Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

her yaptığın kompostodan bir kavanoza doldurup sıcak sıcak ters çevirirsen kavanozu, kapağını tutar..
kışın elinin altında tazecik hazır hoşaf olur... birer birer birikiyor böyle şeyler canım tavsiye ederim..

Bu topic çok güzel olmuş
Ellerinize sağlık

teşekkür ederim nevom :) uğra sende.. engin becerilerinden istifad etmek isteriz :)

İnşaallah canım
Ben buzluğa birşey koyamıyorumTayin bekliyoruz
Sadece salamura yaprak yaptım
Ağustos sonu menemen yaparım kavanozlaraTurşu olmazsa olmaz
Buzluğa her yıl közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber koyarım.
Domatesleri tüm koyuyorum hiç koku olmuyor kışın
Çiğ biber koyarım yemeklere kullanmak için
Buzluğa Taze fasulye koyuyorum
Kurutma yapılır

ooo maşallah canım daha ne olsun.. ama bak tüm domatesi hiç duymamıştım bunu deneyeceğim, çünkü ben doğranmış koyuyorum buz kokuyor...
birde taze fasülye koyuyordum ama oda kokuyor pişince..birde pişmiyo saatlerce kaynıyo pişmiyor.. buz sanırım fasülyeyi bozuyor... çiğ biber ve tüm domatesi koyacam bu sene ben biberleri kavurup koymuştum...köz biber ve patlıcanı bende çok severim :)

Bende yerim oldukça domatesi elime geçeni tüm olarak koyuyorum .. Çok işe yarıyor.

Nevreste, fasulyeyi sevmiyorum buzlukta bir tek. Siz nasıl saklıyorsunuz ? Koku olmuyor mu ?

Canım ben 3-4 yıldır domatesi tüm koyuyorumÇıkartıp kabuklarını soyuyorum hiç koku olmuyorO kabuk onu koruyorMevsim dışı sebze pek kullanmıyorum
Fasulye çok fazla koymuyorum ,tadımlık diyelimAnnem geçen yıl menemen yapar gibi patlıcan yapmıştı..Domates,biber,patlıcanı az pişirip sıcak sıcak kavanozlara koymuştu.Çok güzel oldu bu yıl bende yapacağımAllah nasip ederse

Bende yerim oldukça domatesi elime geçeni tüm olarak koyuyorum .. Çok işe yarıyor.

Nevreste, fasulyeyi sevmiyorum buzlukta bir tek. Siz nasıl saklıyorsunuz ? Koku olmuyor mu ?
Fasulyeyi çok fazla yapmıyorum.Çünkü çiğ domates,biber,közlenmiş patlıcan ve biber ağırlıklı oluyor dolabım3-4 pişirimlik saklama kaplarına koyuyorum

1Sen fasulyeyi temizledikten sonra kaynayan suyun içine atıp şoklayıp buzluğa atarsanız tazesi gibi oluyor
yarım kilo atıp bir hafta on gün sonra çıkarıp deneyebilirsiniz
ben öyle koyarım oğlumun damak zevki ve koku duyuları çok gelişmiştir o kokuyor falan demiyor poğaçaları anlıyor dondurucudan çıkmış diye ama fasulyeye birşey demiyor
içine domates biberini de doğrayıp öyle atıyorum

Bende domates ile biraz çevirip sonra soğutup öyle atıyorumKoku olmuyor
Sizin yöntemde çok iyi daha pratik

........

harikasın canım eline sağlık.. tadına baktınmı nasıl olmuş? erik haftaya almayı dşünüyorum bende inşallh

Dışardaydık az önce baktım tatlarına. Marmelat tam kıvamında cidden çok güzel olmuş , eşim de çok beğendi.
Erik suyu ise bana göre şekeri fazla. Eşime göre iyi. Ben de suyla açtım gayet yerinde oldu. Birdaha ki sefere 1 bardak şeker koyarım.

........

harikasın canım eline sağlık.. tadına baktınmı nasıl olmuş? erik haftaya almayı dşünüyorum bende inşallh

Dışardaydık az önce baktım tatlarına. Marmelat tam kıvamında cidden çok güzel olmuş , eşim de çok beğendi.
Erik suyu ise bana göre şekeri fazla. Eşime göre iyi. Ben de suyla açtım gayet yerinde oldu. Birdaha ki sefere 1 bardak şeker koyarım.

Ya süpersin. Çok mantıklı. Teşekkür ederim. Peki sonradan sıcak sudan çıkardıktan sonra soğuk suya sokacak mıyız şoklamak için.
Domatesleri çiğ mi koyuyorsun içine ?

Ya süpersin. Çok mantıklı. Teşekkür ederim. Peki sonradan sıcak sudan çıkardıktan sonra soğuk suya sokacak mıyız şoklamak için.
Domatesleri çiğ mi koyuyorsun içine ?
ben de 2,5 tl lik fasulyeden yeniden aldım aslında annem almış mecburen yapmak zorunda kaldım. İftar öncesi angarya gibi gelse de..
Ben de şokluyorum fasülyeyi. 2-3 dk kaynar suya atıp iki avuç olarak yoksa soğuk suyun içinde şoklanamaz miktar çokluğundan dolayı su ılıklaşır hemen. iki avuç iki avuç kaynar suya atıp sonra soğuk su.. Onlar soğuyana kadar ikinci parti.. böyle böyle bitirdim. Suyu süzüldükten sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa attım. Biraz erken gibi ama kızım Ankara'dayken ayak altında kimse yokken yapıverdim. Yalnız ben domates falan koymuyorum. Sadece düşündüğüm bir şey var. Fasülye potasyum deposu az da olsa olsa haşlamak potasyum kaybına yol açar mı? Neden derseniz böbrek hastaları için potasyum hayati risk olacak kadar önemlidir. Fazla olması istenmez. O yüzden fasülye gibi potasyum açısından zengin sebzelerin önce haşlanıp sonra yemeğinin yapılması tavsiye edilir. Dün dikkat ettim 2 kilo kadar fasülyeden çok az sarı su çıktı. O yüzden çok bekletmemek lazım. Ben dk tutuyorum.
Diğer partiyi de kavurma usulü yapayım diyorum ramazan sonrası.

Bende senin gibi yapayım o zaman. Denemiş olurum sayenizde. Ben zaten 4 pişirmelik yaparım yaparsam. 2 sini haşlama diğer ikisini kavurma ya da konserve denerim bu sene inşaallah. Fasulye en sıkıntılı buzluk sebzesi :)

Mevsimi yaz sonuna kadar sürer herhalde..
Dünde vişne aldım 2 kilo , kilosu 3.5 tl.den.

Çekirdeklerini çıkarıp atıyorum buzluğa hem hoşaf için hemde tatlılar için daha iyi oluyor.

vişneyi buzluğa koymak mantıklı
evde reçel kalmazsa da iyi olur.
ben de vişneyi 3 kiloyu 10 tl ye aldım

Fasulye en kolayı aslında. Sen bir kere tutturamadığın için sana uzak geliyor bence.
Vişnenin çekirdeklerini çıkarmıyorum ben daha sert ve güzel duruyor. Ezilmelerini de engellemiş oluyorum. ben de ctsi bakacağım pazara vişne için. En son burada 5TL idi.
en ilginç bana domates geldi anlattıklarından. Çözülünce pazardan almış gibi duruyor mu tüm domates?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…