- 23 Temmuz 2014
- 6.315
- 17.798
-
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
Valla yanlış anlamayın bizde daha bi sene önce bugün 200 bine biter ev dedik 500 ü geçti :/ üstelik lüks yaptığımız hiçbir şey yok ev 165 m2 büyükte değil çok şükür bize yetiyor o ayrı da ona rağmen haftalık malzemelere zam geldiği için evdeki hesap çarşıya uymadı sırf bizde arsanın olduğu yer sessiz sakin güzel olduğu için bu kadar masrafa girdik gerçekten aklımın ucundan geçmezdi bu kadar zamın gelipte bizi dibe vuracağı korkuluk yaptırıcaz abla dün zam geldi duşa kabin için arıyoruz abla zam geldi ya hepte bi iki gün arayla kaçırıyoruzşu an kendimize bir arsa aldık, içine ev yaptırmak için mühendis ve mimara çizdirdik. inşaat fiyatları o kadar artmış ki, biz de kestiremiyoruz ne kadara biter. fakat eşimin mesleğiyle de alakalı olduğu için, ustalarımız var. geçenlerde iki katlı bağ evi tarzı bir şey yaptırdık pahalı malzemeler kullanmadık 250 bin civarına denk geldi yanlış bilmiyorsam, eğer tanıdıklarınız varsa, ve çok fazla fiyat vermezlerse pahalı malzemeler de seçmezseniz yine 100-150yi bulur gibi düşünüyorum. tabi daha önce bu işlere hiç girmediğiniz için daha da fazlaya mal olabilir. her gün fiyatlar değiştiği için insan ne gider ne gitmez kestiremiyor maalesef ki.
Ya yuhhhKomşum da tüm evi tadilat yaptırıyor 150bin lira tuttu diyor
Kapıları letgoda 100 liraya satın hem alıp götürürler hem 100 lirada bir işe yarar.150 metrekare evin boyası işçiliği ile birlikte:3.500 8 tane iç kapı (2tanesi camlı):12bin (orta karar bi kapı)
80metrekare parke:12.350 (biraz iyi bir parke)
1 kalorifer dilimi en küçük boyutu 450 liraya aldım bugün.
Sırf eski sökülen kapıları çöpe attırmaya 300 lira istiyorlar.
Bu hafta yaptığım harcama bunlar ve hepsiyle peşin anlaştım, üstelik “aman abla fiyat değişiyor, pazartesi başka fiyat dersem bozulmayalım” dediSizin yerinizde olsam bu zamanda böyle bir işe girmem.
100 uygun olur bize, çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz. Çünkü gelirimiz belli, ütopik fikirlerimiz yok. Çok sağolun fikirleriniz için, örnekler çok önemli bizim içinBenim bir tanıdığım mimarlık firmasıyla beraber çalışıyor. Yani sizin gibi sıfırdan ev de inşa ediyorlar, üniversite de inşa ediyorlar her türlü işi yapıyorlar. Ama fiyatlar o kadar arttı ki, inanın daha geçen sizinki gibi bir iş için 250 bin teklif verdiler. Tabii orada kullanılan malzemeler gerçekten lüks ve bulunmayan malzemelerdi. Yerli freze meşe gibi. Bütçem zorlanmasın biraz da ekonomik olsun derseniz 100-150 bine halledersiniz. Aşağısı zor işin içinde olduğum için biliyorum.
Ama tavsiyem kesinlikle bir mimarla anlaşın. En azından size en başta bir teklif sunuyorlar ve sonradan ay bu da vardı bunu da ödemelisiniz gibi bahaneler sunmuyorlar. Başta ne anlaşıldıysa o oluyor bence daha az riskli bir yöntem.
Şimdiden hayırlı olsun
Benim bir tanıdığım mimarlık firmasıyla beraber çalışıyor. Yani sizin gibi sıfırdan ev de inşa ediyorlar, üniversite de inşa ediyorlar her türlü işi yapıyorlar. Ama fiyatlar o kadar arttı ki, inanın daha geçen sizinki gibi bir iş için 250 bin teklif verdiler. Tabii orada kullanılan malzemeler gerçekten lüks ve bulunmayan malzemelerdi. Yerli freze meşe gibi. Bütçem zorlanmasın biraz da ekonomik olsun derseniz 100-150 bine halledersiniz. Aşağısı zor işin içinde olduğum için biliyorum.
