Ev tadilatı masrafı

Ay biz alt tarafı evin duvarlarını boyattık. Tertemiz olan duvarlarda alçı izleriyle karşılaştık.
Armut ta kötü yorum yapacağız deyince gelip düzeltti.
Yani ben o kadar ustalarla uğraşacağım evi almazdım. Ama varsa mimar anlaşabileceğiniz anahtar teslim olarak, o zaman düşünülebilir.
Bir de 150 tadilata gitse şu an bahsi geçen evin üzerine koysanız yok mu bitmiş hazır ev? Anadoludayız dediniz oralar da mı uçtu:KK43:

Komşum 70 metrekare evi komple tadilat yaptırdı.
40 bin tuttu demişlerdi ama sonradan elektrik,su tesisatı da eski çıktı onlara ayrıca masraf yaptı
Bu dediğim de bir sene önce oldu
Annem doğalgaz tesisatı yaptırdı sıfır ev sadece doğalgaz masrafı 15.000 tuttu 3 ay önce
Bence sizin evin masrafı 150.000 olur belki biraz geçer.
Bence malzemeleri siz alın öyle daha hesaplı ya geliyor.sadece ustalar gelecek sizin malzemenizle iş yapacak
Birde komple evi yenilemek 1 ay sürüyor.
Bazı durumlarda ustaların peşinden koşmak zorunda kalıyorsunuz.iyi ustalara denk gelirseniz sorunsuz halledersiniz.

Merhaba kızlar, nasip olursa beklediğimiz bir para var, o para ile Ev bakıyoruz ama bütçemiz kısıtlı. Öyle lüks hayallerimiz yok. Bütçemiz belli zaten. Ama Müstakil hayalimiz var. Bütçemixe yeten evler ya çok çok eski oturulamayacak halde ya da küçük ya hiç bahçe yok falan. Ama Şimdi Ev almazsak da ileride toplu para erir gider. Bi daha da zor. Herşey zamlanıyor. İleride çocuk istediğimiz için çalışma durumum olmayabilir o yüzden kredi çeksek bile çok az miktarda çekebiliriz. Şimdi bi ev bulduk, metrekaresi iyi, bahçesi de var, evi alınca elimize de 100 bin belki biraz üstü para kalacak gibi bide kredi çekersek o var ama tadilat lazım.
Şimdi olay şu
Ev 2+1, kaba inşaatı sıvası bitmiş gibi düşünün evi, parkeler yok yani önceden bir parke olup söktür olayı yok, biz sıfırdan yaptıracağız, yalıtım, doğalgaz yaptıracağız. Duvarlar tavan falan fena değil. Sizce ne kadar tutar, Ev yaklaşık 100 metrekare? Resimden baktık mutfak banyo tuvalet konusunda fikrim yok. Evin geri kalanına baktığımızda onların da kötü olmadığını düşündük. Mutfağı şimdilik hazır mutfaklardan yaptırırız, banyo tuvaleti bilemiyorum. Çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz bütçemiz neye yeterse o.
Ev yarım ve parasız kalmaktan da korkuyorum. Ama asıl korkum ustalar. İşi baştan savma yaparlarsa veya yarım bırakırlar falan kalırız yolda. Arkadaşım ufak Bi tadilat için günlerce ustanın peşinden koştu. İç anadoludqyız bu arada.
Tecrübeli arkadaşlar varsa fikir alabilir miyim? Teşekkürler
Bence hiç öyle şeylere girmeyin. Annem yıllar önce 100 bin TL ye eski bir ev aldı. Parkesini camlarını kapılarını mutfak dolabını her şeyini değiştirdi. Ev yeni gibi oldu ama 89 yaşındaki ninemi ne kadar süslersen süsle yaşı belli. Ettiği masrafla ve eve ödediği parayla sıfır daire alırdı. Şimdi bütün malzemeler 3 katı para. Eşim çatı yaptırdı geçen senelerde 30 bine yaptırırız diyorlardı . Eşim az az malzeme almıştı fakat bir çatı 70 bini geçti. 1 hafta önce 65 liraya alınan bir şey 1 hafta sonra 95 lira oldu. O kadar masraf edecek paranız varsa üzerine ekleyin bekleyin ve biraz iyi bir ev alın inşaat işine girerseniz asla çıkamazsınız

