Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
selam kızlar,
malum yaz aylarındayız...kış için hazırlık yapmanın vakti geldi de geçiyor bile.. ben tam bir kış hazırlığı tutkunu biri olarak kendi yaptığım ve yapacağım herşeyi burada paylaşacağım.. sizlerden de yaptıklarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.. hem bildiklerimizi başkalarına da öğretmiş olur, hem de paylaşımlarımızdan doğan iletişimle güzel dostluklar elde ederiz :)
iki yıl önce de güzel paylaşımlar tarifler yapmıştık hatırlayanlar varsa,..
birçok tarif öğrendik öğrettik, kış hazırlığı konusunda hiç bilgisi olamayanlar bile envai çeşit tarif yaptı.. turşular, konserveler,kurutmalıklar , menemen sosları, acı soslar, közleme biber patlıcan turşuları, kahvalılık soslar, kahvaltılık biberler,hoşaf ve reçeller, marmelatlar..... daha neler neler...
ben kışın hazır gıda alıp hormonlu sebze meyveler yemek yerine, yazın bunları hazırlayıp sağlıklı bir kış geçirme taraftarıyım inşallah... hem temiz kendi elimizle yapılan gıdalar olması, hemde mevsiminde hormonsuz gıdaların saklanması sağlığımız için çok ama çok önemli..
ben bilhassa şu günlerde kiraz vişne gibi meyvelerin bolluğundan ötürü, vakti geçmeden reçellerime başladım bile.. her sene kirazdan reçel yapardık annemle, bu sene farklı bişey yapmak istedim, ve kiraz marmelatı yaptım :) çok da güzel oldu.. oğlumda çok sevdi, sahurda kahvaltı da ekmeğe süre süre yedik doyamadık :)
ilk paylaşımım kiraz marmelatı olacak, resimleriyle birlikte tarifimi bir aşağıya veriyorum :) topiğimiz şimdiden hayırlı olsun...

iki kilo kirazdan bir kavanoz marmelat çıkıyor.. ona göre kiloyu ayarlayın kızlar..
tarife gelecek olursak, kirazları güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz.. robottan geçirip bir tencereye boşaltıyoruz, iki su bardağı dolu dolu şeker ve bir çimdik tuz ekleyip kaynamaya bırakıyoruz, belli aralıklarla karıştırıyoruz..kaynarken oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alıp atın, koyulaştıktan sonra bir silme çay kaşığı limon tuzunu ekleyip beş dakika daha kaynatıp kapatıyoruz, konserve şişesine sıcak halde doldurup, kapağını sıkıca kapatıyoruz ve ters çeviriyoruz.. soğuyunca kapağı tutmuş demektir... serin bir yerde saklıyoruz.. afiyet olsun :)

çok güzel geldi gözüme. mutlaka deneyeceğim :):)

bol bol kavanoz alayım ben şimdiden tarifler geldikçe yaparız :=)))

oooo süper :=))) kesinlikle doldurmak gerek :)
çok severim ben konserve. geçtiğimiz kış başı evlendim doğal olarak bu ilk kendi başıma kış hazırlığım olacak çok heyecanlıyım

daha neler neler yapacağız birlikte inşallah.. 2 yıl önce benzer bir topik vardı coşmuştuk adeta :) çeşit çeşit şeyler yaptık.. kışın onları yedikçe hep aklıma geldi burası :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…