Ama tavsiyem kesinlikle bir mimarla anlaşın. En azından size en başta bir teklif sunuyorlar ve sonradan ay bu da vardı bunu da ödemelisiniz gibi bahaneler sunmuyorlar. Başta ne anlaşıldıysa o oluyor bence daha az riskli bir yöntem.
Şimdiden hayırlı olsun
Çok sağolun, banyoyu ortalama bişey düşündük 10 bin civarı bütçe ayırdık, fayans duşakabin falan. Koçtaş vb yerlerin sitelerine baktık mesela uygun fiyatlı Bi duşakqbin olsa 1 700 falan teknesi fayans falan uyguları seçeceğiz mecburen. Güle güle oturun100 bini çok rahat aşar benim eşim inşaatle uğraştığı halde benim banyom çoooook küçük 2ye 2 yeni tadilat yaptırıyoruz 17.5 tutuyor ki eşim bu işin içinde olduğu için malzeme falan daha uygun oldu bize
Usta konusunda çok iyi araştırın mimar işi mantıklı ama mimara vermekte ekstra bütçe istiyor ama mükemmel sonuçlar çıkarıyorlar
Çok sağolun, alıntı yapmaya çalışıyorum ama bazen oluyor bazen olmuyor neyse zamanla öğrenirim sanırımBu arada iyi bir müteahhit mimar ile anlaşırsan iyi gider işler tabi o da var biz babama içimiz sinmeye sinmeye sırf müstakil olsun diye güvendikkendisi çok cimridir hatta cimrilerin ustasıdır o yüzden de çok sıkıntı çektik o ayrı mesele elbette insan uygun fiyatlı yaptırmak istiyor sadece olmuşken şu olsun yeni olduğu için güzel olsun diyor doğal olarak fiyat farkı oluyor atıyorum siz lavaboyu, bataryayı, tezgah arasını, duşa kabini, terasın betonunu, laminantı.... vs. herkesin kullandığı renk seçmeksizin ucuz olanı seçerseniz biraz daha uyguna çıkılabilir lakin acı bir gerçek var eskiden atıyorum tezgah arası granit olursa çok ucuz oluyordu şimdi pahalı olanla çok yakın fiyatta zamdan kaynaklı bi durum. Mesela biz dolabı lake istedik 50 bin tuttu komple dolaplar ama lake olmaz da mdf olursa kaç olur dedik tabi her mobilyacı farklı fiyat veriyor fakat ben 25 30 bin der diye düşünüyordum öyle deseydi eğer o zaman lake istemeyecektim uygun olsun diyecektim bana hemen hemen hepsi 45 47 olur dedi düşün yani en pahalı lüks dedikleri lake ile en ucuz olan mdf arasında 5-7 bin var şaka gibi. zaten o yüzden fazla bulur demek istedim siz ne kadar ucuza kaçmak isteseniz de o pahalılık sizi bi yerden vuracak ama yine de eğer zorlayabilirseniz müstakilden vazgeçmeyin derim
Haklısınız ama daire istemiyoruz. Evimiz sözde yeni ama bir sürü sıkıntı çıktı, banyonun eşiğindeki taşlar bile çıktı yeni evde siz düşünün nasıl yeni ev o yğzden yeni eski artık apartmanlara da güvenmiyorum. Kesinlikle çok masraf çıkacak ama dairelerde ucuz değil. Yani bizim alacaklarımız her türlü tadilat istiyor ev fiyatları burada uçtu. En azından diyoruz gönlümüze göre olur hemde arsa bize kalır bahçede rahat ederiz. Bilemiyorum pahalılık da gözümü korkutuyorHer şey her gün zamlanıyorken tadilat konusundaki malzemeler de almış başını gidiyordur eminim. Yalıtımdı, doğal gazdı, tesisattı parkeydi derken belli ki çok büyük masrafı var bu evin. Üstelik bu tür bir evin banyo ve mutfağını da tahmin edebiliyorum. Eee ne kaldı ki geriye? Bence siz o elinizde kalan miktarı da katsanız yetmez gibi.