Ben yazın söylediğinizin yarısı kadar olmayan ve lüx olmayan şeylere 50 bin harcadım. Şu perde asılacak ne diyolar ona korniş mi ne o bile yoktu evde o bile 500e yakın tutmuştu ve bu zamlardan önceydi. Yazın hazır 1500e aldığım banyo geçen baktığımda 2800 olmuştu.
Çok sağolun, yaptıranların tecrübesine ihtiyacım var piyasayı hiç bilmiyorum. Bakın korniş aklıma hiç gelmemişti. Wşimle konuşuyoruz ama bir türlü emin olamıyorum. Tadilatsız ev yok gibi bişey. İlgimi çeken olan bişey kırıp dökmeyeceğiz. İlk biz yaptıracapız. Sıfırdan yapacağız her şeyi. İleride kendimizi toparlayınız kalan eksikleri de hallederiz. Mesela ilk etapta duşa kabin koydurnqyız da eski usul devam edebiliriz . Kafam karışık hayırlısı olsun

Aynı şekilde bir ev aldık bizde. Ama bizimki eskiydi. Mutfak parke fayans pencere hatta elektrik bağlantıları filan baştan yaptirdk. İki sene önce 50 bin kadar tutmuştu. Ama en uygununu yaptimistik herşeyin. Hiçte pişman olmadım müstakil ev gibisi yok.
Sağolun pencerede sorun falan yok bizde. Cebimizde para var. Ama kur artışı çok korkutuyor ama bir yanda da alamazsak hiç alamayacağız gibi evler artıyor sürekli zam geliyor. Birkaç evi dolaşıp bakacağız. Kira ödemektense kendi evimiz olur bide haklısınız müstakil en iyisi

Sadece kombi 10 bin zaten tesisatıyla 15 bin falan tutar parke de 8 bin tutsa diğer masraflarla 40 bini çoktan aşar,. bu yaz sadece mutfak kapakları değişti 8 bin verdik marangoz tanıdık eşim de mimar yani ev yaptırmak öyşe sandığın gibi kolay değil zaten banyo falan yapılı değilse vay haline sadece hiltonları 2 bine yapıyorlar. Bence bu maceradan vazgeç mis gibi daire al otur.
Sağolun doğalgazla yalıtım 40 bin hesapladım kalan paraya da diğer masraflar diye düşündüm yani ddoğalgaz ve yalıtım 50 bin versek bile paramız hayli hayli kalıyor. Mutfak için şimdilik hazır ucuz mutfaklarda olsa 10 bin. ( fiyatına internetten bakıyorum) fena değil gibi. Yani benim korkutm tesisat yalıtım 60 70 bini aşarsa diye. Büyük masraf onlar. Ama 50 yi aşmazsa sorun yok . Daire istemiyoruz, eşimde bende yorulduk artık yok komşunun gürültüsü yok alttakinin bilmem nesi. Sağolun fikir için, yaptıranların tecrübesine ihtiyacım var

mimar değil de bir formen bulmanız gerekir aslında- tabi eğer eşiniz tamir tadilat bu işlerden anlamıyorsa
ustayı o tutar, takibi o yapar, masrafı çıkarır size baştan bir tutar söyler, ustaları sıkıştırır gerekirse
böyle insanlar var
ama tabi kendisine de bir miktar pay ayırır :)

usta peşinde koşmak zor hele çalışan insanlar için gündüz vaktiniz yoksa ustalar 8-5 çalışıyor.
Hiç duymadım formwnlik yapanı Bi araştırayım çok sağolun. Ustalarla uğraşmak çok zor her yer öyle mi bilmiyorum bizim burada iyi ustalar nazlı

Siz bir mimardan anahtar teslim fiyat alacaksınız. İşin her parçasını başkasına verirseniz mimar sadece doğalgaz için gelmez tabii çünkü mimara gerek yok onun için.
Ama anahtar teslim fiyat alırsanız bütün iş organizasyonunu ve işçi yönetimini mimar yapar. Siz ustalarla muhatap olmazsınız.
Ama tabii kafasına göre bir dekorasyon firması açmış birine iş verirseniz yine pişman olabilirsiniz. O yüzden araştırın, birkaç firmadan fiyat alın.
Çok sağolun inanın bilmiyordum hiç işim olmadı çünkü. Bi araştıralım. Kaba inşaatı örnek verdim. Yani ev yaptırılmış sıvası yapılmış bırakılmış. O şekilde evde oturan olmuş mu bilmiyorum, ama parke doğalgaz faln hiçbişey yok. Alırsak ilk biz yaptıracağız. Yalıtım olacak. Hayırlısı olsun, çok sağolun

