- 18 Eylül 2021
- 1.901
- 2.000
-
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
Var canım o kadar değilKapısı camı var mı bari?
250 bin falan tutar gibi geldi bana ama konuya hakim de değilim o kadar.
Sağolun o yüzden korkuyorum biraz, doğalgaz yalıtım falan 40 ı bulur diye düşündük, kalan parada diğerleri için diyoruz ama içine işin içine girmeyince bilinmiyor işte. Belki bu yakınlarda vardır yaptıran fikir verir diye düşündümFotoğrafları yoksa mutfak banyo kötüdür bence, genelde öyle olunca koymuyorlar. Yapılı güzel olsa kesin koyarlardı. Gidip görmeden bir şey söylenemez ama kurla birlikte her gün artıyor bu tadilat masrafları. Yalıtım, doğalgaz vs diyorsunuz baya işi var gibi bence epey masraflı olur.
HaklısınızTadilat işine girince bi daha çikılmıyor bence
Hep bi eksik
Hep bi masraf
Yok yok söyleyin o aklıma gelmemişti ama para değil de mimarlık iş yok gibi. Yani mimara gel doğalgaz tesisatına bak parke ustaları ile ilgilen denir mi bilemedim şimdi. hiç işim olmadı mimarla falan. Ev çizmez mi onlar ?Şimdi bi de ben dicem ki mimarla anlaşın ustalarla tek tek uğraşmamış olursunuz, hem kalitesi belli olur, hem kaçan usta olmaz falan siz de çok pahalı olur diceksiniz. Sonra ben aslında daha pahalıya gelmediğini söyleyeceğim falan uzayacak mevzu. O yüzden demiyorum
Tahmin edebileceğinizden çok daha fazla tutar, dipsiz kuyu.Sağolun o yüzden korkuyorum biraz, doğalgaz yalıtım falan 40 ı bulur diye düşündük, kalan parada diğerleri için diyoruz ama içine işin içine girmeyince bilinmiyor işte. Belki bu yakınlarda vardır yaptıran fikir verir diye düşündümAllah büyük diyorum hep vardır bizimde Bi nasibimiz
Yok yok söyleyin o aklıma gelmemişti ama para değil de mimarlık iş yok gibi. Yani mimara gel doğalgaz tesisatına bak parke ustaları ile ilgilen denir mi bilemedim şimdi. hiç işim olmadı mimarla falan. Ev çizmez mi onlar ?
AhahaYok yok söyleyin o aklıma gelmemişti ama para değil de mimarlık iş yok gibi. Yani mimara gel doğalgaz tesisatına bak parke ustaları ile ilgilen denir mi bilemedim şimdi. hiç işim olmadı mimarla falan. Ev çizmez mi onlar ?
Valla şuan ev yaptıran hatta iskan onayını bekleyen biri olarak söylüyorum asla bu kadar masraf edeceğimi düşünmezdim :d ASLA. Kesinlikle hazır almak atıyorum 1 trilyon dese bile daha mantıklı neden dersen şuan ev yaptırmak 1 trilyonu geçiyor. Biz evi 200 e bitirecektik tabi dolar bu kadar değil di plan yapılırken 500 ü fazlasıyla geçti açıkçası babam müteahhit o yaptığı için devam etti yoksa sizin de dediğiniz gibi mümkün olmazdı nerede bende o para yarı da kalırdı satardık muhtemelen. Bir de hakkımı asla helal etmiyorum o belediyeye donumuza kadar aldılar resmen yok şu imza için para yok bu imza için para belediyenin çalışanları biz kadar gitmemiştir oraya tam bitti derken iskan için tekrar onay parası ödenecek haftaya şimdi onu istiyorlar yani sana net bi rakam vermiyorlar verseler sen de ona göre bi plan yapıp bütçene göre ev alır ya da yaptırırsın ama bilemiyorsun benim aklımın ucundan geçmezdi belediyenin bu kadar alacağı zamların her gün geleceği. Hele ki o mobilya şuan kan kusturuyor bize siz siz olun lütfen mobilyacınızı bilindik birini seçin annem dün ağladı sinirden daha her şey yanlış yapmış afedersin başka bi tarafıyla dinlemiş bizi. Dünyanın parasını alıyor mobilya ama yaparken asla hayalinde ki gibi olmuyor. Size tavsiyem yaptığı mobilyaları göstersin bi kaç evde burada gösterirlerdi ama biz göstermeyeni seçtik salak gibi. Gidin görün kimin evine ne yapmış. Ve parayı ister mobilya ister penci ister korkuluk ister elektrikçi olsun kim olursa olsun başta peşin ya da fazlasını vermeyin benim dilim yandı daha önce az veririm şu kadar veririm diyin penci bize fazlasını verdiğimiz için kazık attıMerhaba kızlar, nasip olursa beklediğimiz bir para var, o para ile Ev bakıyoruz ama bütçemiz kısıtlı. Öyle lüks hayallerimiz yok. Bütçemiz belli zaten. Ama Müstakil hayalimiz var. Bütçemixe yeten evler ya çok çok eski oturulamayacak halde ya da küçük ya hiç bahçe yok falan. Ama Şimdi Ev almazsak da ileride toplu para erir gider. Bi daha da zor. Herşey zamlanıyor. İleride çocuk istediğimiz için çalışma durumum olmayabilir o yüzden kredi çeksek bile çok az miktarda çekebiliriz. Şimdi bi ev bulduk, metrekaresi iyi, bahçesi de var, evi alınca elimize de 100 bin belki biraz üstü para kalacak gibi bide kredi çekersek o var ama tadilat lazım.
Şimdi olay şu
Ev 2+1, kaba inşaatı sıvası bitmiş gibi düşünün evi, parkeler yok yani önceden bir parke olup söktür olayı yok, biz sıfırdan yaptıracağız, yalıtım, doğalgaz yaptıracağız. Duvarlar tavan falan fena değil. Sizce ne kadar tutar, Ev yaklaşık 100 metrekare? Resimden baktık mutfak banyo tuvalet konusunda fikrim yok. Evin geri kalanına baktığımızda onların da kötü olmadığını düşündük. Mutfağı şimdilik hazır mutfaklardan yaptırırız, banyo tuvaleti bilemiyorum. Çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz bütçemiz neye yeterse o.
Ev yarım ve parasız kalmaktan da korkuyorum. Ama asıl korkum ustalar. İşi baştan savma yaparlarsa veya yarım bırakırlar falan kalırız yolda. Arkadaşım ufak Bi tadilat için günlerce ustanın peşinden koştu. İç anadoludqyız bu arada.
Tecrübeli arkadaşlar varsa fikir alabilir miyim? Teşekkürler