- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.753
-
- Konu Sahibi pembeumutyildizi
Yoo 3+1 ama küçük. Siz bir işin içine girin , her şey ne kadar pahalı göreceksiniz.300 bin mi? Evi çok büyüktür onun
Çok sağolun, fikirler çok önemli benim için. Doğalgaz için fazladan para ayırdık ortalama 20bin dedik biz garanti olsun diye, parkeler de 80 metrekare dedik ama o kadar alan yoktur sanmam. Zaten ev 110 metrekare falan mutfağa koridora ahşap görünümlü fayans düşündük, banyo mutfağı da bahsettiğiniz yerlere bakacağız. 100 bin makul bizim için gerekirse biraz üstüne çıkabiliriz. Şimdiden fiyat ve fikir araştıralım ki zorlanmayalım dedik. Tekrar teşekkür ederim
Sağolun siz ne kadar harcadınız ? Ama sizin ev ike benim bahsettiğim ev çok çok ama çok farklı. Çift mutfak 4 banyo diyorsunuz ben tek mutfak tek banyo diyorum mesela.. mutfağa dolaplar gelip takılacak o kadar. Benim bahsettiğim ev daha mütevazi. Muhtemelen sizin eve çoğu şeyin üst modeli takılmıştır bizde normal bişey olacak mutfağı bile şimdilik hazır alıp takacağız.
100 binden asagi tutmaz. Tabii yaptırabilirseniz.cunku inşaat malzemelerinin arzında sorun var.mesela cam balkon için aylarca bekleyenler var çünkü cam yokMerhaba kızlar, nasip olursa beklediğimiz bir para var, o para ile Ev bakıyoruz ama bütçemiz kısıtlı. Öyle lüks hayallerimiz yok. Bütçemiz belli zaten. Ama Müstakil hayalimiz var. Bütçemixe yeten evler ya çok çok eski oturulamayacak halde ya da küçük ya hiç bahçe yok falan. Ama Şimdi Ev almazsak da ileride toplu para erir gider. Bi daha da zor. Herşey zamlanıyor. İleride çocuk istediğimiz için çalışma durumum olmayabilir o yüzden kredi çeksek bile çok az miktarda çekebiliriz. Şimdi bi ev bulduk, metrekaresi iyi, bahçesi de var, evi alınca elimize de 100 bin belki biraz üstü para kalacak gibi bide kredi çekersek o var ama tadilat lazım.
Şimdi olay şu
Ev 2+1, kaba inşaatı sıvası bitmiş gibi düşünün evi, parkeler yok yani önceden bir parke olup söktür olayı yok, biz sıfırdan yaptıracağız, yalıtım, doğalgaz yaptıracağız. Duvarlar tavan falan fena değil. Sizce ne kadar tutar, Ev yaklaşık 100 metrekare? Resimden baktık mutfak banyo tuvalet konusunda fikrim yok. Evin geri kalanına baktığımızda onların da kötü olmadığını düşündük. Mutfağı şimdilik hazır mutfaklardan yaptırırız, banyo tuvaleti bilemiyorum. Çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz bütçemiz neye yeterse o.
Ev yarım ve parasız kalmaktan da korkuyorum. Ama asıl korkum ustalar. İşi baştan savma yaparlarsa veya yarım bırakırlar falan kalırız yolda. Arkadaşım ufak Bi tadilat için günlerce ustanın peşinden koştu. İç anadoludqyız bu arada.
Tecrübeli arkadaşlar varsa fikir alabilir miyim? Teşekkürler
Daha evi dünya gözüyle görmeden mi tadilat derdine düştünüz ben mi yanlış anladım? Belki hiç hiç içinize sinmeyecek. Bir de yaşadığınız yer neresi bilmiyorum ama Ankarada bazı boş evlerde ilan yok, konu komşu eş dost vasıtasıyla gelen gelsin evimiz yabancıya gitmesin diyorlar. Biz de öyle bulduk evimizi uyguna. Bütçeniz kısıtlıysa iyi araştırın. Astarı yüzünden pahalıya gelmesin tadilatla. Her şeyin fiyatı uçmuş.Merhaba kızlar, nasip olursa beklediğimiz bir para var, o para ile Ev bakıyoruz ama bütçemiz kısıtlı. Öyle lüks hayallerimiz yok. Bütçemiz belli zaten. Ama Müstakil hayalimiz var. Bütçemixe yeten evler ya çok çok eski oturulamayacak halde ya da küçük ya hiç bahçe yok falan. Ama Şimdi Ev almazsak da ileride toplu para erir gider. Bi daha da zor. Herşey zamlanıyor. İleride çocuk istediğimiz için çalışma durumum olmayabilir o yüzden kredi çeksek bile çok az miktarda çekebiliriz. Şimdi bi ev bulduk, metrekaresi iyi, bahçesi de var, evi alınca elimize de 100 bin belki biraz üstü para kalacak gibi bide kredi çekersek o var ama tadilat lazım.