Yerinizde olsam bu kadar masraf yapmak yerine müstakil olmasa da düzgün ve masrafsız bir daire alırım şimdilik. Önemli olan mevcut durumda elinizdeki parayı değerlendirmek. İleride yeniden bir imkanınız olunca o daireyi de katar, o zaman güzel bir müstakil alırsınız. Yazık değil mi perişan bir eve dünya kadar para harcamaya. Belki hiç istediğiniz hale de gelmeyecek üstelik Yani ben olsam böyle düşünürdüm malum, eldeki parayı çarçur etmek için çok tehlikeli bir dönemdeyiz
Haklısınız teşekkürlerŞu zamlar ile birlikte malesef sadece doğalgaz 40bini buluyor niyetiniz varsa bir an önce başlayın çünkü ertesi günü daha pahalı oluyor arabamızın kardeşleri arasında ev paylaşımı oldu bir tanesine kaba inşaattan ev düştü geri kalanı ödediler parasını neyse sadece cam kapı mutfak en en uygunu 80 bini buldu daha yeni kvdem yatak odasına cam taktırdı 3cam 2 tanesi açılır kapanır olarak bir tanesi usttten açılmalı iki tanesi üstten açıldı mı oda ekstra masraf 5000 para ödedi sadece yatak odası camına yani siz düşünün aşırı zam gelmiş pimapene bile
Ic anadoluda malzemeni kendin alcan. Gunluk yevmiyeyle calistirmican is bitiminde vericen parayi. Yoksa kos dur peslerindeMerhaba kızlar, nasip olursa beklediğimiz bir para var, o para ile Ev bakıyoruz ama bütçemiz kısıtlı. Öyle lüks hayallerimiz yok. Bütçemiz belli zaten. Ama Müstakil hayalimiz var. Bütçemixe yeten evler ya çok çok eski oturulamayacak halde ya da küçük ya hiç bahçe yok falan. Ama Şimdi Ev almazsak da ileride toplu para erir gider. Bi daha da zor. Herşey zamlanıyor. İleride çocuk istediğimiz için çalışma durumum olmayabilir o yüzden kredi çeksek bile çok az miktarda çekebiliriz. Şimdi bi ev bulduk, metrekaresi iyi, bahçesi de var, evi alınca elimize de 100 bin belki biraz üstü para kalacak gibi bide kredi çekersek o var ama tadilat lazım.
Şimdi olay şu
Ev 2+1, kaba inşaatı sıvası bitmiş gibi düşünün evi, parkeler yok yani önceden bir parke olup söktür olayı yok, biz sıfırdan yaptıracağız, yalıtım, doğalgaz yaptıracağız. Duvarlar tavan falan fena değil. Sizce ne kadar tutar, Ev yaklaşık 100 metrekare? Resimden baktık mutfak banyo tuvalet konusunda fikrim yok. Evin geri kalanına baktığımızda onların da kötü olmadığını düşündük. Mutfağı şimdilik hazır mutfaklardan yaptırırız, banyo tuvaleti bilemiyorum. Çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz bütçemiz neye yeterse o.
Ev yarım ve parasız kalmaktan da korkuyorum. Ama asıl korkum ustalar. İşi baştan savma yaparlarsa veya yarım bırakırlar falan kalırız yolda. Arkadaşım ufak Bi tadilat için günlerce ustanın peşinden koştu. İç anadoludqyız bu arada.
Tecrübeli arkadaşlar varsa fikir alabilir miyim? Teşekkürler
Çok dağolun, düşündüğümüz ev olursa kabası hazır içi döşenecek, 100 bin makul bizim için, belki biraz daha üstü olabilir. 200 bin falan çok fazla bize tek katlı ev zaten. Tanıdıklara söyleyeceğiz bide biraz ucuza kaçacağız. . Çok sağolun fikirleriniz içinşu an kendimize bir arsa aldık, içine ev yaptırmak için mühendis ve mimara çizdirdik. inşaat fiyatları o kadar artmış ki, biz de kestiremiyoruz ne kadara biter. fakat eşimin mesleğiyle de alakalı olduğu için, ustalarımız var. geçenlerde iki katlı bağ evi tarzı bir şey yaptırdık pahalı malzemeler kullanmadık 250 bin civarına denk geldi yanlış bilmiyorsam, eğer tanıdıklarınız varsa, ve çok fazla fiyat vermezlerse pahalı malzemeler de seçmezseniz yine 100-150yi bulur gibi düşünüyorum. tabi daha önce bu işlere hiç girmediğiniz için daha da fazlaya mal olabilir. her gün fiyatlar değiştiği için insan ne gider ne gitmez kestiremiyor maalesef ki.
