı biraraya getiriyoruz beraber büyüyorlar gerçeği çocuklarımıza anlatma yaşı geldiği zaman birbirlerine destek olacaklarına inanıyoruz iyi arkadaşlar dostlar olsun diye çabalıyoruz
ben yine bu forumda okjudum arkadaşlardan birinin abisi bu anlamda sıkıntı yaşamış galiba ama onların söylediği yaş çok geç bir yaş pedagogların ve kurumun önerdiği yaş en geç 5 yaş 5 yaşından sonra sıkıntı yaratabilir ama 4 yaşında pedagogla görüşmeyi planlıyoruz eminim en az yara ile bunu atlacağız bebekliğinden itibaren doğru davranış çocuğu doğru yönlendirmek çok önemli ben bu konu ile alakalı sayısız psikoloji kitabı okudum ve okumayada devam edecem ayrıca psikoloji danışmanıylada görüşmeye başladım kızıma doğru davranmam açısından beni yönlendiriyor çok faydasını göreceğime inanıyorum herkesede tavsiye ederim çocuklarımıza davranışımız ne kadar iyi olursa anlatırkende o kadar rahat oluruz ve en az zararla işin içinden çıkacağımıza inanıyorum en önemlisi onlara güven vermek güven verebilirsek zaten çok rahat bu işin içinden çıkarız ..

belaycım o yazıyı sana yazmadım canım yanlış anlama sen hazır sevap kısmını devreye sokmuşken o yazıyı yazan arkadaşa cevap vermek istedim hani bu şekilde düşünüp lütfen arkadaşlarımızı kötü anlamda etkilemesinler bunu yaşayan bilir yaşamayan bizim nasıl sıkıntılardan geçtiğimizi anlayamaz lütfen herkes bu anlamda destek olsun destek olmak istemeyen en azından moral bozucu şeyler yazıpda arkadaşlarımızı kötü anlamda etkilemesinler bu çok hassas bir konu o anlamda hatırlatma yapmak istyedim ve senin güzel düşüncelerin içinde tekrardan tşkr ederim

Allah bagışlasın canım negüzel bir duygu olmalı çok iyi etmişsin darısı olmayanlara olsun inşllh...bende 1 yıllık evliyim biz şimdi çocuk konusunda çok istekli degiliz biraz kendimzi toplayalım diyoruz hayırlısı olsun herkez için...

sevgili sima
aklımda ilk gelenleri a önce listeledim lütfedersen cevaplarmısın?

çocuğu ilk eve getirdiğinide tepkisi naıl oldu?
sie sokuldumu ne kadar amanda alıştı?
anne baba dediğini duymak nasıl bir duyguydu?
diğer annelerin çocuklar gibi siin peşiniden dolaştımı anne diye?
eşini sevgisini nasıl gösterdi?
sie yardımcı oldu mu apladığında hastalndığında?
arayıp sordumu merak ettimi?
çevrenile iletişimini nasıl oldu?
aileden destekçilerini oldumu?
bebeğini yalnı kaldığını hissettiğinde anneee diye seslendimi
bağlanmak kolay oldumu?

çok oldu belki...ne yapayım merak diyorum.ne olacak nasıl olacak.:26:

şimdiden teşekkürler

teşekkürler belay

sölerinie aynen katılıyorum.ne günah ne sevap peşindeyim.içimde bir sevgi var.benim ona ihtiyacım var.o yavrunun da bana ihtiyacı var.inşallah birbirimii tamamlıyacağı.

hoşgelmişsin elif dila

Son düzenleme:

denizcim valla çok şekersin soruların çok hoşuma gitti cecaplarını hemen vereyim
1.çocuğumu ilk gördüğümüzde babasıda bende aşık olduk hatta iki bebek vardı biz sadece kızımızı gördük öbür bebeğe bakmadık zaten öbür bebeğide görmek saçma geldi bize pazardan malmı seçiyoruz dimi bebeğimizi eve getirdiğimizde tepki veremedi çünkü daha bir aylıktı ama hiç yabancılık çekmedi
2.hemen alıştı
3.anne dediği zamanı anlatmak tarifsiz bu anlatılmaz ilk bu kelimeyi duyduğumda bir yaşındaydı hüngür hüngür ağlamıştım 6 aylıkken baba dedi babası heyecandan dili tutuldu
4.peşimi hiç bırakmıyorki ne benim nede babasının peşini bırakmıyor :)
5.eşim ilk gördüğü andan itibaren kızına aşık onun gözlerinin içine bakıyor
6.babası ilk zamqanlar işten kaçıp kaçıp eve gelirdi iki dakka göreyim diye hastalandığında sabaha kadar uyumuyor kızının başında bekliyor yemeğini yediriyor uyutuyor akşamları kızının uyku saati gelene kadar kızıyla oynuyor
7.çevremden ters bi tepki görmedim hoş görsemde farketmezdi çokda umurumda olmazdı kapımı kapatırdım o insanlara olup biterdi
8. ailelerimiz kızımızı aşık bi hasta olsun bütün sülale evde alıyor soluğu bizim cadı anneanesine bide teyzesine aşık onlarda ona kuzeniyle çok güzel anlaşıyorlar
9.bebeğim sadece yanlız değilken herdakka annecim diye seslenir anne yada baba demez annecim yada babacım der yapışık gibiyiz herdakka dibimizde uyku saatleri haricinde
10. daha gelmeden bağlandık biz ona gördüğümüz an zaten aşık olduk gözümüzün nuru biricik aşkımız oldu o bizim hemde ilk andan itibaren
canım inşallah aydınlatabilmişimdir seni aklında başka sorular olursa sorabilirsin elimden geldiğince cevaplarım çok güzel sorulardı bayıldım valla cevaplarkende zevkle cevapladım ...

sima
çok teşekkürler.göümün yaşından or okudum.sümüklüböcek oldum.sağolll

çok güzel canım ya Allah bağışlasın tatlı kızınızı inşllh annelik duygusunu Allahım tüm isteyen herkze nasip etsin.

canım ya yazdıklarını okuyunca kalp atışlarım hızlandı ,ağladım, heyecanlandım, umutlandım, mutlu oldum, ve çook sabırsızlandım istiyorumki yarın yok hatta şimdi arasınlar bebeğiniz hazır diye heralde heyecandan bayılır kalırım... gerisini artık düşünemiyorum bile... senin sayende aldığım karardan mutlu oldum bugün ...sağol iyiki varsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…