• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracı evden çıkmıyor.

- siz tek kisisiniz ve 23 yasindasiniz. Karsinizdakiler 30 lu yaslarda memur 2 kisi ve cocuk. Cok mantıklı bir tasinma fikriniz olmadıgı sürece hakim 3 kisinin düzen bozmasindansa sizin yerinizde eylemsiz kalmanızı tercih eder.

- hukuki olarak dogru sınırda zam yaptılarsa da ücret haklı bir ev tahliyesi sebebi degildir.

Belli ki kiracınız da cıkmaya hic yeltenmiyor. E dava acsanız sürec 6-7 ay sürecek (minimum ama ben bu bile olacagını sanmıyorum)
-köpegi bahane ediyorsunuz ama köpekler cok sosyal hayvanlar ben senden 1 yas büyügüm ailem de bazen köpegimden cok rahatsız oluyor ama onunla tek yasayamazdım. Kesinlikle sosyal hayvanlar kedi gibi degil kalabalık evden tek kisi tek odalı eve gecince huzursuz olabilir. Ki bunu bile davada kullanabilirler( iyi bi avukatları olursa) hayvan icin saglıklı bi durum degil diye.
Onların kendini savunacakları durumlar hazır:
bizim düzenimizi niye bozuyor kac tane evleri var uygun olan birini cıkartsın yada kiraya cıksın.
E mahkeme de yüksek ihtimalle haklı bulacaktır.
Benim tavsiyem babanın evi üstüne yapması da degil acıkcası. Dava süreci masraflar zaman vs ugrasmak yerine direkt evi satın. Ücreti denk bos bir daire satın alın. Emin ol cok daha stressiz bi sürec olur. Cünkü bu davanın kazanımı cok zor.

Sadece üç yıldır oturan kiracının kendini savunması ukalalık mı oldu? Aynı şeyi ben de yaşadım ve eğer ona üç yıl oturacağını söyleseydiniz o eve taşınmazdı. Yaptığınız doğru mu sizce?
Evin sahibi değil. Kiracilik tam olarak bu demek zaten. Yurt dışında 3 bile çok.kiracilar Hukuksuz bir devlette yasadigina şükretsin ki kiracilarin 10 sene çökmesine izin veriyor. Ben de kiracı oldum. Taşınmak atla deve değil. Aynı bölgede onlarca daire var. Birini tutup geçmek için 3 yıl gayet iyi bir süre.
Evler hep aynı kiracida mı eskiyecek? Bu saçma sistemde kira sözleşmesi tapu olmuş. Herkes normal olanı yadirgar olmuş
Normal olanı ev sahibinin mülkiyet hakkıdır. Gerektiğinde evine kısa sürede gecebilmesidir.

Evin sahibi değil. Kiracilik tam olarak bu demek zaten. Yurt dışında 3 bile çok.kiracilar Hukuksuz bir devlette yasadigina şükretsin ki kiracilarin 10 sene çökmesine izin veriyor. Ben de kiracı oldum. Taşınmak atla deve değil. Aynı bölgede onlarca daire var. Birini tutup geçmek için 3 yıl gayet iyi bir süre.
Evler hep aynı kiracida mı eskiyecek? Bu saçma sistemde kira sözleşmesi tapu olmuş. Herkes normal olanı yadirgar olmuş
Normal olanı ev sahibinin mülkiyet hakkıdır. Gerektiğinde evine kısa sürede gecebilmesidir.
Yurtdisi dediğiniz neresi bilmiyorum ama avrupada o kiraciyi bırakın 3 senede 10 senede bile çıkaramazsınız o evden.

- siz tek kisisiniz ve 23 yasindasiniz. Karsinizdakiler 30 lu yaslarda memur 2 kisi ve cocuk. Cok mantıklı bir tasinma fikriniz olmadıgı sürece hakim 3 kisinin düzen bozmasindansa sizin yerinizde eylemsiz kalmanızı tercih eder.

- hukuki olarak dogru sınırda zam yaptılarsa da ücret haklı bir ev tahliyesi sebebi degildir.

Belli ki kiracınız da cıkmaya hic yeltenmiyor. E dava acsanız sürec 6-7 ay sürecek (minimum ama ben bu bile olacagını sanmıyorum)
-köpegi bahane ediyorsunuz ama köpekler cok sosyal hayvanlar ben senden 1 yas büyügüm ailem de bazen köpegimden cok rahatsız oluyor ama onunla tek yasayamazdım. Kesinlikle sosyal hayvanlar kedi gibi degil kalabalık evden tek kisi tek odalı eve gecince huzursuz olabilir. Ki bunu bile davada kullanabilirler( iyi bi avukatları olursa) hayvan icin saglıklı bi durum degil diye.
bizim düzenimizi niye bozuyor kac tane evleri var uygun olan birini cıkartsın yada kiraya cıksın.
Benim tavsiyem babanın evi üstüne yapması da degil acıkcası. Dava süreci masraflar zaman vs ugrasmak yerine direkt evi satın. Ücreti denk bos bir daire satın alın. Emin ol cok daha stressiz bi sürec olur. Cünkü bu davanın kazanımı cok zor.
23 yaşında tek kişi kendi dünyasının ve yaşamının aktorudur. iki birden çok etmez belki hiç evlenmeyi düşünmüyorum. Böyle bir kural yok. Her birey kendince koca bir dünyadır, gereksinimleri var.
Ben ailemle yaşamak istemiyorum. Yetiskinim. Bir bahaneye ihtiyacım yok. Ailem Şafii köpeğimi onlar istemiyor daha çok. Diğer dairelerde de kiracı var. Onlar neye göre uygun? Satmak zorunda değilim. Kiracı tapumuza ortak değil. Onun menfaatinin devamı için ben mulkumdem olmak zorunda değilim.
Davayı açacağız nasipse. Kaybedersem istinaf yolu var. Üzerime alacağım, ama kardeşlerim huzursuz olduğu için kiracı çıkar çıkmaz tekrar babamın üzerine geçecek
Hayırlısı. Allah inşallah kiracıya da kendi evini nasip eder.

