Ev tadilatı masrafı

pembeumutyildizi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2021
1.901
2.000
Merhaba kızlar, nasip olursa beklediğimiz bir para var, o para ile Ev bakıyoruz ama bütçemiz kısıtlı. Öyle lüks hayallerimiz yok. Bütçemiz belli zaten. Ama Müstakil hayalimiz var. Bütçemixe yeten evler ya çok çok eski oturulamayacak halde ya da küçük ya hiç bahçe yok falan. Ama Şimdi Ev almazsak da ileride toplu para erir gider. Bi daha da zor. Herşey zamlanıyor. İleride çocuk istediğimiz için çalışma durumum olmayabilir o yüzden kredi çeksek bile çok az miktarda çekebiliriz. Şimdi bi ev bulduk, metrekaresi iyi, bahçesi de var, evi alınca elimize de 100 bin belki biraz üstü para kalacak gibi bide kredi çekersek o var ama tadilat lazım.
Şimdi olay şu
Ev 2+1, kaba inşaatı sıvası bitmiş gibi düşünün evi, parkeler yok yani önceden bir parke olup söktür olayı yok, biz sıfırdan yaptıracağız, yalıtım, doğalgaz yaptıracağız. Duvarlar tavan falan fena değil. Sizce ne kadar tutar, Ev yaklaşık 100 metrekare? Resimden baktık mutfak banyo tuvalet konusunda fikrim yok. Evin geri kalanına baktığımızda onların da kötü olmadığını düşündük. Mutfağı şimdilik hazır mutfaklardan yaptırırız, banyo tuvaleti bilemiyorum. Çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz bütçemiz neye yeterse o.
Ev yarım ve parasız kalmaktan da korkuyorum. Ama asıl korkum ustalar. İşi baştan savma yaparlarsa veya yarım bırakırlar falan kalırız yolda. Arkadaşım ufak Bi tadilat için günlerce ustanın peşinden koştu. İç anadoludqyız bu arada.
Tecrübeli arkadaşlar varsa fikir alabilir miyim? Teşekkürler

Fotoğrafları yoksa mutfak banyo kötüdür bence, genelde öyle olunca koymuyorlar. Yapılı güzel olsa kesin koyarlardı. Gidip görmeden bir şey söylenemez ama kurla birlikte her gün artıyor bu tadilat masrafları. Yalıtım, doğalgaz vs diyorsunuz baya işi var gibi bence epey masraflı olur.

Sağolun o yüzden korkuyorum biraz, doğalgaz yalıtım falan 40 ı bulur diye düşündük, kalan parada diğerleri için diyoruz ama içine işin içine girmeyince bilinmiyor işte. Belki bu yakınlarda vardır yaptıran fikir verir diye düşündüm Allah büyük diyorum hep vardır bizimde Bi nasibimiz

Yok yok söyleyin o aklıma gelmemişti ama para değil de mimarlık iş yok gibi. Yani mimara gel doğalgaz tesisatına bak parke ustaları ile ilgilen denir mi bilemedim şimdi. hiç işim olmadı mimarla falan. Ev çizmez mi onlar ?

Ben yazın söylediğinizin yarısı kadar olmayan ve lüx olmayan şeylere 50 bin harcadım. Şu perde asılacak ne diyolar ona korniş mi ne o bile yoktu evde o bile 500e yakın tutmuştu ve bu zamlardan önceydi. Yazın hazır 1500e aldığım banyo geçen baktığımda 2800 olmuştu.

Tahmin edebileceğinizden çok daha fazla tutar, dipsiz kuyu.
Ucuzunu isterseniz elinizde kalır bir iki seneye.
İşçilik de eklenince ohoo.
Örneğin iyi bir laminantın metre karesi 95 tlden başlıyordu birkaç ay önce, şu kur sebebiyle şuan nedir bilemiyorum.

mimar değil de bir formen bulmanız gerekir aslında- tabi eğer eşiniz tamir tadilat bu işlerden anlamıyorsa
ustayı o tutar, takibi o yapar, masrafı çıkarır size baştan bir tutar söyler, ustaları sıkıştırır gerekirse
böyle insanlar var
ama tabi kendisine de bir miktar pay ayırır :)

usta peşinde koşmak zor hele çalışan insanlar için gündüz vaktiniz yoksa ustalar 8-5 çalışıyor.

