Evimizde kış hazırlığı resimli tarifli, turşusundan konservesine her şey..

Dur bakayım deniyeyim bu sene daha çok yapmayı. O kadar çok şey yapasım var ki.. Okullar açılacağı zaman olmuyor. O yüzden ben şimdiden başladım yavaş yavaş. Ctsi vişne günüm

2 şeftali 7-8 erik tarifine ne kadar su şeker koyuyorsun?

herkese merhaba bu arada :) konuyu takipteyim. bu sene doldurcam dolabımı

hoşgeldin canım, bekar bir kızın bunca şeyi biliyor olması ne güzel.. tebrik ederim... sen evlendikten sonra gurme olur çıkarsın ozaman :)

Hoşbuldum hamarat arkadaşım
Böyle evcimen becerikli arkadaşları gördükçe pek bir seviniyorum.
Ben de seni tebrik ederim cnm, çok güzel düşünmüşsün bu topiği

Hosbuldum cnm senın vesılenle cok arkadas faydalanacak burdan ne guzel:)
Gecen sene kavanoza doldurdum vısneyı daha pratık oluyo aslında ama bu sene yenı oldu daha burda vısneler(yurtdısı) gorumcemın bahcesınde:)
Yarında vatana yolculuk var kısmetse ondan en pratıgı doldurdum dondurucuya:)
Tatlı cok sevılmıyo bızde ama az bıraz yapmak ıstıyodum recelını, seneye artık ınsallah marmelat denerım ama ınsallah tesekkurler

geçenlerde elimde çok var diye dere otu ve semizotunu buzluğa koydum, elimdekiler bitince çıkardım onları hiç güzel olmamışlar pörsümüş gibi neden böyle olduki. kışlık semizotu koymayı düşünüyodum böyle olunca vazgeçtim

Sıvı yağ ile sirke ölçüsü ne bi küçük kavanoz için canım

Canım semiz otu ve naneyi cacıkda kullansan çözdürmeden direk yoğurtla buluştursan çok güzel oluyor dene bi bu sıcak mükemmel oluyor ben kışında yaptım yedim göz kararı ayarı ile yap bi bide çözdürmeden kullan yemeğini de yapacaksın çünkü çözüldümü dolap kokusu çalıyor ister istemez

Gaza geldim yine fasulye koyayım buzluğa :)

Vişne çokmuş fiyatı. Burada en yüksek 3.5 tl. .

Ben hiç çözülmesini beklemeden yemeklik doğruyorum, bu yüzden çozulunce nasıl şekil alıyor bilmiyorum :) Ama tadında hiç bozulma olmuyor.

canım dolaptan çıkardığın şeyleri, (et hariç) çözdürmeden kullanacaksın...çözdürürsen pörsür...,

Sıvı yağ ile sirke ölçüsü ne bi küçük kavanoz için canım

canım ben genelde göz kararı yaparım ama şöyle tarif edeyim anlatabilirsem, bir litrelik kavanoza, 4'de 1'i kadar sirke, geri kalan üst kısmını yağ doldur.. ağzına kadar yağ dolacak ki yaşasın.. yoksa borlanır..
tuzu da az koy... kendi damak tadına orantıla... sarımsak da üç dört diş yeter...
daha zamanı var ama biberin, acele etme.. yaz sonunda salça zamanı yapılır o.. şimdiki biberler hormonludur muhtemelen...

Bu arada selamlar kızlar çok güzel bir topik olmuş
Gazeldüştübağlara çok güzel maşallah çok beceriklisin seninle hemşo olabilirmiyiz

hoşgeldin tatlım, tabiki olabiliriz

kızlar sormayın çok canım sıkkın ...
pazardan aldığım vişneleri bugün yapacaktım, hevesle oturdum ayıklıyordum saplarını, ama ne göreyim içleri kurtlu
yüzde doksanı kurtlu... içim almadı attım iki kilo vişneyi çöpe... 6 liraya yazık.. ama haftaya o teyzeyi görünce diyecem, teyze yazıklar olsun birde hiç kurdu yok diye yemin ettin ramazan ayındayız haram değilmi diyecem
parasını da geçtim de, haftaya vişne bulamazsam bu sene vişnesiz mi kalacam ben....

Çok geçmiş olsunUmarım bulursun haftaya
Benim kayın validem ve annem bahçeden toplayıp dolaba koyuyorlar biz onlardan alıyoruz

Çok geçmiş olsunUmarım bulursun haftaya
Benim kayın validem ve annem bahçeden toplayıp dolaba koyuyorlar biz onlardan alıyoruz

sağol nevoşum çok üzüldüm yaa, vişne sezonu bitiyo ya haftaya bulamazsam çok üzülürüm...
özellikle sordum teyze bak kurtlu falan değil dimi diye, yok kuzum yok vallahi hiç kurt yok dedi
insan nasıl bu kadar rahat yalan söyler...

Günahını almayayım ama insanları çok kolay kandırıyorlar

vişne bulamazsam artık erik şeftali falan idare edecem komposto için.. bizim evde vişnesiz durmazlar, oğlum şim hastası vişne hoşafının...kısmet napıyım artık..
Hayırlısı canım
Bizim kayısı,erik,şeftali ve elma hoşafı daha çok yapılır..Onuda kayınvalidemlerin bahçe var orda kurutup bizede veriyorlar.Sen kurutuyor musun yoksa dolaba mı atıyorsun

Hmm Yağı çokmuş , denicem canım sağol

Hayırlısı canım
Bizim kayısı,erik,şeftali ve elma hoşafı daha çok yapılır..Onuda kayınvalidemlerin bahçe var orda kurutup bizede veriyorlar.Sen kurutuyor musun yoksa dolaba mı atıyorsun

ben konserve tutkunuyum nevom.. buzluğa atma işini pek sevmiyorum, bezelye barbunya vs gibi şeyler haricinde herşeyi kavanoza yaparım ben..genelde her sene yaptığım kompostolar şunlar.. şeftali, vişne erik komposto.. en az beşer kavanoz..
menemen 20 falan vardır heralde
acı sos üç beş kavanoz.. reçeller genelde ikişer kavanozu geçmez, çünkü reçel pek yenmez bizde.. misafir için yapaım genede evde bulunur... marmelat hastasıyız biz.. en ikişer kavanoz her meyvenin marmelatını yaparım.. şeftali kayısı erik dut çilek.. bu sene kirazın bile marmelatını yaptım :) çok seviyorum kış için bişeyler yapmayı.. bilhassa kavanozda..
kurutma işini sağolsun kayınvalidem birazz veriyor, genelde fasülye biber patlıcan kabak ve kayısı kurutur...
bu sene rica edecem kendisinden dolma biber kurutmasını :) çok güzel oluyo mis gibi kokuyo kışın yerken .. bizim burda yani konyada kış hazırlığı ayrı bir telaş.. ama kışın sebze meyve almayız ... kış sebzeleri hariç tabi :)
birçok arkadaşım patlıcan kabak domates vs alır kışın, ben geçtiğimiz kış bir tane bile almış değilim.. herşeyi konserve ve kurutmalık kullanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…