Ahaha 😂😂😂 Dekorasyon, tadilat yaparlar genelde. Her iş için anlaştıkları ustalar vardır. Ne istiyorsanız mimarla anlaşırsınız, sözleşme imzalarsınız, o ustaları yönlendirir siz hiç bir ustayla muhatap olmadan karşınızda tek muhatap ve kapı gibi sözleşmeyle yaptırırsınız işinizi.
Çok sağolun bunu öğrendiğim iyi oldu, anacım hiç ustayla işim olmadı ki nerden bilem ben😊 Bi defa banyoda alt kata giden boru hasarlıymış ona bakmaya geldi, kazdı, tamir etti gitti. Ben Bi araştırayım çok sağolun

Merhaba kızlar, nasip olursa beklediğimiz bir para var, o para ile Ev bakıyoruz ama bütçemiz kısıtlı. Öyle lüks hayallerimiz yok. Bütçemiz belli zaten. Ama Müstakil hayalimiz var. Bütçemixe yeten evler ya çok çok eski oturulamayacak halde ya da küçük ya hiç bahçe yok falan. Ama Şimdi Ev almazsak da ileride toplu para erir gider. Bi daha da zor. Herşey zamlanıyor. İleride çocuk istediğimiz için çalışma durumum olmayabilir o yüzden kredi çeksek bile çok az miktarda çekebiliriz. Şimdi bi ev bulduk, metrekaresi iyi, bahçesi de var, evi alınca elimize de 100 bin belki biraz üstü para kalacak gibi bide kredi çekersek o var ama tadilat lazım.
Şimdi olay şu
Ev 2+1, kaba inşaatı sıvası bitmiş gibi düşünün evi, parkeler yok yani önceden bir parke olup söktür olayı yok, biz sıfırdan yaptıracağız, yalıtım, doğalgaz yaptıracağız. Duvarlar tavan falan fena değil. Sizce ne kadar tutar, Ev yaklaşık 100 metrekare? Resimden baktık mutfak banyo tuvalet konusunda fikrim yok. Evin geri kalanına baktığımızda onların da kötü olmadığını düşündük. Mutfağı şimdilik hazır mutfaklardan yaptırırız, banyo tuvaleti bilemiyorum. Çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz bütçemiz neye yeterse o.
Ev yarım ve parasız kalmaktan da korkuyorum. Ama asıl korkum ustalar. İşi baştan savma yaparlarsa veya yarım bırakırlar falan kalırız yolda. Arkadaşım ufak Bi tadilat için günlerce ustanın peşinden koştu. İç anadoludqyız bu arada.
Tecrübeli arkadaşlar varsa fikir alabilir miyim? Teşekkürler
İnşaat/Tadilat işi çok zor
Allah yardımcınız olsun
Bunu maddi açıdan demiyorum sadece
Ustalarla uğraşmak çok zor
Bütçeniz el veriyorsa bir mimar veya mütehatitle anahtar teslim anlaşmanızı öneririm. Diğer türlüsü inanın sizi çok zorlayabilir. 3 ay diye planladığınızı 6-7 da anca bitirebilirsiniz okadar söyleyeyim. Evi gözümde canlandıramadım
Çok fazla iş yok gibi anliyorum
Ama piyasa malum hergün gelen zamlar ile bişey demek zor
Siz yinede bi 200 bin civarı göze alın derim. Eskiyi yeni yapmak kolay değil, içine girmişken şunuda yaptıralım sonra yapılması zor olacak dediğiniz birsürü şey çıkabilir. Bilen birinden mutlaka fikir alın evi almadan.

Bu işlerden anlarsaniz,güvenilir usta vs tanırsanız girişin derim ben. Ama hiç bilmediginiz şeylerse çok başınız ağrır.
Yalıtım,doğalgaz falan masraflı şeyler ama parke dediğin evde parke olsa da taş olsa da aynı işlem. Bir günde yaparlar...
Benim arkadaşım bu sene ev aldı. Ev degil ahır,içi öyle cirkindi ki. Yaşayan kiracı nasıl yaşamış şaşırdık. Duvarlar falan simsiyahti ama neyse ki rutubeti vs yoktu,100 m2 bir evdi.
Toplam 40 bine yakın bir para harcadilar tüm odalara ve tavana boya, tavanlara göbek, Kartonpiyer, elektrik kablolarını içeri alma, priz-anahtar değişimi ,parke, süpürgelik ve mutfak yaptırdılar. On gün sonra da geçip oturdular. Şimdi evi satsalar aldıkları rakamın üstüne 80-90 bin bile koysalar alıcısı çıkar çünkü ev açıldı resmen, kendini gösterdi.
Bazen böyle çirkin görünen evler fırsat olabiyor. Ama tabii ki bu işlerden anlayan ve usta çevresi olan insanlara. Diğer türlü bilmedigin usta ile ise girilmez, ne dediklerini yaparlar ne dedikleri günde gelirler, insanı dert sahibi yaparlar

