Ev tadilatı masrafı

Biz 5 ay önce arsamıza ev yaptırmak için yaklaşık 200 bine anlaştık. Doğalgaz ve yalıtımda var ama onları ne kadara yaptırdık bilmiyorum. İç cephe boyasını biz aldık, 1000 tlye boyattık. Parke fayans ve iç kapılar için 22 bin tlye anlaştık. Hoş bizim müteahhit sanırım kaçtı gitti, 1,5 aydır taş oynamadı inşaatta ama evin dışında yapılacak işler kalsada içinde sadece onun yapması gereken parke ve kapıları eksik kaldı.
Birde parke ve fayanslar için tutar ne ise işçiliğide o kadar alıyorlar. 10 bin malzemeyse 10 binde işçilik, ona göre hesap yapın

Sizin evde aşağı yukarı bizimkiyle m2 olarak aynı sanırım, sizinde ev içinde yapılacaklar yaklaşık bu kadar tutar. Gerçi şu an dolar arttı ama fiyatlar ne kadar değişti bilmiyorum. En azından bir fikir oluşur kafanızda. Betonarme bir evi 200 bine yaptırdıysak, tadilat için size 100 bin yeterli olur gibime geliyor. Gerçi buradaki rakam kişinin seçimlerine göre değişir.

Yalnız size tavsiyem, mimar yada müteahhit hangisini seçerseniz seçin ,güvenilir, tanınmış, işinde profesyonel birini bulun. Ama yinede tüm işlerinizi kontrol edin. Hatta mümkünse işin başında durun. Çünkü biz bayağı sıkıntı yaşadık, yapılmasını istediğimiz çoğu şey öncesinde kabul etmesine rağmen, ya yapılmadı yada yanlış-eksik yapıldı.

Her şeye rağmen hiç pişman değilim, yine olsa yine yaparım. Sizde pes etmeyin, araştırın, etrafınıza sorun, bir yerden başlayın, gerisi gelir.

Aldığım evin birkaç yerini beğenmedik, değiştirelim dedik. Bütçe kısıtlı olduğu için malzemeyi aldık işçiliği biz yaptık (babam eşim ben). Ona rağmen bir sürü masraf oldu. 100 bin öyle bir eve yetmez bence.

Ayy bende o detaylara çok dikkat ediyorum, ustalar hali hazırda olan ustalarımız. Sürekli söylüyorum istediğim gibi olsun diye, ürünlerin hepsini a dan z ye kendim seçmeye çalışıyorum. Henüz fiyatlar hakkında görüşmedik, pinterestten bakıyorum tabii modellere

3+1 tadilat yaptırdım 300bin. Evin pencere ve duvarları hariç hepsi değişti. Ama mutfağım çok büyük ve lake malzeme kullanıldı. En fazla orası tuttu zaten. Kullanacağınız malzemeye göre de aşağı yukarı değişir fiyatlar. Şimdi tabi her geçen gün de maliyet artıyor dolar malum.

ya o kadar çok boyutu olan bir konu ki kimse size şu tutar diyemez.
seçtiklerinizin tipine, markasına, bulduğunuz ustanın alacağı işçiliğe her şeye göre değişir.
ama şunu diyeyim, usta girerse işin içine sürekli peşinden koşarsınız.
bütçenizi net şekilde söyleyip bir mimardan destek almak en temizi.
tek tek 50 çeşit ustayı kovalamazsınız. elinizde fatura olacağı için de karşınızdakine hesap sorarken eliniz güçlü olur.

Eylül ayında eski binadan ev aldım, 116m2 sadece duvarları kaldı. Zamdan önce 180.000 işin içinden çıktım. İnşaat malzemelerine çok zam geldi, Allah yardımcınız olsun.

