Neden ben herkes gibi dusunemedim diye bir daha okudum.
Annenin belli ki sabri tasmis. Kendisine evde yardim edilmedigini dusunuyor. Banyo ovmak disinda. Muhtemelen bazi seyler birikmis. Ustune de surati asik bir sekilde yataktan kalkan kizinin bagirmalari, saygisizca tavirlari ustune tuz biber olmus. Onun yaptigi da hos degil, kabul ediyorum, ama sanirim calismayip ev isi yardimi yapmama konusunda annede birseyler birikmis ve sonunda patlamis bence.
40 000 tl 3-4 ayda asgari ucretle nasil cikarilir o kismi anlamadim ama bir ise girnek en mantiklisi..Ceyiz parasi almak icin calismayip ustune de evde anneye ev islerinde yardim etmemek tasirmis bence anneyi.
Anne-kiz arasinda borc alacak meselesi nasil oluyor bilmiyorum cunku bizim ailede boyle birsey yoktu. Ailede borc alacak olur mu o da bana tuhaf geldi. Olmayan olana hep yardim eder. Bunun geri odemesi de olmaz, aile olmak bu degil midir? Eger bir evde borc alacak meselesi varsa, ev arkadasliginda oldugu gibi faturalar ve mutfak masraflari da ortak olmasi gerekmez mi? Bilmiyorum ben o kismi anlamiyorum.
Su an icin yapilacak tek sey bana gore iki taraf da sakinlesene kadar anneannede kalmak. Sonra sakinlesince anneyle konusup evde anneye de yardim edilmeli. Bu arada is aramaniz sizin icin en iyisi olacaktir diye dusunuyorum.