- 20 Ekim 2014
- 7.460
- 15.544
- 198
- Konu Sahibi esraylmz03
-
Hayir onlar kis sebzesi benim alintiladigim mesajda da yer almiyorlar.Karnıbahar,kabak da mı yaz sebzesi oluyor?
Pahali hayat ona sozumuz yok ama domatesi kisin ortasinda pahali bulmakta ironi.1 paket mercimek 13 TL demiş bir arkadaş. Ispanak pazarda 4 TL olmuş.
Neyi konuşuyoruz ki biz?
Pahalı işte,herşey pahalı.
Saydiklarinizin hepsi yaz sebzesi kisin yenmemesi gerekli zaten kisin sivri bibermi olur pahali olacak tabi.
Money kampanyalarıda iyidir haklısın. Ben bebe moneyle bedava 3lü paket ıslak mendil aldığımı bilirim migrostan çoğu zaman. Bebek ürunleri aldıkça birikiyor. Birde rol-on,nemlendirici,duşta vucut kremleri vb birçok kozmetik ürünü ,sevgililer günü,anneler günü vb günlerde %50 indirimli oluyor,o dönemlerde alıyorum fazla fazla. Ağız sağlığı haftasında diş macunu,diş fırçası alıyorum yine %50-%40 indirimle.
Gıda konusunda zaten bildiğim,güvendiğim markalardan şaşamam,no name markalara güvenmiyorum,bu sebeple migrostan alıyorum. Birçok markette adını hiç duymadığımız markalar mevcut,güvenipte alamam. Gıdadan kısamam bu anlamda.
Margarin,ayçiçek,mısırözü eve sokmam en basitinden. Zeytinyağı ve tereyağı kullanıyorum,buda bizim masrafları arttıriyordur muhakkak ama saglığımız tasarruftan ağır basıyor uzun vadede değerlendirip kar zarar hesabı yapınca.
Alım gücü olmayan mecbur alıyor,ona birşey diyemem ama tasarruf için doğru gelmiyor bana.Kesinlikle, ucuz marketler zinciri var elbette ama onlar da ne pahasına ucuz düşünmek lazım, annemi de ayçicekten vazgeçirdim mi tamamdır :)
Alım gücü olmayan mecbur alıyor,ona birşey diyemem ama tasarruf için doğru gelmiyor bana.
Daha dün facebookta bir grupta bim'den alınmış no name bir kaşarın içinden tel gibi birşey çıkmış,onu paylaştılar,zaten bakanlık ara ara gıda sahtekarlarının listesini yayınlıyor,oradada hep bu markalar oluyor,duyulmamış.
Az alırım,az yerim gerekirse ama bildiğim markayı alırım. Ucuz mala para verecek kadar zengin degilim şahsen.
Geri kalan hersey icin haklisiniz hersey pahali insanlar cikarci ama ucuz olsada yaz sebzesi kisin luks.Tabi ki yaz sebzesi ama bir gün önce 5 lira olan etiket yere bir kar tanesi değdiği an 9 liraya çıkıyor. Oysaki dünküyle aynı ürünü satıyor. Ramazan geliyor fiyatlar artıyor mesela. Bu muameleden bahsetmek istemiştim. Ülke şartları gereği alım gücümüz düşük zaten o ayrı ama bunu fırsata çevirmek isteyenlerle dolu her yer. Ayrıca evet kapya, sivri biber seviyorum, yemeklere koyuyorum yaz kış. Her hafta satın aldığım için fiyatının birden nasıl tırmandığını da gözlemleyebiliyorum bu nedenle.
Geri kalan hersey icin haklisiniz hersey pahali insanlar cikarci ama ucuz olsada yaz sebzesi kisin luks.
Ben yazdan biber koyuyoruz buzluga neden oyle yapmiyorsunuz kisinda alabilirim biberi fakat hem pahali hemde mevsimi degil.
Paylastiginiz videoyuda izledim adam hakli ama anlayan kesim az
euroyla türk parasını kıyaslamak şu şekilde senin gelirin burada 2000 tl atıyorum onun da 2000 euro doğla olarak cebe giren meblağ aynı.Ama burda kıyma 40 tl orada 4 euro aradaki uçurumu görebiliyor musunuz.. Çok yazık ,kann ağlıyoruuzzz da farkında mı acaba çoğu insan?Daha önceki sayfalarda bahsedildiyse şayet fark etmedim fakat durumu anlamak adına şöyle bir video var.
Almanya'da yaşayan bir çift yılbaşı öncesi alışveriş yapıyor 100 euro ile. Euro ile Tl kıyaslaması ne kadar doğru tartışılır tabi ama önemli olan alım gücü. Aynı çalışma koşullarıyla, benzer paralar kazanan insanların arasında nasıl fark var siz düşünün. Adam altı dondurulmuş pizza almış mesela. Üç poşet doldurmuşlar. Burada 6 pizza 45 lira ederdi herhalde.
Bunlar ıvır zıvır, çerez, cips vs. diyenler için temel ihtiyaçlar içeren bir alışverişleri daha var. İnsan gerçekten hayret ediyor ve üzülüyor.
Yeni evliye laf yok yaza hazirliklarini yap ama kazanmaliyiz bu yarisiÇünkü yeni evliyim daha, evlendiğimde yemek yapmayı öğrendim önceZaten mevsimi de geçmişti bu işleri yapmanın. Seneye yapmayı deneyeceğim çünkü burası survivor
Kesinlikle adam haklı, bizler de şanssızız ne yazık ki.
euroyla türk parasını kıyaslamak şu şekilde senin gelirin burada 2000 tl atıyorum onun da 2000 euro doğla olarak cebe giren meblağ aynı.Ama burda kıyma 40 tl orada 4 euro aradaki uçurumu görebiliyor musunuz.. Çok yazık ,kann ağlıyoruuzzz da farkında mı acaba çoğu insan?
euroyla türk parasını kıyaslamak şu şekilde senin gelirin burada 2000 tl atıyorum onun da 2000 euro doğla olarak cebe giren meblağ aynı.Ama burda kıyma 40 tl orada 4 euro aradaki uçurumu görebiliyor musunuz.. Çok yazık ,kann ağlıyoruuzzz da farkında mı acaba çoğu insan?
Bizim şehirde kebeci diye bir market var o kadar ucuzkii bu şehrin yarisindan cogu ordan alisveriss yapar 480 tl lik mutfak masrafi bizim 3 aylik masrafimiz 150 tl lik masraf aliyorz her ay ama ben idareli aliuorm maddi skntidan ellerimiz dolu oluyorKızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?