Avukat tutmakta sorun yok. Tutarız ama en az 10 tanesiyle görüştüm hepsinden ayrı fikir. Kafam karışıyor.
Yetişkin çağda, ayrı bir hayat isteyen biriyim. Çalışıyorum istesem başka boş ev de bulurum. O yüzden babam evden gitme diyemiyor. Kendi evimiz varken de başka eve kiracı olmak istemiyorum. O son seçenek olur.
Ben geçeceğim çık diyen 2 kişi öldü çevremde. Biri 11 ayda çıkarabildi diğeri hala 2 yıldır sürünüyor ama nihai olarak ihtiyaç olduğu için çıkarlar diye tahmin ediyorum. Mülkiyet hakkına aykırı. Öyle saçmalık mı olur. Anlamadım ben bu hukuk sistemini.
ama iste avukatin "danisma ucreti" asgari fiyati 2300 tl
10 tane avukata danisip 23bin lira vermediğinizi varsayarsak ese dosta tanidik avukatlara mi danistiniz? onlar ciddiye alip dogru düzgün cevap bile vermez ki, bikmislardir bedava soru sorup mesleki yetkinligini sömürenlerden. zaten soru sorup 9 kisiye daha soracaginizi bildiklerinden gecistirmislerdir. eger gercek anlamda danismanlik alirsaniz tüm bilgileri veriyorsunuz, size bu isin olurunu söylüyorlar.
hukuki olarak iyi bir danisman pahali ama avukata danismamak daha pahali.
mulkiyet hakki dediginiz konuya katilmiyorum. ev sahibin evi ama ayni zamanda kiracinin da evi. kimse 3 sene oturmak için ev kiralamaz. en basiti insanlar ev adresine göre çocuğunu okula yazdirir, pencere boyutuna göre perde kestirir, eve uygun esyalar alir. 2-3 yilda bir kendi suclari olmayan sebepten ev mi degistirecekler? zaten nakliye arabasi, tasimasi, hamali falan hele ki asansörsüz eve baska ilceye gidiyorsa 6p-70 bin liradan basliyor. siz üçüncü sene çıkarttınız, gittigi yerdeki kisi emsaller artti diye ikinci seneden çıkarsın.
bu sistem islemez ki. o zaman evi turistlere verin. aylik/ senelik kiralayin. kendi evi olmadigi icin icine s.carak kullanir ama vakti gelince cikar. aileye veriyorsaniz evin içinde uzun sureli kalmasi gerektigini bilirsiniz.
zaten su yeni yeni azitan enflasyonla ve emlak piyasasinin cosmasiyla başladı bu kiraciyi çıkarma isi. yoksa benim bildigim kirada insanlar 10 sene otururdu eskiden.
* evi üstüne alin demisler ama satis gosterirseniz ama babaniza para transfer etmezseniz bunun kanitlanmasi cok kolay. siz ihtarname ceker 6 ayda cikmayinca mahkemeye verirsiniz. o da "bu ev cocuga satilmadi. mahkemeyi kandirmak icin bedelsiz verildi" der. suclu cikarsiniz.
zaten noter ucretleri vergiler falan cok fazla. 4milyonluk ev icin alici satici toplam yüzbine yakin noter parasi oluyor. 4 milyonluk evi sirf adet yerini bulsun - birikmis o kadar cikiyor diye bir milyona satarsaniz karsi tarafin iyi bir avukati varsa emsaller uzerinden yine sizi mahkemeyi kandirmakla itham edebilir vs vs.
yapacağınız en iyi sey genelde ev sahibi - kira konularıyla ilgilenen, iyi bir avukat bulup ucretli danismanlik almak.