Evde Doğum Yapanlar

Anadolu Hastanesi İstanbul'da Suadiye ve Ataşehir Polikliniğinde de Aynı Vizyonla Hizmet Veriyormuş..
Bilginize..:KK34:

Narkozun bebek üzerine etkisi hakkında o kadar yayın varken,hala ihtilaflı bir çok doktor(türk) olmasına rağmen sırf anneler korkuyor diye vücudumuzda en fazla %80ini atıp geri kalanı bebek ve kendimizde atılamamak üzere bırakacağımız ve organlara olan hasarı konusunda size belge imzalatmak zorunda bırakılan bir yönteme karşı ben sizin kadar ılımlı olamıyorum ne yazık ki.

Zaten yapay beslenmemiz sayesinde toksik maddelerle başa çıkamıyoruz. Bir sakızın dahi 11 yapay madde içerdiği ve bunlşardan geri zekalılığa neden olan maddeleri de barındırdığını düşünürsek varın diğer hazır gıdaları siz düşünün. Bir de narkoz hiç istediğim ve hatta kendim bile bile tercih edeceğim bir durum değil.

Saygılar...

çok haklsnz çok zararlı şey var etrafmzda ama çok detaya inince de insan huzursuz oluo siz hamilesiniz demi kaç aylıksnz inşş normal olur dogumunuz ben henuz deglm ama düşünüyoruz bebek ben de normal dogumu tercih ederim kesnlkle ama mecbur kalnırsa yaplck bişey yok tabi ki...

Umarım gönlünüze göre hayırla olur. Zaten ta.. bunların en başında hastane ihtimalinei göz önünde bulundurduğumdan hastanenin yakınlığını da izah ettim. Ama neyse. Hak veriyorum. Ben de sıkı bir araştırmaya girmeden bana bu konuyu açan tanıdklarıma coştunuz siz demiştim. Ama şu an şartları zorlamak ve imkanım VARSA! denemek istiyorum. Ama dediğiniz gibi aksi durumda yapılacak birşey yok tabi. Bu yüzden bilinçli biri bilen var mı diye merak ettim. Yoksa sormam kafama göre takılırım. Ama içimdeki can ne de olsa. O kadar da değil:KK34:

böyle bir risk almaya hiç gerek yok bence..türkiye şartlarında hastanede bile insanın başına ne geleceği belli değil..diğer ülkelerle kıyaslamak mantıksız.
Hollanda'dan söz etmişsiniz .orada doğumdan 1-2 ay önce evde doğum ihtimaline karşı içinde her türlü steril doğum aletinin oldugu bir koli gönderiliyor.sancılar başlayınca ebeye haber veriliyor.ebe gelip gerekli kontrolleri yapıyor ve hastane personeline sizi teslim ediyor.buna rağmen sadece si evde doğum yapmyı tercih ediyor.ayrıca doğumdan sonra 10 gün boyunca günde 6 saat evinize gönderilen bir bebek hemşiresi size bebek bakımının inceliklerini öğretiyor,toparlanana kadar yardım ediyor.
türkiye'de ise çoğu yerde dr'unuz farklı ise diğer dr sizle ilgilenmek bile istemiyor.evde doğum yapıp herhangi bir sorun sebebiyle hastaneye gitmek durumunda kalana ne derler bilemiyorum..yani sözün özü maceraya hiiçç gerek yok bence..

arkadasim sana katiliyorum buradada durum ayni.
bende ingilteredeyim o cok bilinmis makalelerin yazildigi ulkede yazdiklariyla uyguladiklarinin alakasi yok burada herkes gider dogumunu hastanede yapar.normali,sezeryani,suda dogurani ne istersen var ama hepsi hastanede evde dogum yapamazsin bebegin ilk kimlik kayitlari hastanede yapiliyor.dogumdan sonrada 2 hafta evine hemsireler gelir bebegin sagligi ve anne sagligi icin.

bende ingilteredeyim o cok bilinmis makalelerin yazildigi ulkede yazdiklariyla uyguladiklarinin alakasi yok burada herkes gider dogumunu hastanede yapar.normali,sezeryani,suda dogurani ne istersen var ama hepsi hastanede evde dogum yapamazsin bebegin ilk kimlik kayitlari hastanede yapiliyor.dogumdan sonrada 2 hafta evine hemsireler gelir bebegin sagligi ve anne sagligi icin.

Verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı. Teşekkür ederim.

vay be adamlardaki kadına ve çocuğa verilen öneme bak.. takdir ettimm..
ama şuda var eminim nufüs bizdeki gibi olsa onlarda "doğumun 10. günü gel. şu tarihte aşısı var getir." derlerdi...

vay be adamlardaki kadına ve çocuğa verilen öneme bak.. takdir ettimm..
ama şuda var eminim nufüs bizdeki gibi olsa onlarda "doğumun 10. günü gel. şu tarihte aşısı var getir." derlerdi...

inan canim buradada nufus sayisi TR kadar olmasada cok ve gun gectikcede artiyor.

$laurence.jpg Lorens'ın Marmaris'teki evinde doğum havuzunda yaptığı müdahalesiz,ilaçsız ve ağrısız doğum, doğal doğumu düşünen bütün anne adaylarımıza büyük bir güç verdi.Doğum planlarını kendisi yaptı, bebeğine ve kendine güvendi.
Hayal ettiği doğumuyla bebeği Selim'e kavuştu. Doğal doğum yolunda ülkemizde yeni bir sayfayı da açmış oldu.

Kendisini ve ona mükemmel desteği ile güven veren eşi Günay'ı tebrik ediyorum. Bizlere güvendiği için teşekkür ediyorum.

Lorens merkezimizde huzurlu bir doğum yolunda hamileler için yoga, nefes ve meditasyon çalışmalarına devam etmektedir.
.............
Sadece dün bu konuyla ilgilenen arkadaşlarım vardı. Onlara yardımcı olmak adına buraya alıntı olarak koydum.
Ayrıca bu işi bilinçli olarak yapan ve eve ekipman ile beraber gelen bir doğum akademisi buldum. Araştırınca oluyormuş arkadaşlar. Yeter ki ön yargılı olmayalım. Herkese selamlar...

ben 2 doğumumuda evde yaptım,kesinlikle tavsiye etmiyorum..büyükler hastaneye götürmek istemediler..kv ile oturuyorduk..ahh hala o anlarımı düşünüp ağlıyorum..ne acılar çektim ..bazen şeytan diyor hakkını helal etme kimseye ..:KK43:

ben 2 doğumumuda evde yaptım,kesinlikle tavsiye etmiyorum..büyükler hastaneye götürmek istemediler..kv ile oturuyorduk..ahh hala o anlarımı düşünüp ağlıyorum..ne acılar çektim ..bazen şeytan diyor hakkını helal etme kimseye ..:KK43:

Son birşey daha. Neden bu kadar direttiğime gelince.

İstediğim tüm mevzulara pozitif bir yer bulmak kaadar güzeli yok. Mahremiyet konusuna çok eğilen bir ekip. Çocuğu ilk olarak ve geciktirmeden anneye veren,mümkün olduğunca göbek bağını geç kesen, istenildiğinde anne ile bebeği yalnız bırakabilen ama arka planda muhakkak bekleyen,ışıksız dilenirse gürültüsüz bir ortamda yalnızca bebeğin ve annenin sesinin duyulduğu bir doğum ortamında hizmet veren, ve dilenirse aynı olayı bir hastanede de yapan, ama gereçleri, bir ay öncesi hazırlığı ve ekibi ile hastane müdahalesi garantisi veren, ve bunu daha önce de yapmış bir yerden bahsediyorum.

Bunu, çocuğun ilk doğduğu anda bilinçaltında huzurlu ve sakin bir dünyaya geldiği mesajını oluşturmak için istedim.Bebekte zaman kavramı olmadığından herşey onun için sonsuzdur.Sonsuz bir" korku ve endişe" mi, yoksa sonsuz bir "korkmamalıyım rahat ve herşeyin bana hazır sunulduğu bir ortamdan çıktım ama burası kötü de değilmiş,hemen zaten sütümü emdim ve aç kalmayacağımı biliyorum" düşüncesi mi daha hoş olurdu.

