- 20 Ekim 2014
- 7.460
- 15.544
- 198
- Konu Sahibi esraylmz03
-
alısveris yaparken fiyatı arttıtan marketlerde arabaya atılan kozmetik ve bakım ürünleri oluyor haberiniz olsun :)Kızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz
Alisveris yapmayi bilmemek degilde tercih etmemek bence ben mesela a101 bim sok o tarz marketlerden alisveris yapmam buyuk markalara urettiriyorlar mantigi bana gore degil cunku ikinci kalite uretiliyor edt dedigimiz kalite bir arkadasta yazmis bimin sutunun kesildigini bunlar normal seyler degil yemekten kisip hastaneye para odemek bana gore.%10 koy Migros' tan alışveriş yapıyorsan.. Bim, A101, Carrefour vs. mağazalarda gayet güzel indirimler oluyor. Bu saydığım mağazaların hepsine uğrar fiyatlara bakarım nerede hangisi uygunsa ondan alışveriş yaparım. Gördüğüm kadarıyla bayanların %90' ı alışveriş yapmayı bilmiyor, daha doğrusu içlerinde hiç bir çaba yok ekonomik alışveriş konusunda.
a101, Şok gibi marketlerde aynı marka ürünler satılıyor.. Bim' de yine aynı marka ürünlerle birlikte kendi ürettirdiklerini satıyor. Carrefour' da yine aynı marka ürünler satılıyor. Bimde satılan bazı ürünler sandığınızdan daha iyi... Yan sanayii çikolata gibi şeylerden bahsetmiyorum. Sütü daha doğal ve kaliteli birçok markaya göre, fabrikaya süt gönderdiğimiz ve nerede nasıl üretildiğini bildiğim için içim gayet rahat.. Sadece üretim tarihine bakmak ve ürünün paketini kontrol etmek yeterli. Aynı şekilde yerel firmalardan aldığı tereyağı gibi ürünler birçok markadan ucuz ve kaliteli. Ek olarak Migros' ta aynı ürünler arasında en az %10 fark oluyor genellikle. Bu biraz lojistik ve satış maliyetiyle alakalı... Sağlıkla alakası yok yani, senelerdir Bimin, A101'in Şok'un ürünlerini seçerek alırım bir sefer bile sorun yaşamadım. Carrefour' da genelde temizlik malzemeleri, bakliyat vs. ucuz oluyor onları da Carrefour' dan alırım. Totalde ciddi fark oluyor. En basitinden geçen Tikveşli ve Sek Sıvı Salep fiyatlarına bakıyorum Migros' ta 6TL, yanındaki Şok' ta biri 4.5 biri 5TL.. 400TL' lik alışverişte ne kadar fark eder hesabını sen yap..Alisveris yapmayi bilmemek degilde tercih etmemek bence ben mesela a101 bim sok o tarz marketlerden alisveris yapmam buyuk markalara urettiriyorlar mantigi bana gore degil cunku ikinci kalite uretiliyor edt dedigimiz kalite bir arkadasta yazmis bimin sutunun kesildigini bunlar normal seyler degil yemekten kisip hastaneye para odemek bana gore.
