• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizde bereketsizlik var

Ben temizlik ilaclarindan tassarruf ediyorum.
Hem mecburum (nişamlim sedef hastasi)
hemde baya bütceyi zorluyor.

Mesela asla yag sökücü, yumuşatici filan almiyorum.

Tüm evi sirkeyle temizliyorum.

Gecende hijyen testi yapdik. Normalin altinda cikdi bakteri seviyesi.
Gecmis olsun.O test nasil yapiliyor bende yapmaliyim.

Tesekkur ederim tavsiyeniz icin uygulayacagim :) benin oglanlar uc yasin da onlarin hava almasi icin onlarla birlikte cikiyorum her gun onlarada bi degisiklik oluyor her gun muhakkak cikariz ufak tefek seyler icin aklima gelen yogurt sut vs. Aliriz mutlaka amac onlarinda kafasinin dagilmasi aslinda ama bundan sonra daha dikkat edicem gitsemde sadece meyve alicam bir gun elma bir gun mandalina onlara kadar kasaya parayi onlar oduyor mutlu oluyorlar :KK28:
Ay masallah onlara en takdir ettigim durum cocuk kucuklukten parayla tanisip cebindeki parayi idare etmeli.

Cocuk olunca mecbur cikiliyor degilmi hava almalari lazim.

1000 tl tutuyor bizim 3 kişiyiz 480 tl yine iyiymiş
Ama her hafta sonu balık menüsü vardır bizde muhakkak yeriz
Et muhakkak alırım, seviyoruz çünkü
480 çok değil inanin her şey aldı başını gidiyor artık
Etin kilosu olmuş 40 tl

Ay masallah onlara en takdir ettigim durum cocuk kucuklukten parayla tanisip cebindeki parayi idare etmeli.

Cocuk olunca mecbur cikiliyor degilmi hava almalari lazim.
Evet kista olsa her gun cikarmak gerekiyor. Bagisikliklari daha kuvvetli oluyor ve daha sakin bir gun geciriyoruz birazda yurutuyorum yoruluyorlar enerjilerini atmalari gerekiyor bi sekilde.:)

Evinizin bereketsizliği değildir o. Hayat sadece çok pahalı. Enflasyon arttığı için, fiyatlara da yansımış durumda..
Belki de dünyada ki en pahalı yiyecek ve mutfak ürünleri de bizim ülkemiz birinciliği çekiyordur..
:KK9:Doğru değerlendirme.
Açıklaması maalesef ki bu.
Ama herşey yolundaymış gibi gösteriliyor ya,biz acayipsiyoruz haliyle pahalılığı.Daha kötü günler görmeyelim inşallah..

Kızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz
Her akşam iş çıkışı market market alışveriş yapan birisi olarak söylüyorum
Bende markaya ürünün kalitesine çok önem vererek alırım
A101 den alışveriş yapıyorum ve çok da memnunum
Bende bu ay osnunda ki kredi kartı ekstreme baktım büyük market alışverişi hariç 400 tl lik alışveriş yapmışım
Düşün bunun içinde yağ şeker deterjan pirinç vs. yok
İşyeriimin hemen yakınında Migros var önce oraya bakıyorum sonra A101e bakıyorum aynı ürünler A101 de çok daha ucuz
Geçen akşam sütaşın kaşarını aldım Migros da 17.90 A101 de 10.95 arada ki farka bakar mısınız
Duş jeli alcam palmolive a101 8 tl Migros 13 tl ve daha sana bunun gibi bir sürü şey sayabilirim
Aynı marka olan ürünleri bari a101 den al ay sonu farkedersin

Patlıcanın kilosunun 9 lira, domatesin güzelinin 6 lira olduğu bir ülkede iki kişilik mutfak masrafının 480 tl olması çok normal bence. Sivri biber 8 liraydı pazarda geçen hafta. Hayır et yiyemiyorsun, ot yiyemiyorsun, e baklagiller de ucuz değil. Ondan sonra Türk insanı hep ekmek, makarna yiyor. Ne yesin, taş mı? Neyse sinirlendim yine kendi kendime :D

Patlıcanın kilosunun 9 lira, domatesin güzelinin 6 lira olduğu bir ülkede iki kişilik mutfak masrafının 480 tl olması çok normal bence. Sivri biber 8 liraydı pazarda geçen hafta. Hayır et yiyemiyorsun, ot yiyemiyorsun, e baklagiller de ucuz değil. Ondan sonra Türk insanı hep ekmek, makarna yiyor. Ne yesin, taş mı? Neyse sinirlendim yine kendi kendime :KK70:
Hele o kabak yok muuu:confused:kabak deyip geçmiyelim lütfen:rolleyes:
Tarım ülkesiyiz biz. Öyleyiz değil mi? Aaa artık değiliz demek:KK69:Tohumların hepsi dışardan geliyor artık..