Benim gibi düşünmeyenlere saygım var ama düşünenler için bilgi olsun dedim.:emir_bebek:

ÇOk geçmiş olsun canım. Üzüldüm durumuna.

Ama sanırım profesyonel yardım yoktu yanında?Eşiniz de doğum eğitimi almamıştı da sanırım ki sizi istemediğini birşeyle başbaşa bırakmış.

valla siz istediğinizi yapmakta serberstsiniz ama ben cesaret edemezdim şahsen bir can gelecek dünyaya ve bir bilinmezlikte yanımda dr olmadan bir ebe ile ya da hangi ekipse işte yapamam yanii. Çünkü evimde solunum cihasız bulunmasına imkan yok, bebeğimin Allah korusun o an kalbi dıursa müdahale edecek ekipman yok olsa bile anlık olacaktır ve orası ev olduğundan hasteneye gidene kadar geç olabilecektir. Doğum zor olabilecektir ve hastane hijyeni çok daha başka. Ameliyathanede yapılıyor normal doğum bile. Yani ne kadar akademik felan olursa olsun hastanenin güvenliğini ve acil müdahele odalarını hiçbirşeye değişmem. Yanii öyle yurtdşında belki olabilir ama ülkemizde bilemiyorum hastaneye bile giderken binbir soruyla gidiyoruz hele normal doğumsa daha da endişemiz artıyor. Ben hamile değilim ama muhakkak küvözü, çocuk yoğun bakımı olan bir hastane istiyorum. Bebek gelmeyebilir suni sancı gerekebilir, sizin çok kanamanız olabilir durdurulamayabilir. Yani felaket tellalığı yapmak istemem ama olabilecek septomlar bunlar herksin doğumu farklıdır. Kaldı ki artık çok nadir narkoz veriliyor genede epidural yada spinal yapılıyor ve anne ile bebek hemen buluşuyor ve artık doktorların hemen kordon bağını kesmediklerini, kesseler bile direk anneye verdiklerini biliyoruz. Risk almaya ne gerek var. Bir can gelecek dünyaya brşey olsa hep içinizde hastaneye gitseysim böyle olur muydu diye kalacak ve bu çok kötü bir duygu. Yine de dediğm gibi siz bilirsiniz karar sizin doğuracak olan sizsiniz.

ÇOk geçmiş olsun canım. Üzüldüm durumuna.

Ama sanırım profesyonel yardım yoktu yanında?Eşiniz de doğum eğitimi almamıştı da sanırım ki sizi istemediğini birşeyle başbaşa bırakmış.

ne kadar profesyonel yardımn olursa olsun bir hastanenin ekipmanını evinize kurdurmaya yani küçük bir hastane yapmaya imkanınız var mı. Ekibe nasıl güveneceksiniz. Koca aletleri nasıl getirecekler. Hem eşiniz ne kadar eğitim alırsa alsın teori başka uygulama başladır. İnanın o anda panikten eşinizin eli ayağına dolanacak ve hiçbirşey hatırlmayacaktır çünkü daha önce hiç böyle birşey yapmammıştır. Ayrıca ben şahsen o durumda görmesini istemem eşimin beni. Yani beni doğurtan eşim olmamalı o mahrem kalmalı sonuçta bir cinsel hayatımız var eşler bunu kolay atlatamayabilir. Bilemiyorum be düşündükçe tüylerim ürperiyor sizin adınıza..