Teşekkürler bakalım bizde Bi evi görelim diyoru, ne olacağı sonra, hazırlıklı olalım istedik sonuçta gidip görünce de adama Bi cevap vermek lazımGidip bakmanız gerekiyor. Öyle fotoğraftan belli olmaz. Ayrıca bazı tadilatlar neredeyse bi ev parası yiyor.
Sağolun siz ne kadar harcadınız ? Ama sizin ev ike benim bahsettiğim ev çok çok ama çok farklı. Çift mutfak 4 banyo diyorsunuz ben tek mutfak tek banyo diyorum mesela.. mutfağa dolaplar gelip takılacak o kadar. Benim bahsettiğim ev daha mütevazi. Muhtemelen sizin eve çoğu şeyin üst modeli takılmıştır bizde normal bişey olacak mutfağı bile şimdilik hazır alıp takacağız.Bir rezervuar, bir armatür dünya para.
Fotoğraftan bakmakla anlaşılmaz.
Çatı ne halde bilmek lazım. Eve girersiniz 3 gün sonra da catı akar.
Ben olsam uğraşmazdim. Heleki sınırlı bütçeyle...
Simdi parke yalıtım diyorsunuz. Iç kapılar var mi?
Süpürgelik para.
Korniş para
Elektrik dügmeleri yoksa onlar para
Adim atsan para
Akla gelmeyen bir sürü sey var
Içinde oturulmuş ev kesinlikle yeni eve göre az sorun cikartiyor.
Nisan ayinda müstakil ev aldik. Banyoyu mutfagi yeniden yaptirdik. Cift mutfak, 4 banyo neredeyse 1 ev parasi tuttu.
Çok sağolun, fikirler çok önemli benim için. Doğalgaz için fazladan para ayırdık ortalama 20bin dedik biz garanti olsun diye, parkeler de 80 metrekare dedik ama o kadar alan yoktur sanmam. Zaten ev 110 metrekare falan mutfağa koridora ahşap görünümlü fayans düşündük, banyo mutfağı da bahsettiğiniz yerlere bakacağız. 100 bin makul bizim için gerekirse biraz üstüne çıkabiliriz. Şimdiden fiyat ve fikir araştıralım ki zorlanmayalım dedik. Tekrar teşekkür ederimKombi petekler dahil 8000 civarı.parke için metre kare fiyatından ölçünüzü alın.Yalitim cinsine göre değişir.sadece işi mi ses de olsun mu.banyo ve tuvalet dolabı için koçtaş teksen bakın çok uygun ve sin dolaplar var.mutfak dolabı işinizi görecek 15000 E yapılır .iç anadolunun hangi şehri bilmiyorum ama istabul ile kiyas etmeyin.iyi düşünürseniz 100.00p e yatırırsınız.Ama çok foyat araştırması yapın.ustanin getireceği malzemeye güvenmeyin.100 metre kare evin boyasi iyi bir markadan 3000 lira tutar.1000 lora da boyacı alır pazarlıklı olarak.Fiyatlari bilirseniz pazarlık yaparsanız.O yüzden çok araştırma yapın.seram
300 bin mi? Evi çok büyüktür onunKuzenim yeni yaptırdı bu dediklerinizi 300 bin gitti. O da çok lükse kaçmadı ama her şey çok pahalı. Benim fikrimce mutfaktan kaçtınız ya mesela işin içine girince aman olmuşken o da olsun diyeceksiniz.
