Ev tadilatı masrafı

Merhaba kızlar, nasip olursa beklediğimiz bir para var, o para ile Ev bakıyoruz ama bütçemiz kısıtlı. Öyle lüks hayallerimiz yok. Bütçemiz belli zaten. Ama Müstakil hayalimiz var. Bütçemixe yeten evler ya çok çok eski oturulamayacak halde ya da küçük ya hiç bahçe yok falan. Ama Şimdi Ev almazsak da ileride toplu para erir gider. Bi daha da zor. Herşey zamlanıyor. İleride çocuk istediğimiz için çalışma durumum olmayabilir o yüzden kredi çeksek bile çok az miktarda çekebiliriz. Şimdi bi ev bulduk, metrekaresi iyi, bahçesi de var, evi alınca elimize de 100 bin belki biraz üstü para kalacak gibi bide kredi çekersek o var ama tadilat lazım.
Şimdi olay şu
Ev 2+1, kaba inşaatı sıvası bitmiş gibi düşünün evi, parkeler yok yani önceden bir parke olup söktür olayı yok, biz sıfırdan yaptıracağız, yalıtım, doğalgaz yaptıracağız. Duvarlar tavan falan fena değil. Sizce ne kadar tutar, Ev yaklaşık 100 metrekare? Resimden baktık mutfak banyo tuvalet konusunda fikrim yok. Evin geri kalanına baktığımızda onların da kötü olmadığını düşündük. Mutfağı şimdilik hazır mutfaklardan yaptırırız, banyo tuvaleti bilemiyorum. Çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz bütçemiz neye yeterse o.
Ev yarım ve parasız kalmaktan da korkuyorum. Ama asıl korkum ustalar. İşi baştan savma yaparlarsa veya yarım bırakırlar falan kalırız yolda. Arkadaşım ufak Bi tadilat için günlerce ustanın peşinden koştu. İç anadoludqyız bu arada.
Tecrübeli arkadaşlar varsa fikir alabilir miyim? Teşekkürler
Gidip anahtar teslim bir firmayla konuşun, kesinlikle ustalara bulaşmayın. Bütçenize uygun tadilatı en iyi onlar bilir ve yapar. Siz de kafanız rahat beklersiniz.

z
Oturduğum muhitte yeni bina hiç yok. Bir tanesine yeni başlandı, 2 milyon istiyorlar katlara daha inşaattan. Alabilmem mümkün değil. Muhiti değiştirmem de işim dolayısıyla zor. Doğma büyüme de buralıyım. Aslında biz de kentsel dönüşüme girsin istiyoruz, ama oturan kişiler hiç verme taraftarı değil. Hepsi orada yaşlanmış. Bu yaştan sonra yıktırmayız diyorlar haklı olarak. Kat izni de yok. Yani ya bekleyip birikim yapıp, yeni bir bina denk getirip bir kaç milyon biriktirmeye çalışacağım. Ya da bu evi uyguna bulmuşken oturacağım. Çok kararsızım :KK43: kira ödemek de yordu artık. 30 yıllık binaya 2000 veriyorum.
İşte dediğim gibi ev almak eğer cebinde istediğim yerden istediğim evi alırım diyebilecek kadar bir para yoksa bir şeylerden vazgeçmeyi gerektiriyor.
Neyden vazgeçebileceğinizi düşünün.

Biz mesela muhitten ve binanın güvenliğinden vazgeçemedik bir odadan vazgeçtik bütçeye uydurmak için.

Sağolun o yüzden korkuyorum biraz, doğalgaz yalıtım falan 40 ı bulur diye düşündük, kalan parada diğerleri için diyoruz ama içine işin içine girmeyince bilinmiyor işte. Belki bu yakınlarda vardır yaptıran fikir verir diye düşündüm😕 Allah büyük diyorum hep vardır bizimde Bi nasibimiz
Ben geçen yıl kapılar pencereler hariç bütün evi yaptırdım. Bütün fayanslar kırılıp yenilendi. 100 bine bitti işim. Ama referanslı bir anahtar teslimciyle çalıştık. Oturup her şeyin kalitesini modelini biz belirledik, kimi şeylerde makul fiyatlı olanı seçtik, bazı fayansları dışarıdan satın aldık, onlar işçiliğini yaptı. Sizin evde kırım işi olmayacak bu bir avantaj. Bir kaç firmadan fiyat alır işinize gelenle, istediğiniz kısımları yaptırırsınız. Anahtar teslim deyince illa ki bütün ev olmuyor evin belli bölümlerini de yaptırabiliyorsunuz. Aksiliklerde tek muhatabınız oluyor.

mimarla da, formenle de çalışan 2siyle birden de çalışan arkadaşlarım var
(formen dediğim mini çapta müteahhit, sadece projeyi işçiye yaptıran kişi değil yani, ama bunun tam bir adı yok, varsa da ben bilmiyorum, malzemeyi de alıyor, projede ne olur ne olmaz onu da söylüyor )

mimarlar projelendirmede çok başarılı tabi ama hiçbir mimar sabah 8'de gidip o projeye uygun iş ilerliyor mu diye (2 + 1 evin tadilat projesi için diyorum, yoksa gökdelen şantiyesi olsa günlük gidiyordur) kontrol etmiyor. ya da ustalar kafalarına göre takılıyor mesela (genelde).... mimarlar azcık fazla "naif".... ama formen dediğim adam gerekirse sert yapıyor o usta o işi o gün s..ke s..ke bitiriyor. ustaların dilinden onlar anlıyor...ustayla aynı arabayla gidip başında duruyor mesela, mimarın böyle bir olayı yok. ya da hafriyat çıktı (tadilat işinde çıkıyor) mimar telefonla hafriyatçı ararken formen dediğim adam gidip x şehirden hafriyat kamyonunu kendi bulup getirebiliyor, daha ucuz diye... daha net nasıl anlatırım bilemedim. ha yine mi olmadı hiltiyi alıp duvarı yıkıp tekrar yapıyor gerekirse. öyle bir mimar ben görmedim şimdiye kadar.

bu "ara adam" a illa gerek var mı derseniz. işten anlayan böyle koşturacak bir iş sahibi varsa tabii gerek yok. ama genelde insanlar ne işten anlıyor ne böyle bir vakitleri var.
benım mimar arkadaslarım yaptıkları her projenin başında duruyor. Size denk gelmemiş olabiir.

X