yanlıs anlamada sende cok şey ıstıyorsun yani yok bebek onu hissetsin bunu anlasın falan herkes ıster cocugunun ıyılıgını ama okadarıda zor yok karanlık ortam hemde hastane konforu fln ıste göbek bagını gec kesmek göbek bagı kesılınce noluyokı anneyle bebegın bagımı bıtıyor dogumunu saglıklı bır sekılde yapmayı düşün yeterlı benc ebudkar fantezıye gerek yok

bencede en sağlıklısı evde doğum ama çok iyi bilinçli bir ebe olacak benim arkadaşım ilk doğumunu hastanede yaptı beklemediler hemen kestiler 20 dikiş attı ebeler ama ikincisinde ölürsemde hastaneye gitmem dedi ve evde yavaş yavaş sancılarını çekti ebe geldi zaten bebek doğdu sorunsuz bir şekilde zaten bebekte yada anne doğuramzsa ebeler hastaneye gidin diyor benim annemde bütün doğumlarını evde yaptı dikey çok rahat doğurdum diyor daha temiz keşke benimde imkanım olsada bene evimde doğursam ama cesaretim yok sezeraynlı olduğum için 2 sezeryan olacak

Çocuk ve benim için daha rahat olacağını düşünüyorum. Daha doğal olacağına inanıyorum.
Bu konuda pek çok makale okudum ve aslında evde doğum yapıldığında yeni doğan tetanozu gb aşılara bile gerek kalmayabileceğini çünkü ev ortamının hastaneden çok daha steril olduğunu okudum. Ve ben çocuğa mümkün olduğu kadar yapay şeyler aşılanmasını uygun bulmuyorum.

Ayrıca yapanlar için bunun anne çocuk arası ilişki için çok daha uygun olacağı söyleniyor. Doğumdan hemen sonra göbek bağı kesilmeden bebeğin anneye verilmesi. Yatay pozisyonun kadının doğasına aykırı olması vs. Beni buna itiyor.Ünlü ebe ve doğum koçu Asude Oflaz da normal doğumu ve tıbbi yardımların (eğer bir sorun yoksa) çok gereksiz ve yanlış olduğunu savunduğunu da biliyorum.

Hollanda'da evde doğumun bir zorunluluk olduğunu ve enfeksiyon olaylarının diğer gelişmiş ülkelere nazaran daha az olduğunu, bizim ülkemizde bunun yapılmama sebebinin yalnızca trafik ve alt yapı eksikliği olduğunu da biliyorum.

İşte merakım bu yüzden...:26:
:44:
doğumda herşeyin normal seyrine bırakılmasından yanayım ancaakk ev kadar doğal ortamda olunmasına da sonuna kadar karşıyım. doğum yapılan yerin tam donanımlı bir sağlık kuruluşu olması gerkli ki en ufak bir aksilikte bi sağlık çalışanları müdahale edip anneyi ve bebeği kurtarabilelim. hollandada örnek vermişsiniz de her iki ülkedeki eğitim sosyal ve ekonomik farklılıkları sağlık sistemindeki farklılıkları göz önünde bulundurdunuz mu bu örneği verirken. biz sağlıkçılar türkiyedeki anne bebek ölümlerinin avrupa kadar düşük olması için okadar senedir uğraşıyoruz ki aklınız hayaliniz durur. hollanda da doğumların evde yapılmasının zorunluluk olduğunu bilen siz acil durumda ambulansın o eve geliş süresi ile türkiyede geliş süresi arasındaki farkı biliyormusunuz. ayrıca aşılardan bahsetmişsiniz eğer yapay şeyleri aşılamazsak biz bebeğinize, allah korusun bağışıklığının düşük olduğu bir zamanda doğalına denk gelir işte ozaman bırakın biz sağlıkçıları allah bile kurtaramaz bebeğinizi. herşeyin doğal olanı en iyisi ama kontrol elden bırakılmamalı siz gidin bir hastaneye paşa paşa yapın normal doğumunuzu zaten çok kalmıcaksınız normal doğum sonrası. ertesi gün evinize gider misler gibi büyütürsünüz bebeğinizi sevgiler sağlıklı günler....

bence bebeğinizi riske atmayın.he ne kadar ekip olursa olsun.sonuçta devamlı sizi ve bebeğinizi takip altında tutan bir dr unuz var.ben olsam kendi dr güvenirim öyle ekiple falan olmaz.demek ki adamlar boşuna okuyor bunca yıl.

X