- 13 Nisan 2023
- 434
- 615
- Konu Sahibi Batidandogangunes
Zorunda demedim zaten de şu cümleden herşey anlaşılıyorAyrıca kedi evi koymak zorunda değilim. Çok istesem evimde beslerim sokaktaki her kediye analık yapamam yapana saygım var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Zorunda demedim zaten de şu cümleden herşey anlaşılıyorAyrıca kedi evi koymak zorunda değilim. Çok istesem evimde beslerim sokaktaki her kediye analık yapamam yapana saygım var
Yok artık o kadar da değil. Umarım ironidirKedileri toplayi uzaga birakacaksiniz baska caresi yok . Mumkune gece veya erken saatte gozlerini kapatarak goturun yoksayolu bulurlar daha sonra belediyeyi ilaçlama için çağırın ve her yeri ilaçlatin ,bide belediyenin bakmiyorum demek gibi bir luxsu yok gidip sikayetci olun gelip barinaga koyuyorlar .tum bunlari yaptiktan sonra kedi kovucu sprey ve fise takilan sadece onlarin duyabildigi goruntuler var bunlari yaoarsaniz tam olur .ama bence en iyisi apartmana kopek alin sizde onu salin .
Dışkısını da koridorlara yaptığını belirtmiş ama. Ne olursa olsun o ortamda o kediler için uygun değil. Yarın sıkılır dışarı salarlar ise o hayvanlar doğada zorlanacaklar. Kaç kedi var bilmiyorum ama kısırlaştırıp sahiplenmeliler veya dışarıdaki kulübeyi elverişli hale getirip oraya alan açmalılarYa hayvanlar koku bırakıyor çiftleşmek için. Cisini duvara yapmıyor yani. Kisirlastirilirsa sorun kalmaz. Hayır bir üst kuşak olsak anlarim da hepimiz burda görece genç, çağdaş insanlarız. Koku bırakan kediyi yakalayıp kisirlastirsaniz, ki bunu ücretsiz veya cüzi bir parayla yapan yerler var, hem siz rahat edersiniz hem de hayvancagiz rahat eder. Diğer canlılarla uyumlanmak zorundayiz biz artık ve bunun için biraz da biz cabalamaliyiz. Bir üst kusagimiz gibi köyde kasabada yaşamıyoruz.
Kedileri yani içgüdüleriyle hareket eden ve kötü bir kasitla insana zarar vermeyen canlıları uzak tutmak ve onlara hadlerini bildirmek için gösterdiğiniz bu çabanın onda birini, bile isteye yapılan insani kötülükleri bertaraf etmek için kullanıyor musunuz? Örneğin toplumsal olaylar örneğin sefalete sürüklenen bir ülke örneğin hukukun ve anayasanın askıya alinmasi vs. Ki bütün bunlar da sokak hayvanlarının kısırlaştırılması yönünde politika uretmeyip insanlarla o hayvanları karşı karşıya getiren anlayisin majör ürünleri. Gerçi yazım şeklinize bakınca çok fazla şey beklediğimi biliyorum. Yazdıklarımın yüzde kaçını anlayabildiniz ve anladıklarizin yüzde kaçını doğru yorumlayabilirsiniz emin değilim.Kedileri toplayi uzaga birakacaksiniz baska caresi yok . Mumkune gece veya erken saatte gozlerini kapatarak goturun yoksayolu bulurlar daha sonra belediyeyi ilaçlama için çağırın ve her yeri ilaçlatin ,bide belediyenin bakmiyorum demek gibi bir luxsu yok gidip sikayetci olun gelip barinaga koyuyorlar .tum bunlari yaptiktan sonra kedi kovucu sprey ve fise takilan sadece onlarin duyabildigi goruntuler var bunlari yaoarsaniz tam olur .ama bence en iyisi apartmana kopek alin sizde onu salin .
Hayvanların yaşadığı alanlara kepçelerle dozerlerle dalalım, betona boğup dev binalar dikelim, sonra hayvanlardan korkanlar, ilirjisi ilinlir olabilir diye hayvanları toplayıp hapishanelere kapatalım. Niye, çünkü biz üstün ırkız ve bunu yapacak gücümüz var.İnsanların nasıl özel alanları varsa hayvanların da olmalı.
Kişilerin alerjisi olabilir,hayvanlarla temas etmeden büyümüştür,korkuyor olabilir,bu hayvanları sevmediği anlamına gelmez.
Bazı hayvanseverler kadar hayvan da sevmiyor olabilir gayet normaldir de,zarar vermediği sürece..
