ev sahibiyle anlaşamamak. istediği rakamı telaffuz etmeyen ev sahibi??

Eğer bu eve 20 k vermeyecekseniz şimdiden ev bakın eninde sonunda 20 veya üstünü isteyecek zaten hem kiralar daha da yükselmeden ev bulursunuz hemde seneye bu ev sahibiyle uğraşıp sinir olmazsınız ben evimden çok mutlu olmama rağmen sürekli ilan bakıyorum kafamda verebileceğim bir rakam var üstünü isterse aynı rakama daha iyisini bulabilir miyim diye hep içimde arayıştayımdır tavsiye ederim

sence ne yapmalıyım?
sen de ev sahibisin diye biliyorum.
Sino seneye emsale çekme hakkı var gık demem diyorsun ama işin sallantıda.
Emsale çekti diyelim.
Peki nasıl ödeyeceksin iş durumu sallantıda olursa ?
Tek mi yaşıyorsun bilmiyorum ama eğer çirkef biriyse ortada anlaşın.
15'den yukarı çıkma eğer civarda evler 20 ise.
Ev sahibiyim.
18 yıl kirada oturdum 2023 yılında taşındım kendi evime.
Şu durumda kimsenin kimseyi düşündüğü yok.
İnsanları öyle bir hale getirdiler ki.
Ev sahipleri kiracılara, kiracılar ev sahiplerine bilenir oldu.
Ev sahibi de haklı, kiracıda.
2021 senesinde dershaneye 6500 tl yazdırdıgım çocugu bu sene 150-200 bin bandında okutabiliyorum.
Bana kimse acımıyor mesela.
Emsalden yapıştırıp geçiyorlar.
Az önce 2 yıllık sözleşme ile internet örneğini verdin ama artık 2 yıllık taahhütleri bile kaldırdı firmalar.
yıllık yapılıyor artık, onda da işimize gelirse kullanıyoruz, gelmezse kullanamıyoruz.
10+1 Yıllık uzayan sözleşmeler ev sahibine de zulüm.
bunun ederi 5 yıl olmalı mesela.
Karşılıklı memmunlarsa devamına o şekilde karar verilir.
bir de yüzde 25 yapmadım diyor çogu kirada oturan.
İyi de neye yüzde 25 zam geldi ki ?
Devlet bile vergi cezalarını, mtv, pasaport daha adını sayamadıgım bir sürü vergiye zam oranını 25 'mi yaptı da ev sahiplerine kesti bütün faturayı.
Eee n'oldu peki ?
Olan yeni kiracılara oldu.
Kimse kimseyi düşünmedi.

valla 15te ben biterim
o işin sonu intihar yani.
mecbur kalırsam aynen bu cümleyi kurmaktan da hiç gocunmam.
bende neyse o.
12 demiştik en son, o teklifini söylemedi.
tekrar konuşunca ben kapıyı yine 12den açacağım. yavaş yavaş üstüne çıksam, onun ne söyleyeceğini ve ne kadar düşeceğini hiç bilmiyorum

o satış işleminin dahi bir bedeli var. şurada sizinle üçün, beşin pazarlığını yapan adam sırf bu uğurda satış masraflarına katlanıp satıl gösterebilir mi sanıyorsunuz?

Türkiyede yaşıyoruz ama siz başka ülkede galiba şu an 1+1 ler 12 ye yok ben 1+1 12 (3.yılım) karşım 15 veriyor (geçen sene tuttu bir kaç aya 24 verecek)
3+1 için 12 düşük ama konu sahibi davasında haklı o ayrı
Asgariden bahsetmişsiniz de zaten asgari ücret alanlarla üstü alanlar aynı yerleri tercih etmiyorlar ben kalkıp her şeyin dibinde merkezi şehre göre lüx sayılan bir yerdeysem bir zahmet 12 yi vercem yok bana fazla geliyorsa mahalle arası daha bazı imkanlardan uzak daha eşyası az kaliteli ya da eşyasız bi ev bakcam yani bu kadar basit

yaşam koşullarının ne kadar ağır olduğunu buradan anlayabiliriz . Asgari ücret 17.000TL kiralar min. 20.000TL , emekli maaşı min.12.500TL . Herkes haklı gözüyle bakıyorum artık . Siz bence nakliye , depozito , yeni kira ücretini çarpıp toplayın sonra inatlaşın derim . Çünkü orta yolu bulmamak sizin zararınıza olur gibi ... herkesin dediği gibi 14.000-15.000TL civarı teklif edin elinizdekinden de olmayın

Allah korusun
İnşallah vicdanlı bir insandır ev sahibiniz, ödeyemeyecek ya da çıkamayacak durumda olduğunuzu görünce ona göre bir oran belirler

