Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

mutlaka yapıcam bu sene ınsallah pekı mısırın nasıl olanını atıyorsun buzluga sut mısır mı yoksa sert olanı mı hangısını alayım

bu kıs portakal atayım o zaman
ben okadar dikkat etmiyordum pazarda tanesı 50 kuruşa satılıyor artık ,7 tane aldım haşlayıp temizleyip buzdolabı poşetine koyup attım, benim bir tarifim var onu paylaşayım başka sitede paylaşmıştım bunu yapıyorum

Son düzenleme:
ayyy deme buradakı pazarlar daha pahalı demek hele bu sene meyveler hıc ucuzlamadı
evet canım öyleydi pazarda ilk çıktığında 2 sonra bir buçuktan sattılar
meyveler ne kadar mesela hatırladığım muz 3 buçuk,kirazda 2 buçuk,domates aldım mesela 50 kuruştan 4 kilo
hatta bizim pazar biraz zengin pazarı normal kesimlerde daha ucuza alıyorlar

gerçekten bende çok seviyorum kurutulmuş taze fasülyeyi

Buzluk için özel camlar var.
Diğer camları pek cesaret edemiyorum.
onu bılmıyordum sorun cıkmaz o zaman

pekı bırsey daha sorucam ınternette catalla kolay ayıklanacagı soylemıs bunu deneyecegım ama baska yolda var mı

bu akşam meyve suyunun nasıl yapıldığını koymayı düşünüyorum
cok ıyı olur mısırda harıka gorunuyor bu arada yarın onuda mı alsam canım cektı

vişne ne kadar sizin oralarda?
vişne hiç dikkatimi çekmedi o yüzden bakmadım pazar kurulu yarın tekrar gidecektim bakarım ben,annemler yaylaya niğdeye gidiyorlar daha vişneler olmadı dedi bana birde benim kiraz ve vişnem yayladan geliyor,reçel yapmayı düşümüyordum gazel bnei gaza getirdi bu sayfadan görünce şuan ocakta pişiyor marmelatım

benim evde 3 tane çocuk var ellerine verdim onlar temizlediler canım

fıyatlar ne ıyıymıs :) keske bızım buralarda da aynısı olsa
ne marmelatı pısıyor suan gercekten bende de aynı oldu

benim anlattığım sitede bak canım tariflere 1 kiloya bile 3 su bardağı konuyor
kiraz marmelatına 1 kilo kiraza 1 buçuk su bardağı şeker koydum

benim anlattığım sitede bak canım tariflere 1 kiloya bile 3 su bardağı konuyor
kiraz marmelatına 1 kilo kiraza 1 buçuk su bardağı şeker koydum
kompostoyu bulamadım canım ınternettede hep farklı oranlar vardı
recelı kesın oradan yapıcam ama tabı vısne bulursam
evet kırazı gorunce once cok sasırdım sonra dedım zaten kıraz tatlı nasıl oldu pekı tadı ? artık onuda yaparsam bozulma tehlıkesı olur dıye korkuyorum suan herseyı yapmak ıstıyorum ama aklımıda celmıyor degıl hani..
Ben o sayfa sayesınde tost makınesınde kızartma yapmayı ogrendım ınanılmaz ısıme yaradı sayesınde

komposto ne kompostosu canım ben pek bilmiyorum komposto
ben ancak akşam bakabilirim tadına orucum çünkü canım,
püf noktalar kavonozlar temiz olacak,kapaklar eski kapak olmıyacak eğer bıçakla açılmadıysa kapaklar sorun yok,
kiraz tatlı olduğu için şimdi limontuzunu biraz fazla atacağım 1 silme tatlı kaşığı kadar oda ekşi olmasını sağlıyormuş

hosaf yanı vısneden
recelde farkedermı kı nasılsa vakumlanmayacak
hee sımdı dustu ben sandım kıraz yaptın sımdı baska meyveden yapıyorsun Allah kabul etsın aksam yorumları alırız artık o baya baya az kalorılı aslında dıgerlerıne gore

Ne güzel bir başlık böyle.. Pazardan kırmızı erik almıştım, iki gündür unutmuşuz. Yumuşamadan erikleri doğradım tencerede bekliyor. Suyunu yapsam marmelat mı bilemedim. Fikri olan tarifiyle yazabilir mi..? Bu arada erik yaklaşık 1 kg kızım 4-5 tane yemiş:)

Canım bu tarifi kırmızı eriğe uyarlasam tutar mı? Yukarda yazdım kırmızı erikler doğradım tencerede bekliyor. Acil fikri olan var m???

• 1 kg. Erik (sert yollu olanlarından)
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • Öncelikle şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın.
    • Diğer tarafta erikleri uzunlamasına çok ince olmayan dilimler halinde doğrayın
    • Şurup göz göz olup koyulaşınca erikleri içine atın.
    • Hafifçe karıştırın. Tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın.
    • Ara sıra çok yavaşça karıştırın.
    • Erik verdiği suyu çekip reçelin suyu yeniden koyulaşınca limon suyunu ekleyin.
    • Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
    • Sıcakken kavanoza yerleştirin. Soğuyunca ağzını kapatın.
    • Mümkünse buzdolabında, değilse güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
  • ben böyle yapmışstım anlatış alıntıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…