Bahsettiğiniz ev orta halli bir daireden çok daha büyük masraf gerektirir diye düşünüyorumHaklısınız ama daire istemiyoruz. Evimiz sözde yeni ama bir sürü sıkıntı çıktı, banyonun eşiğindeki taşlar bile çıktı yeni evde siz düşünün nasıl yeni ev o yğzden yeni eski artık apartmanlara da güvenmiyorum. Kesinlikle çok masraf çıkacak ama dairelerde ucuz değil. Yani bizim alacaklarımız her türlü tadilat istiyor ev fiyatları burada uçtu. En azından diyoruz gönlümüze göre olur hemde arsa bize kalır bahçede rahat ederiz. Bilemiyorum pahalılık da gözümü korkutuyor
2 ay önce mutfak yaptırdık öyle çok büyük de değil 10m2 civarı ve çok pahalı seçimler yapmadan ucuz yollu yaptıralım diye başladık toplamda 32000 tuttu.Merhaba kızlar, nasip olursa beklediğimiz bir para var, o para ile Ev bakıyoruz ama bütçemiz kısıtlı. Öyle lüks hayallerimiz yok. Bütçemiz belli zaten. Ama Müstakil hayalimiz var. Bütçemixe yeten evler ya çok çok eski oturulamayacak halde ya da küçük ya hiç bahçe yok falan. Ama Şimdi Ev almazsak da ileride toplu para erir gider. Bi daha da zor. Herşey zamlanıyor. İleride çocuk istediğimiz için çalışma durumum olmayabilir o yüzden kredi çeksek bile çok az miktarda çekebiliriz. Şimdi bi ev bulduk, metrekaresi iyi, bahçesi de var, evi alınca elimize de 100 bin belki biraz üstü para kalacak gibi bide kredi çekersek o var ama tadilat lazım.
Şimdi olay şu
Ev 2+1, kaba inşaatı sıvası bitmiş gibi düşünün evi, parkeler yok yani önceden bir parke olup söktür olayı yok, biz sıfırdan yaptıracağız, yalıtım, doğalgaz yaptıracağız. Duvarlar tavan falan fena değil. Sizce ne kadar tutar, Ev yaklaşık 100 metrekare? Resimden baktık mutfak banyo tuvalet konusunda fikrim yok. Evin geri kalanına baktığımızda onların da kötü olmadığını düşündük. Mutfağı şimdilik hazır mutfaklardan yaptırırız, banyo tuvaleti bilemiyorum. Çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz bütçemiz neye yeterse o.
Ev yarım ve parasız kalmaktan da korkuyorum. Ama asıl korkum ustalar. İşi baştan savma yaparlarsa veya yarım bırakırlar falan kalırız yolda. Arkadaşım ufak Bi tadilat için günlerce ustanın peşinden koştu. İç anadoludqyız bu arada.
Tecrübeli arkadaşlar varsa fikir alabilir miyim? Teşekkürler
inşaat firmalarının yeni proje daireleri ve hele hele büyük çaplı ve/veya lüks projeler için zaten mimarın takip ettiğinin farkındayım.
dediğim gibi "olması gerekenin" bu olduğunu da farkındayım.
anahtar teslim diye anlaşılıyor, ister mimarla olsun ister müteahhitle neyse...ama küçük işlerle genelde bu abiler ilgilenmiyor, ben o yüzden "formen" sözünü tercih etmiştim. küçük işleri bunlar yaptığı için.
en azından memleketim olan anadolu ilçesinde de, şu anda yaşadığım milyon dolardan aşağı ev olmayan ege sahilinde de mimar arkadaşlar ve büyük iş yapan ofisler vs. 2+1 100 bin lira ev tadilatıyla uğraşmıyor. gelmiyor yani inşaata. takibine filan hiç uğraşmıyor. belediyeden evrak alınacak, takibini yapması lazım, öyle konuşulmuş, "siz gidin" diyor (her yere ben gideceksem seni neden tuttum güzel arkadaşım?) her şeyi telefondan halletme kafasında. taşrada işi bilen mimar ya yok (çalıştırdıkları çocuklar da ustaya o öyle olmamış böyle yapacan, sök/yık/tekrar yap vs. diyemiyor) ya genç hevesli filan ama belediyede tanıdığı yok (burada tanıdık olmadan belediyeden zinhar evrak çıkmıyor da) ya da çeşmenin başını tutmuş olan eskiler de tenezzül etmiyorlar çünkü müstakil kümes kadar villa 15-20 milyondan başlıyor burada, adam ne yapsın 100 bin liralık tadilatı...istanbul'da iş piyasası farklı olabilir, usta kaprisi filan daha az olabilir belki, anadoluda durum böyle en azından.