- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.584
-
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
camı buzluga atmak tehlıkelı olmaz mı uzun surelı
ben okadar dikkat etmiyordum pazarda tanesı 50 kuruşa satılıyor artık ,7 tane aldım haşlayıp temizleyip buzdolabı poşetine koyup attım, benim bir tarifim var onu paylaşayım başka sitede paylaşmıştım bunu yapıyorummutlaka yapıcam bu sene ınsallahpekı mısırın nasıl olanını atıyorsun buzluga sut mısır mı yoksa sert olanı mı hangısını alayım
bu kıs portakal atayım o zaman
bu akşam meyve suyunun nasıl yapıldığını koymayı düşünüyorummutlaka yapıcam bu sene ınsallahpekı mısırın nasıl olanını atıyorsun buzluga sut mısır mı yoksa sert olanı mı hangısını alayım
bu kıs portakal atayım o zaman
evet canım öyleydi pazarda ilk çıktığında 2 sonra bir buçuktan sattılarayyy demeburadakı pazarlar daha pahalı demek hele bu sene meyveler hıc ucuzlamadı
gerçekten bende çok seviyorum kurutulmuş taze fasülyeyibenim de ilgimi çekti topik. ben de takipteyim.
Ben de geçen gün taze fasülye buldum 2,5 TL den kilosu normalde 5 TL nin altında hiç görmedim.
Derin dondurucuya koymak erken olur diye kurutmaya bıraktım. Kurunun da yemeği çok güzel oluyor. Haşlayıp soğan, salça vs kavurup üstüne yumurta kırıyorum. Meze gibi...
onu bılmıyordum sorun cıkmaz o zamanBuzluk için özel camlar var.
Diğer camları pek cesaret edemiyorum.
pekı bırsey daha sorucam ınternette catalla kolay ayıklanacagı soylemıs bunu deneyecegım ama baska yolda var mıben okadar dikkat etmiyordum pazarda tanası 50 kuruşa satılıyor artık 7 tane aldım haşlayığ temizleyip buzdolabı poşetine koyacatım ban benim bir tarifim var onu paylaşayım başka sitede paylaşmıştım bunu yapıyorumEki Görüntüle 1577144
cok ıyı olurbu akşam meyve suyunun nasıl yapıldığını koymayı düşünüyorum
vişne hiç dikkatimi çekmedi o yüzden bakmadım pazar kurulu yarın tekrar gidecektim bakarım ben,annemler yaylaya niğdeye gidiyorlar daha vişneler olmadı dedi bana birde benim kiraz ve vişnem yayladan geliyor,reçel yapmayı düşümüyordum gazel bnei gaza getirdi bu sayfadan görünce şuan ocakta pişiyor marmelatımvişne ne kadar sizin oralarda?
benim evde 3 tane çocuk var ellerine verdim onlar temizlediler canımonu bılmıyordum sorun cıkmaz o zaman
pekı bırsey daha sorucam ınternette catalla kolay ayıklanacagı soylemıs bunu deneyecegım ama baska yolda var mı
cok ıyı olurmısırda harıka gorunuyor bu arada yarın onuda mı alsam canım cektı
evet canım öyleydi pazarda ilk çıktığında 2 sonra bir buçuktan sattılar
meyveler ne kadar mesela hatırladığım muz 3 buçuk,kirazda 2 buçuk,domates aldım mesela 50 kuruştan 4 kilo
hatta bizim pazar biraz zengin pazarı normal kesimlerde daha ucuza alıyorlar
fıyatlar ne ıyıymıs :) keske bızım buralarda da aynısı olsavişne hiç dikkatimi çekmedi o yüzden bakmadım pazar kurulu yarın tekrar gidecektim bakarım ben,annemler yaylaya niğdeye gidiyorlar daha vişneler olmadı dedi bana birde benim kiraz ve vişnem yayladan geliyor,reçel yapmayı düşümüyordum gazel bnei gaza getirdi bu sayfadan görünce şuan ocakta pişiyor marmelatım
Masallah Allah bagıslasın :) bu formul bende ıse yaramayacak o zaman ben catalla devam :)benim evde 3 tane çocuk var ellerine verdim onlar temizlediler canım
benim anlattığım sitede bak canım tariflere 1 kiloya bile 3 su bardağı konuyoresım vısneyı pek sevmıyor bende dıyet yaptıgımdan dolayı seker mıktarından cekındımyarım kılo kadarda alıp atsam mı kararsızım eger yarım kılodan yaparsam ne kadar seker katmam lazım ona gore atayım ortalma meyveler hep aynı zaten bu sene demek vısnede oyle
boyle gıderse herseye merak sarıcam ben bu topıkte
kurutmayı belki yapamıyabilirsin ama reçeli yada marmelatı iyi fikirMeyve kurutmalarını hiç yapmadım ben. Bakteri toplanması falan oluyor diye okumuştum bir yerde.
