Ev tadilatı masrafı

Valla yanlış anlamayın bizde daha bi sene önce bugün 200 bine biter ev dedik 500 ü geçti :/ üstelik lüks yaptığımız hiçbir şey yok ev 165 m2 büyükte değil çok şükür bize yetiyor o ayrı da ona rağmen haftalık malzemelere zam geldiği için evdeki hesap çarşıya uymadı sırf bizde arsanın olduğu yer sessiz sakin güzel olduğu için bu kadar masrafa girdik gerçekten aklımın ucundan geçmezdi bu kadar zamın gelipte bizi dibe vuracağı korkuluk yaptırıcaz abla dün zam geldi duşa kabin için arıyoruz abla zam geldi ya hepte bi iki gün arayla kaçırıyoruz umarım planladığınız gibi olur biz başaramadık

150 metrekare evin boyası işçiliği ile birlikte:3.500 8 tane iç kapı (2tanesi camlı):12bin (orta karar bi kapı)
80metrekare parke:12.350 (biraz iyi bir parke)
1 kalorifer dilimi en küçük boyutu 450 liraya aldım bugün.
Sırf eski sökülen kapıları çöpe attırmaya 300 lira istiyorlar.
Bu hafta yaptığım harcama bunlar ve hepsiyle peşin anlaştım, üstelik “aman abla fiyat değişiyor, pazartesi başka fiyat dersem bozulmayalım” dedi Sizin yerinizde olsam bu zamanda böyle bir işe girmem.

Bulunduğunuz yerde anahtar teslim tadilat yapan yerler mutlaka vardır bir iki yer ile görüşün fiyat çıkarırlar size bence haledebilirsiniz gibi geldi Allah rast getirsin işinizi insallah

Kapıları letgoda 100 liraya satın hem alıp götürürler hem 100 lirada bir işe yarar.

100 uygun olur bize, çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz. Çünkü gelirimiz belli, ütopik fikirlerimiz yok. Çok sağolun fikirleriniz için, örnekler çok önemli bizim için

Çok sağolun, banyoyu ortalama bişey düşündük 10 bin civarı bütçe ayırdık, fayans duşakabin falan. Koçtaş vb yerlerin sitelerine baktık mesela uygun fiyatlı Bi duşakqbin olsa 1 700 falan teknesi fayans falan uyguları seçeceğiz mecburen. Güle güle oturun

Çok sağolun, alıntı yapmaya çalışıyorum ama bazen oluyor bazen olmuyor neyse zamanla öğrenirim sanırım
Fikirleriniz için çok sağolun, benim için çok önemli, tecrübeli değiliz bu konuda
Şimdi bizim belediye ile işimiz olmayacak muhtemelen, öünkü ev hazır, tapu hazır, içi yapılacak. Mobilyacıdan kastınız mutfağı yapanlar galiba. Kuzenimin eşi yapıyor güzelde yapıyor ama koçtaş vb yerlerden şimdilik alalım birkaç sene sonra yenileriz gerekirse diye düşündük. Ufak bişey alacağız şimdi idarelik. İnternet sitesine baktık 5-10 binlik bişey şimdilik yeter bize. Parkeler falan da oradan halletmeyi düşünüyoru, Önemli olan diğerleri. Özellikle yalıtım ve doğalgaz. Çok sağolun.

Haklısınız ama daire istemiyoruz. Evimiz sözde yeni ama bir sürü sıkıntı çıktı, banyonun eşiğindeki taşlar bile çıktı yeni evde siz düşünün nasıl yeni ev o yğzden yeni eski artık apartmanlara da güvenmiyorum. Kesinlikle çok masraf çıkacak ama dairelerde ucuz değil. Yani bizim alacaklarımız her türlü tadilat istiyor ev fiyatları burada uçtu. En azından diyoruz gönlümüze göre olur hemde arsa bize kalır bahçede rahat ederiz. Bilemiyorum pahalılık da gözümü korkutuyor

Haklısınız teşekkürler

Ic anadoluda malzemeni kendin alcan. Gunluk yevmiyeyle calistirmican is bitiminde vericen parayi. Yoksa kos dur peslerinde

