- 16 Ağustos 2010
- 293.035
- 602.909
- 43
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
Çözülünce yeni alınan domates gibi olmuyorFasulye en kolayı aslında. Sen bir kere tutturamadığın için sana uzak geliyor bence.
Vişnenin çekirdeklerini çıkarmıyorum ben daha sert ve güzel duruyor. Ezilmelerini de engellemiş oluyorum. ben de ctsi bakacağım pazara vişne için. En son burada 5TL idi.
en ilginç bana domates geldi anlattıklarından. Çözülünce pazardan almış gibi duruyor mu tüm domates?
her ayrıntı var daha ne isterim ki. tüm merak ettiklerim.Çözülünce yeni alınan domates gibi olmuyorDomatesin büyük çoğunluğu su olduğu için çözülünce pörsüyor
Ben çözülmeden suya tutup kabuklarını soyup doğruyorumYemeklerde taze domatesten hiç farkı yok Ama çiğ kullanılmaz
Bana sorulmadı ama cevap vermek istedim
Dolaptaki yemekte daha doğal bir tat bırakıyor..Konserve piştiği için yemekle birlikte çok uzun pişemiyor..Bu yüzden tadı birebir aynı olmuyor.her ayrıntı var daha ne isterim ki. tüm merak ettiklerim.
o zaman kavanoz halinde menemenlik yapar gibi yapmak arasındaki fark ne? hem konserve yapınca dısarda da saklama imkanın oluyor. yemeklere falan da koyabiliyorsun. Fark ne Nevreste?
Bende istiyorum o dolaplardansırf bu yüzden çekmeceli derin dondurucu aldım everahat rahat koyuyorum şimdi herşeyimi...sadece kış için değil..mesela fasulyem fazlaysa haşlayıp atıyorum.işten çıkınca yapacak bişey bulamayınca hopp hemen çıkarıyorum...
tşk ederim nevreste..okadar rahatladımki..hep k.valide yada annemin yanına gittiğimde yapıyordum dolabım boşaldıkça getiriyordum yük gibi geliyordu..şimdi fırsatım oldukça yapıp atıyorum elime ne gelirse...en kısa zamanda alman dileğiyle diyeyim ozaman : )Bende istiyorum o dolaplardanKış hazırlıkları olunca dolapta yer olmuyor.
Sonradan kullanmak için birşeyler yapmaya ver kalmıyor.
Börek,mantı,içli köfte,sarma,kurabiye,poğaça koyacak yer kalmıyor..
Güle güle kullan
Teşekkür ederim canım inşaallahtşk ederim nevreste..okadar rahatladımki..hep k.valide yada annemin yanına gittiğimde yapıyordum dolabım boşaldıkça getiriyordum yük gibi geliyordu..şimdi fırsatım oldukça yapıp atıyorum elime ne gelirse...en kısa zamanda alman dileğiyle diyeyim ozaman : )
ne guzel bır bılgı tesekkurlerslm arkadaşlar çok güzel paylaşım olmuş
vişneyi dondurucuya atarken vişneleri şekerlerseniz vişne şekeri bünyesine çekecek ve su kaybı olmadığı için vişneleriniz dondurucudan çıktığında buruşmayacaktır.
vişne reçeli çok şeker yiyor. Ben sevmiyorum o yüzden.
Sanki x2 kalori gibi.
Evet normal paylican kozleyip soyduktab sonra istedigin gibi dograyip koyabilirsin posetlere :) kirmizi biberde ayni sekilde hatta ben gecen sene 2 posetinide karisik olarak koymustum :)
Harika olmus gervekten.hic ziyan olmamis hemde :) afiyetle yiyin
O zaman simdiden afiyet olsun :))
Hepinize hayirli iftarlar hanimlar. Allah kabul etsin
Arkadaşlar burası ne kadar güzel bir topik olmuş.
Benim de 1 ay sonra düğünüm var. Eskiden bekar halimle yalnız yaşarken bile kurutmalıklar konserveler vs yapardım, şimdi yuvam için daha bir hevesliyim.
Şu sıralar düğün hazırlığı biraz yoğunum ama ben de fırsat buldukça yapar sizinle de paylaşırım.
Takipteyim
köz biber koyunca buzlukta çözüldükten sonra bir tuhaf şekle giriyor. o görüntüden sonra yemeyi midem kaldırmıyor benim. bence buzluk bazı şeylerin kimyasını bozuyor.
ben geçen sene denedim onu. köz biber patlıcan ikilisini domatesle birlikte kavanoza koyup ters çevirerek kaynattım. Kapaklar tutmuş gibiydi. Bir gün dolabı bir açtım ki foşur foşur asitlenmiş benimki kapaktan taşıyor kapak kabarmış. Hepsi çöpe tabi. Yeniden cesaret edebilir miyim bilmiyorum. Sen nasıl yapıyorsun?canım ben köz biberi kavanoza yaparım genelde, hem buzlukta dediğin gibi pörsüme olmuyor hemde daha lezzetli olur.. bu senede yapacam inşallah... sende deneyebilirsin ben yapınca tarife bakarak..
ben geçen sene denedim onu. köz biber patlıcan ikilisini domatesle birlikte kavanoza koyup ters çevirerek kaynattım. Kapaklar tutmuş gibiydi. Bir gün dolabı bir açtım ki foşur foşur asitlenmiş benimki kapaktan taşıyor kapak kabarmış. Hepsi çöpe tabi. Yeniden cesaret edebilir miyim bilmiyorum. Sen nasıl yapıyorsun?
aa ben bunu yapıyorum zaten kısa süreli yemek için. 1 ay falan kalıyor dolapta. bunu bir de maraş biberi var bilirsin minik kırmızı acılar. onlar da yapıyorum. ama bahara kadar dayanmaz sanırım. o yüzden bir iki kilo ile sınırlı oluyor.yok yok benimki öyle değil... turşu kurar gibi.. önce biberleri közleyip kabuklarını soyuyorsun, sonra ufak ufak doğrayıp kavanoza dolduruyorsun.. bir iki diş sarımsak atıyorsun aralara... sonra biraz sıvı yağ ekliyorsun, biraz sirke....
kapağını kapatıp koyuyorsun dolaba... öyle kaynatmaya kapak tutturmaya da gerek yok... çok leziz oluyor.. sirke ve yağ sayesinde biber dipdiri duruyor.. bozulma falan olmuyor...
aa ben bunu yapıyorum zaten kısa süreli yemek için. 1 ay falan kalıyor dolapta. bunu bir de maraş biberi var bilirsin minik kırmızı acılar. onlar da yapıyorum. ama bahara kadar dayanmaz sanırım. o yüzden bir iki kilo ile sınırlı oluyor.