- 4 Mart 2012
- 15.112
- 34.882
- 798
Ama burda kardeşiniz haklı. Belli ki onlarında bütçeleri düşük.Bunu konuştuk peşin istiyor kendisi. Kolaylık sağlama gibi dusuncesi yok. Maalesef.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ama burda kardeşiniz haklı. Belli ki onlarında bütçeleri düşük.Bunu konuştuk peşin istiyor kendisi. Kolaylık sağlama gibi dusuncesi yok. Maalesef.
Haklısınız. Olmadı dediğiniz gibi bu ayırma işi nereden bilgi alınıyorsa oralara gidip sayaçları ayırmayı öğrenmem gerekecek. Çoğunluğunun verdiği fikirede bakarsak benimde düşündüğüm gibi evi satmak annemle ikimizi büsbütün tehlikeye atmak olacak demek ki. Çünkü ben tekrar parak biriktiremem.kredide çekersem. Onu ödesem gecinemeyiz. Ev almam imkansizlasir yani gerçekten.tesekkur ederim.dediğim gibi iki taraflı bakmak istedim. Dediğiniz gibi gelin böyle bir insan da olabilir. Kendine yazık elbet birgun ettiği çıkar karşısına ama dediğim gibi kavga etmek yerine hakkınızı yedirmeden çözüm bulmaya çalışın. Böyle bir sürü ev var dubleksi bölüp aradan kiraya verenler. Onlar nasıl hallediyo sayaç işlerini acaba. Onun bilgisini yapan birinden bulursanız versin kiraya nereye gidiyorsa gitsin. Ama evinizi bence de satmayin
İnanın doğrudur ama herkes kendine göre haklı. Ama ben hem kız çocuğuyum, hem bir eşim vs yok. Hem anneme bakıyorum, hem eşit şartlarla aldık evi. Herşeyin bağlı olduğu bir katı kiraya veremez sayaç ayırmadan. Sürekli elalemin evine gidip kombiyi kışın kombiyi açın, sartel attı kaldırın lutfenmi diyeceğiz.kendi evimde rezilmi olayım..onlar burda otursaydi emin olun asla kabul etmezlerdi..anlayacağınız çok karisik durumun içindeyim. Ve o yüzden ilk defa konu açtım burada. Teşekkür ederim.Ama burda kardeşiniz haklı. Belli ki onlarında bütçeleri düşük.
Yook hissemi saticam demedi. Yanlış okumussunuz. Ben dedim hissesini satsın diye. O diyor ki tapuyu bolusmede ya siz kiraya çıkın, yada evi satalım yada alt katı kiraya verelim.Nankörler bunlarla iş yapılmaz falan diyorsunuz ama karşıya da hak vermeniz gerekir .Gelininiz çocuk ister onun ıcın oda ister aiesi gelsin kalsın misafirine oda açabilsin ister
Yaşımız gençken daha iyisini alabılırız düşüncesine girmelerini nankörlük olarak görmedim bi gün böyle olacağını sizde gayet iyi biliyormuşsunuzdur . İki odaya sıgamayacaklarını .
Siz anladığım kadarıyla pısırık dediğiniz kardesınize çok guvenmıssınız .
E şimdi gelinle de aranız iyi değilse size iyilik yapması için bi gerekçesi yok demektir .
Tamam zaten hissemi satıcam yada kiraya vericem demiş Onlarda size göre yaşamak zorunda değiller aynı düşüncedesiniz . o zaman sorun ne ?
Bu semtin piyasası maalesef öyle..1+1 1.5 milyona yoksa sizin dublex eviniz neden 3 milyon anca etsin ki?
Yok zaten kimse oturmak istemeyebilir bu konuda sıkıntı yok. Ama kusura bakmasın karda 10 yıldır bu evdeyiz bütün aidatları faturaları ev erzaklarini benim annem alıp ödüyor. Bedavaya yaşıyorlar. Böyle aile afedersiniz asla bulamazdi gelin hanım. Kaynata yok, kaynana yok görümce yok, kocayı zaten oyuncak etmiş pisirik ötesi. Karışan ses çıkaran yok. İnanın benim annem babam çok sessiz insanlardı, babam kanser olup öldü 54 yaşında ve bu evde.birkere bile yukarı çıkıp merak bile etmeyecek kadar insan değillerdi. Yani o kadar çok şey var ki tabii sizler bunları bilmediğiniz için objektif bakıp yorum yapmanız normal iki taraftan dinleyebilmek..kimse kimseyle yaşamaya meraklı değil. Ama benim parasını odedigim esit şartlarda hak sahibi olduğum hicbirseye kimse kafasına göre plan yapamaz. Evliyse evli..bana sormadı kimse evlenirken.paralari varsa çıksın ev alsınlar. Ya da hissesini satsın tapu ayrılınca..bende onlara göre yaşayamam sonuçta.