Su var, kiracı ederi 30 bin olan dairede 6 bine oturuyor. Düzgün kira verse ben onun düzenini bozmamak için başka daire tutarım. 3+1 evde oturuyor .onun verdiği kirayla ben bodrum kat 1+1 bile tutamıyorum.

Yurtdisi dediğiniz neresi bilmiyorum ama avrupada o kiraciyi bırakın 3 senede 10 senede bile çıkaramazsınız o evden.
Çıkarılıyor. Sözleşme süresi birlikte belirleniyor. Yıllık hatta aylık bile kiralama var

Siz gecen ay konu acmistiniz.

Kendinize ait ev vardi, bos duruyordu, yengeniz birsey icin kullanacakti gicik olmustunuz.

O bos ev ne oldu?
Ona babaannemi oturuyor gösterdik. Ben aile apartmaninda oturmak istemiyorum. Hakim orayı der, ama ben zaten oradan kaçıyorum. Eve girip çıkarken nereden geliyorsun diyen yengelerimden, bir yengemin apartman hayatına uygun olmayan bencilliginden mağdurum

Çıkarılıyor. Sözleşme süresi birlikte belirleniyor. Yıllık hatta aylık bile kiralama var
Yahu ben yaşıyorum almanyada. Kimse kimseyi evden çıkaramıyor. 3 sene bir evde kalınca sözleşme süresiz oluyor zaten. Aylık kiralanan evle normal kiralanan ev bir mi? Siz de airbnb yapın siz de aylık kiralayin o zaman. Onun izni, vergisi, her çıkan sonrası temizliği, eşyaya verilen zarar bir mi normal kiralık evle sanki. Öyle olsa herkes öyle yapar. Kimse yurtdisinda kiraciyi öyle elini kolunu sallayıp evden çıkaramaz.

Ona babaannemi oturuyor gösterdik. Ben aile apartmaninda oturmak istemiyorum. Hakim orayı der, ama ben zaten oradan kaçıyorum. Eve girip çıkarken nereden geliyorsun diyen yengelerimden, bir yengemin apartman hayatına uygun olmayan bencilliginden mağdurum
Aileniz ne diyor bu işe? Genç kızlarını öylece salacaklar mı tek otursun gözden uzak? Tapu da sizin değil galiba, kiminse o açacak mı dava? Sizin iş biraz zor gibi.

Ha anladim.

Yani sizin gönlünüz aile apartmani istemiyor diye kendinizi magdur gosterdiniz, bu sebeple de kiraciniz evden cikmadigi icin arsiz ve yuzsuz, tamam.

Bizde k.pederimin evinde oturuyoruz. Esimin evinde de k.validem oturuyor. Oglum tasinacak dedi k.validem 2 ay sure isteyip ciktilar. Cok sukur iyi insanlara denk gelmisiz. Gerci evi mahvedip ciktilar ustune tonla masrafa girip yenilettik ama buna sukur.

Konu başlığınıza ithafen; hangi kiraci kolay kolay evden cikiyor ki? Yasadigim yerde kiralar minimum 25_30 dan başlıyor, çoğu yıllık peşin istiyor ve halen yıllardır mahkemelik olup ,3 bin 5 bin ödeyen ve çıkarılmayan o kadar çok kiraci tanıyorum ki.Biz de kiraciyiz ama insanlardaki bu 3 bin 5 bin ödemeye inatla devam eden mantığı,yüzsüzlüğü anlayamıyorum.Cogunun geliri iyi üstelik şahidim.Altlarinda jeep i olan ,güzel işlere sahip insanlar .Kul hakkı diye bir şey var ve umurlarında değil.Tek evi olup da 4 senede evine kavuşan tanıyorum.İşiniz zor ,kanunlar kiracidan yana .Allah kolaylık versin.

Bizde k.pederimin evinde oturuyoruz. Esimin evinde de k.validem oturuyor. Oglum tasinacak dedi k.validem 2 ay sure isteyip ciktilar. Cok sukur iyi insanlara denk gelmisiz. Gerci evi mahvedip ciktilar ustune tonla masrafa girip yenilettik ama buna sukur.
Şanslı azinliktansiniz ,4 sene mahkemesi süren tanıyorum.

Üç yıl hiç de uzun bir süre değil. İster tek ister aile ile yaşasın hayattan iki haftayı çalıyor taşınmak o da en az. Taşınma masrafından bahsetmiyorum bile. Sözleşme yapılırken kiracı haklarını ev sahibi haklarını biliyor ve imza atıyor. Hukuksuzluk yok ortada. Evet ev sahibi eve ihtiyaç duyarsa bunu kurallarına göre yapar ve evine geçer. Ama ev sahibinin eve ihtiyacı yok sizin var. Bu durumda da çıkartamazsınız kiracıyı

Back