- 7 Mayıs 2021
- 1.401
- 1.684
-
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
mimar değil de bir formen bulmanız gerekir aslında- tabi eğer eşiniz tamir tadilat bu işlerden anlamıyorsa
ustayı o tutar, takibi o yapar, masrafı çıkarır size baştan bir tutar söyler, ustaları sıkıştırır gerekirse
böyle insanlar var
ama tabi kendisine de bir miktar pay ayırır :)
usta peşinde koşmak zor hele çalışan insanlar için gündüz vaktiniz yoksa ustalar 8-5 çalışıyor.
mimarla da, formenle de çalışan 2siyle birden de çalışan arkadaşlarım varHayır tam olarak mimar bulması gerekir. Formen dediğiniz kişi şantiyelerde usta yönetir ama onu da projeye bağlı kalarak yapar.
Marka, malzeme, projelendirme konusunda danışmanlık vermez çünkü veremez. Oturup da klozetin nereye koyulacağına, mutfağın en kullanışlı olacak şekilde nasıl organize edileceğine kafa yormaz. Tak tak yapar geçer.
Mimara vereceğin paranın aynısını alakasız birine verip çok daha sınırlı bir hizmet almanın hiçbir anlamı yok.
mimarla da, formenle de çalışan 2siyle birden de çalışan arkadaşlarım var
(formen dediğim mini çapta müteahhit, sadece projeyi işçiye yaptıran kişi değil yani, ama bunun tam bir adı yok, varsa da ben bilmiyorum, malzemeyi de alıyor, projede ne olur ne olmaz onu da söylüyor )
mimarlar projelendirmede çok başarılı tabi ama hiçbir mimar sabah 8'de gidip o projeye uygun iş ilerliyor mu diye (2 + 1 evin tadilat projesi için diyorum, yoksa gökdelen şantiyesi olsa günlük gidiyordur) kontrol etmiyor. ya da ustalar kafalarına göre takılıyor mesela (genelde).... mimarlar azcık fazla "naif".... ama formen dediğim adam gerekirse sert yapıyor o usta o işi o gün s..ke s..ke bitiriyor. ustaların dilinden onlar anlıyor...ustayla aynı arabayla gidip başında duruyor mesela, mimarın böyle bir olayı yok. ya da hafriyat çıktı (tadilat işinde çıkıyor) mimar telefonla hafriyatçı ararken formen dediğim adam gidip x şehirden hafriyat kamyonunu kendi bulup getirebiliyor, daha ucuz diye... daha net nasıl anlatırım bilemedim. ha yine mi olmadı hiltiyi alıp duvarı yıkıp tekrar yapıyor gerekirse. öyle bir mimar ben görmedim şimdiye kadar.
bu "ara adam" a illa gerek var mı derseniz. işten anlayan böyle koşturacak bir iş sahibi varsa tabii gerek yok. ama genelde insanlar ne işten anlıyor ne böyle bir vakitleri var.
Kombi petekler dahil 8000 civarı.parke için metre kare fiyatından ölçünüzü alın.Yalitim cinsine göre değişir.sadece işi mi ses de olsun mu.banyo ve tuvalet dolabı için koçtaş teksen bakın çok uygun ve sin dolaplar var.mutfak dolabı işinizi görecek 15000 E yapılır .iç anadolunun hangi şehri bilmiyorum ama istabul ile kiyas etmeyin.iyi düşünürseniz 100.00p e yatırırsınız.Ama çok foyat araştırması yapın.ustanin getireceği malzemeye güvenmeyin.100 metre kare evin boyasi iyi bir markadan 3000 lira tutar.1000 lora da boyacı alır pazarlıklı olarak.Fiyatlari bilirseniz pazarlık yaparsanız.O yüzden çok araştırma yapın.seramSağolun o yüzden korkuyorum biraz, doğalgaz yalıtım falan 40 ı bulur diye düşündük, kalan parada diğerleri için diyoruz ama içine işin içine girmeyince bilinmiyor işte. Belki bu yakınlarda vardır yaptıran fikir verir diye düşündümAllah büyük diyorum hep vardır bizimde Bi nasibimiz
