Evimizde bereketsizlik var

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz

Niye sadece Migros? Başka mağazaları da gezip ucuz ürünleri oralardan alabilirsiniz takip ederek. Migros'ta çoğu ürün piyasaya göre pahalı bana kalırsa. Ha oradan da alışveriş yaptığım oluyor ama ben hep aynı yerden alışveriş yapmam. Bir de liste tutmuyorsanız liste tutarak alışverişe çıkın derim. Aç karnına da alışveriş yapmayın.

Listeyi de atsana

Şimdi bana çok gelmedi ama içinde bir fazlalık varsa ordan bakalım

Mesela ben büyük paket alın derim başkası her ay kullanacağın kadar al der

Örneğin kaç tuvalet kağıdı harcanıyor bir ayda

Atıyorum 6

Altılı paket alıp bir dahaki ay almak yerine bence bu ay 32 li alırsın aylarca gider o aylarda da deterjan alır kağıt havlu alırsın vs vs

İşte o Migros var ya:)))Ben de her şeyin kalitelisi markalısı olsun diye ordan alış veriş yaparım ama özellikle deterjan temizlik malzemesi çok kabartıyo faturayı.O yüzden artık şu büyük grosslardan alışveriş yapıyoruz.Bir de özellikle eşimle alış verişe çıktığımızda nerde gereksiz şeyler var onları alıyorum hatta esas alıcağım şeyleri bile unutuyorum.Yani bayanlarla market alışverişi kesinlikle bütçeye zarar.Biz de şöyle bi yöntem geliştirdik.Ben evin ihtiyaçlarını liste yapıyorum eşimde gidip alıyo böylece çok gereksiz şeyler almamış oluyo hem de nerde daha ucuz karşılaştırıp alma imkanı oluyo.

İşte o Migros var ya:)))Ben de her şeyin kalitelisi markalısı olsun diye ordan alış veriş yaparım ama özellikle deterjan temizlik malzemesi çok kabartıyo faturayı.O yüzden artık şu büyük grosslardan alışveriş yapıyoruz.Bir de özellikle eşimle alış verişe çıktığımızda nerde gereksiz şeyler var onları alıyorum hatta esas alıcağım şeyleri bile unutuyorum.Yani bayanlarla market alışverişi kesinlikle bütçeye zarar.Biz de şöyle bi yöntem geliştirdik.Ben evin ihtiyaçlarını liste yapıyorum eşimde gidip alıyo böylece çok gereksiz şeyler almamış oluyo hem de nerde daha ucuz karşılaştırıp alma imkanı oluyo.

çok değil ki iki kişiye
biz de at çok sevmeyiz
almayız da pek.
ama bir dün marketten süt , ekmek, bir lt çamasır suyu, kucuk paket peynir bir de iki paket makarna aldım , bir de oda kokusu 50 tl tuttu.
bunun gbi birkac kere eksıklerı alsan zaten aylık 500 tl yi bulur.
hersey cok pahalı artık
küçücük kaşar peynırı 15 tl.

Migros'ta haftasonu kampanyaları oluyor. Temizlik malzemeleri %30 indirime giriyor.

Her cuma-cumartesi-pazar bir kalemde indirim oluyor. Onu mutlaka değerlendirmeye çalışıyorum. Vakumlu pakette peynir indirimde ise ondan 2-3 paket alıyorum mesela. Uzun dayanıyor.
Ne indirimde ise onu stokluyorum.

Aylık 500 bızım cok rahat harcadıgımız mutfak masrafı
Ama ben tum marketleri dolasırım evde kendım peynırımı yogurdumu salcamı tarhanamı falan yaparım
Malum antepli olunca
1 yasında kızım var mutfaktan hiç kısmayız butun meyve sebze ve et ürünü bulunur
Sızınkı bu sebeple bana fazla geldi

Abur cubur hazır gıdamı cok alıyorsunuz acaba
Deterjan cok kabartır faturayı deterjanmı cok kullanıyorsunuz kagıt urunlerı falan

Yok canım ya almıyoruz hiç çok sıradan şeyler yiyoruz

480 lira çok değil ki, hatta az bile bence, sağlıklı şeyler yiyorsanız zaten değer

Yok canım ya almıyoruz hiç çok sıradan şeyler yiyoruz
Bence bıkac ay daha liste cıkarın boyle mesela evde hıc yağ kagıt havlu şeker falan kalmadıgında yaptıgımız alısverısle sonrakı yaptıgımız alısverıs arasında fark oluyor
Ya da baya iştahlısınızdır yıyorsunuzdur can bogazdan gelir afıyet olsun

Bir de sebze meyve de marketten mi

Ispanak Pazar'da 4 tl idi markette kim bilir kaçtır

Kivi ve armut 5 tl Pazar'da maydanoz 1 marul 2,5

Bunlar da marketten olunca fiyat artar

Mesela yoğurt vs küçük küçük alırsanız ambalajına bol para verirsiniz

Ay şaka gıbı
Biz 15 kg saf zeytınyagına teneke fıyaatına 150tl verıyoruz
2 litreye 70tl verırken insan kalp krızı gecırır yahu

Bence yagları yerınden almak lazım antep veya ege bölgesi gibi cok farkedıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…