Bana kalsa bence de öyle. Haksızlık gibi oluyor. Ama bunu devlet cevaplamalı. Yeni çıkan kanuna göre artık bodrum kat yasak. Mecburen çözüm bu oluyor. He şöyle de olabilir. Tam emin değilim ama, herkes bir kat üste çıksa... Müteahhite veya belediyeye oldukça yüklü bir miktar para vermek gerekir. Buna da en azından bu apartmanda kimse yanaşmaz. Zaten bunu verecek güç yok kimsede...
O zaman yine haksızlık oluyor. Üst kattaki, giriş kat aşağıya inmesin diye niye para versin? Bu sefer onların hakkı yeniyor.
Hem cebimden para çıkmasın, hem evim ufalmasın, hem evim 2 kat değerlensin ve yenilensin diyorsak maalesef birşeylere katlanmak gerekiyor.
Apartmanda aylık 10 tl aidatı vermemek için kavga eden tipler bu insanlar. Buna hayatta yanaşmazlar. Ama risk raporu alınırsa sanırım mecbur kabul edecekler. Yorum için teşekkür ederim :)
Bina şu an kaç katlı ve müteahhit kaç kat çıkacak acaba?
Bina bodrumla beraber 4 kat. Müteahhit 1 kat çıkacak, izin o kadarmış.
Aidatla evin daha üste taşınması bir değil ki.
Bodrum yasağı çok farklı. 90 cm 1,5 m olayları var yani enbasit tabirle eski kapıcı daireleri camı kaldırımla sıfır olan ve küçük kısa camlar olmayacak.
2009dan beri var bu durum bozuldu ızatıldı 2017 ocağa kaldı .
Sizi stkileyen bi durum değil açıkçası bu.
Tanıdığımızada güvenmeyin teklif isteyin .
Daire sayısının çoğunluğu değil arsa payınız önemli arsa payondaki çoğunluğa göre kabul yada reddedilir.
Farklı müteahhitlerde de görüşmenizi tavsiye ederim.
Benim kayınvalidemlerin de binası bu şekilde yıkıldı. 40 yıllık binaydı, çoğunluk yıkılmasını istedi. Gelip örnek falan aldılar sonuç klarak müteahhitle anlaşarak yıkıldı. 3 sene falan sürdü aksiliklerden dolayı ama sonuçta bitti. Karşı çıkan bir kaç kişi oldu ama oy çokluğuna bakıldı,bazılarına sus payı verildi falan derken halloldu. Zaten 50 yıllık bina bir 10 yıl daha oturmak istemez herhalde kimse...
Burdakiler gerçekten çok cins tipler... Her türlü çözüm sunuluyor ama kabul etmiyorlar, ılıman değiller o yüzden verdim o örneği.
Onu ben de okumuştum ama kanun dilinden tam anlamadığım için herhalde ben yanlış anladım demiştim. Tapuda bodrum kat yazması beni şaşırtıyor. Bir de bizim daireler arka tarafa bakıyor. Ön cephede hiçbir şekilde belli değil bizim daireler, adeta yokuz.
Ama yine de başka birine sormakta fayda var sanırım, eşime anlatayım bu durumu...
O arsa payını da duydum ama tam anlayamadım açıkçası
Her dairenin arsa payı farklıdır örnek veriyorum sizin bodrum 10 enüst kat 20
yani oylarınız eşit değil. Bunu belediyeden kimin arsa payı nedir şeklinde öğrenebilirsiniz.
Etrafınızdaki binaları müteahit kaç kat çıkabilir diye sordum. Yanınızdaki bina 8 kat ise sizde 5 katsanız emsal gösterip 3 kat daha çıkabilir buda isteyenin ücret kariılığı daha üste çıkması demek olur.
01-01-2017 başlangıç bodrumlar için.
Ama şöyle düşünün diyelimki hiç bodruma izin verilmiyo ve binanında 5 katsa 6 kat olma şansı yok kat izni verilmiyo. Yıkılıp yapılmaya kalktığında neolacak? bodrumdakilete size yer yok güle güle mi denecek ? Bu daha fazla kat izni herkesin bi üst kata çıkması demek.
Konuştuğunuz kişi ters dubleks yapıcam demiş ağzınıza bal çalmış. Ters dubleksin alt katı bodrumda olmayacak mı? ozaman hani bodrum yasağı.
