[oh oh oh maşallah kızlar :) coşmuş buralar... çok sevindim ne güzel kaynaşmışsınız, tarifler konuşulmuş, erik marmelatı görüyorum :) elinize sağlık şimdiden... bugün pazara gittim, çok şükür vişne bulabildim.. kilosu 3 liradan iki kilo aldım, ama çok yorgundum bugün yapamadım kompostoyu, yarın inşallah nasipse..vişne zamanı geçmeye yakın haberiniz olsun.. çilek düşünenler de elini çabuk tutsun... eriklercışmuş pazarda.. haftaya erik almayı düşünüyorum kısmetse...
barbunya sormuştu biriniz, ismini unuttum kusura bakmasın :) baktım pazarda yoktu bu hafta... olsaydı bende alacaktım buzluğa atmak için...
Gezınırken gordum ne guzel bır topık bu
hayırlı olsun
G
gazeldustubaglara
:)
Bol bol paylasım olsun bılmedıklerımızı ogrenelım ıns:)
Bende cılek recelı yaptım, vısne ve bezelye koydum buzluga recelını yapmakta ıstedım ama vaktım yoktu posetledım attım hepsını:) kıs gunu cıkarıp recel yapmak ıstesek olur mu acep
Herseyın dogalını yapmaktan yanayım cocuklarım ve kendımız ıcın
Yazdan domates sosu yapar butun kıs kullanırım
Taze fasulye haslarım tursularımı yaparım suan aklıma gelenler:)
Ama hepsıne tatılden sonra baslıycam ınsallah 4 hafta sonra
burda anca zamanı oluyo zaten dometesın falan
Takıbınızdeyım kızlar
teşekkürler canım hoşgeldin aramıza, vişneyi buzluğa atmak mantıklı ama ben buzluğu doldurmamak için genelde kavanozları değerlendiriyorum.. kış ortasında vişneleri çıkarıp hoşaf yapabilirsin ama reçel olurmu bilemiyorum, malum reçel için çekirdeklerinin çıkması lazım...buzunu çözünce çıkarmaya kalksan da ezilir, istersen marmelat yapabilirsin ama :)
Taze fasulyeyi nasıl buzluğa koyuyorsunuz ? Geçen sene az kavurdum ve koydum ama yinede kokusu hoşuma gitmedi. Var mı yöntemi?
Buzluğa koymaktan en çok çekindiklerim.
bende buzluk fasülyesini hiç sevmiorum, pişmiyo ve tadı buz kokuyo :)
kurutmak en mantıklısı, bu sene kurutmayı düşünüyorum...
güzel konu
ben de dün 3 kilo vişne aldım
eşim iftara kadar çekirdeklerini çıkardı
iftar sonrası 2 kilo şeker ile kaynattım.
bi 3 kilo daha almak lazım.
kış için iyi oluyor.
güzel tariflerinin devanı bekliyorum
bende yarın yapacam nasipse vişneyi aldım, komposto yapımı için yarını bekleyin kızlar :) çok pratik ve çocuk oyuncağı kadar kolay bir tarifim var...
teşekkürler güzel bilgileriniz için, kolay pratik tariflerle bile hamarat olmak bu kadar kolaymış
turşuyu öğrenmek bende çok istiyorum, çok tuzlu olmayan çıtır çıtır yene bilen turşular. :) bu arada ben geçen sene şeker fasülye böyle geniş yapılı fasülyeyi doğrayıp direk buzdolabına atmıştım iki ay önce çıkardığımda pişmedi maalesef, fasülye o konuda sıkıntılı, anneme söylediğimde o da pişmemiştir dedi birisi yapmış pişmemiş, dolmalık biberlerde sıkıntı olmuyor, onun için yazdığınız gibi fasülyeyi biraz domatesle öldürmek lazım
teşekkürler canım, turşuların zamanı daha var, azcık bekleyeceksin, her çeşit turşu yapacağız inşallah,..:)
ayyyy cok guzel burası ben 2 yıllık evlıyım ama hıc kıslık hazırlık yapmadım annemın uzerıne yapıstım :):) bende yapmak ıstıyorum ama bılmıyorum bende gelebılırmıyım yanınızaaa
bende ogrenmek ve yapmak ıstıyorum anneme hava atıcam
mesela kıraz marmelatından baslıycam :)
hoşgeldin canım sorduğun kabahat sefa getirdin, annene kaynanana seve seve hava atma taktikleri öğretilir itina ile
ben de bilemedim. benim bildiğim dışardan alınan meyve kurularının kıvam ve kalitesini evde yakalamak imkansız gibi bir şey. çünkü onlar özel fırınlarda kurutuluyor. Tam detay bilmiyorum ama denersen zaten dışarıdan aldığın gibi bir tat yakalayamazsın. Ama kayısı falan kurutan çok. Yine de deneyeceğim bakalım kayısıyı.
geçen yıl kayısı kurutmuştum ben balkonda, çok da güzl oldu...hatta birkaç gün önce hoşaf yapmıştım kuru kayısıdan iftar için.. aklıma gelseydi koyardım buraya.. sende mutlaka kurut kendin...hazır alma...
Eki Görüntüle 1577378
1 kg a yakın kırmızı eriklerimi şöyle değerlendirdim. Tarifi nette birkaç sayfadan birleştirerek buldum.
Erik suyu için; 1kg erik
1,5 su bardağı şeker
2 lt su
1 yemek kaşığı limon suyu.
Marmelat için; Posasını atmadım, tel süzgeçte çekirdek ve kabukları kalana kadar ezdim. Çıkan posayı tencerenin içine alıp, 2 yemek kaşığı şekerle kaynattım. 10-15 dakka kaynattıktan sonra biraz daha koyulaştı ve marmelat hazır.
Tadına iftar sonrası bakacağız. İnşaAllah güzel olmuştur.
harikasın canım eline sağlık.. tadına baktınmı nasıl olmuş? erik haftaya almayı dşünüyorum bende inşallh