Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

hıc bakmamıstım nasılsa almayacagım dıye ama sımdı nıyetlendım recel yapmaya yarın ogrenırım ortalama fıyat nedır kı :KK64:
aa ciddi mi? buzluğa en el verişli meyvedir vişne. Kışın harika olur.. Hem doğal hem de besleyici.
Reçel yapmakdan çok daha iyi..Bizim burada 5TL civarı.

aa ciddi mi? buzluğa en el verişli meyvedir vişne. Kışın harika olur.. Hem doğal hem de besleyici.
Reçel yapmakdan çok daha iyi..Bizim burada 5TL civarı.
esım vısneyı pek sevmıyor bende dıyet yaptıgımdan dolayı seker mıktarından cekındım o_O yarım kılo kadarda alıp atsam mı kararsızım eger yarım kılodan yaparsam ne kadar seker katmam lazım ona gore atayım o_O ortalma meyveler hep aynı zaten bu sene demek vısnede oyle

Ayrıca biber ve patlıcanları gölgede kurutup saklarsanız kışın kuru dolma veya patlıcan yemeği nefis oluyor..
boyle gıderse herseye merak sarıcam ben bu topıkte:KK48:

Bir de bu yıl yaz geç geldi ağustosta kurutma yaparım diye düşünüyorum. Ben elma kurusunu da çok severim. Meyveyi güneşte sebzeyi havadar bir yerde ama gölgede kurutuyorum...

Nane yine.. naneyi de kendim kuruturum...

Patlıcanları enlemesine çok ince olmayacak şekilde doğrayıp gölgede kurutmuştum ben bir kaç haftada kurudu ama direk güneşte kurutmadım.... Bu mevsimde balkonda ama gölgede...
Patlıcanı biliyorum gölgede kurutulduğunu da biberi hiç duymadım. Nedense benim gölge anlayışım az kullanılan bir odada masa üstü. bu şekilde aklıma gelmemişti:KK47:. Böyle olur tabi.

Bir de bu yıl yaz geç geldi ağustosta kurutma yaparım diye düşünüyorum. Ben elma kurusunu da çok severim. Meyveyi güneşte sebzeyi havadar bir yerde ama gölgede kurutuyorum...

Meyve kurutmalarını hiç yapmadım ben. Bakteri toplanması falan oluyor diye okumuştum bir yerde.
Kayısı var evde biraz. yenmiyor bu mantık kurutsam mı ki?

Bak yazdıkça aklıma geliyor. Evlenmeden önce annemin yaptığı ve benim de bu yıl yapmayı planladığım bir şey daha var...

Pikniğe felan giderseniz patlıcan ve yemeklik kırmızı biberleri közleyip doğrayıp deep freeze atarsanız misafir için çok güzel salata oluyor. üzerine sarımsaklı yoğurtla...

Meyve kurutmalarını hiç yapmadım ben. Bakteri toplanması falan oluyor diye okumuştum bir yerde.
Kayısı var evde biraz. yenmiyor bu mantık kurutsam mı ki?

Haklısınız kayısı çabuk kurtlanıyor, ama incir ve elma kuruturken iyice temizleyip limonlu suda biraz bekletip biraz irice doğrayıp öyle kurutmayı deneyin isterseniz... Yani tam bilemedim ki ben de yeni yeni yapıyorum da....

ben her 1 demet nane aldıgımda hepsını bıtıremedıgımız ıcın yarısını kurutuyorum cok ıyı oluyo:KK68:

Bak yazdıkça aklıma geliyor. Evlenmeden önce annemin yaptığı ve benim de bu yıl yapmayı planladığım bir şey daha var...

Pikniğe felan giderseniz patlıcan ve yemeklik kırmızı biberleri közleyip doğrayıp deep freeze atarsanız misafir için çok güzel salata oluyor. üzerine sarımsaklı yoğurtla...
harıka oluyor patlıcan ve kırmızı bıber :kk77: ben fırında yada kozmatıkte yapıyorum :KK53:

hosgeldın :)

Ben domates ıle rengı degısene kadar kavurup soguduktan sonra posetlıyorum. Yazında yemegı yapacagım zsman soganı oldurup dırek hıc buzu cozulmeden fasulyeyı atıyorum

Teşekkür ederim cevabın için. Bende aynı böyle yaptım ,bir farkı ben poşetlemiyorum cam kaplarda atıyorum buzluğa.
Diğer dondurulmuş gıdalar gibi olmuyor fasulye , çiğ bir kokusu oluyor sanki.