Dahası kedileri evrimlestiren biziz yani yapay secilimle. Ben bilmem kaç yüz yıl önceki atalarimin yaptığından sorumlu muyum diyebilir insanlar ama valla ben kendimi sorumlu görüyorum. Fare kovalasin diye aslandan kaplandan evrimlestirip sonra da yedişer sekizer tane ureyecegim daha çok ev lazım daha çok beton lazım diye her yeri betona bogduktan sonra artık hayvanin bir "doğası" kalmış olmuyor. Evin dış kapısının önünü HAYVANLAR İCİN DOĞA saniyo insanlar. DAHASİ DAHASİ DAHASİ düzgün bir hükümet politikasıyla bu hayvanların tamami inanilmaz kısa surelerde kısır hale getirilebilir. Ama tabii çok başka önemli işleri var hazretlerinin.Hayvanların yaşadığı alanlara kepçelerle dozerlerle dalalım, betona boğup dev binalar dikelim, sonra hayvanlardan korkanlar, ilirjisi ilinlir olabilir diye hayvanları toplayıp hapishanelere kapatalım. Niye, çünkü biz üstün ırkız ve bunu yapacak gücümüz var.
Bu yine de sizi düşüncenizde haklı çıkarmaz.Hepimiz ve bütün canlılar bu süreçlerden geçiyoruz,memnun değiliz ama olan oluyor.Doğal yaşam kadar olmasa da alternatif çözümler üretiliyor.Hayvanlara garezi olanlar ayrı ama herkes istemeden de bu sürecin içine sürükleniyor.Ve bu sürece alışmak zorundayız.Hayvanların yaşadığı alanlara kepçelerle dozerlerle dalalım, betona boğup dev binalar dikelim, sonra hayvanlardan korkanlar, ilirjisi ilinlir olabilir diye hayvanları toplayıp hapishanelere kapatalım. Niye, çünkü biz üstün ırkız ve bunu yapacak gücümüz var.
Süreç dediğiniz hayvanları barınaklara kapatıp ölmelerini beklemek ya da direkt öldürmek. Hayır ben bu sürece alışmayacağım ya da çanak tutmayacağım.Bu yine de sizi düşüncenizde haklı çıkarmaz.Hepimiz ve bütün canlılar bu süreçlerden geçiyoruz,memnun değiliz ama olan oluyor.Doğal yaşam kadar olmasa da alternatif çözümler üretiliyor.Hayvanlara garezi olanlar ayrı ama herkes istemeden de bu sürecin içine sürükleniyor.Ve bu sürece alışmak zorundayız.
Bu süreci değiştirme yönünde irade gösterebilecek tek canlı türü insan yalnız.Bu yine de sizi düşüncenizde haklı çıkarmaz.Hepimiz ve bütün canlılar bu süreçlerden geçiyoruz,memnun değiliz ama olan oluyor.Doğal yaşam kadar olmasa da alternatif çözümler üretiliyor.Hayvanlara garezi olanlar ayrı ama herkes istemeden de bu sürecin içine sürükleniyor.Ve bu sürece alışmak zorundayız.
Evet işaretleme, genelde etrafta çiftleşebilecekleri dişi kedi olursa koku bırakmak için yaparlar, sürekli aynı yeri işaretleme sebepleri de siz burnunuzun o kokuyu almayacak kadar iyi silip temizleseniz de onlar kokuyu alır çünkü burunları insan burnundan daha gelişmiştir, aylar öncesi bırakılan bir kokuyu bile takip edip yönlerini bulabilir, bölgedeki hayvanları takip edebilir, o kokuların bir dişiye mi erkeğe mi ait olduğunu anlayabilirler.kediler cidden bizim de evin camına duvarına çiş yapıyorlar, işaretleme mi bu? benim bi sorunum yok aksine besliyoruz, cam arkasından aşk yaşıyoruz, dokunamıyoruz maalesef.
Kedi taparlarla tartismiyorum ,sadece konu sahibine yardımcı yorumlar yapiyorum .Kedileri yani içgüdüleriyle hareket eden ve kötü bir kasitla insana zarar vermeyen canlıları uzak tutmak ve onlara hadlerini bildirmek için gösterdiğiniz bu çabanın onda birini, bile isteye yapılan insani kötülükleri bertaraf etmek için kullanıyor musunuz? Örneğin toplumsal olaylar örneğin sefalete sürüklenen bir ülke örneğin hukukun ve anayasanın askıya alinmasi vs. Ki bütün bunlar da sokak hayvanlarının kısırlaştırılması yönünde politika uretmeyip insanlarla o hayvanları karşı karşıya getiren anlayisin majör ürünleri. Gerçi yazım şeklinize bakınca çok fazla şey beklediğimi biliyorum. Yazdıklarımın yüzde kaçını anlayabildiniz ve anladıklarizin yüzde kaçını doğru yorumlayabilirsiniz emin değilim.
Yoo gercek .hayat sadece sizin dogrularinizdan ibaret degil .apartmnada kedi beslenmez isteyen evinin icine alir beslerYok artık o kadar da değil. Umarım ironidir
Kedi tapar filan gibi laflarınızdan belli gerçek bir stereotip olduğunuz. Yanilmamisim.Kedi taparlarla tartismiyorum ,sadece konu sahibine yardımcı yorumlar yapiyorum .
Kedi taparlara cevap vermiyorum lutfen alintilamayin .Kedi tapar filan gibi laflarınızdan belli gerçek bir stereotip olduğunuz. Yanilmamisim.