Ayni bilinen markalar daha ucuzsa orasinda haklisiniz ama carrefourla migros ayni kulvarda sadece carrefour acik bakliyat baharat satiyor sanirim ama ben birkac kere bime girdim hic marka gormedim.a101, Şok gibi marketlerde aynı marka ürünler satılıyor.. Bim' de yine aynı marka ürünlerle birlikte kendi ürettirdiklerini satıyor. Carrefour' da yine aynı marka ürünler satılıyor. Bimde satılan bazı ürünler sandığınızdan daha iyi... Yan sanayii çikolata gibi şeylerden bahsetmiyorum. Sütü daha doğal ve kaliteli birçok markaya göre, fabrikaya süt gönderdiğimiz ve nerede nasıl üretildiğini bildiğim için içim gayet rahat.. Sadece üretim tarihine bakmak ve ürünün paketini kontrol etmek yeterli. Aynı şekilde yerel firmalardan aldığı tereyağı gibi ürünler birçok markadan ucuz ve kaliteli. Ek olarak Migros' ta aynı ürünler arasında en az %10 fark oluyor genellikle. Bu biraz lojistik ve satış maliyetiyle alakalı... Sağlıkla alakası yok yani, senelerdir Bimin, A101'in Şok'un ürünlerini seçerek alırım bir sefer bile sorun yaşamadım. Carrefour' da genelde temizlik malzemeleri, bakliyat vs. ucuz oluyor onları da Carrefour' dan alırım. Totalde ciddi fark oluyor. En basitinden geçen Tikveşli ve Sek Sıvı Salep fiyatlarına bakıyorum Migros' ta 6TL, yanındaki Şok' ta biri 4.5 biri 5TL.. 400TL' lik alışverişte ne kadar fark eder hesabını sen yap..
Siz internetten veya telefon acipmi getirtiyosunuz.ben bikac gun once marketten 5 kilo kristal marka riviera zeytinyagina 93 lira verdim.eger oyle bi imkan varsa hemen getirtirim benAy şaka gıbı
Biz 15 kg saf zeytınyagına teneke fıyaatına 150tl verıyoruz
2 litreye 70tl verırken insan kalp krızı gecırır yahu
Bence yagları yerınden almak lazım antep veya ege bölgesi gibi cok farkedıyor
Bizim Mutfak masrafı 1.500 tutuyor. Valla siz 480 tl ile bereketi yok diyorsanz biz ne yapalımKızlar bu ocak ayında her gün harcamalarımı yazdım ve çıkan rakam karşısında şok oldum 480 tl mutfak masrafımız olmuş 2 kişiyiz ve hiç et yemeyiz pasta börek yapmam çok sıradan yemekler yaparız maddi durumumuz kötü değil ama canım sıkıldı yinede ne yapabilirim durumu düzeltmek için bu arada hiç yemek dökmem ve Migros'tan alışveriş yapıyoruz
Ben direk üretim fabrikasından alıyorum antepde yasıyorum burda hazır market zeytınyagı hıc tuketılmezSiz internetten veya telefon acipmi getirtiyosunuz.ben bikac gun once marketten 5 kilo kristal marka riviera zeytinyagina 93 lira verdim.eger oyle bi imkan varsa hemen getirtirim ben
Yasak maalesef sanmıyorum. Ben de anneme gönderecektim almadılarBen direk üretim fabrikasından alıyorum antepde yasıyorum burda hazır market zeytınyagı hıc tuketılmez
Burdan bı arkadas mesaj yoluyla zeytınyagı rıca ettı ptesı kargoyla gorusucem eger sorun cıkmazsa once nunune zeytınyagı gonderıcem isterse test ettıredebılır begenırse satın alacak
Sızede gonderırım ptesı kargoyla gorustukten sonra sorun cıknazsa dönerım sıze
Ege gıbı antebınde zeytını guzel olur bızler antebın soguk sıkma zeytınyagını fabrıkasından tenekeyle alırız gozumuzun onundedır
O tukettıgınız zeytınyaglar dogal degıl cok para verılmesı kalıtelı oldugunu gostermıyor hatta gercek zeytınyagları asla puruzsuz cok berrak sarı olmaz katı kıvamlı olur
Bakalım ınsallah kargo yagı kabul eder gecen sene bırıne gonderırken kabul etmemıstı
Gerçekten her şey aşırı pahalı olmuş.2 litre sızma zeytinyağı 65-70 lira ya düşünebiliyor musunuz.Yani şöyle üç beş parça alınca garanti 100 gidiyo o yüzden Allah yardımcımız olsun
Yasak maalesef sanmıyorum. Ben de anneme gönderecektim almadılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?