Ev tadilatı masrafı

Şu zamlar ile birlikte malesef sadece doğalgaz 40bini buluyor niyetiniz varsa bir an önce başlayın çünkü ertesi günü daha pahalı oluyor arabamızın kardeşleri arasında ev paylaşımı oldu bir tanesine kaba inşaattan ev düştü geri kalanı ödediler parasını neyse sadece cam kapı mutfak en en uygunu 80 bini buldu daha yeni kvdem yatak odasına cam taktırdı 3cam 2 tanesi açılır kapanır olarak bir tanesi usttten açılmalı iki tanesi üstten açıldı mı oda ekstra masraf 5000 para ödedi sadece yatak odası camına yani siz düşünün aşırı zam gelmiş pimapene bile

Hayır tam olarak mimar bulması gerekir. Formen dediğiniz kişi şantiyelerde usta yönetir ama onu da projeye bağlı kalarak yapar.
Marka, malzeme, projelendirme konusunda danışmanlık vermez çünkü veremez. Oturup da klozetin nereye koyulacağına, mutfağın en kullanışlı olacak şekilde nasıl organize edileceğine kafa yormaz. Tak tak yapar geçer.
Mimara vereceğin paranın aynısını alakasız birine verip çok daha sınırlı bir hizmet almanın hiçbir anlamı yok.

şu an kendimize bir arsa aldık, içine ev yaptırmak için mühendis ve mimara çizdirdik. inşaat fiyatları o kadar artmış ki, biz de kestiremiyoruz ne kadara biter. fakat eşimin mesleğiyle de alakalı olduğu için, ustalarımız var. geçenlerde iki katlı bağ evi tarzı bir şey yaptırdık pahalı malzemeler kullanmadık 250 bin civarına denk geldi yanlış bilmiyorsam, eğer tanıdıklarınız varsa, ve çok fazla fiyat vermezlerse pahalı malzemeler de seçmezseniz yine 100-150yi bulur gibi düşünüyorum. tabi daha önce bu işlere hiç girmediğiniz için daha da fazlaya mal olabilir. her gün fiyatlar değiştiği için insan ne gider ne gitmez kestiremiyor maalesef ki.

mimarla da, formenle de çalışan 2siyle birden de çalışan arkadaşlarım var
(formen dediğim mini çapta müteahhit, sadece projeyi işçiye yaptıran kişi değil yani, ama bunun tam bir adı yok, varsa da ben bilmiyorum, malzemeyi de alıyor, projede ne olur ne olmaz onu da söylüyor )

mimarlar projelendirmede çok başarılı tabi ama hiçbir mimar sabah 8'de gidip o projeye uygun iş ilerliyor mu diye (2 + 1 evin tadilat projesi için diyorum, yoksa gökdelen şantiyesi olsa günlük gidiyordur) kontrol etmiyor. ya da ustalar kafalarına göre takılıyor mesela (genelde).... mimarlar azcık fazla "naif".... ama formen dediğim adam gerekirse sert yapıyor o usta o işi o gün s..ke s..ke bitiriyor. ustaların dilinden onlar anlıyor...ustayla aynı arabayla gidip başında duruyor mesela, mimarın böyle bir olayı yok. ya da hafriyat çıktı (tadilat işinde çıkıyor) mimar telefonla hafriyatçı ararken formen dediğim adam gidip x şehirden hafriyat kamyonunu kendi bulup getirebiliyor, daha ucuz diye... daha net nasıl anlatırım bilemedim. ha yine mi olmadı hiltiyi alıp duvarı yıkıp tekrar yapıyor gerekirse. öyle bir mimar ben görmedim şimdiye kadar.

bu "ara adam" a illa gerek var mı derseniz. işten anlayan böyle koşturacak bir iş sahibi varsa tabii gerek yok. ama genelde insanlar ne işten anlıyor ne böyle bir vakitleri var.

Mimarın böyle bir olayı yok dediğiniz her olay mimarda var. Mimar olarak söylüyorum.
Siz mimar ofiste projeyi çizer ve işi biter diye düşünüyorsunuz sanırım. Ama mini müteahhitin yaptığını söylediğiniz iş mimar işi aslında.
İşini ciddiye alan inşaat firmaları da dairelerini ya da en azından örnek dairelerini mimara yaptırır. Müteahhit kendisi yapmaz yani.