Sino seneye emsale çekme hakkı var gık demem diyorsun ama işin sallantıda.
seneye için başka çarem kalmıyor ki emsale okey demek dışında.
daha bu sene yüksek isteyen adam seneye emsaller şu kadar ama sizden atıyorum 2 bin indirimli alalım der mi sence?
seneye ya emsale ses çıkarmadan oturmaya devam edicem ya da yeni ev bakıcam, onlar da emsal olacak zaten üstüne bir de taşınma masrafı ve başka masraflar. tahliye taahhütnamesi istenir kesin vs
yani emsale çekme konusunda, bu seneki gergin zam muhabbetinden bağımsız olarak mevcut evde emsali kabul edip oturmak daha mantıklı olmuyor mu?
Emsale çekti diyelim.
Peki nasıl ödeyeceksin iş durumu sallantıda olursa ?
valla iş durumunu bilemiyorum, ya kendi sistemimi kurup serbest çalışıcam ya da başka yerlere başvurucam
maaşım çok düşük şu an, başka sıkıntılarım da var. kazandığım yetmiyor ki.
Tek mi yaşıyorsun bilmiyorum ama eğer çirkef biriyse ortada anlaşın.
annemle yaşıyorum.
15'den yukarı çıkma eğer civarda evler 20 ise.
Ev sahibiyim.
15'in üstüne çıkma şansım yok valla intihar ederim. kendisine de söylemeyi düşünüyorum ciddi ciddi, ısrar ederse.
bende yalan yok.
gerçi kimin umurunda olur o ayrı konu :)
ben zaten orta yol peşindeyim.
dünkü konuşmada benim önerimi düşük bulduğu için anlaşamadık. kendisi teklif sunmadı.
sündürücem orta noktada buluşmak için
ama kendisi de orta yol bulma konusuna önem verdiğini ifade etti

yüzde 25 tabii ki zam yapmazdım kuş kadar bir şey oluyordu o da çok saçma yani
benim çevremde var yapanlar ama ben yapmadım.
onu kaldırdıkları iyi oldu zaten. %25 kalktı artık biraz daha hale yola gelir insanlar, yasal oran şu an %63, hiç yoktan iyidir diye düşünüyordum ama ev sahipleri bunu da beğenmiyor
ona bakarsan asgari ücrete maksimum %30 zam gündemde, ne yapacağız hiç bilmiyorum. maaşlar da bu oranda falan artıyor

20.000 verir avukat dava masrafına , dava bitiminde de bu masrafların fazlası davalıya patlar.

o satış işleminin dahi bir bedeli var. şurada sizinle üçün, beşin pazarlığını yapan adam sırf bu uğurda satış masraflarına katlanıp satıl gösterebilir mi sanıyorsunuz?
bedeli nedir onun hiç bilmiyorum
girer mi o işlere bilmiyorum yani aklıma ilk gelen en hızlı çıkarma yöntemi olarak söyledim
ama inada bindirirse satış masrafına da katlanır ve satar. bilmiyorum benim inadım çok pistir, onunki de benim gibiyse yapabilir yani.

20.000 verir avukat dava masrafına , dava bitiminde de bu masrafların fazlası davalıya patlar.
nasıl patlayacak?
yasal oran tüfe. ben kiracı olarak tüfeye itiraz etmiyorum.
haklı olan benkem masrafların fazlası nasıl bana patlamış oluyor?
nasıl olacak da kazanacak mesela o davayı?
ben tüfe oranında da artış yapmıyor olsam kazanır eyvallah da, tüfenin de üstüne çıkmışım adam beğenmemiş.
nasıl olacak mesela mahkemeye verse?

davayı kiracının kaybedeceğini neye göre öngördünüz?
ben kaybetmem ki
yasal oranın üstünde kira zammı yapmaya yanaşmadım diye mi dava edecek beni?
veya ortada sağlam gerekçe yokken çıkarmak için mi dava edecek?
adamın aynı binada 2 evi daha var, çıksın ben oturucam mı diyecek mesela mahkemede :)
ben nasıl kaybediyorum o kısmı anlamadım

Türkiye'de emlak sahibi olmadığım için net bir bilgim olmamakla beraber evin satış bedelinin binde biri kadar bir noter harcı, yüzde dördü kadar tapu harcı ve döner sermaye bedeli oalrak biliyorum. bunun yanı sıra eksik vergileri varsa bunlar da tamamlanmak zorunda

yani mevzuata dair sıfır okuryazarlık ile bu kadar oluyor işte. TÜFE oranında zam yapıldı ve ev sahibi de kirayı beğenmeyerek dava açtı diye davayı kazanabileceğini sanıyor, hanımefendi.

valla ben dün baktım 20 bin liraya meydan dediğim daha hareketli bir yerde ki orası da bana 5 dk yürüme mesafesinde,
şu anki evden 80-90 metrekare daha geniş 3+1 var.
ya zaten daha iyisi olur mu diye bakacak olsam bu semtten bakmam. başka semtlere bakarım
önümüzdeki sene bir gözüm hep ilanlarda olacak zaten.

eksik vergileri var tabii olmaz mı
neler neler var da aah ah işte.

davayı kiracının kaybedeceğini neye göre öngördünüz?
tahliye davalarıaçılıyor genelde , tahliye taahhütnamesi var ise kısa sürede yok ise uzun süre devam ediyor. Ev sahibi çıktıktan sonra daha yüksek meblağlara verebileceğini bildiği için inanın avukatlık ücreti umurlarında olmuyor. Pandemi sonrasında sulh hukuk mahkemelerinde şuan tahliye davaları patlamış durumunda , davacı geçte olsa kazanıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…