ev sahibiyle anlaşamamak. istediği rakamı telaffuz etmeyen ev sahibi??

Tabiki bu sene yapmasın. İnşallah makul bir fiyatta anlaşabilirsiniz. Tekrardan konuştunuz mu?

Tabiki bu sene yapmasın. İnşallah makul bir fiyatta anlaşabilirsiniz. Tekrardan konuştunuz mu?
yok, konuşmadık. benim işlerim çok yoğun gündüzleri çok yoğunum.
bundan sonraki süreçte annem konuşmak istedi. daha makul bir konuşma yapabileceğini söyledi, ben ararım dedi
ama henüz o da aramadı.
telefonda anlaşamazsanız yüz yüze konuşmayı teklif edebilirsin dedim anneme, aklına yattı.
henüz netleşmiş bir durum yok şimdilik.

De katılıyorum. Bızım meseala parke yok. 40 yıllk bına. Dısa yalıtım yaptı ustun koru ucuz işçilik. Temmuz ayında 1 aya yakın cam kapı aacamadık. Pisliği kım temızledı bn. Dogalgaz döşedi ocak ayında sogukta kım temızledı yıne ben ve actırmak için yazın basvuru yaptı ama zaamma gelınce ocakta maası zamlo alamadan kirayı zamlı istıyorlar.
Kendı arkadaslarımdan bılıyorum aaa o ev dogalgaz var su parayı hakeder dıye dıye kabul ettıler ev sahıplerı se birbiriyle yarısır oldu. Evın konumu, evın yeniliği eskıliği konuslumuyor bıle ev sahıplerı arasında. Sadece o arttırdı bnde arttıeıcam.
Bırde begenmıyorsan cık mevzusu var kı o ıyıce sınırlerımı bozuyor. Asgarı ucret 17 oldu bnde evı 12, 15 yapıcam dıyen ev sahıplerı bızım evde tas yememızı ve calıatıgımizi dırek onlara vermemızı istıyorlar.

emsallerle kıyaslanırken evler arasındaki fark hiç ciddiye alınmıyor
bu benim de dikkatimi çekiyor
sadece lokasyon olarak birbirine yakınlık ve oda sayısına falan bakıyorlar
eskilik yenilik hak getire.
mesela benim bir arkadaşımın evine daha doğrusu binasına ısı yalıtımı yapıldı
ve bu yalıtım yapıldıktan sonra kızın doğalgaz faturası düştü.
bizim buralarda son yıllarda yapılan yeni binalarda ısı yalıtımı oluyor mesela. ama eski binalarda yok. bizimkinde de yok.
asansör mutlaka oluyor, bizimkinde yok.
yeni binanın içine konulan demirbaşlar da yeni. yoğuşmalı, yeni model kombiler takılıyor, kimse yeni binaya 15 senelik kombi takmıyor
ama bendeki kombi çok eski ve ısıtmıyor.
benim dairedeki pencereler çift cam değil, dışarıdan sesi ve soğuğu asla kesmiyor
ama emsal dediği çoğu evde çift cam olduğuna eminim. bazılarını biliyorum bile
bunlar ufak detaylar gibi gözükse de hayat kalitesini etkileyen şeyler
bunlar hiç konuşulmadan sadece oda sayısına göre kıyaslamalar yapılması aşırı mantıksız ve yanlış.
alt komşunun kışın evini ısıtıp ısıtmaması bile aslında bir detayken, kimse bu detaylara takılmıyor herkes işine nasıl geliyorsa öyle konuşuyor.

mesela alt komşumdaki klima demirbaş. ama çok eski. 15 senelik klima. yazın açtıkları zaman benim iki katım elektrik faturası geliyor insanlara ve klima dış ünitesi çok fazla ses yapıyor. (benim evimdeki klimamı ben kendim alıp taktırdım, yeni nesil klima)
bu bile demirbaşın eskiliğinden kaynaklanan bir zarardır ama ev sahibinin umurunda değil. var mı var. çalışıyor mu çalışıyor, bitti konu kapandı onun için.
verimlilik konusunu kimse konuşmuyor.

Zaten bu farklar hayat kalitesini gectım keseye gore de ınsana dıyor ki
Bu ev yenı su fıyat kesene uymuyorsa bu ev daha eskı su kadar fıyat sen fıyatı uyana bakıyorsun. Ama eskı de yenı de aynı para ee nerde bunun avantajı.. Yer tas dolap eskı evı isıtma ıcın her ay 1,2 bın fazla ode tuvaletten kokı gelsın ama ev sahıbı zam yapacağı zaman İstanbul la kıyaslasın yada havuzlu akıllı sıtelerke kıyaslasın. Bızımde ev sahibi gecen yıl zam ısterken kendı cevresınden ornek verıyordu
Kendıısı havuzlu sıtede oturuyor sıfır bına bızım sıtede kıra da ama sızden 2,3 bın fazla dıye ahkam kesıyor. Dedım bnde ozmn sız oradan cıkın buraya tasının bızde o eve gecıp farkı odeyelim mevzu para ıse buyrun onerı dedım. Aa olur mu hıc oyle sey dıyor tabı konfor alanı kalmıycak. Kendılerı de bılıyır evlerının asssslaaa o paralar etmediğini. Bundan 4,5 yıl once 400 tl ye veremedıklerı evlerı şimdi oldu 15,20 bın tl.. Adalete bak

evet ucuz pahalı ayrımı ortadan kalkmış durumda ev kiralamalarda
satışlarda yine o ayrım var ama kiralık evlerde kesinlikle yok
eskiden bu ev pahalı ama binası yeni, içinde asansörü var, şusu var busu var falan diyorduk
bu ev ucuz çünkü doğalgazı yok, balkonu yok vs hani eksi tarafları olduğu için ucuz olurdu
pahalılar da artıları olduğu için pahalı olurdu
veya semtine göre değişirdi. ucuz semt pahalı semt kalmadı artık
ben geçen akşam baktım, 190 metrekare ev 23 bin lira,
80 metrekare ev 20 bin falandı
aslında olması gereken 80 metrekare olan 15-16 falan olmalı yani
ve kiralar aşırı dengesiz, onu farkettim
eşyalı eve 20 yazmışlar, eşyasız eve de 20 yazmışlar
3+1 bir yere 16 yazmışlar, 2+1 bir yere 19 yazmışlar
çok dengesiz neye göre bu fiyatlar belirleniyor, meçhul.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…