Mimar sabah 8'de gidip işi tarif etmezse iş ilerlemez.
Ev sahibinin işi verdiği kişi mimarsa para yönetimini yapan, işi organize eden ve projelendirmeyi yapan mimardır. Sabah gitmeyip "eyy ustalar siz kafanıza göre takılın, hayatta başarılar" demesi mümkün mü?
2+1 ya da villa olması fark etmiyor. Mimar hayrına yapmıyor o işi.
Tabii ki 8'de gelip iş tarif edecek. Akşam tarif ettiyse ertesi gün gün içinde uğrar, yoksa akşam uğrar ama mutlaka uğrar.
İşi bu çünkü.

Nahiflik meselesi de biraz karakter, biraz tecrübe işi. En nahif insan bile 3 kat aşağıdan sesini duyacakları cinnet seviyesine geliyor sonunda
Zaten en nihayetinde iş paraya bakıyor. İşini yapmayan parasını alamaz sonuçta.

Son düzenleme:
Bir rezervuar, bir armatür dünya para.

Fotoğraftan bakmakla anlaşılmaz.
Çatı ne halde bilmek lazım. Eve girersiniz 3 gün sonra da catı akar.

Ben olsam uğraşmazdim. Heleki sınırlı bütçeyle...

Simdi parke yalıtım diyorsunuz. Iç kapılar var mi?
Süpürgelik para.
Korniş para
Elektrik dügmeleri yoksa onlar para
Adim atsan para
Akla gelmeyen bir sürü sey var

Içinde oturulmuş ev kesinlikle yeni eve göre az sorun cikartiyor.

Nisan ayinda müstakil ev aldik. Banyoyu mutfagi yeniden yaptirdik. Cift mutfak, 4 banyo neredeyse 1 ev parasi tuttu.

Kombi petekler dahil 8000 civarı.parke için metre kare fiyatından ölçünüzü alın.Yalitim cinsine göre değişir.sadece işi mi ses de olsun mu.banyo ve tuvalet dolabı için koçtaş teksen bakın çok uygun ve sin dolaplar var.mutfak dolabı işinizi görecek 15000 E yapılır .iç anadolunun hangi şehri bilmiyorum ama istabul ile kiyas etmeyin.iyi düşünürseniz 100.00p e yatırırsınız.Ama çok foyat araştırması yapın.ustanin getireceği malzemeye güvenmeyin.100 metre kare evin boyasi iyi bir markadan 3000 lira tutar.1000 lora da boyacı alır pazarlıklı olarak.Fiyatlari bilirseniz pazarlık yaparsanız.O yüzden çok araştırma yapın.seram

Inşaat malzemelerine acayip zam geldi..çok pahalilar..işçilik daha da pahalı..mesela burada günlük en son 150 tl idi..şimdi arttı mi bilmiyorum.aslında malzemeden çok işçiliğe para harcarsınız...

Aynı şekilde bir ev aldık bizde. Ama bizimki eskiydi. Mutfak parke fayans pencere hatta elektrik bağlantıları filan baştan yaptirdk. İki sene önce 50 bin kadar tutmuştu. Ama en uygununu yaptimistik herşeyin. Hiçte pişman olmadım müstakil ev gibisi yok.

Sadece kombi 10 bin zaten tesisatıyla 15 bin falan tutar parke de 8 bin tutsa diğer masraflarla 40 bini çoktan aşar,. bu yaz sadece mutfak kapakları değişti 8 bin verdik marangoz tanıdık eşim de mimar yani ev yaptırmak öyşe sandığın gibi kolay değil zaten banyo falan yapılı değilse vay haline sadece hiltonları 2 bine yapıyorlar. Bence bu maceradan vazgeç mis gibi daire al otur.

Yok cok dogru diyosun, ici 0 dan 3 ev yaptirdik, mimarla cistigimiz evin kalitesi de iyiydi, eksiksik teslim aldik. Mimarsiz calistigimiz evde kapidan girdigim gibi karsi duvarda boyanin ortasinda bi siva izi, boyada alaca bulacalik ve duvarda disa dogru bi bukeylik vardi, cunku kucuk tuveti buyukle birleştirip kapiya duvar ördürmüştük. O usta kendimi kesmeme.ragmen geri gelmedi, parayi da almisti zaten, bi daha isci tutuldu, boyalar alındı, daha pahaliya geldi, mimar candir.

