Evden Kovuldum

Maaşınız kesildiği halde veriliyor mu? Sigortalı işe girince kesiliyor çünkü.. ev babamdan değil üvey babamdan kaldı maalesef. Babamın evi olsa ben de gitmezdim

Maaşınız kesildiği halde veriliyor mu? Sigortalı işe girince kesiliyor çünkü.. ev babamdan değil üvey babamdan kaldı maalesef. Babamın evi olsa ben de gitmezdim
Babanızın maaşı emekli sandığımı ssk mı? Benim babam vefat edşnce emekli sandığından maaş bağlandı bize, evlenene veya kamuda çalışana kadar kesilmez o. Kardeşlerim özel sektörde hala alıyorlar. Birde maaşın 1 yıllık tutarı oluyor çeyiz parası. 40 bin olacağına emin misiniz?

Bizim evde akşam yemeği yapılmaz sadece kahvaltı hazırlanır onu da annem hazırlar benden erken uyandığı için. Temizlik konusunda da o süpürge yaparsa vileda yaparım yada banyoyu temizlerim vs.. sanırım her şeyi ben yapmadığım için bilenmiş. Yinede evden kovmak için yeterli mi bilmiyorum. Yani kovulma kısmına anlam veremiyorum bir de paramı alması ve kedimi sahiplendirmeye çalışması. Bu 3ü..

Benim SSK.. biraz araştırdım 2 yıllık tutarı yazıyor ama.. bilemedim ki. Benim maaş 1800 kesilmeden. 2 yıllık tutar 40bin küsür yapıyor

Eklentiler

• 6F5AE849-EF90-4AF9-9E00-23D93A25790A.jpeg
    102,8 KB · Görüntüleme: 82
Ben birbirinizden bir farkınız olduğunu sanmıyorum.
Annemin evinde yaşıyorum "kapat çeneni artık ruh hastası" desem muhtemelen 10 saniye sonra ben aşağıda annemde camda eşyalarımı atıyor olur. Bende sinirli biriyim ancak anneye kurulacak cümle var kurulmayacak cümle var.
Ayrıca işe girip çalışın, devletten 40bin almak için insanların ağız kokusunu çekeceğinize çalışın.
Hem elinize 600den daha fazla para geçer hemde düzeninizi kurmuş olursunuz.

Benim SSK.. biraz araştırdım 2 yıllık tutarı yazıyor ama.. bilemedim ki. Benim maaş 1800 kesilmeden. 2 yıllık tutar 40bin küsür yapıyor
Umarım sizin araştırdığınız gibidir, nişanlınızla evlenecekseniz nihayetinde, kredinizi alacağınız çeyiz parasıyla kapatın. Düğünü, eşyayı basit tutup mümkün olduğunca kenarda saklamaya çalışın paranızı bence. İş konudunda da önünüzde sıkıntı kalmadan arayışa girebilirsiniz böylece.

ablacım, anne kız birbirini öldürecekmiş az kalsın, sen burda aile içinde alacak verecek olmaz diyosun.Senin dediğin normal ailelerde olanlar, sen bu konuda normal bişi gördün mü bi tane?

Konunuzu okurken evlatlık olabileceğinizi düşündüm çok üzgünüm böyle birşey söylemek istemezdim ama normal değil bu anlattıklarınız en kötü anne bile olsa bu kadar da olmaz ya

Acaba öncesinde siz annenize “yeter artık, gideceğim bu evden” minvalinde konuşmuş olabilir misiniz? Anneniz de defol git demiştir belki de. Sizin önceki konularınızı da hatırlıyorum fazla fevri ve sinirli olduğunuzu söylemiştiniz. Annenizin olaylar karşısındaki tutumuna bakıldığında da sanıyorum ki bu sinirlilik hali sizde genetik. Nişanlınızın yanında kalma durumunu da doğru bulmadım çünkü onunla da zaten problem yaşıyordunuz. Çözümü bu değil yani. Farzedelim ki nişanlınız ile de ipler koptu, o zaman ne yapacaksınız? Nereye gideceksiniz? Anneniz size “geri dön” demiş. Ben sizi evden kovarken isteyerek kovmadığını, sinir havli ile ağzından çıktığını düşünüyorum. Bana sorarsanız ya evinize dönün ya da anneannenizin yanına taşının bir müddet. Ya da bir işe girip, kendinize bambaşka bir düzen kurun.

Bence nisanslinizla yaşamayin, evlenmeden önce ayni evde yaşamayı destekleyen bir insan olarak söylüyorum bunu. Belli ki anneniz bu durumdan hoşlanmıyor size karşı bileniyor, sizin de araniz bozuk yarın evlenip evlenmeyeceginizi kestiremiyorsunuz. Gidin annenizle konuşun ben burada kalmak istiyorum deyin, annenize guvenilmeyen hayatta nisanliya hiç güvenilmez. birbirinizi tahrik etmeyin. Zaten nisanliymissiniz nisanlinizla araniz duzelirse nikahinizla gelirisniz o eve herkesin ağzını da kapatirsiniz.