Kimseden para toplanmaz bu sefer diğerlerine haksızlık olur.Bana kalsa bence de öyle. Haksızlık gibi oluyor. Ama bunu devlet cevaplamalı. Yeni çıkan kanuna göre artık bodrum kat yasak. Mecburen çözüm bu oluyor. He şöyle de olabilir. Tam emin değilim ama, herkes bir kat üste çıksa... Müteahhite veya belediyeye oldukça yüklü bir miktar para vermek gerekir. Buna da en azından bu apartmanda kimse yanaşmaz. Zaten bunu verecek güç yok kimsede...
O zaman yine haksızlık oluyor. Üst kattaki, giriş kat aşağıya inmesin diye niye para versin? Bu sefer onların hakkı yeniyor.
Hem cebimden para çıkmasın, hem evim ufalmasın, hem evim 2 kat değerlensin ve yenilensin diyorsak maalesef birşeylere katlanmak gerekiyor.
Kimseden para toplanmaz bu sefer diğerlerine haksızlık olur.
herseye tek katlanan giriş kat oluyor bu durumda
Ben olsam mahkemeye kadar götürürdüm
Bu işten en karlı çıkan siz, tek zararlı çıkan da giriş kat..
Bence bırakın bu işin peşine diğerleri düşsün yoksa siz kötü görünürsünüz
Anladım, çok teşekkür ederim. Etraftaki binaların hepsi bizimki gibi. Zaten müteahhitin bunu yapmaktaki amacı kendi katını kurtarmak... Devlet 5 kata izin veriyor. Herkes 1 kat üste çıksa, adamın kat gidecek. Adam neden yapsın o zaman? İş buna dönüyor. O zaman bizim para ödememiz gerekecek sanırım her halükarda...
Dayanıklılık testini büyük ihtimal geçemez.
Belediyeye haber verin, olası bir depremde yıkılma gerceklesecekse zaten yıkılır.
Dönüşüme girer. 50 yıl bayağı uzun bir süreç.
O binanın ölmüş ağlayani yoktur.
Ters dubleks ise güzel fikir. Yapacak müteahit zaten 1 kat fazla çıkmayacak mi? Bir katta 5 daire varsa fazladan 5 daire sahibi olacak. Madem yapan kişi tanıdık size yukarıdan bir daire versin.
Ayrıca apartmanı, biz yıkıp yenisini yapacağız şeklinde söylerseniz kabul etmeyenler olabilir. Bu arkadaş kira parasını karşılayacak mi?
Binanın yıkılacağı belediye tarafından belirlensin.
İzmir'de annemin yaşadığı yerdeki kentsel dönüşüme uğramış binaların çoğunun giriş katı ters dubleks ya da 1.5 dairedir. Memnun olmayan görmedim henüz. Çok çetrefilli bir süreç olacağa benziyor sizin için.
Bir de müteahhit ile olan anlaşmanızda geçici olarak oturacağınız konutların kira bedelini karşılama durumu var mı? Evi kentsel dönüşüme tabiî tutulan kimi tanıdıysam bu şekilde oldu çünkü süreç oldukça uzayabiliyor.
Bir de olmazsa şayet eski binaya tadilat işine girmenizi tavsiye etmem. Hem çok masraflı, hem de çok külfetli oluyor ve sonradan çok fazla sorun çıkıyor. Tadilat yapılan zemin çok sağlam olmadığı için uzun süre dayanıklı olmuyor. Sürekli küçük de olsa tamirat istiyor sonradan.
Kaynım da böyle bir hata yaptı. Tadilat yapılacak zemini ek taşıyıcı ile destekledikleri hâlde sonuç? Güzelim ev duvarından fayansına kadar çatladı. Daha da devam ediyor. Bir de ne kadar onarım olsa da sıfır ev gibi durmuyor.
Şayet olmazsa tadilatın altına gireceğiniz masrafı evi satıp birleştirin ve yeni bir eve çıkın. Çünkü muhakkak hesapladığınız tutarın iki misline kadar çıkıyor tadilat işi.
Hayır siz bodrumdasınız ve bodrum olmayacaksa kat izni yok sa bodrumu olan binalar için izin olacak
ocak ayını bekleyin ondan sonra anlaşma yapın şuan yapılan anlaşma sağlıklı olmaz.
Bence şu riskli raporu alıp evi yıktırmak bizim ülkemize göre değil. Çünkü ne yazık ki işi kendine yontanlar oluyor. Burda bile konu Sahibi giriştekilieri düşünmeden yıkım kararı aldırabilmek için bişeyler yapmayı düşünüyorsa bi işten çok para kazanacaklar neler yapmaz...