Sakin kalın ozellikle. Ozellikle tapu işini halledene kadar. Babana bile güvenme demisler sonradan ben ödedim ettim gibi mağdur etmesin sinirlendim ayagina. once şu tapu bir ortak olarak geçsin elinize. Sonra siz istemediginiz sürece satamayacak zaten. Sizinle ortak payda da buluşmak zorunda kalacak. Ustune koyacak çok parası varsa ev satarken o zaman size daha çok pay verecek kredi çekmeden ev alabilecek kadar bunu noterle halledeceksiniz falan. Ya da sayaç işini çözecek ya da o ev öyle boş kalacak kendi bileceği iş olacak. Ama önce tapu mevzusu çözülmeliHaklısınız. Olmadı dediğiniz gibi bu ayırma işi nereden bilgi alınıyorsa oralara gidip sayaçları ayırmayı öğrenmem gerekecek. Çoğunluğunun verdiği fikirede bakarsak benimde düşündüğüm gibi evi satmak annemle ikimizi büsbütün tehlikeye atmak olacak demek ki. Çünkü ben tekrar parak biriktiremem.kredide çekersem. Onu ödesem gecinemeyiz. Ev almam imkansizlasir yani gerçekten.tesekkur ederim.
Eşit para ödediyseniz haksızlık. Büyük ihtimal teras kat daha ufak.İnanın doğrudur ama herkes kendine göre haklı. Ama ben hem kız çocuğuyum, hem bir eşim vs yok. Hem anneme bakıyorum, hem eşit şartlarla aldık evi. Herşeyin bağlı olduğu bir katı kiraya veremez sayaç ayırmadan. Sürekli elalemin evine gidip kombiyi kışın kombiyi açın, sartel attı kaldırın lutfenmi diyeceğiz.kendi evimde rezilmi olayım..onlar burda otursaydi emin olun asla kabul etmezlerdi..anlayacağınız çok karisik durumun içindeyim. Ve o yüzden ilk defa konu açtım burada. Teşekkür ederim.
bugün öyle der 3 gün sonra rahata alışır parayı yerler size ev almaya gelınce para yok çekerler sizde paranızı peşin isteyin mademYook hissemi saticam demedi. Yanlış okumussunuz. Ben dedim hissesini satsın diye. O diyor ki tapuyu bolusmede ya siz kiraya çıkın, yada evi satalım yada alt katı kiraya verelim.
Evet haklısınız.gercekten sinirleniyorum.sakin kalmam tapuyu almam lazım önce. Gerekirse avukatlarlada konuşurum..bu devirde en önemli şey barınma ihtiyacı ev .ve çok zor alınan birşey maalesef. Birdaha alma imkanı çok çok düşük. O yüzden ister istemez geleceğimi tehlikeye atamam.Sakin kalın ozellikle. Ozellikle tapu işini halledene kadar. Babana bile güvenme demisler sonradan ben ödedim ettim gibi mağdur etmesin sinirlendim ayagina. once şu tapu bir ortak olarak geçsin elinize. Sonra siz istemediginiz sürece satamayacak zaten. Sizinle ortak payda da buluşmak zorunda kalacak. Ustune koyacak çok parası varsa ev satarken o zaman size daha çok pay verecek kredi çekmeden ev alabilecek kadar bunu noterle halledeceksiniz falan. Ya da sayaç işini çözecek ya da o ev öyle boş kalacak kendi bileceği iş olacak. Ama önce tapu mevzusu çözülmeli
Umarım tapuyu bolusur kardesiniz.Merhabalar, bahsedeceğim konuda benim fikirlere ve kesin bilgiye ihtiyacım var açıkçası..
Biz iki kardeşiz, ben ablayim, erkek kardeşim var evli. Oturduğumuz ev dublex.Evi yarıya böldük üst katada ayrı kapı açtık, onlar alt katta biz üst katta oturuyoruz çift banyo tuvalet vs var diye, Evi krediyle aldık peşinat parasını yarı yarıya verdik.yanliz o dönem kardeşimin puanı daha yüksek olduğundan kredi ona daha yüksek mebla çıktığı için krediyi o çekti ve TAPU onun üzerine oldu. Kredi bitincede yarı yarıya tapuyu bolusecegiz diye anlaştık. Şimdi evin borcunun bitmesine 6 ay kaldı. Tapuyu bolusmede sorun yok, kardesimde öyle bir insan değil sıkıntı çıkartmaz.Yanliz, dün bize geldi, abla ben tapuyu bolusunce alt katı kiraya vericem dedi. Bende açıkçası çok sinirlendim baya tartıştık. Çünkü doğalgaz elektrik ve su altkata bağlı. Ve sartel atıyor vs oluyor, elalem işlemi uğraşacağım ben sürekli bu ne saçmalık veremezsin dedim bende. Baya bı tartıştık. Bu seferde ben para yatırdım bu eve niye mağdur olayım, o zaman siz kiraya çıkın evi bize bırakın, para olunca sizede ev alırız diyor. Şaka gibii değil mi? Bu arada krediyide ortak ödüyoruz tamamen.onu dediğinde kıyamet iyice koptu, delirtti beni . En sonda evi satalım o zaman diyor. İyi güzelde evi sarsak o parayla artık iki ev alamayiz diyorum.ben üste koyar alırım sen kendini dudun diyor yahu.babamiz rahmetli oldu. Ben hiç evlenmedim annemle yaşıyorum calisiyorum ve ev alabildim kendime sadece kardesimde araba var, bu ev var, birikim yapiyorlarda sanirim. ve gelinle aramız hiçbir zaman iyi değil çünkü bunlarda nankörlük diz boyu.surekli benciller. Aldığımızda beri sürekli ev muhabbeti bitmedi..inanın ortak hicbirseye girilmezmis. Kardesimde soğudum artık.kimse kimseyi düşünüp acımıyor bunuda anladım. Sizden istediğim ne yapabilirim en mantıklı? Ne önerirsiniz bu durumda? Ev konusunda..