Şimdi olay şu
Ev 2+1, kaba inşaatı sıvası bitmiş gibi düşünün evi, parkeler yok yani önceden bir parke olup söktür olayı yok, biz sıfırdan yaptıracağız, yalıtım, doğalgaz yaptıracağız. Duvarlar tavan falan fena değil. Sizce ne kadar tutar, Ev yaklaşık 100 metrekare? Resimden baktık mutfak banyo tuvalet konusunda fikrim yok. Evin geri kalanına baktığımızda onların da kötü olmadığını düşündük. Mutfağı şimdilik hazır mutfaklardan yaptırırız, banyo tuvaleti bilemiyorum. Çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz bütçemiz neye yeterse o.
Ev yarım ve parasız kalmaktan da korkuyorum. Ama asıl korkum ustalar. İşi baştan savma yaparlarsa veya yarım bırakırlar falan kalırız yolda. Arkadaşım ufak Bi tadilat için günlerce ustanın peşinden koştu. İç anadoludqyız bu arada.
Ay çok küçükmüş. Nasıl sığacaksınız ki o eveValla yanlış anlamayın bizde daha bi sene önce bugün 200 bine biter ev dedik 500 ü geçti :/ üstelik lüks yaptığımız hiçbir şey yok ev 165 m2 büyükte değil çok şükür bize yetiyor o ayrı da ona rağmen haftalık malzemelere zam geldiği için evdeki hesap çarşıya uymadı sırf bizde arsanın olduğu yer sessiz sakin güzel olduğu için bu kadar masrafa girdik gerçekten aklımın ucundan geçmezdi bu kadar zamın gelipte bizi dibe vuracağı korkuluk yaptırıcaz abla dün zam geldi duşa kabin için arıyoruz abla zam geldi ya hepte bi iki gün arayla kaçırıyoruzumarım planladığınız gibi olur biz başaramadık
Arsa tapusu ya da kat irtifak tapusu olmasın?Şimdi bizim belediye ile işimiz olmayacak muhtemelen, öünkü ev hazır, tapu hazır, içi yapılacak.
“Bu değil, bu değil, bu hiç değil”Siz ruhsat için hazırlanan mimari projeyle tadilat işini karıştırıyorsunuz sanırım. Mutfak, banyo tadilatı için kimse hiçbir yerden evrak merak almaz. Ya çok çok büyük değişiklikler olacaktır ya da mesela cephede değişiklik olacaktır vs ancak öyle belediyeye başvurulur ki onu bile yapan yok doğru düzgün.
Mimari projecilik yapan firmalar ayrıdır; tadilat, uygulama işi yapan firmalar ayrıdır.
Konu sahibi de gidip uygulama yapan, bunun için ekipleri olan, bu işi yapan bir firmayla anlaşacak zaten. Bu işi yapmak için firma kurmuş insan da "bu 2+1 aman ben ilgilenmem" demez.
Ben uygulama işi yapıyorum mesela. Klinik yaptığım da oldu, güzellik merkezi de, villa da, 1+1 daire de. Oturup bütün gün "bu değil, bu değil, bu hiç değil" diyerek 3+1'lerin üstünü çizip milyonluk villa projesi beklemiyorum. Ama mesela sadece restoran ya da sadece eczane yapan mimarlar da var.
Küçük yerde seçenekler azdır ama mutlaka vardır.
Sizin demek istediğinizi de anladım ben. Bugün seramikçi, boyacı bile mimarım deyip anahtar teslim iş alıyor zaten. Ya da ufak bir dükkan tutup 2 parke standı koyan "değarasyon yabıyoruz ablam" diyor.