İkimizde normal değilsiniz Allah'ım yardımcınız olsun

Yok bu evden gideceğim demedim. Annemin beni ilk kovması değil daha önce de söyledi ama gitmedim. Sanırım yine gitmeyeceğimi düşündü. Kedimi sahiplendirmesi ve paramı alması da tuz biber oldu. Ben ananeme gitsem annem zaten her hafta orda. Beni suçlu bulup bizi barıştırmaya çalışacaklardır bir de kendimi çok aşağılanmış hissediyorum. Aileden teyzemler yeğenler vs gelince o ortamda evden kovulmuş olarak bulunmak çok zor geliyor. Nişanlıma bir süre kalacağımı iş bulup gitmek istediğimi, evli hayatı yaşamak istemediğimi söyledim. Zaten o da hemen nikah yapalım falan demedi. Yani ona da hak veriyorum şu bulunduğum duruma bakar mısınız çok utanıyorum. Belki ben olsam ben de benimle evlenmek istemezdim.

Bu yorumun altına imzamı atarım çok doğru

Hayretler içerisinde okudum yazdığınız çoğu şeyi. Babamı çok küçükken kaybettim, bende çeyiz parası ve maaş için 1 sene işe girmeden yüksek lisans yaptım. Babamdan kalan para tamamen benim hesabıma yatıyordu ancak ben o parayı direkt anneme veriyordum. Sizden farklı olarak, çünkü evin giderleri iki emekli maaşından yapıyorduk. Annenizin ayrı bir maaşı yok mu ? belki de çok mu açıldınız diye düşünüyorum? ben o parayı alırken annemle böyle bir şey yaşamadım, belki de parayı tamamen ona verdiğim içindir. Size annenizle ilgili bir şey söylemek değilde şu yetim aylığı ile ilgili bir kaç şey yazmak istiyorum. Hem çeyiz parası hem de bu konfordan çıkmak çalışmadan bu parayı alıyorum vs demek insanı açıkçası mutlu ediyor. Bende düşük ücretli bir yere girmeyi bu yüzden istememiştim. Ancak yaşınız 28, zaman geçtikçe iş verenler neden işe girmediğini veya neden kendinizi geliştirmediğinizi sorgulayacaklardır. Yeni nesil her seferinde bir öncekinden daha sağlam geliyor, hiç iş tecrübesi olmayan ancak daha kolay söz geçirecekleri biri istemeye başlıyorlar zamanlar. Bu maaşın ilerde size böyle negatiflikleri olabilir, bunları da iyice düşünmenizi isterim. Aynı ikilem zamanında beni de çok zor durumda bırakıyordu.

Ayrıca bilmiyor olabilirsiniz dite eklemek istiyorum, bu yetim aylığından çeyiz parası alınca anneniz 2 yıl o kısmı eksik alacak. Yani siz toplu para alacaksınız ancak anneniz sizin üstünüzdeki payı alamaaycak. Benim annem ve babam babam vefat etmeden nikahlarını ayrıacakları için para benim anneme hiç kalmayacak ve devlet el koyacaktı. Sizin nikahları bir se ve işe girerseniz anneniniz üstüne aktarabilirsiniz.

Öncelikle yaşadıklarınız için çok üzgünüm. Kesinlikle anneniz normal değil. Sakin olmaya çalışın. Ruh hastası demeniz çok hoş olmamış ama yine de anlayabiliyorum çok sinirlenmişsiniz. Belli birikmişlikler var. 7 ay dişinizi sıkıp dedeniz ve ya bir arkadaşınızın yanında kalın. Bu arada çalışmanız da gerek. Biliyorum o çeyiz parası insanı çok zorlar ben de her şeyimi kendim aldım. Annemin durumu müsait değildi babamın umrumda değildim. Ama halledilmeyecek şeyler değil. Biz her şeyi eşimle birlikte aldık su bardağına kadar. Bence şu dönemde yapacağınız ilk şey o evden çıkmak ve bir iş bulmak. Madem sizi istemiyor bundan sonra hayatının hiçbir döneminde evlatlık sorumluluğunuz kalmadı. Kendi hayatınıza bakın. Gerisini de boşverin

cnm o kredi parasını ödeyip hemen nikah yapıp çeyiz parasını alsan o da mantıklı. çeyizleri de araya birilerini sokar alırsın. annenin huyunu suyunu bilirsin boşver işini yürüt çeyizlerini kurtar. o krediye de dedenler teyze hala ablan yardım etsin nikahı kıyınca çeyiz parandan öder eşyalarını alırsın.olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…