Parkeler, fayans, lavabo, wc, boya, işçilik vs derken rahat 100 bini geçer emin olun. Ne kadar ucuza kaçsanız da bu tutarı geçer. Kağıda yazıp hesapladığınız gibi olmuyor maalesef.
Birde malum zamlı dönemlerdeyiz, ekstra herşey çok pahalı hale geldi.
Benim size tavsiyem, biraz daha bekleyip hazır evlere bakmanız.

Şimdi olay şu
Tecrübeli arkadaşlar varsa fikir alabilir miyim? Teşekkürle
Evi görmeden bence karar vermeyin once bi bakin derim hatta güvenilir bir ustayla gidin fiyat çıkartsın size önceden bilin

Mimarın böyle bir olayı yok dediğiniz her olay mimarda var. Mimar olarak söylüyorum.
Siz mimar ofiste projeyi çizer ve işi biter diye düşünüyorsunuz sanırım. Ama mini müteahhitin yaptığını söylediğiniz iş mimar işi aslında.
İşini ciddiye alan inşaat firmaları da dairelerini ya da en azından örnek dairelerini mimara yaptırır. Müteahhit kendisi yapmaz yani.

Mimar sabah 8'de gidip işi tarif etmezse iş ilerlemez.
Ev sahibinin işi verdiği kişi mimarsa para yönetimini yapan, işi organize eden ve projelendirmeyi yapan mimardır. Sabah gitmeyip "eyy ustalar siz kafanıza göre takılın, hayatta başarılar" demesi mümkün mü?
2+1 ya da villa olması fark etmiyor. Mimar hayrına yapmıyor o işi.
Tabii ki 8'de gelip iş tarif edecek. Akşam tarif ettiyse ertesi gün gün içinde uğrar, yoksa akşam uğrar ama mutlaka uğrar.
İşi bu çünkü.

Nahiflik meselesi de biraz karakter, biraz tecrübe işi. En nahif insan bile 3 kat aşağıdan sesini duyacakları cinnet seviyesine geliyor sonunda 😂
Zaten en nihayetinde iş paraya bakıyor. İşini yapmayan parasını alamaz sonuçta.
inşaat firmalarının yeni proje daireleri ve hele hele büyük çaplı ve/veya lüks projeler için zaten mimarın takip ettiğinin farkındayım.

dediğim gibi "olması gerekenin" bu olduğunu da farkındayım.

anahtar teslim diye anlaşılıyor, ister mimarla olsun ister müteahhitle neyse...ama küçük işlerle genelde bu abiler ilgilenmiyor, ben o yüzden "formen" sözünü tercih etmiştim. küçük işleri bunlar yaptığı için.

en azından memleketim olan anadolu ilçesinde de, şu anda yaşadığım milyon dolardan aşağı ev olmayan ege sahilinde de mimar arkadaşlar ve büyük iş yapan ofisler vs. 2+1 100 bin lira ev tadilatıyla uğraşmıyor. gelmiyor yani inşaata. takibine filan hiç uğraşmıyor. belediyeden evrak alınacak, takibini yapması lazım, öyle konuşulmuş, "siz gidin" diyor (her yere ben gideceksem seni neden tuttum güzel arkadaşım?) her şeyi telefondan halletme kafasında. taşrada işi bilen mimar ya yok (çalıştırdıkları çocuklar da ustaya o öyle olmamış böyle yapacan, sök/yık/tekrar yap vs. diyemiyor) ya genç hevesli filan ama belediyede tanıdığı yok (burada tanıdık olmadan belediyeden zinhar evrak çıkmıyor da) ya da çeşmenin başını tutmuş olan eskiler de tenezzül etmiyorlar çünkü müstakil kümes kadar villa 15-20 milyondan başlıyor burada, adam ne yapsın 100 bin liralık tadilatı...istanbul'da iş piyasası farklı olabilir, usta kaprisi filan daha az olabilir belki, anadoluda durum böyle en azından.