İnsanlarda da hep bir mimarla çalışmak pahalıya patlar algısı var. Sonra hem daha fazla para çıkıyor ceplerinden hem sinir stres sahibi oluyorlar. Ya da işte ev ilanlarındaki saçma sapan daireleri görüyoruz.
yok benim 250 bin dediğim zaten 80 metrekare bir bağ eviydi, bizim kendimiz için düşündüğümüz fiyat tabi ki bu değilValla yanlış anlamayın bizde daha bi sene önce bugün 200 bine biter ev dedik 500 ü geçti :/ üstelik lüks yaptığımız hiçbir şey yok ev 165 m2 büyükte değil çok şükür bize yetiyor o ayrı da ona rağmen haftalık malzemelere zam geldiği için evdeki hesap çarşıya uymadı sırf bizde arsanın olduğu yer sessiz sakin güzel olduğu için bu kadar masrafa girdik gerçekten aklımın ucundan geçmezdi bu kadar zamın gelipte bizi dibe vuracağı korkuluk yaptırıcaz abla dün zam geldi duşa kabin için arıyoruz abla zam geldi ya hepte bi iki gün arayla kaçırıyoruzumarım planladığınız gibi olur biz başaramadık
Gönlünüzce olsun ama lunu diyebilirim koçtaş esnaflara göre pahalı kalıyor arada uğradığımızda eşim şok oluyor fiyat farkına esnaflarıda gezerek fiyat alın eğer zamanınız fırsatınız olursa100 uygun olur bize, çok lükse kaçmayı düşünmüyoruz. Çünkü gelirimiz belli, ütopik fikirlerimiz yok. Çok sağolun fikirleriniz için, örnekler çok önemli bizim için
Çok sağolun, banyoyu ortalama bişey düşündük 10 bin civarı bütçe ayırdık, fayans duşakabin falan. Koçtaş vb yerlerin sitelerine baktık mesela uygun fiyatlı Bi duşakqbin olsa 1 700 falan teknesi fayans falan uyguları seçeceğiz mecburen. Güle güle oturun
Aynen öyle daire fiyatları zaten bizim eve başladığımız zamanla birlikte müstakil fiyatları ile aynı olmaya başlamıştı biz de o yüzden ev yaptıralım dedik zaten yeni daireler çok hassas incecik yapıyorlar 700 800 bin diyorlar ama gel gör ki ses gürültü inanılmaz derecede çıkıyor sanki yanında gibi. Tabi hepsi böyle olmuyor ama çoğunluğu böyle biz ev yaptırasıya kadar mecburen kiraya girdik daire de bin pişmanız keşke eski olsaydı en üst kat olsaydı dedik bir de müteahhit e özellikle sormuıştuk ses geçiriyor mu diye yok hayır hiç gelmez dedi tabi geçirir demeyecek :) ama ayak sesinden tut mırıldanmasına kadar geliyor. Müstakile edilen masrafa değer :)yok benim 250 bin dediğim zaten 80 metrekare bir bağ eviydi, bizim kendimiz için düşündüğümüz fiyat tabi ki bu değilbizim de 160 m2 olacak, muhtemelen sizin fiyatlarınız gibi bir fiyata çıkar. sorun değil, apartman dairesi yerine böyle bir şey seçtik, zaten apartman dairesi de şu an burada almış başını gidiyor. zaten ev alacaktık, bari yaptıralım dedik. meslek gereği, köy evi yaptırıp sattığımız oluyor. hali hazırda ustalarımız var. inşaat malzemeleri alacağımız vs benzeri yerlerle anlaşmalarımız oluyor. tabi biz kendimize yaptıracağımızı, yani ince işini kaliteli malzemelerle yaptırmak istiyoruz, kaça biter ne olur onu bizde kestiremiyoruz gün geçtikçe artan fiyatlardan dolayı.