480 bana fazla gelmedi.
En basitinden kahvaltılık,süt bir seferde 70-80 liradan aşağı tutmaz.
Bende migrostan alışveriş yapıyorum,pahalı olduğunu düşünmüyorum,her bütçeye hitap eden ürün gamı mevcut. Birde üründe sorun yaşayınca ki çok nadirdir ,muhattap bulabiliyorum. Bu sebeple migrosu severim şahsen,et başka yerden almam,balıkta pazara gitmediysem migrostan alırım genelde. Haftasonları güzel indirim oluyor birde,uygun fiyatlı olanları stokluyorum. Mesela sızma zeytinyağına 9 liradan fazla vermedim uzun zamandır migros indirimleri sayesinde.
Fazla harcamanın önüne geçmek için liste yapın muhakkak,o liste doğrultusunda hareket edin. Bu yöntem markette hem vakit kaybını engelliyor zira sadece belli reyonlara girip alıp çıkmış oluyorsunuz,bu sayede ay bunuda alayım deme lüksü olmuyor.

Hele o kabak yok muuu:confused:kabak deyip geçmiyelim lütfen:rolleyes:
Tarım ülkesiyiz biz. Öyleyiz değil mi? Aaa artık değiliz demek:KK69:Tohumların hepsi dışardan geliyor artık..

Tabi ki tarım ülkesiyiz ama yediğimiz içtiğimiz her şey ithal :p Kabağa dere otu lazım, dere otu bile almış başını gitmiş. Ohoo süperiz aslında da bilemiyoruz hiç kıymetini. :dondurma:

Pazara gittim,ekonomi yaptım demeyelim. Pazar,bizim bildiğimiz pazar değil ki..

Patlıcanın kilosunun 9 lira, domatesin güzelinin 6 lira olduğu bir ülkede iki kişilik mutfak masrafının 480 tl olması çok normal bence. Sivri biber 8 liraydı pazarda geçen hafta. Hayır et yiyemiyorsun, ot yiyemiyorsun, e baklagiller de ucuz değil. Ondan sonra Türk insanı hep ekmek, makarna yiyor. Ne yesin, taş mı? Neyse sinirlendim yine kendi kendime :KK70:
Saydiklarinizin hepsi yaz sebzesi kisin yenmemesi gerekli zaten kisin sivri bibermi olur pahali olacak tabi.

480 bana fazla gelmedi.
En basitinden kahvaltılık,süt bir seferde 70-80 liradan aşağı tutmaz.
Bende migrostan alışveriş yapıyorum,pahalı olduğunu düşünmüyorum,her bütçeye hitap eden ürün gamı mevcut. Birde üründe sorun yaşayınca ki çok nadirdir ,muhattap bulabiliyorum. Bu sebeple migrosu severim şahsen,et başka yerden almam,balıkta pazara gitmediysem migrostan alırım genelde. Haftasonları güzel indirim oluyor birde,uygun fiyatlı olanları stokluyorum. Mesela sızma zeytinyağına 9 liradan fazla vermedim uzun zamandır migros indirimleri sayesinde.
Fazla harcamanın önüne geçmek için liste yapın muhakkak,o liste doğrultusunda hareket edin. Bu yöntem markette hem vakit kaybını engelliyor zira sadece belli reyonlara girip alıp çıkmış oluyorsunuz,bu sayede ay bunuda alayım deme lüksü olmuyor.

Money puan takibi yapardık bizde, fişte yazıyo şu tarihler arasında atıyorum bez alana 5 money hediye diye, bezi her halükarda alacağıma göre o tarihlerde alırdım, hangi market olursa olsun sistematik olmak önemli sanırım

Evinizde bereketsizlik degil bereket var bence.Yeme icmeye harcanan parayi umursamayin bile daha dogrusu butceyi iyi degerlendirmek adina ucuz markalara yonelmeyin derim

Money puan takibi yapardık bizde, fişte yazıyo şu tarihler arasında atıyorum bez alana 5 money hediye diye, bezi her halükarda alacağıma göre o tarihlerde alırdım, hangi market olursa olsun sistematik olmak önemli sanırım
Money kampanyalarıda iyidir haklısın. Ben bebe moneyle bedava 3lü paket ıslak mendil aldığımı bilirim migrostan çoğu zaman. Bebek ürunleri aldıkça birikiyor. Birde rol-on,nemlendirici,duşta vucut kremleri vb birçok kozmetik ürünü ,sevgililer günü,anneler günü vb günlerde %50 indirimli oluyor,o dönemlerde alıyorum fazla fazla. Ağız sağlığı haftasında diş macunu,diş fırçası alıyorum yine %50-%40 indirimle.
Gıda konusunda zaten bildiğim,güvendiğim markalardan şaşamam,no name markalara güvenmiyorum,bu sebeple migrostan alıyorum. Birçok markette adını hiç duymadığımız markalar mevcut,güvenipte alamam. Gıdadan kısamam bu anlamda.
Margarin,ayçiçek,mısırözü eve sokmam en basitinden. Zeytinyağı ve tereyağı kullanıyorum,buda bizim masrafları arttıriyordur muhakkak ama saglığımız tasarruftan ağır basıyor uzun vadede değerlendirip kar zarar hesabı yapınca.

480 çok değil. Siz ne yiyosunuz hiç misafiriniz gelmiyo mu ?

Back
X