Sadece kombi 10 bin zaten tesisatıyla 15 bin falan tutar parke de 8 bin tutsa diğer masraflarla 40 bini çoktan aşar,. bu yaz sadece mutfak kapakları değişti 8 bin verdik marangoz tanıdık eşim de mimar yani ev yaptırmak öyşe sandığın gibi kolay değil zaten banyo falan yapılı değilse vay haline sadece hiltonları 2 bine yapıyorlar. Bence bu maceradan vazgeç mis gibi daire al otur.Sağolun o yüzden korkuyorum biraz, doğalgaz yalıtım falan 40 ı bulur diye düşündük, kalan parada diğerleri için diyoruz ama içine işin içine girmeyince bilinmiyor işte. Belki bu yakınlarda vardır yaptıran fikir verir diye düşündümAllah büyük diyorum hep vardır bizimde Bi nasibimiz
Yok cok dogru diyosun, ici 0 dan 3 ev yaptirdik, mimarla cistigimiz evin kalitesi de iyiydi, eksiksik teslim aldik. Mimarsiz calistigimiz evde kapidan girdigim gibi karsi duvarda boyanin ortasinda bi siva izi, boyada alaca bulacalik ve duvarda disa dogru bi bukeylik vardi, cunku kucuk tuveti buyukle birleştirip kapiya duvar ördürmüştük. O usta kendimi kesmeme.ragmen geri gelmedi, parayi da almisti zaten, bi daha isci tutuldu, boyalar alındı, daha pahaliya geldi, mimar candir.Şimdi bi de ben dicem ki mimarla anlaşın ustalarla tek tek uğraşmamış olursunuz, hem kalitesi belli olur, hem kaçan usta olmaz falan siz de çok pahalı olur diceksiniz. Sonra ben aslında daha pahalıya gelmediğini söyleyeceğim falan uzayacak mevzu. O yüzden demiyorum
Öncelikle yalıtımı ve boyasına inanılmaz para gider 50 bini oraya sayMerhaba kızlar, nasip olursa beklediğimiz bir para var, o para ile Ev bakıyoruz ama bütçemiz kısıtlı. Öyle lüks hayallerimiz yok. Bütçemiz belli zaten. Ama Müstakil hayalimiz var. Bütçemixe yeten evler ya çok çok eski oturulamayacak halde ya da küçük ya hiç bahçe yok falan. Ama Şimdi Ev almazsak da ileride toplu para erir gider. Bi daha da zor. Herşey zamlanıyor. İleride çocuk istediğimiz için çalışma durumum olmayabilir o yüzden kredi çeksek bile çok az miktarda çekebiliriz. Şimdi bi ev bulduk, metrekaresi iyi, bahçesi de var, evi alınca elimize de 100 bin belki biraz üstü para kalacak gibi bide kredi çekersek o var ama tadilat lazım.
Şimdi olay şu
Ev 2+1, kaba inşaatı sıvası bitmiş gibi düşünün evi, parkeler yok yani önceden bir parke olup söktür olayı yok, biz sıfırdan yaptıracağız, yalıtım, doğalgaz yaptıracağız. Duvarlar tavan falan fena değil. Sizce ne kadar tutar, Ev yaklaşık 100 metrekare? Resimden baktık mutfak banyo tuvalet konusunda fikrim yok. Evin geri kalanına baktığımızda onların da kötü olmadığını düşündük. Mutfağı şimdilik hazır mutfaklardan yaptırırız, banyo tuvaleti bilemiyorum. Çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz bütçemiz neye yeterse o.
Ev yarım ve parasız kalmaktan da korkuyorum. Ama asıl korkum ustalar. İşi baştan savma yaparlarsa veya yarım bırakırlar falan kalırız yolda. Arkadaşım ufak Bi tadilat için günlerce ustanın peşinden koştu. İç anadoludqyız bu arada.
Tecrübeli arkadaşlar varsa fikir alabilir miyim? Teşekkürler
Bizimkinin de öyle ekibi vardı. İki ev yaptırdık aynı kişiye. 9 sene geçti benim evin tadilatının üzerinden dolap kapaklarının amortisörü bozulsa arıyorum birini gönderip “ücretsiz” değiştiriyor. Kapakların iç kısmında barkodlar var herhangi bir zarar görürse kapak gelip barkotu okutuyorlar o koda göre fabrikada aynısı yapılıyor. Benim başıma gelmedi ama annemlerinkinin kaplaması attı bi kapakta, pıt diye aynısını getirip taktılar.Bi de her mimar boyle midir bilmiyorum, bizim mimar arkadasin kendi ekibi vardi, elektriciden, fayans ustasina, malzemeler icin indirimi vardi bazi yerlerde, toplamda mimar size buyuk indirimde saglayabiliyo iscilikte ve malzeme fiyatında, ayrica is bitince bizim mimarsiz yapilan ev icimize sinmemişti. Takarim ben oyle sinmeyince gicik kaparim