Siz bir mimardan anahtar teslim fiyat alacaksınız. İşin her parçasını başkasına verirseniz mimar sadece doğalgaz için gelmez tabii çünkü mimara gerek yok onun için.
Ama anahtar teslim fiyat alırsanız bütün iş organizasyonunu ve işçi yönetimini mimar yapar. Siz ustalarla muhatap olmazsınız.
Ama tabii kafasına göre bir dekorasyon firması açmış birine iş verirseniz yine pişman olabilirsiniz. O yüzden araştırın, birkaç firmadan fiyat alın.

Ahaha Dekorasyon, tadilat yaparlar genelde. Her iş için anlaştıkları ustalar vardır. Ne istiyorsanız mimarla anlaşırsınız, sözleşme imzalarsınız, o ustaları yönlendirir siz hiç bir ustayla muhatap olmadan karşınızda tek muhatap ve kapı gibi sözleşmeyle yaptırırsınız işinizi.

100 bini çok rahat aşar benim eşim inşaatle uğraştığı halde benim banyom çoooook küçük 2ye 2 yeni tadilat yaptırıyoruz 17.5 tutuyor ki eşim bu işin içinde olduğu için malzeme falan daha uygun oldu bize
Usta konusunda çok iyi araştırın mimar işi mantıklı ama mimara vermekte ekstra bütçe istiyor ama mükemmel sonuçlar çıkarıyorlar

Valla şuan ev yaptıran hatta iskan onayını bekleyen biri olarak söylüyorum asla bu kadar masraf edeceğimi düşünmezdim :d ASLA. Kesinlikle hazır almak atıyorum 1 trilyon dese bile daha mantıklı neden dersen şuan ev yaptırmak 1 trilyonu geçiyor. Biz evi 200 e bitirecektik tabi dolar bu kadar değil di plan yapılırken 500 ü fazlasıyla geçti açıkçası babam müteahhit o yaptığı için devam etti yoksa sizin de dediğiniz gibi mümkün olmazdı nerede bende o para yarı da kalırdı satardık muhtemelen. Bir de hakkımı asla helal etmiyorum o belediyeye donumuza kadar aldılar resmen yok şu imza için para yok bu imza için para belediyenin çalışanları biz kadar gitmemiştir oraya tam bitti derken iskan için tekrar onay parası ödenecek haftaya şimdi onu istiyorlar yani sana net bi rakam vermiyorlar verseler sen de ona göre bi plan yapıp bütçene göre ev alır ya da yaptırırsın ama bilemiyorsun benim aklımın ucundan geçmezdi belediyenin bu kadar alacağı zamların her gün geleceği. Hele ki o mobilya şuan kan kusturuyor bize siz siz olun lütfen mobilyacınızı bilindik birini seçin annem dün ağladı sinirden daha her şey yanlış yapmış afedersin başka bi tarafıyla dinlemiş bizi. Dünyanın parasını alıyor mobilya ama yaparken asla hayalinde ki gibi olmuyor. Size tavsiyem yaptığı mobilyaları göstersin bi kaç evde burada gösterirlerdi ama biz göstermeyeni seçtik salak gibi. Gidin görün kimin evine ne yapmış. Ve parayı ister mobilya ister penci ister korkuluk ister elektrikçi olsun kim olursa olsun başta peşin ya da fazlasını vermeyin benim dilim yandı daha önce az veririm şu kadar veririm diyin penci bize fazlasını verdiğimiz için kazık attı yani bana istediğinizi sorabilirsiniz şuan tabi yaşadığım küçük şehrin dezavantajları da var burada işini iyi yapan çokk nadir işçi var o yüzden sıkıntımız büyüdü birazda. Müstakili şiddetle tavsiye ederim ben müstakilde büyüdüm rahat kimseyle muhattap olmuyorsun bahçen küçükte olsa senin evin ama daire çok kötüymüş gerçekten şuan iki üç haftaya çıkarım belki ama ona bile zor sabrediyorum açıkçası öyle gürültü öyle işkenceli. O yüzden gerekirse geç girin ama müstakile girin derim :)