Biz de cok tadilat yaptik eve.
Parke yoktu parke dosendi. Mutfak komple yenilendi. Banyo, ebeveyn banyo fayanslari yenilendi. Kapilar degisti, tavanlara kartonpiyer vs yapildi.
Dogalgazi dosedik. Esim dogalgaz ve su tesisati isi yaptığı için kendisi yaptı.
Su borulari, elektrik tesisatina kadar degisti.
Bizim 60.000 liraya mal oldu. Yaklasik 3 ay oluyor. Suan butun malzeme fiyatları cok daha artti dovizle beraber.
Tadilat epey masrafli olur.

Parke çok pahalı bişey değil 20 m2 yi 1200 tl ye yaptırdık geçenlerde.
100 metrekare 6000 -7000 de.
Mutfak için direkt hazır mutfak alıp koyabilirsiniz.
Banyo vs için duvarlar seramikse ve kötü görünümdeyse yıktırıp yaptırmak yerine üstünü yapışkanlı folyo ile kaplayabilirsiniz. Klozetler falan yeni baktım 1500 TL ortalama
Asıl pahalı tutan şeyler bence el işçiliği.
Bir de özel ölçülü mobilya dolap falan sıkıntı oluyor. Ufacık bir dolap yaptırdık 2600 tuttu.
Oda kapısı değiştirecekseniz tanesi ortalama 1400-1600 (membran kapı)

100-150 bin yeter bence

evin hiç bişeyi yokmuş ki. ne kadar vereceksiniz o eve çok merak ettim

Ah ah biz de çok söyledik işi temiz yapın dikkatli yapın diye hatta resim gösteriyorum özellikle belki anlamamışlardır diye ama ayıptır söylemesi mal olunca bazı işçiler anlamıyor demek ki olmayınca olmuyor iyiyse iyi kötüyse kötü oluyor bir türlü 8 resim gösterdiğim halde yaptıramadığım o dolap modeline rağmen yaptıramadım bir de en sinir olduğum kısım şu niye böyle yapmadınız deyince olurdu aslında ama işçilik gerek demeleri yok mu hayır sen zaten bunun için varsın sanki hayrına çalışıyor Ben yaşadım siz yaşamayın ve gerekirse önemli noktaları işçilik gerekip ek masraf olan yerleri söylerken ses kaydına alın aksi halde kabul etmiyorlar şuan mobilyacıyı ses kaydına almadığıma çok pişmanım çünkü dedğim halde demediniz diyor sözde kaldığı için dolapta kaldı öyle gülüyorum ama içim acıyor çaktırma

Ya işleri toptan yapacak biriyle anlaşacaksınız ya da usta peşinde koşacaksınız.
Ustayla çalışırım derseniz malzemeleri siz seçin ve parayı iş bitiminde anlaşın.
Ama derdinizi anlatabilir misiniz bilmem.
Birkaç tecrübemiz oldu da.
Bu böyle olsun diyoruz öyle olmaz böyle olur diyor.
Hayır söylediğimiz şey de uçuk birşey de olmadı..
Tasarım felan beklemedik.
İki artı bir için parke, kapı, boya, fayans klozet gibi şeyler orta kalitede yüzbine rahat halledebilirsiniz.
Yalnız müstakil ev için yere parke yerine fayans düşüncesini de araştırın.
Temizliği ve bakımı daha kolay olur.
Nem ya da su sızıntısı gibi durumlarda parke hiç iyi olmuyor ki müstakilde bu sorunlar daha çok olur.
Parke görünümlü fayanslar var mesela.
Sonuç bu yani ustayla hüsrana uğramayın.
Çoğuna göre herşey olur ama kendi kafasına göre olur şekil A daki gibi.

