Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

ben domates sosu yapmak istiyorum ama kavonoz kapağı yeni mi olması gerek?? yeni olunca kilitli gibi yapıyor demi? Mesela o zaman dolapta saklamaya gerek yok mu??
eğer kapakların daha önce konserve olmadıysa ya da içinde başka bişey olup bıçak yardımı ile açmasıydan kullanabilirsin . ama yeni olursa işin daha garanti olur .
konserve için domastesleri rendeleye doğra yada blendır yap , istersen içine biberde ekleyebilirsin , üstüne yumurta kır pratik melemen gibi . tencerede pişen domatese tuz at , istersen sarımsak , kaynar su ile yıkanmış kavonaza doldur , sıcak su içine bekleyen kapaklarıdan kapat be düz zemine ters çevir , kendi kendine soğuyana kadar hiç oynatma , kapağın ortası çukursa tutmuştur .

bir diğer şekilde kovanoza doğranmış vs domatetesi doldurup kapağını kapatıp , üstünü geçecek şekilde kaynatmak

ben domates sosu yapmak istiyorum ama kavonoz kapağı yeni mi olması gerek?? yeni olunca kilitli gibi yapıyor demi? Mesela o zaman dolapta saklamaya gerek yok mu??
eğer kapakların daha önce konserve olmadıysa ya da içinde başka bişey olup bıçak yardımı ile açmasıydan kullanabilirsin . ama yeni olursa işin daha garanti olur .
konserve için domastesleri rendeleye doğra yada blendır yap , istersen içine biberde ekleyebilirsin , üstüne yumurta kır pratik melemen gibi . tencerede pişen domatese tuz at , istersen sarımsak , kaynar su ile yıkanmış kavonaza doldur , sıcak su içine bekleyen kapaklarıdan kapat be düz zemine ters çevir , kendi kendine soğuyana kadar hiç oynatma , kapağın ortası çukursa tutmuştur .

bir diğer şekilde kovanoza do

bir diğer şekilde kovanoza do
teşekkür ederim.. Ben pazar da uygun domates denk gelince alıyorum 3 kilo civarı. Kabuğunu soyup 4 bölüp tencereye koyuyorum kaynatıyorum daha sonra blender yapıp içine kaya tuzu katıyorum biraz. soğuyunca kavonozlara koyup dolaba koyuyorum yemek ya da menemen yaparken pratik oluyor ama ben çok yapıp kış için kilere koymak istiyorum dolabım almaz o kadar kavanozu. dediğin gibi yapıp normal oda ısısı olan bir odada saklayınca bozulmuyor demi kapaklar temiz yeni olunca kitleniyor. ters çeviriyoruz ya bi de o yüzden kitlenip normal odadada da saklanabiliyor yani?

Bi de ben salatalık turşusu yapınca salatalıklar kütür kütür olmuyor. acaba neden olabilir??? Marketlerde ki hazır turşu suları ile mi denesem bi de??? Sanırım ben tuzunu sirkesini iyi ayarlayamıyorum

Bi de ben salatalık turşusu yapınca salatalıklar kütür kütür olmuyor. acaba neden olabilir??? Marketlerde ki hazır turşu suları ile mi denesem bi de??? Sanırım ben tuzunu sirkesini iyi ayarlayamıyorum
Tuz olarak ne kullanıyorsunuz turşu tuzu değil mi yemekte kullanılan tuz kullanıyor iseniz o bozabilir.

X