Her şey her gün zamlanıyorken tadilat konusundaki malzemeler de almış başını gidiyordur eminim. Yalıtımdı, doğal gazdı, tesisattı parkeydi derken belli ki çok büyük masrafı var bu evin. Üstelik bu tür bir evin banyo ve mutfağını da tahmin edebiliyorum. Eee ne kaldı ki geriye? Bence siz o elinizde kalan miktarı da katsanız yetmez gibi.

Yerinizde olsam bu kadar masraf yapmak yerine müstakil olmasa da düzgün ve masrafsız bir daire alırım şimdilik. Önemli olan mevcut durumda elinizdeki parayı değerlendirmek. İleride yeniden bir imkanınız olunca o daireyi de katar, o zaman güzel bir müstakil alırsınız. Yazık değil mi perişan bir eve dünya kadar para harcamaya. Belki hiç istediğiniz hale de gelmeyecek üstelik Yani ben olsam böyle düşünürdüm malum, eldeki parayı çarçur etmek için çok tehlikeli bir dönemdeyiz

Bu arada iyi bir müteahhit mimar ile anlaşırsan iyi gider işler tabi o da var biz babama içimiz sinmeye sinmeye sırf müstakil olsun diye güvendik kendisi çok cimridir hatta cimrilerin ustasıdır o yüzden de çok sıkıntı çektik o ayrı mesele elbette insan uygun fiyatlı yaptırmak istiyor sadece olmuşken şu olsun yeni olduğu için güzel olsun diyor doğal olarak fiyat farkı oluyor atıyorum siz lavaboyu, bataryayı, tezgah arasını, duşa kabini, terasın betonunu, laminantı.... vs. herkesin kullandığı renk seçmeksizin ucuz olanı seçerseniz biraz daha uyguna çıkılabilir lakin acı bir gerçek var eskiden atıyorum tezgah arası granit olursa çok ucuz oluyordu şimdi pahalı olanla çok yakın fiyatta zamdan kaynaklı bi durum. Mesela biz dolabı lake istedik 50 bin tuttu komple dolaplar ama lake olmaz da mdf olursa kaç olur dedik tabi her mobilyacı farklı fiyat veriyor fakat ben 25 30 bin der diye düşünüyordum öyle deseydi eğer o zaman lake istemeyecektim uygun olsun diyecektim bana hemen hemen hepsi 45 47 olur dedi düşün yani en pahalı lüks dedikleri lake ile en ucuz olan mdf arasında 5-7 bin var şaka gibi. zaten o yüzden fazla bulur demek istedim siz ne kadar ucuza kaçmak isteseniz de o pahalılık sizi bi yerden vuracak ama yine de eğer zorlayabilirseniz müstakilden vazgeçmeyin derim

Benim bir tanıdığım mimarlık firmasıyla beraber çalışıyor. Yani sizin gibi sıfırdan ev de inşa ediyorlar, üniversite de inşa ediyorlar her türlü işi yapıyorlar. Ama fiyatlar o kadar arttı ki, inanın daha geçen sizinki gibi bir iş için 250 bin teklif verdiler. Tabii orada kullanılan malzemeler gerçekten lüks ve bulunmayan malzemelerdi. Yerli freze meşe gibi. Bütçem zorlanmasın biraz da ekonomik olsun derseniz 100-150 bine halledersiniz. Aşağısı zor işin içinde olduğum için biliyorum.
Ama tavsiyem kesinlikle bir mimarla anlaşın. En azından size en başta bir teklif sunuyorlar ve sonradan ay bu da vardı bunu da ödemelisiniz gibi bahaneler sunmuyorlar. Başta ne anlaşıldıysa o oluyor bence daha az riskli bir yöntem.
Şimdiden hayırlı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…