Evden Kovuldum

40 bin tl yi nasıl alacaksınız, bende öyle bir imkanım olsun isterdim çalışmayana veriyorlarmı

Evet gün geçmiyor ki saçma sapan hayatıma yeni bir saçmalık eklenmesin. Biraz uzun olabilir.. Üşenmeyip okuyanlara çok teşekkür ederim..

Annemle yaşıyorum yaşım küçük değil 28. Şimdi buraya çok büyük bir şey yapmış olmam ve onu anlatmam gerekiyor biliyorum ama evden kovulma sebebim ‘terbiyesiz olmam, ev işlerine yardım etmemem ve eve yeterince para vermemem’ bu sebeplerden kovuldum.

Çalışmıyorum. Aylık belli bi miktar gelirim var çok olmasa da.. krediye vs kesiliyor bana 600 falan kalıyor yani bi 7 ay daha bu şekilde devam etmek zorunda kredim. Bu para içinden eve yardım etmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Arada bi market alışverişi yaparım. Anneme arttırıp para veririm vs. Çalışmamamın sebebi çeyiz parası olayı. Sigortalı bi işte çalışırsam maaşım kesiliyor ve devletin bana evlenirken vereceği 40bin lirayı alamıyorum. Babam yok. Annemin bana düğün yapacak parası yok. Yani kendisi öyle söylüyor evlilik paranla yaparsın kendin diye. Yada sigortalı bi işe gir biriktirirsin diyor. 40bin lirayı zaten asgari ücret alarak 4 ayda biriktiririm hemen.. değil mi.. çok kolay.. Ev kira değil bu arada annemin evi.

Temizlik konusunda da 2 kişi yaşıyoruz zaten. Annem evi süpürürken ben lavabo ovarım tuvaleti temizlerim. Bunları anlatıyorum çünkü gerçekten ben de merak ediyorum evden kovulmak için yeterli sebep mi diye..

Evden kovulduğum sabah, çayı koymak için masadan sinirli kalktığım için terbiyesiz oldum kovulmamın nedeni bu. Sabah süpürgeyi çalıştırmıştı annem ben de afyonum patlamadığı için sesten rahatsız oldum sinirle kalktım çayı koymaya bişey demeden. Sonra bana tembel dedi.. ahlaksız dedi.. beyin özürlü insanlardan farkın yok dedi. Kaç yaşında kıza kahvaltı hazırlıyorum dedi.. ben de çayımı aldım hazırlama o zaman bir daha yemeyeceğim diyip odama gittim kapıyı kapattım. Söylenmeye devam etti, hakaretlere daha doğrusu. Dayanamayıp odamın kapısını açıp sus artık ruh hastası mısın diye bağırdım. Sonra odama geldi ve evden kovdu işte. Eşyalarını topla S***** G** (Defol) bu evden dedi.. hayatta hiçbir şeyi başaramadın dedi. Ölüme bile gelme seni bu evde istemiyorum dedi. Çeyizlerini de vermiyorum git naparsan yap dedi. Tabi ipler koptu ben ona bağırıyorum o bana.

Evden kovunca nereye gideceğimi de söylüyor.. teyzeme gidecekmişim yada ananeme. Teyzemin kocası çoluğu çocuğu var nasıl giderim ne kadar kalırım.. ananeme gitsem zaten aileden herkes haftanın 3 günü orda. Evden kovuldum geldim mi diyeceğim ki dedem vs var düzenleri var koltukta yatabilirim dolap vs yok. Ev küçük yani. Yaşlı başlı insanlar.

Aramın bozuk olduğu bi nişanlım var belki bileniniz vardır onu arayayım diye düşündüm. Bana ‘sen onun kapatmasısın zaten’ dedi. Kapatma.. bu cümlenin ağırlığı büyük mü yoksa ben mi abartıyorum? Hakaretlerin arasından en çok bu zoruma gitti.

Anneme 500 lira borcum vardı 300ünü vermiştim 200 kalmıştı denkleştiremedim sonra veririm dedim. Cüzdanıma da nakit para ayırmıştım taksi lazım olur hastane işi olur bişi olur nakit dursun diye 215 TL param vardı. Onu da almış bana sormadan. 15tl var toplam bütçemde:)

Ve zoruma giden başka birşey daha.. kedim var. Beni evden kovunca 1 saat içinde birini bulmuş kedimi sahiplendirmek için. Ben ona 1 buçuk yıldır bakıyorum can bu. Kedimi almaya geliyorlardı vermedim kedimi de götürcem vicdansızsın dedim. Benim kedime bakamazmış.

