ev sahibiyle anlaşamamak. istediği rakamı telaffuz etmeyen ev sahibi??

seneye emsal istedi diye evden çıkmak en son tercih olur elbette
tabii bunu şu an için söylüyorum. beni evden soğutacak bir sorun veya işle alakalı bir durum (başka bir yerde çalışmaya başlarsam ve şu anki ev uzak kalırsa gibi düşün) yaşanmazsa
emsale okey deyip kalırız ne yapalım
zaten mecburum yani okey demeye çünkü yasal hakkı oluyor o.
bana seneye 30 diyecek en az.
o zaman geldiğinde başka semtlerdeki evlerin de fiyatlarına 2 ay öncesinden falan bakıyor olacağım zaten

seninki çok saçma sapan bir tipmiş ya
bana böylesi denk gelse çirkefliğin 50 tonunu falan görür herhalde
ya zaten en çok bu evden çıkma kozunu kullanıyorlar ama buna karşı da dayanıklı olmak lazım bence
ben chat gpt'ye sordum o bile şey dedi, "evet taşınmak masraflı ama sürekli yüksek zamla uğraşmak da problem" gibi bir cevap verebilirsiniz dedi
bu arada evle alakalı göz ardı ettiğim problemler var. o problemler büyürse ve gözüme batarsa ben de çıkarım tedbil-i mekanda ferahlık vardır, 20 senelik ev her yeri ayrı dökülüyor. tövbe ettim zaten bir dahakine maksimum 5 sene önce yapılmış binaya giricem. ben sıkılgan insanım inan bana kira piyasası delirmiş olmasaydı ben bu evde maksimum 3 sene otururdum. zamanında tamamen sıkıntıdan taşınmış insanım.

taşınmaktan hiç korkmadım, bu evdeki kombi o kadar eski ve verimsiz ki ben geçen sene kombi çalıştırmadım.
10 gün anca çalıştı.
ısınmıyor mesela ev.
en azından şöyle içindeki kombisi falan yeni, daha verimli bir yere geçerim. camı penceresi daha düzgün olur, ses geçirmez çift cam falan
daha eli yüzü düzgün yer dolu yani.

Büyük bir şehirde okumuyorum. Üniversite okuduğum şehirde de eski kiracıyım, çoooook eski bir bina, 2+1 eve 16k veriyoruz. Çevredeki en ucuz ev bir de. 1+1 evler bizim kira civarında genelde. 3+1 eve 15-20 gözüme çok gelmedi. Orta yolu bulmaya çalışın bence.

Benim babam da ev sahıbı.
Evı 15 yıllık eskı de degıl içi dışı.
Ve il merkezinde.
Kiracı da nerdeyse 15 yillik.
Ama içinde oturuyor ve babam da asırı merhametlı.
En azından piyasa degerı olsun diyoruz adam da öyle hıc anlayışlı değil..
Verdiği kıra 7.5
Ev üç artı bır muhıt de ıyı.
Dıger evler 15ten başlıyor.
Babam 7.5 yapınca Allâh ev sahiplerine merhamet versın diyor.
Babamdan daha merhametli bulursa berı gelsin.

Çevredeki evlerle aynı fiyata razı olacak olsanız daha iyi bir eve çıkardınız, böyle saçma şey mi olur. Tabi ki emsallerden düşük olacak, eski kiracı olmanın ne mantığı var o zaman.
Ben olsam 15 teklif eder daha fazla çıkamam derdim, çok isterse uğraşsın dursun, zaten çıkaramaz.

Böyle bir hakkı var ev sahibinin. Neden kullanmasın ki? Her ev sahibi yapmak zorunda değil tabi ama yapan yapar yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…