Evden Kovuldum

Teşekkür ederim öncelikle.. başınız sağ olsun.. annemin emekli maaşı var kendine özel. Babamla ölmeden evvel boşandıkları için de maaştan payı yok. Kendi emekli parasıyla geçiniyor yani. Ablam da evli olduğu için tek bana yatıyor para şuanda. 1800 civarı. Krediye kesiliyor işte. Evlenirken 2 yıllık tutar da 40bin yapıyor. Ama iş konusunda haklısınız. Resmen yıllardır çeyiz parası, yetim maaşı kesilmesin diyerek sigortalı bir yerde çalışmadım evlenirsem ortada kalmayım diye. Yanlış yaptım sanırım

Annenizin profilini o kadar iyi tanıyorum ki...
Kendi paramı kazanmak, laf işitmemek için 16 yaşında başladım çalışmaya, Rabbime şükür bu hale gelmeden ayaklarımın üzerinde durabildim. Yaşananlar çok acı, benim ki dolara çevirirdi borçlarımı :))) Lakin şu var ki en kötü anne elden iyidir, bugün yanına gittiğin nişanlı yarın öbür gün dünyayı burnundan getirir.
Evine dön, ne akrabaya ne de nişalına mihnet etme, anneni al karşına kırdıysam özür dilerim ama sende beni çok kırdın minvalinde bir konuşma yap ve acilen işe gir. Devletten alacağın üç kuruş çeyiz parası için boşuna vakit kaybediyorsun, çalıştıkça her şey yapılır. Evlilik konusunda bir şey diyemem ama yerinde olsam hayatımı kurmadan, evimi barkımı almadan asla evlenmem, ananın babanın yar olmadığı dünyada kocanın esamesi okunmaz çünkü, böyle yaşadım böyle yaptım biraz geç olur ama iyi olur inan bana.

Bu kadar zamandır aranız bu kadar kötüydüyse keşke iyi kötü bir işe girip paranızı kazansaydınız, kendinize bağımsız bir hayat kursaydınız. Evlenip işten ayrılırken de kıdem tazminatınızı alırdınız. Kıdem tazminatınız 40 bini bulur muydu orasını bilemem ama en azından huzurunuz ve iyi kötü iş tecrübeniz olurdu. Önceki konunuzda nişanlınızın evliliğe istekli olmadığını, sürüncemede bıraktığını söylemiştiniz diye hatırlıyorum. Onunla ipler kopsa ne olacak? Garantisi yok ki evleneceğinizin, bunu da düşünerek aksiyon alın derim.

Çok haklısınız

Bence 6 ay bekleme illa evleneceksen evlen, borclarini çeyiz parasindan karsilarsin sonra da işe girersin.

Bir işe girip ev açacak parayı kazanmanız en az 4 ayı bulur. Ki nişanlinizin ev masrafına ortal olmadığınızı düşünüp öyle dedim. O kadar kalabilecek misiniz orada?

yapın nikahı, alın çeyiz parasını

parayı hesabınıza yatırın ve çalışmaya başlayın

neyi bekleyeceksiniz ki

eşinizin ailesi düğün dernek vs isterse de nikahsız düğün yaparsınız olur biter

Aranizin bozuk olduğu biriyle aynı yerde kalmayın. Yağmurdan kaçarken dokuyu tutulursunuz

Madem eve dön dedi, dönün sizde. Anneye gurur yapmayın, gurur şu an da yatacak yer vermiyor size.

Dönün , işinizi yapın, yemeğinizi yapıp odanıza kapanın. Bu arada biriktirebileceginiz kadar para biriktirin. Çeyiz parası aldıktan sonra da işe girin , bir arkadaş bularak eve cikin

Şu tabloda en mantıklı olan evlenip biran önce işe girmek evlenirken çalışmadığınız için (eğer öyle bir şart varsa) zaten haketmiş oluyorsunuz. Krediyide çalıştığınız maaştan ödersiniz. Böylece kimseye minnetiniz olmaz.
Nişanlı ile sorunlar büyükse her halukarda işe girip kendinizi güvene Almak zorundasınız. Ben olsam eve döner asla evlenmez direk bir işe girer birikim yapar epey uzaklaşırdım hepsinden.

Anneniz korkunç birisi, saygıyı kesinlikle haketmiyor. Saygı yaş veya kan bağı olunca default olarak gelen bir şey değil kazanılması gerekir. Size bu cümleleri sarfeden insan daha anlatmadığınız neler yapmıştır düşünemiyorum. Söylediği yerlere gitmek zorunda değilsiniz. Bence gitmeyin de zaten. Hem evimden gitsin hem nerede olduğunu bileyim diye bir dünya yok. Bir arkadaşınız varsa onda kalabilirsiniz en kötü nişanlınız ile konuşun. Ve asla o eve dönmeyin. Ne hali varsa görsün boş odaları süpürüp duvarlara hazırlasın kahvaltısını.