Böyle anlatıyorum ama ben şok içindeyim hala. Ve normal mi bu yaşananlar yoksa değil mi onu bile düşünemiyorum ruh gibiyim.

Siz bunlara karşılık bir daha bu eve döner miydiniz? Yoksa anne kız arasında olur böyle şeyler mi derdiniz? Gerçekten merak ediyorum çünkü algılayamıyorum doğru yanlış kavramım kayboldu.

anne kız iliskisinden ziyade iki ev arkadaşının anlaşmazlığı gibi..o derece soguksunuz birbirinize..
anne evden kovarsa elalem ne yapmaz :/

Krediyi ne için çekmiştiniz?
Sizin olmayan bir evde yapılan banyonun parasını ödemeniz de çok saçma.
Kiracı olsanız mesela o evde banyo masrafı ev sahibine aittir denirdi.Çünkü banyo demirbaştır.Bugün evi terk ederken lavaboyu da alıp çıkmasının sonuçta evden.
6-7 ay uzun bir süre.
Bu süreçte maaştan vazgeçip bir işe girmenizi ve kısa zamanda nişanlınızın yanından ayrılmanızı öneririm.

Ben ne okudum boyle
Saka gibi..
Kendi evimden ayrilip baba evine döndum, annem gozumun icine bakar. Hatta ben uzulup uyuyamam diye benimle yatmak ister okdarda dusunur.
Suan okuduklarima sok oluyorm.
Yasadiklarim normalmi demissinz asla degil.
Peki anneniz pisman olurmu. Yani bi anlik biseyle kovmustur diye dusunmek istiyrm. Psikolijisini illaki biliyosunzdur yasadiklarinu belki onlardan dolayi boyledir. Ne bilim yaa bi bahane bulmaya calisiyrm inanin. Anne sonucda.
Genede tek soylicegim sey anne bedduasi almayin

Erkek kardeşi var annesi vaar ama erkek kardeşide evli değil nasıl o kadar alıyorsunuz siz şaşırdm
Hmm onun maaşı 2ye hatta annesi de alıyorsa 3e bölünüyordur. Herkesin aldığı paraya göre veriyor devlet. Mesela benim kardeşim olsa 1800 değil 900 alırdım yarısını yani ve çeyiz param da ona göre olurdu. Ben babamı 10 yaşında kaybettim. Çok uzun zaman olduğu için ve maaş alacak benden başka Bekar biri olmadığı için Zamanla bu kadar oldu. En başta 300-400 bişeydi

babam vefat etti verirler mi çalışmıyorumda
Hmm yetim maaşı alıyor musun peki? Almıyorsan hemen başvur. Baban sağken çalışıyor muydu? Devlet eğer baban sağken belli bir gün sayısı kadar çalıştıysa sana maaş bağlıyor onun maaşı üzerinden bir miktar. O maaşa göre alıyorsun benim babam çok küçükken öldüğü ve kardeşim olmadığı için böyle. Maaş alıyorsan da yaz ne kadar aldığını sana hesaplayım kaç para çeyiz parası alacağını. Başın sağolsun

Hmm yetim maaşı alıyor musun peki? Almıyorsan hemen başvur. Baban sağken çalışıyor muydu? Devlet eğer baban sağken belli bir gün sayısı kadar çalıştıysa sana maaş bağlıyor onun maaşı üzerinden bir miktar. O maaşa göre alıyorsun benim babam çok küçükken öldüğü ve kardeşim olmadığı için böyle. Maaş alıyorsan da yaz ne kadar aldığını sana hesaplayım kaç para çeyiz parası alacağını. Başın sağolsun
babam bağkurluymuş bir kaç sene yatırmış, fakat sgk bize yatırdığı az olduğu için maaş bağlayamayız dediler, emekli olması için geri kalan parayı ödemeniz lazım dediler

bizdede birikmiş para hiç yok o yüzden ödeyemedik

Nişanlımı aradım geldi aldı beni kedim, küçük bir valizim ve 5 kuruş parasız bir halde. Kendi evi var onun. Evli gibi yaşamak istemediğimi söyledim. Burada kal zamanla her şey yoluna girer olmadı daha sonra nikah kıyarız dedi. Ben ondan ayrı eve çıkana kadar düzenimi kurana kadar müsade istedim bi süre kalıcam diye. Ev arkadaşı gibi olalım dedim. Evli hayatı yaşamak istemiyorum nikah olmadan uzun süre kalamam dedim. Ne kadar güvenebilirim ki? Bundan bi süre sonra evlenmiyorum git demeyeceği ne malum? O yüzden böyle birşey sundum. İşe giricem direk. Para biriktireceğim. Kimseye güvenemiyorum kendi annem bile evden kovdu sonuçta. Düşünemiyorum doğruyu yanlışı
Doğrusu anneannene gitmekti. Yanlış yapmışsın.