Haklısınız kayısı çabuk kurtlanıyor, ama incir ve elma kuruturken iyice temizleyip limonlu suda biraz bekletip biraz irice doğrayıp öyle kurutmayı deneyin isterseniz... Yani tam bilemedim ki ben de yeni yeni yapıyorum da....
ben de bilemedim. benim bildiğim dışardan alınan meyve kurularının kıvam ve kalitesini evde yakalamak imkansız gibi bir şey. çünkü onlar özel fırınlarda kurutuluyor. Tam detay bilmiyorum ama denersen zaten dışarıdan aldığın gibi bir tat yakalayamazsın. Ama kayısı falan kurutan çok. Yine de deneyeceğim bakalım kayısıyı.

Ben portakal limon atmıştım buzluğa şimdi limonata yapmak iyi oluyor iftarda. Bir limon bir portakaldan iki sürahi çıkıyor. Bezelye ıspanak filan koymuştum zamanında. Kış için bilmiyorum hiç saklamadım ne ne zaman saklanır bilmiyorumda. Bende takipteyim :KK60:
aynen bende yapıyorum bugün resimli çekeyim atayım buraya
ben suyunu 2 litre ayarlıyorum

Teşekkür ederim cevabın için. Bende aynı böyle yaptım ,bir farkı ben poşetlemiyorum cam kaplarda atıyorum buzluğa.
Diğer dondurulmuş gıdalar gibi olmuyor fasulye , çiğ bir kokusu oluyor sanki.
domatesi rendeleyip buzluğa atınca çiğ fasülye gibi tadı olmuyor mu yani???
o zaman millet neden menemenlik yapıyor? bu şekilde hem daha kolay hem daha taze tadı almak mümkünken???
Kafama takıldı bu benim. Komşum fasülyeyi çiğ koyduğunu söylemişti.1 poşet denedim de resmen belli oluyor. Domates aynı olmuyor mu? çıkarınca taze gibi mi?

ben her 1 demet nane aldıgımda hepsını bıtıremedıgımız ıcın yarısını kurutuyorum cok ıyı oluyo:KK68:

harıka oluyor patlıcan ve kırmızı bıber :kk77: ben fırında yada kozmatıkte yapıyorum :KK53:
bak bu tür şeyleri mümkün mertebe kendin kurut. dışarıdan aldıklarımızın hangi şartlarda kuruduğunu bilmiyoruz.
Allah bilir yıkamadan açık havada kedi köpek yalayıp geçiyordur. Ben eşimin köyüne gittiğim zaman bahçelerde kayısı kuruttuklarını gördüm. Kpeder de bana diyor ki: giderken az götür kuru kayısı. aman Allahım kafamı bir çevirdim ki bir sürü kedi etrafında cirit atıyor. Allahtan sahneyi gördüm de getirmedim. O bana getirmiş olsa belki yiyecektim. Evde yapabildiğin her şeyi dene derim.
Ben nanemi falan hep kendim kurutuyorum.. Fesleğen...

bak bu tür şeyleri mümkün mertebe kendin kurut. dışarıdan aldıklarımızın hangi şartlarda kuruduğunu bilmiyoruz.
Allah bilir yıkamadan açık havada kedi köpek yalayıp geçiyordur. Ben eşimin köyüne gittiğim zaman bahçelerde kayısı kuruttuklarını gördüm. Kpeder de bana diyor ki: giderken az götür kuru kayısı. aman Allahım kafamı bir çevirdim ki bir sürü kedi etrafında cirit atıyor. Allahtan sahneyi gördüm de getirmedim. O bana getirmiş olsa belki yiyecektim. Evde yapabildiğin her şeyi dene derim.

uwww o_Oo_O aldıgımız kuru kayısılar nasıl kuruyor acaba ambalajlı alıyorum ama o_O bır tek naneyı kurutuyorum ıste bende hazır fazla gelıyor dıye ıyıde oluyor zaten kokusu daha guzel..bahcesı olanlar cok sanslı

domatesi rendeleyip buzluğa atınca çiğ fasülye gibi tadı olmuyor mu yani???
o zaman millet neden menemenlik yapıyor? bu şekilde hem daha kolay hem daha taze tadı almak mümkünken???
Kafama takıldı bu benim. Komşum fasülyeyi çiğ koyduğunu söylemişti.1 poşet denedim de resmen belli oluyor. Domates aynı olmuyor mu? çıkarınca taze gibi mi?

Fasulye tek tadını aldıklarımdan. Domateste hiç öyle bir tat almadım.. Rendeler, doğrar ve hatta bir iki kaldığında domates tüm atarım..
Kışlık yapmayı çok abartmamak gerekiyor ayrıca. Kış sebzelerini unutmamak lazım.

Hep yüksek yerlerde kurutulur oysa çok şaşırdım.

X