Ya ahahahahahahahahah yeminle kahkaha attım gece gece aynı böyle oldu bizim de birebir aynısı önce olur diyip sonra bu kadar olur diğer şekil mümkün değil dedi la

annemin de öyle oldu, defalarca söylemesine rağmen en son farklı yapıp yok söylemediniz siz dedi.. valla ustalar nasıl kolayına geliyorsa öyle yapıyor sanırımbazıları var ne göstersen bu olmaz, şu olmaz diyor..yapan nasıl yaptıysa artık

Aynen bir de yapamam demiyorlar da olmaz diyorlar hayır beceriksizim de sende rahatla biz de ya şimdi dünyanın parası gidiyor mobilyaya öyle görmezden gelinecek bi şey değil ki paraya gelince güzel sayıyorlar ama

Aynen bir de yapamam demiyorlar da olmaz diyorlar hayır beceriksizim de sende rahatla biz de ya şimdi dünyanın parası gidiyor mobilyaya öyle görmezden gelinecek bi şey değil ki paraya gelince güzel sayıyorlar ama
bizim şu anki oturduğumuz evde portmanto askılıkları açık müteahhit yaptırmış, yapan ustayı çağırıp sürgülü kapak yaptırmak istedik. parası neyse vereceğiz dedik adam tutturdu olmaz da olmaz. yahu olur diyoruz az alan kalır montlarınızı rahat asamazsınız diyor.. bizim yerimize bizi düşünüyorhalbuki gerçekten olurdu alanı hesaplamıştık ama ikna edemedik maalesef.

Yoook onların meşhur lafı var '' STANDART '' '' abla standart bunlar zaten nereye gitsen böyledir yemin ederim git bak istersen diğer mobilyacılara '' asdfg ya standart istiyor muyum acaba ben niye o zaman 50 bin veriyorum ruh hastası hepsi psikolojisi bozulmuş dediğiniz gibi sizin yerinize karar veriyorlar utanmasalar kendileri kalacak evde

Herşey pahalandı. Tadilatlar da pahalandı. Tam olarak yaptırmak zorunda olduğunuz tadilatın listesini çıkarın ve nereye yaptırmayı düşünüyorsanız oradan fiyat alın. Listeye yazın hesaplayın. Ondan sonra karar verirsiniz.

Ev alanlara hayırlı olsun. Güle güle sağlıklı günlerde oturun. Aldığınız binalar kaç yıllık acaba? Yıla takılmak mühim mi? Ne dersiniz?

Ev alanlara hayırlı olsun. Güle güle sağlıklı günlerde oturun. Aldığınız binalar kaç yıllık acaba? Yıla takılmak mühim mi? Ne dersiniz?
Bence mühim. Hangi ilde yaşadığınız etkilese de ülkenin çoğu yeri deprem kuşağı üzerinde. Deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmamış ve yorgun bir binada oturmak çok akıl işi değil.

Aynı zamanda kentsel dönüşüm çok yoğun son 5-6 senedir. İzmir için konuşursam depremden sonra daha da arttı. Bir sürü para verip borca girip alacağınız ev 6 ay sonra kentsel dönüşüme girerse cebinizden yine bir sürü para çıkması gerekiyor. İzmir için son aylarda 400-500 bin civarını buluyor bu rakam. 1 milyona aldığınız ev için yarın 500 bin daha ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Ben sıfır aldım. Bir sürü eski eve bakıp sonra bütçeyi zorlayıp bazı şeylerden vazgeçip sıfır almaya karar verdik. Ocak sonu bitecek diye ümit ediyoruz.

Oturduğum muhitte yeni bina hiç yok. Bir tanesine yeni başlandı, 2 milyon istiyorlar katlara daha inşaattan. Alabilmem mümkün değil. Muhiti değiştirmem de işim dolayısıyla zor. Doğma büyüme de buralıyım. Aslında biz de kentsel dönüşüme girsin istiyoruz, ama oturan kişiler hiç verme taraftarı değil. Hepsi orada yaşlanmış. Bu yaştan sonra yıktırmayız diyorlar haklı olarak. Kat izni de yok. Yani ya bekleyip birikim yapıp, yeni bir bina denk getirip bir kaç milyon biriktirmeye çalışacağım. Ya da bu evi uyguna bulmuşken oturacağım. Çok kararsızım kira ödemek de yordu artık. 30 yıllık binaya 2000 veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…