Sigortasız bir işe girmeyi düşünmez misiniz? Evliliği öne çekmenizi önermiyorum, daha nişanlınıza güvenmiyorsunuz. Üzülmeyin bu belki sizin için fırsat olur.hem nişanlınıza daha iyi tanırsınız hem de kendi ayaklarınız üzerinde durursunuz.

Evet gün geçmiyor ki saçma sapan hayatıma yeni bir saçmalık eklenmesin. Biraz uzun olabilir.. Üşenmeyip okuyanlara çok teşekkür ederim..

Annemle yaşıyorum yaşım küçük değil 28. Şimdi buraya çok büyük bir şey yapmış olmam ve onu anlatmam gerekiyor biliyorum ama evden kovulma sebebim ‘terbiyesiz olmam, ev işlerine yardım etmemem ve eve yeterince para vermemem’ bu sebeplerden kovuldum.

Çalışmıyorum. Aylık belli bi miktar gelirim var çok olmasa da.. krediye vs kesiliyor bana 600 falan kalıyor yani bi 7 ay daha bu şekilde devam etmek zorunda kredim. Bu para içinden eve yardım etmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Arada bi market alışverişi yaparım. Anneme arttırıp para veririm vs. Çalışmamamın sebebi çeyiz parası olayı. Sigortalı bi işte çalışırsam maaşım kesiliyor ve devletin bana evlenirken vereceği 40bin lirayı alamıyorum. Babam yok. Annemin bana düğün yapacak parası yok. Yani kendisi öyle söylüyor evlilik paranla yaparsın kendin diye. Yada sigortalı bi işe gir biriktirirsin diyor. 40bin lirayı zaten asgari ücret alarak 4 ayda biriktiririm hemen.. değil mi.. çok kolay.. Ev kira değil bu arada annemin evi.

Temizlik konusunda da 2 kişi yaşıyoruz zaten. Annem evi süpürürken ben lavabo ovarım tuvaleti temizlerim. Bunları anlatıyorum çünkü gerçekten ben de merak ediyorum evden kovulmak için yeterli sebep mi diye..

Evden kovulduğum sabah, çayı koymak için masadan sinirli kalktığım için terbiyesiz oldum kovulmamın nedeni bu. Sabah süpürgeyi çalıştırmıştı annem ben de afyonum patlamadığı için sesten rahatsız oldum sinirle kalktım çayı koymaya bişey demeden. Sonra bana tembel dedi.. ahlaksız dedi.. beyin özürlü insanlardan farkın yok dedi. Kaç yaşında kıza kahvaltı hazırlıyorum dedi.. ben de çayımı aldım hazırlama o zaman bir daha yemeyeceğim diyip odama gittim kapıyı kapattım. Söylenmeye devam etti, hakaretlere daha doğrusu. Dayanamayıp odamın kapısını açıp sus artık ruh hastası mısın diye bağırdım. Sonra odama geldi ve evden kovdu işte. Eşyalarını topla S***** G** (Defol) bu evden dedi.. hayatta hiçbir şeyi başaramadın dedi. Ölüme bile gelme seni bu evde istemiyorum dedi. Çeyizlerini de vermiyorum git naparsan yap dedi. Tabi ipler koptu ben ona bağırıyorum o bana.

Evden kovunca nereye gideceğimi de söylüyor.. teyzeme gidecekmişim yada ananeme. Teyzemin kocası çoluğu çocuğu var nasıl giderim ne kadar kalırım.. ananeme gitsem zaten aileden herkes haftanın 3 günü orda. Evden kovuldum geldim mi diyeceğim ki dedem vs var düzenleri var koltukta yatabilirim dolap vs yok. Ev küçük yani. Yaşlı başlı insanlar.

Aramın bozuk olduğu bi nişanlım var belki bileniniz vardır onu arayayım diye düşündüm. Bana ‘sen onun kapatmasısın zaten’ dedi. Kapatma.. bu cümlenin ağırlığı büyük mü yoksa ben mi abartıyorum? Hakaretlerin arasından en çok bu zoruma gitti.

Anneme 500 lira borcum vardı 300ünü vermiştim 200 kalmıştı denkleştiremedim sonra veririm dedim. Cüzdanıma da nakit para ayırmıştım taksi lazım olur hastane işi olur bişi olur nakit dursun diye 215 TL param vardı. Onu da almış bana sormadan. 15tl var toplam bütçemde:)

Ve zoruma giden başka birşey daha.. kedim var. Beni evden kovunca 1 saat içinde birini bulmuş kedimi sahiplendirmek için. Ben ona 1 buçuk yıldır bakıyorum can bu. Kedimi almaya geliyorlardı vermedim kedimi de götürcem vicdansızsın dedim. Benim kedime bakamazmış.