Kayısı var evde biraz. yenmiyor bu mantık kurutsam mı ki?
kompostoyu bulamadım canımbenim anlattığım sitede bak canım tariflere 1 kiloya bile 3 su bardağı konuyor
kiraz marmelatına 1 kilo kiraza 1 buçuk su bardağı şeker koydum
çok iyi fikirmiş naneben her 1 demet nane aldıgımda hepsını bıtıremedıgımız ıcın yarısını kurutuyorum cok ıyı oluyo
harıka oluyor patlıcan ve kırmızı bıberben fırında yada kozmatıkte yapıyorum
komposto ne kompostosu canım ben pek bilmiyorum kompostokompostoyu bulamadım canımınternettede hep farklı oranlar vardı
recelı kesın oradan yapıcam amatabı vısne bulursam
evet kırazı gorunce once cok sasırdım sonra dedım zaten kıraz tatlınasıl oldu pekı tadı ? artık onuda yaparsam bozulma tehlıkesı olur dıye korkuyorum suan herseyı yapmak ıstıyorum ama aklımıda celmıyor degıl hani..
Ben o sayfa sayesınde tost makınesınde kızartma yapmayı ogrendım ınanılmaz ısıme yaradı sayesınde
hosaf yanı vısnedenkomposto ne kompostosu canım ben pek bilmiyorum komposto
ben ancak akşam bakabilirim tadına orucum çünkü canım,
püf noktalar kavonozlar temiz olacak,kapaklar eski kapak olmıyacak eğer bıçakla açılmadıysa kapaklar sorun yok,
kiraz tatlı olduğu için şimdi limontuzunu biraz fazla atacağım 1 silme tatlı kaşığı kadar oda ekşi olmasını sağlıyormuş
Eki Görüntüle 1570316 Eki Görüntüle 1570317 Eki Görüntüle 1570318 Eki Görüntüle 1570319 Eki Görüntüle 1570320 Eki Görüntüle 1570321
iki kilo kirazdan bir kavanoz marmelat çıkıyor.. ona göre kiloyu ayarlayın kızlar..
tarife gelecek olursak, kirazları güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz.. robottan geçirip bir tencereye boşaltıyoruz, iki su bardağı dolu dolu şeker ve bir çimdik tuz ekleyip kaynamaya bırakıyoruz, belli aralıklarla karıştırıyoruz..kaynarken oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alıp atın, koyulaştıktan sonra bir silme çay kaşığı limon tuzunu ekleyip beş dakika daha kaynatıp kapatıyoruz, konserve şişesine sıcak halde doldurup, kapağını sıkıca kapatıyoruz ve ters çeviriyoruz.. soğuyunca kapağı tutmuş demektir... serin bir yerde saklıyoruz.. afiyet olsun :)
Ne güzel bir başlık böyle.. Pazardan kırmızı erik almıştım, iki gündür unutmuşuz. Yumuşamadan erikleri doğradım tencerede bekliyor. Suyunu yapsam marmelat mı bilemedim. Fikri olan tarifiyle yazabilir mi..? Bu arada erik yaklaşık 1 kg kızım 4-5 tane yemiş:)