Parkeler, fayans, lavabo, wc, boya, işçilik vs derken rahat 100 bini geçer emin olun. Ne kadar ucuza kaçsanız da bu tutarı geçer. Kağıda yazıp hesapladığınız gibi olmuyor maalesef.
Birde malum zamlı dönemlerdeyiz, ekstra herşey çok pahalı hale geldi.
Benim size tavsiyem, biraz daha bekleyip hazır evlere bakmanız.
Biz aslında çok şanssızdık gerçekten arsayı uygun dönemde aldık yani tam fiyatların yeni artırıldığı zamanda aldık derken demir çimento herşeyi bi zam geldi şaştık kaldık ilk planladığımız fiyatla içine girip yaptırdığımız fiyat arasında dağlar vardı. Evet zam geliyor bunu biliyoruz ama haftalık gelmiyordu önceden o yüzden zaten çok uzadı inşaat bir de kendi istediğin gibi yaptırmak başka oluyor modelini seviyorum ama her ne kadar geniş oldu desekte tüh keşke şurası böyle olsaydı uzatsaydık biraz diyorsun dediğiniz gibi içine girince küçükmüş diyoruz. Mesela balkon çok önemli bizim için çünkü yazın ben evin içine yatmak için giriyorum kalan tüm zamanım balkonda :KK70: büyük istedik oda küçük geldi gözümüze e korkuluk falan da oldu uzatsak hepsi işçilik hepsi masraf. Zaten anneme dedim hazır villa al daha iyi 1 trilyonu geçer ama bunu yapmakta aynı fiyat olacak hemen hemen. Biz Allah'tan bazı malzemelerde hızlı davrandıkta 500 600 bin civarı bi şey tuttu 165 m2 ev bile bu fiyatı buluyor. 200 istesem ohoo bitmezmiş :)

inşaat firmalarının yeni proje daireleri ve hele hele büyük çaplı ve/veya lüks projeler için zaten mimarın takip ettiğinin farkındayım.

dediğim gibi "olması gerekenin" bu olduğunu da farkındayım.

anahtar teslim diye anlaşılıyor, ister mimarla olsun ister müteahhitle neyse...ama küçük işlerle genelde bu abiler ilgilenmiyor, ben o yüzden "formen" sözünü tercih etmiştim. küçük işleri bunlar yaptığı için.

en azından memleketim olan anadolu ilçesinde de, şu anda yaşadığım milyon dolardan aşağı ev olmayan ege sahilinde de mimar arkadaşlar ve büyük iş yapan ofisler vs. 2+1 100 bin lira ev tadilatıyla uğraşmıyor. gelmiyor yani inşaata. takibine filan hiç uğraşmıyor. belediyeden evrak alınacak, takibini yapması lazım, öyle konuşulmuş, "siz gidin" diyor (her yere ben gideceksem seni neden tuttum güzel arkadaşım?) her şeyi telefondan halletme kafasında. taşrada işi bilen mimar ya yok (çalıştırdıkları çocuklar da ustaya o öyle olmamış böyle yapacan, sök/yık/tekrar yap vs. diyemiyor) ya genç hevesli filan ama belediyede tanıdığı yok (burada tanıdık olmadan belediyeden zinhar evrak çıkmıyor da) ya da çeşmenin başını tutmuş olan eskiler de tenezzül etmiyorlar çünkü müstakil kümes kadar villa 15-20 milyondan başlıyor burada, adam ne yapsın 100 bin liralık tadilatı...istanbul'da iş piyasası farklı olabilir, usta kaprisi filan daha az olabilir belki, anadoluda durum böyle en azından.
Kesinlikle çok doğru biz tabi bu belediye işlerini hiç bilmiyorduk tamam gidilir evrak için ama hiç abarmtıyorum 30 un üzerinde geliş gidiş oldu e doğal olarak hepsindende dünya para aldılar şimdi iskan için geldiler eve ondanda hem imza hem para istiyorlar. Evet daireye gidiyorlar ama müstakil ile uğraşmıyorlar. Zaten evi yaptıran babam o müteahhit olduğu için girdik bu işe ama maalesef aynı zamanda dünyanın enn cimri insanlarından olduğu için ucuza çalıştıracak işçi buluyor onlar da doğal olarak işini yapmıyor eksik yapıyor bunun kavgasıyla bitiyor ev :KK70: Benim yaşadığım küçücük şehirde bile daireye 700 800 bin tl diyorlar ya gerçekten ne yapacaklarını şaşırdılar artık bizde zaten bu düşünceyle başladık müstakile ki daha önce de müstakil de yaşıyorduk ama bitişik nizamdı çok gürültülü bi mahalleydi dört tarafı bahçeli olsun bağımsız olsun dedik bi başladık başlayış o başlayış günü gününe zam geldi :/

X