Evimizde bereketsizlik var

E esraylmz03
Bence cok bir meblag degil gunde kac ogun evde yiyorsunuz, ekstra harcamalar da var mi, bu tutarin icinde deterjan vs var mi?

Isim vermek istemiyorum ama bahsettiginiz market soguk zincire sahip bu yuzden aldigim seye guveniyorum.. ben de alacagim birseyi arastiririm, ama genelde cogu alisverisimi oradan yaparim, brosurlerini takip eder indirime girdiginde cok cok alirim.
Bir de migrosun mesela kendi urunleri oluyor, ama bakiyorum arkasina bilindik markalara yaptirmis, bimde vs alacagim ayni urunun besin degeri tablosu bile yok hicbir bilgi yok ve fiyatlari ayni neden bimi tercih edeyimki? Bir de abur cubur vs kucuk kucuk ama cok tutuyor ben kocaya artik almamasi icin usenmedim yazdim 1 aylik abur cubur tutarini gosterdim, o da artik almamatlya basladi benim diyet te rahata kavusmus oldu.

Gross marketlerden alın oralarda herşey daha uygun örneğin Ankara'da, gimsa, city gross dan alırız biz migros ile ciddi fark var fiyatlarda totalde etkiliyor !

Ucuzluklari takip etmeye calis, mesela birkac market gezip ne nerde ucuz tespit edip ona gore alabilirsin ki migros pahali. Bimin gayet kaliletli urunleri var mesela. Sebze meyve icin pazarlari tercih edebilirsin. Onun disinda israf olan yerde bereketsizlik olur. Misafir olmayan evde bereketsizlik olur. Bir de turkiyenin su anki ekonomik sartlari malum. Yine de cok yuksek gelmedi bana.

1ay için normal sonuçta tek para tutan et değil ki hem bu ay deterjan falan da aldıysanız daha çok tutar. bi markete gidip hiçbirşey almasan 50 tl rahat tutuyor kahvaltılığı, yağı, makarna pirinç bakliyat derken olur yani haftada rahat 100 tl de gider.

Bu pahalilikta az bile biz maasi alinca direk bez mama siparisi veriyoruz kira faturalar kredi derken kalanla gecinmeye calisiyoruz tek markete bagli kalmak bana gore degil basta A101 olmak uzere bim, happy, real yerel marketler devamli dolasirim deterjan vb seyleri indirimlerden stoklarim

Canım bizim maddi sorunumuz yok çok şükür, ama ben de migrosu bıraktım artık. Ödemekte sorun yaşamasak da resmen bir gross markette falan aynısı olan ürünün en az %25 daha fazla fiyatına satıyorlar. Ben hep sanal market kullanırdım bıraktım. Hadi desem ki o gross marketteki ürün kötü marka vs, o zaman migrostan alırım yine ama aynı marka aynı model yani ve aşırı fiyat farkı var. Ne diye harcayayım paramı boşa.
Bu arada 480 bana yine de fazla gelmedi. Bizi daha fazla oluyor. Kırmızı etimiz kurbandan kalma ama tavuk ve balığı marketten alıyoruz. Biz de iki kişiyiz. Çok fazla enflasyon oldu bu aralar herşeyin fiyatı çok arttı, ondan da öyledir.

enflasyon, ocak ayında aralık ayına oranla 2,5 oranında arttı, bilginiz olsun
nur topu gibi yeni bir enflasyon oranımız oldu. % 9,22
siz gene çok az harcıyormuşsunuz
bu ay aynı marketten (piyasadaki en uygun marketlerden biridir) ve birebir aynı aldığım temizlik ürünlerine 185 tl ödedim oysa geçen ay 158 tl ödemiştim
her şeye ne kadar zam gelmiş düşünün artık
sebze, meyve, et saymıyorum bile

Bimden sut ve sut urunleri almıyorum. Sut almistim bir kere normalde kutu sutu kaynatmam fokur fokur. O gun sutlu kahve yapmak istedim sut kesildi. Sanirum sıkıntı oldu diye 3 kere kaynattim. Usenmedim kesilen sutleri Bime cezveyle götürdüm. Baska bir süt kutusu verdiler. Eve gittim tekrar kaynattim. O da kesildi. Bir de biz bu sutleri direk iciyoruz şikayet ettim. Ama ne donus yapan oldu ne de cevap veren. Tarim Kredi urunlerini kullanirim. Süt ve urunlerinde. Yani herseyde ucuza da kacilamiyor ki et, süt urunleri gibi. Mutfak masrafiniz da fazla degil bence.

Evdeki değil,cüzdandaki bereketsizlik bu olsa olsa

1 aylık 480 tl mükemmel bir rakam...
Neyi dert ettinki kendine??

Biz sadece markette harcıyoruz bu parayı hatta fazlasını, ee bunun birde pazarı,kasabı Vs. var aylık 1000 tlyi buluyor mutfak masrafı...

Bim gibisi var mı yaaabir de çok abartılacak bir rakam da değil

1 aylık 480 tl çok değil, ancak yinede fazla görüyorsanız urunlerı arastırıp alabılırsınız mesela migrosta 10 tl olan bir deterjanı şok marketlerınden 6 tlye alıyorum.. bazı urunler kucuk marketlerde çok daha ucuz fıyata denk gelıyor bırde ındırımlerı takıp edın :)

bence siz mutfaga verdiginiz parayi baska seylere harcak istiyorsunuz bunun caresi anne ya da kv de yiyin icin

Marketten 400ün altına çıktığımı bilmem, belirteyim haftalık!
Ama yemek seven, ürünlerde marka seçen bir çiftiz ve misafirimiz de çok olur.
Dün 1 kilo kurusafulye aldım, 17 tl idi.
E siz 450 ye iyi yaşıyorsunuz diyeyim...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…