biz şu an kendi evimizdeyiz, muhtemelen başlayıp bitmesi tahmini 2 seneyi filan bulacak.. dediğiniz gibi masrafına değer diye düşünüyorum bende:)Aynen öyle daire fiyatları zaten bizim eve başladığımız zamanla birlikte müstakil fiyatları ile aynı olmaya başlamıştı biz de o yüzden ev yaptıralım dedik zaten yeni daireler çok hassas incecik yapıyorlar 700 800 bin diyorlar ama gel gör ki ses gürültü inanılmaz derecede çıkıyor sanki yanında gibi. Tabi hepsi böyle olmuyor ama çoğunluğu böyle biz ev yaptırasıya kadar mecburen kiraya girdik daire de bin pişmanız keşke eski olsaydı en üst kat olsaydı dedik bir de müteahhit e özellikle sormuıştuk ses geçiriyor mu diye yok hayır hiç gelmez dedi tabi geçirir demeyecek :) ama ayak sesinden tut mırıldanmasına kadar geliyor. Müstakile edilen masrafa değer :)
O zaman çok iyi kendi evinizdeyseniz beklemesi de sıkıntı olmaz biz de müstakildeydik ama alan kişi çık diye tutturunca mecbur kaldık şimdi bazı eksikleriyle girmek zorunda kalıcaz :) İnşallah hayırlısıyla biter sizin de bir de size tavsiyem malzemeler de hepsini mutlaka inceleyin atıyorum tezgah arası mutfak mermerinin desenleri klozet çeşme bataryası dolap kulpu valla küçük detaydı benim için ama babam cimri olduğu resmen yeni evi eski ev gibi yapacaktı müdehale etmesembiz şu an kendi evimizdeyiz, muhtemelen başlayıp bitmesi tahmini 2 seneyi filan bulacak.. dediğiniz gibi masrafına değer diye düşünüyorum bende:)
40 gün önce ev alıp içini yaptırdık parke yok. antre murtfak banyo tuvalet hem yer hem duvar fayans, duşkabin ,mutfak dolabı banyo dolabı ,3lü ankastre ,vestiyer , klozet tuvalet taşı, musluklar ,cam balkon ,su ve elektrik tesisatı duvarlar boya yapıldı ,10 tane kapı değişti kalitesiz almadık ama çok lükste yapmadık 80.000 tuttu ama 40 gün önceydi bugünkü fiyatlar çok farklı maalesef.elektrik anahtarları, prizler kornişler temizzlik vs içinde 2000 filan gitmiştir.birde bunlar için iki firma ile anlaştık süre belirledik onlar ustasını malzemesni belirledi fiyat şu dedi.usta bulmak ve çalıştırmak çok zor tek tek uğraşmayın derim çalışmıyorlar ,yapılıtirken çıkan çöp ve molozlaı taşımıyorlar mesela eğer arda firma olmasa onada adam tutmak gerekiyor .firma afganlılarla temizletti molozları biz sadece firma ile muhatap olduk beğenmediysek firmayı aradık usta düzeltti .basit şeyler o kadar büyüyorki anlatamam atıyorum kapak tam kapanmıyor arıyosun usta gelmiyor hemen firmyı arıyoduk .bu arda asla paraya peşn vermeyin naçizane önerimdir .. pek kolay olmadı süreç. Allah kolaylık versinMerhaba kızlar, nasip olursa beklediğimiz bir para var, o para ile Ev bakıyoruz ama bütçemiz kısıtlı. Öyle lüks hayallerimiz yok. Bütçemiz belli zaten. Ama Müstakil hayalimiz var. Bütçemixe yeten evler ya çok çok eski oturulamayacak halde ya da küçük ya hiç bahçe yok falan. Ama Şimdi Ev almazsak da ileride toplu para erir gider. Bi daha da zor. Herşey zamlanıyor. İleride çocuk istediğimiz için çalışma durumum olmayabilir o yüzden kredi çeksek bile çok az miktarda çekebiliriz. Şimdi bi ev bulduk, metrekaresi iyi, bahçesi de var, evi alınca elimize de 100 bin belki biraz üstü para kalacak gibi bide kredi çekersek o var ama tadilat lazım.
Şimdi olay şu
zaten insan en çokta basit görünen şeylerle uğraştığına üzülüyor hani böyle büyük sorunlar olsa neyse dersin uğraştık hallettik ama küçük kenarda köşede ki şeylerle sürekli uğraşıyorsun ya üzüyor ya ve en maliyetli de onlar oluyor40 gün önce ev alıp içini yaptırdık parke yok. antre murtfak banyo tuvalet hem yer hem duvar fayans, duşkabin ,mutfak dolabı banyo dolabı ,3lü ankastre ,vestiyer , klozet tuvalet taşı, musluklar ,cam balkon ,su ve elektrik tesisatı duvarlar boya yapıldı ,10 tane kapı değişti kalitesiz almadık ama çok lükste yapmadık 80.000 tuttu ama 40 gün önceydi bugünkü fiyatlar çok farklı maalesef.elektrik anahtarları, prizler kornişler temizzlik vs içinde 2000 filan gitmiştir.birde bunlar için iki firma ile anlaştık süre belirledik onlar ustasını malzemesni belirledi fiyat şu dedi.usta bulmak ve çalıştırmak çok zor tek tek uğraşmayın derim çalışmıyorlar ,yapılıtirken çıkan çöp ve molozlaı taşımıyorlar mesela eğer arda firma olmasa onada adam tutmak gerekiyor .firma afganlılarla temizletti molozları biz sadece firma ile muhatap olduk beğenmediysek firmayı aradık usta düzeltti .basit şeyler o kadar büyüyorki anlatamam atıyorum kapak tam kapanmıyor arıyosun usta gelmiyor hemen firmyı arıyoduk .bu arda asla paraya peşn vermeyin naçizane önerimdir .. pek kolay olmadı süreç. Allah kolaylık versin