Anneniz hatasiz demiyorum ama nisanliniza da guvenmeyin elinizde kalan son aile biz ananenize gidin anneyle sorunlar cozulur ama eski nisanliyla zor hemen guvenip nikah felan dusunmeyin ilk once biraz annaannenizde kalin duzeninizi kurun

Bu nasıl bir anne ?
Evet 28 yaşında işinizi elinize almadığınız için size kızıyor olabilir hatta artık evde tutamayacağını da ima edebilir yalnız bu ahlaksız deme hakkını vermez. Bu kadar hakaret ettikten sonra öfkeyle biraz laf demeniz normal.

Öncelikle ekmek yemeniz için başkalarına güvenmeyin, ne annenize ne de nişanlınıza.
İş bulmak tek ama tek amacınız olsun, asgari ücret bile verse yeter. Kuaförlük/makyaj vb gibi kurslar var, iş garantili kurslar var, birşeyin ucundan tutun illaki klasik meslek beklemeyin.

Başınıza neler geldiğini de akrabalarınıza birebir aktarın. Anneniz kızını evden kovduğunun duyulmasını istemediği için sizin kendi isteğinizle nişanlınızın evinde kaldığını söyleyebilir, halbuki böyle birşey yok. Özellikle ahlaksızlığa vurgu yapması da o yüzden, insanların sizin durumunuzu bildiğinden emin olun, oturup annenizden dinlemesinler.

Sizi kovarken başka akrabaları arayıp size yeni yer ayarlamadı, nereye gideceğinizi de umursamadı sonuçta.

Anlamamışsınız. Konu sahibi 40.000 tl yi 3-4 ayda çıkarırım tabi kolay derken kinaye yapmış. Çıkaramam anlamında yani.

Evet anne patlamış olabilir ama yarın bir gün bu kızın başına bir şey gelse yine kendi üzülmeyecek mi acaba. Bu kadar üstüne gitmemesi gerekirdi. Kime ne faydası oldu şimdi ? Ev işi dediği evde 2 kişi yaşıyor ne işiymiş bu kadar merak ettim doğrusu. Bir kendi boğazı var bide kızının. Millet 3-4 çocukla asgari ücretletlerle ev geçindiriyor da bu anne neyin tribinde anlamadım. Ev kira da değilmiş. O zaman herkes tepesi attığında çoluğunu çocuğunu kovsun evden.

Anneniz tam bir terbiyesiz. Evlat düşmanı. Evladını seven insan kızına kapatma demez. Hadi tembel falan neyse ama özürlü, kapatma gibi şeyler ağır laflar.

Annenin tarafından bakalım bence eğer evde kalkıp kahvaltı hazırlamıyorsan, yemeğe yardım etmiyorsan, temizlik yapmıyorsan bir de üstüne çalışmıyorsan sinirlenmiş olması normal. Sonuçta annen hizmetçi değil sen büyük ihtimalle elini annen kadar sürmüyorsun.

Hakaretleri savunmuyorum ikinizde hatalısınız. Bence kendine çeki düzen ver. Nişanlına da mecbur olduğun için katlanma. Düzgün bir işe gir, kendini geliştir.

Bence nişanlınızla yaşamayın. Kendi kanınız canınız size neler diyor, nişanlınızla henüz aranızda netleşen bir durum yok. Annenizin öyle şeyler söylemesi ağır evet ama nişanlınızla neler olup olmayacağını da bilmiyorsunuz.

Benim bir yeğenim var Ergen ve babasiyla çok fazla zitlasiyor hatta saygisiizlasiyor sanane ben böyle istiyorum bu benim kararım ve. Evde kardeşlerine de huzur vermiyor susun ses çıkarmayn surekli terör. Sadece o var gibi. Abinde tatillerde anneme yada babaanneye gönderiyor inanın. Abim bile rahatlyr ve ben on beş gün kdr annemde kalyrm. Konusuyrm. Aramız iyidir ama bazen ya diyorum evlat olsa çekilmez ..... Anneniz evden kovarak kesinlikle haksız ama bu konuda da eksikler olduğunu dusunuyrm ki anneniz kötü niyetli olsa git nereye gidersen git derdi özellikle anneannede teyzede kal demiş. Biraz. Rahatlamak.istemis belkide blmyrm ama nişanlımla kalamazdm asla

Çok yerinde bir yorum benve

Nasil ya aksam ne yiyorsunuz ki

3. Sınıfta okulu bırakıp dönmek zorunda kaldım.

Kimse tam olarak neler yaşadığını senden daha iyi bilemez. Tek düşündüğüm sonradan daha büyük pişmanlıklar olmadan, nişanlı ve anneni, yaşadığın travmaların tamamen olmadığını ve tek başına olduğunu düşün, o zaman ne yapardın? Okulu bitirmen için bir imkan var mı? İyi araştırdın mı? Özelde devam edemesen bile aynı bölümü devlette bitiremez misin? Son yılı geçerli programlarla. Hayatını yaşadığın dramla heba etme. Belki part time çalışır ve okulu bitirir ve kimseye eyvallah edemezsin. Nişanlın da kimseye minnet duymayacağını anlar. Çeyiz parasını ve evlenmeyi bir kenara bırak. Hayatını kurtar. Kimseyi düşünme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…