Bi de her mimar boyle midir bilmiyorum, bizim mimar arkadasin kendi ekibi vardi, elektriciden, fayans ustasina, malzemeler icin indirimi vardi bazi yerlerde, toplamda mimar size buyuk indirimde saglayabiliyo iscilikte ve malzeme fiyatında, ayrica is bitince bizim mimarsiz yapilan ev icimize sinmemişti. Takarim ben oyle sinmeyince gicik kaparim

Öncelikle yalıtımı ve boyasına inanılmaz para gider 50 bini oraya say
10 bin mutfak desen bu etti 60 15 bin zemin desen 75 eder
Banyo wcde 15 bin tutsa 90 eder
İyi bir fiyat araştırması yapmanız lazım çünkü bu zamanda herkes fırsatçı
Mesela bi tanıdığın evine gittik mutfak yaptırmış 1 sene önce full lake 7bine yaptırmış ağzımız açık kaldı nasıl diye
1 koltuk almış baksan tanesine 7 8 bin derler
İkisini 4 bine almış
Yani uyanık olcaksınız didik didik fiyat araştırması yapın belki helal süt emmişlere denk gelirsiniz

Çok para gider
Biz eve girdik yapılmış güya
Şuan mecburen kiraya verdik
Kredi borcu ödemek icin.
Onda bile biz oraya tasinana kadar bayağı yaptıracağınız şeyler var.
Mutfak dolablarini beğenmedim banyo fayans felan.
Yapılmış eve bile değişiklikler için en az o dediğiniz para gider.
İnce iş çok para istiyor.

Bence direk komple bu sekilde evleri yapan firmalar var. Bir tane bulun ve onunla evi keşif yapmak için gidin. Onlar istediğniiz tarzın ortalama fiyatını sizlere sunacaktır.

benım arkadasım gırıs katda 2+1 ev aldı yenı
tum kapıları+mutfak ve banyo dolapları degıstırdı +boya+cam balkon+parke yenılenmesı+musluk gıbı bazı seylerın degısımı+ gırıs kat oldugu ıcın altdan soguk gelmesın dıye yalıtım yaptırdı 100 bın harcadı ıcıne ama ev cıllop gıbı olmus ustalarında basında durmus hep onden sozlesmede hazırladı hepsıyle bıraz kapora verdı tum ıs bıtınce paralarının tamamını verdı ısını garantıye de aldı sımdı o evı 2 katına ıstese satabılır ev oyle harıka olmus kı basıt malzemeler de degıl yaptırdıgı

yanı sandıgınız kadar pahalı olmayacak bakım ıslerı. eger ev kafanıza yatıyorsa alın

Bizimkinin de öyle ekibi vardı. İki ev yaptırdık aynı kişiye. 9 sene geçti benim evin tadilatının üzerinden dolap kapaklarının amortisörü bozulsa arıyorum birini gönderip “ücretsiz” değiştiriyor. Kapakların iç kısmında barkodlar var herhangi bir zarar görürse kapak gelip barkotu okutuyorlar o koda göre fabrikada aynısı yapılıyor. Benim başıma gelmedi ama annemlerinkinin kaplaması attı bi kapakta, pıt diye aynısını getirip taktılar.

9 sene önce iki banyo, mutfak, camlar, kalorifer tesisatı, ıslak zeminler, alçı ve boya badana, iki odada ses yalıtımı, su ve elektrik tesisatı değişimi, mutfak balkonunu içeri alma 28 bin tuttu. 30 güne anlaştık 28. gün teslim etti. Aynı sene aynı sitede aynı planda eve arkadaşım tadilat yaptırdı ustalarla. Mutfak dolabı kapakları değişti, ek dolap yapıldı mutfağa, iki banyo yapıldı, camlar değişti 25 binden fazla harcadık keşke sizin mimarla anlaşsaymışız dedi. Mimar candır. Başın ağrımaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…