Çok dağolun, düşündüğümüz ev olursa kabası hazır içi döşenecek, 100 bin makul bizim için, belki biraz daha üstü olabilir. 200 bin falan çok fazla bize tek katlı ev zaten. Tanıdıklara söyleyeceğiz bide biraz ucuza kaçacağız. . Çok sağolun fikirleriniz için

Sağolun siz ne kadar harcadınız ? Ama sizin ev ike benim bahsettiğim ev çok çok ama çok farklı. Çift mutfak 4 banyo diyorsunuz ben tek mutfak tek banyo diyorum mesela.. mutfağa dolaplar gelip takılacak o kadar. Benim bahsettiğim ev daha mütevazi. Muhtemelen sizin eve çoğu şeyin üst modeli takılmıştır bizde normal bişey olacak mutfağı bile şimdilik hazır alıp takacağız.

Çok sağolun, fikirler çok önemli benim için. Doğalgaz için fazladan para ayırdık ortalama 20bin dedik biz garanti olsun diye, parkeler de 80 metrekare dedik ama o kadar alan yoktur sanmam. Zaten ev 110 metrekare falan mutfağa koridora ahşap görünümlü fayans düşündük, banyo mutfağı da bahsettiğiniz yerlere bakacağız. 100 bin makul bizim için gerekirse biraz üstüne çıkabiliriz. Şimdiden fiyat ve fikir araştıralım ki zorlanmayalım dedik. Tekrar teşekkür ederim

Evdeki hesap çarşıya uymaz. Siz ucuz alacam dersiniz, usta abla boşuna yaptırma bunu der sonra siz hadi bari az iyisi olsun dersiniz sonra işin içinden çıkamazsınız. Bugün banyo işin sadece duşakabin camı baktık, bak teknesi yok sadece camı bile en az 1.500 lira Bir de satan niye satıyor öğrenin. Yalan söylemezse tabi

Bahsettiğiniz ev orta halli bir daireden çok daha büyük masraf gerektirir diye düşünüyorum
Zaten daireyi müstakil hayalinizden vaz geçin diye değil şimdilik daha masrafsız bir yatırım olur diye söylemiştim.( Ben olsam öyle değerlendirirdim özetle)

Seçim sizin tabii ki. Gönlünüzce olsun dilerim

2 ay önce mutfak yaptırdık öyle çok büyük de değil 10m2 civarı ve çok pahalı seçimler yapmadan ucuz yollu yaptıralım diye başladık toplamda 32000 tuttu.
Mutfak dolapları vs cidden uygun seçtik. Üstelik dolar artışı henüz olmamıştı.

Siz ruhsat için hazırlanan mimari projeyle tadilat işini karıştırıyorsunuz sanırım. Mutfak, banyo tadilatı için kimse hiçbir yerden evrak merak almaz. Ya çok çok büyük değişiklikler olacaktır ya da mesela cephede değişiklik olacaktır vs ancak öyle belediyeye başvurulur ki onu bile yapan yok doğru düzgün.

Mimari projecilik yapan firmalar ayrıdır; tadilat, uygulama işi yapan firmalar ayrıdır.
Konu sahibi de gidip uygulama yapan, bunun için ekipleri olan, bu işi yapan bir firmayla anlaşacak zaten. Bu işi yapmak için firma kurmuş insan da "bu 2+1 aman ben ilgilenmem" demez.
Ben uygulama işi yapıyorum mesela. Klinik yaptığım da oldu, güzellik merkezi de, villa da, 1+1 daire de. Oturup bütün gün "bu değil, bu değil, bu hiç değil" diyerek 3+1'lerin üstünü çizip milyonluk villa projesi beklemiyorum. Ama mesela sadece restoran ya da sadece eczane yapan mimarlar da var.
Küçük yerde seçenekler azdır ama mutlaka vardır.

Sizin demek istediğinizi de anladım ben. Bugün seramikçi, boyacı bile mimarım deyip anahtar teslim iş alıyor zaten. Ya da ufak bir dükkan tutup 2 parke standı koyan "değarasyon yabıyoruz ablam" diyor.
İnsanlarda da hep bir mimarla çalışmak pahalıya patlar algısı var. Sonra hem daha fazla para çıkıyor ceplerinden hem sinir stres sahibi oluyorlar. Ya da işte ev ilanlarındaki saçma sapan daireleri görüyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…