Evi satın parayı bölüşün nankör insanlarla bi yere varamazsınız daha da yüz göz olmadan satın kurtulun...Paranın üstünü tamamlayın bi şekilde Allah büyüktür yeni bir ev alın kurtulun bunlardanMerhabalar, bahsedeceğim konuda benim fikirlere ve kesin bilgiye ihtiyacım var açıkçası..
Biz iki kardeşiz, ben ablayim, erkek kardeşim var evli. Oturduğumuz ev dublex.Evi yarıya böldük üst katada ayrı kapı açtık, onlar alt katta biz üst katta oturuyoruz çift banyo tuvalet vs var diye, Evi krediyle aldık peşinat parasını yarı yarıya verdik.yanliz o dönem kardeşimin puanı daha yüksek olduğundan kredi ona daha yüksek mebla çıktığı için krediyi o çekti ve TAPU onun üzerine oldu. Kredi bitincede yarı yarıya tapuyu bolusecegiz diye anlaştık. Şimdi evin borcunun bitmesine 6 ay kaldı. Tapuyu bolusmede sorun yok, kardesimde öyle bir insan değil sıkıntı çıkartmaz.Yanliz, dün bize geldi, abla ben tapuyu bolusunce alt katı kiraya vericem dedi. Bende açıkçası çok sinirlendim baya tartıştık. Çünkü doğalgaz elektrik ve su altkata bağlı. Ve sartel atıyor vs oluyor, elalem işlemi uğraşacağım ben sürekli bu ne saçmalık veremezsin dedim bende. Baya bı tartıştık. Bu seferde ben para yatırdım bu eve niye mağdur olayım, o zaman siz kiraya çıkın evi bize bırakın, para olunca sizede ev alırız diyor. Şaka gibii değil mi? Bu arada krediyide ortak ödüyoruz tamamen.onu dediğinde kıyamet iyice koptu, delirtti beni . En sonda evi satalım o zaman diyor. İyi güzelde evi sarsak o parayla artık iki ev alamayiz diyorum.ben üste koyar alırım sen kendini dudun diyor yahu.babamiz rahmetli oldu. Ben hiç evlenmedim annemle yaşıyorum calisiyorum ve ev alabildim kendime sadece kardesimde araba var, bu ev var, birikim yapiyorlarda sanirim. ve gelinle aramız hiçbir zaman iyi değil çünkü bunlarda nankörlük diz boyu.surekli benciller. Aldığımızda beri sürekli ev muhabbeti bitmedi..inanın ortak hicbirseye girilmezmis. Kardesimde soğudum artık.kimse kimseyi düşünüp acımıyor bunuda anladım. Sizden istediğim ne yapabilirim en mantıklı? Ne önerirsiniz bu durumda? Ev konusunda..
Dubleks evin yarısını nasıl satacaklar peki?Belli ki onun beyni güzelce yıkanmış borç bitince zıplatalım yukardakileri demişler . Vazgeçecek gibi de değillerdir sen düşün banane dediğine göre .
Alt katın tapusunu size versinler siz oraya gecın . Üstü vermek istiyorsa kiraya versin tek bir kadına . Sonuçta sizde iki kadınsınız tepenıze erkek gelmesi iyi olmaz rahatsız olabilirsiniz
Sakın evi satıp parayı paylaşıp kendınızı rezil etmeyın kira da annenizle . kendı hakkını isterse satsın ama şuan kredi faizleri çok yüksek yeni bi ev almanız size yıllara mâl olabilir . Yerınızden kıpırdamayın .
Katılıyorum. Kiraya çıkın diyen adamın çok da çözüm odaklı davranacağını sanmıyorum. Avukatlık bu iş. Umarım ödediği krediyi ispatlayabilir. Hiç olmazsa ortak tapu çıksın.Umarım tapuyu bolusur kardesiniz.
Pek adaletli, düşünceli gelmedi bana.
valla asagıda bir başkası yazdı dubleks olmuyormuş herhalde . İnşAllah iki kardeş araları bozulmadan hallederlerDubleks evin yarısını nasıl satacaklar peki?