Böyle anlatıyorum ama ben şok içindeyim hala. Ve normal mi bu yaşananlar yoksa değil mi onu bile düşünemiyorum ruh gibiyim.

Siz bunlara karşılık bir daha bu eve döner miydiniz? Yoksa anne kız arasında olur böyle şeyler mi derdiniz? Gerçekten merak ediyorum çünkü algılayamıyorum doğru yanlış kavramım kayboldu.
Gidecek bi yerim yoksa gitmezdim sanırım beni sen dogurdun ve bu terbiyeyi sen verdin der odama geçip oturmaya devam ederdim tabi bu seçenek belki de tüm eşyalarımı alıp anneanneme giderdim. Herkes geldiğinde soranlara bişey anlatmak zorunda değilim ama çok ısrar olursa annem artık bana kartlanamiyo sevmiyo beni istemediğini söyledi ben de buraya geldim derdim. Şükredin ki az çok bi geliriniz var. Ayrıca nidanlinizla ilgili emin değilseniz kesinlikle kurtuluş olarak görüp evlenmeyin

Anlamamışsınız. Konu sahibi 40.000 tl yi 3-4 ayda çıkarırım tabi kolay derken kinaye yapmış. Çıkaramam anlamında yani.

Evet anne patlamış olabilir ama yarın bir gün bu kızın başına bir şey gelse yine kendi üzülmeyecek mi acaba. Bu kadar üstüne gitmemesi gerekirdi. Kime ne faydası oldu şimdi ? Ev işi dediği evde 2 kişi yaşıyor ne işiymiş bu kadar merak ettim doğrusu. Bir kendi boğazı var bide kızının. Millet 3-4 çocukla asgari ücretletlerle ev geçindiriyor da bu anne neyin tribinde anlamadım. Ev kira da değilmiş. O zaman herkes tepesi attığında çoluğunu çocuğunu kovsun evden.
Kafasi attiginda kovmasi elbet normal degil. Bunu soyledim zaten. Biz bize anlatilan kadarini biliyoruz sadece. Iki tarafta da hata var. Iki taraf da saygizca davranmis.

Yani kızına kahvaltı hazırlamak batıyorsa bir kadına, anneyim demesin.
10 yaşında yetim kalmış üvey baba getirmiş, bu çocuk neler çekti dememiş, neden ev işine yardım etmiyorsun diyebiliyor. Derdi babasından aldığı aylık. Hiç bir kavga evladı evden kovmaya gerekçe olamaz.

18 yaşındaydım benzer şeyler yaşadığımda. Okurken o anı yaşadım resmen gözlerim doldu. Travma . Geçmiyor unutulmuyor böyle şeyler . Geri döndüm ne yapacaktım ki zaten . Abim döndürdü , annemde merak etmişmiş mesaj atmış telefonumu açtığımda gördüm, dönmezsen polisi ararım diye . Halbuki kendisi demişti git babanla yaşa diye ( babam da alkolikti rahmetli) öyle işte . Oluyor maalesef . Bu arada nişanlınla kötü olmana ayrı üzüldüm. Kader hep mi örer ağlarını ..

Teşekkür ederim.. maddi konuda annemden asla destek beklemedim. Kendi paramla geçinirim. Ünide bile babamdan kalan yetim maaşıyla ve çalışarak okudum. Normalde bambaşka bi şehirde devlet üni kazanmıştım ama ablam İstanbul’da olduğu için ve onda kalmam için özel üniye git dediler. Yüzde 50 burslu gittim. 2. Eşinden boşanınca benim bankadaki okul param da gitti ikiye bölünerek. 3. Sınıfta okulu bırakıp dönmek zorunda kaldım. Ve bana kalkıp ‘sen okumayı bile beceremedin’ demesi can acıtıyor. Biri size böyle şeyler diyince susamıyorsunuz maalesef. Ama ben de sinirliyimdir tabi alttan almam. Ama evden kovulmayı haketmez kimse diye düşünüyorum ne bileyim. Borç konusu da ben istemedim borç. Banyo yapıldı yarı yarıya veririz dedi. 500 o 500 ben. 300 verebildim 200 kalmıştı işte onu da kenara ayırdığım son parayı bana sormadan alarak kapatması doğru gelmedi. Bilmiyorum düşünemiyorum hiçbir şey inanın
Sakinlesmesini bekle. Duzelecektir.

X