ev sahibiyle anlaşamamak. istediği rakamı telaffuz etmeyen ev sahibi??

taahhütname yok tatlım.
o davayı kazanabilmesi için çok sağlam gerekçelerinin olması lazım
adamın aynı binada kirada 2 evi daha var mesela. kendisinin ihtiyacı sebebiyle de açamaz.
tüfe'ye de okey olmuş bir kiracıyı üstelik her kirayı bankaya düzenli yatıran bir kiracıyı hangi gerekçe ile mahkeme nezdinde çıkarmak isteyecek?
sağlam gerekçe lazım ona. onda da o yok.
çıksın ben yüksekten kiraya vereceğim gibi bir gerekçesi de olamayacağına göre.
??

yani mevzuata dair sıfır okuryazarlık ile bu kadar oluyor işte. TÜFE oranında zam yapıldı ve ev sahibi de kirayı beğenmeyerek dava açtı diye davayı kazanabileceğini sanıyor, hanımefendi.
bu sizin düşünceniz , büyük kareyi görmek istemediğinizden. Eğer ki çıkartmak istiyor ise sizce aleyhine olacak şeyleri mi gerekçe sunar ? avukatlık mesleğinde de kendi içinde dalları var , bu işin pirine denk geldiğinizde lehine olacak konularla ilerler . Hafife alıp bilmeden sıfır okuryazarlık demeniz çok nahoş doğrusu. Kiracıya olanlar olmasın diye iki kelam ettim. Ev sahibi iyi niyetli midir yoksa kötü niyetli mi bilemem ama dava konusunda bir kaç yıl davacı üzülür bitmedi diyerek sonucunda da kiracı üzülür. Dava giderleri , vekalet ücreti derken , kararı yazılır yazılmaz da bir icra takibi yapıştırırlar + sana masraf . üzücü bir durum şahsen...

siz kirayı banka şubesine mi yatırıyorsunuz? benim aklıma -nedense- direkt olarak bu soru geldi
bu sene geçen seneki kiranın %25'ine tekabul eden miktarını bankaya, kalanını elden verecek şekilde yapmamızı istedi.
biz de kabul ederek bu sene öyle ödedik.
onun öncesinde hep bankadan ödendi.
niye bunu sorma ihtiyacı hissetiniz? altında ne yatıyor?
bunun önemli bir konu olduğunun farkında olduğum için sormak istedim size, niçin sordunuz diye

tamam neyi gerekçe sunacak onu söyleyin biz de bilgilerinizi duymuş olalım.
bu kadar emin konuşuyorsanız soruma da net cevap vermeniz lazım.
kaldı ki ben zaten hiç bunun mahkemesiyle uğraşmadan daha kısa bir yola başvurarak tanıdık birine evi satış gösterip beni 6 ayda sepetlemesinin daha kolay olduğunu da söyledim önceki yorumlarımda
ev sahibi kusursuza yakın bir kiracıyı mahkemeye vereceğine evi satar, daha hızlı bir çözüm olur.
söylediğiniz mantıklı gelmiyor. benim aleyhime ne bulabilir? onu konuşun bence.

banka yoluyla ödemeyi almıyorsa vergisini de vermiyordur. Türkiye'de ev sahiplerinin bilinen en büyük çakallığıdır. hatta bankadan alıyorsa ve sizin "kira" şeklinde açıklama yapmamanız yönünde de salık verdiyse yine vergi kaçırıyordur.

kira olarak yazıyorum
bu sene anlaşma sağlarsak onun da bir kısmını elden isteme ihtimali var ama kesinlikle öyle vermeyeceğiz
tamamı neyse onu banka üzerinden yatıracağız.
zaten artık elden verme durumunda kiracı da suçlu.

Annesi babası vardır yada kendi çoluğu çocuğu , torunu . Onların taşınacağını öne sürdüğünde uzun süren bir tahliye davası içinde bulabilirsiniz kendinizi . Bunun yapılması çok mu zor hayır , az biraz eşyayı yerleştirir eve , yakının ikemetgahını alır olur biter. Sürekli bankaya mı ödediniz yada bir dönem elden mi aldı , sadece elden ödeme yaptığınız zaman dilimini ele alır , ödemedi der icra takibi açar . sözleşme yok ise de kendisi yazar çizer yine yapar ... İşi yokuş yapmak istediğinizde emin olun yapılır . Sizin ne düzenli ödemenize bakarlar ne de düzgün bir kiracı olmanıza , bir anlık inatlaşmayla çirkeflikleri çıkıverir. Bu arada 10 yıllık icra takipçisiyim. Bu kadar düzgün , dürüst düşünmeyin , kılıfını buluyorlar. Sulh hukuk mahkemelerinde tahliye davaları yığıldı. Konularda kira konusunda anlaşmamazlıktan. Ben sizi yormasınlar sonrasında üzülmeyin diye iyi niyetimle yazdım , seçim tabii sizin.

Son düzenleme:
ben hiçbir zaman çirkeflik yapma peşinde olmadım
sırf canım istedi diye kimseye zorluk çıkarmadım
şu an orta yol bulma aşamasında olmak istiyorum
ama bulamazsak mecburen kullan yasal haklarını diyeceğim. başka çare kalmıyor ki?
eğer gerçekten dediğiniz tarzda şeylere başvurup ben haksız biçimde değil kendimi haklı çıkaracak biçimde açarım davayı derse zaten o aşamaya gelirse
biz de avukata danışıp süreç hakkında profesyonel destek alıp ona göre stratejik adımlar atarız
ama bana gelen en mantıklı yokuş tekniği, evin satışını başkasına yapması ve beni yeni ev sahibine çıkarttırması.
bence bu daha hızlı sonuçlanacak bişey. üstelik beni de kiracı olarak tamamen haksız bırakan bir durum.
yeni ev sahibine resmi yazı çektirir, o da kendisi oturacağı gerekçesiyle beni sepetlemek ister vs
senelerce mahkemede uğraşmaktansa bu daha kısa bir yol.
bilmiyorum adam daha kendi rakamını bile teklif etmedi.
babası istediği oyuncağı almayan küçük bir çocuğun mızmızlanması gibi mızmızlandı resmen telefonda dün.

Oturduğum eve 2 sene önce taşındım. 1400 le başladı kira, sonra 2.500 oldu sonra 3.750 ve geçen ağustosta bizim kiramız 3750 den 17 bine çıktı.
Bu arada 2 yılda bırak %25 i, sene dolmadan zamlar istedi.

Şuanda emsal evler 20-25 bin.

Şikayet etsen adam haklı derler. Bu bölgede 3750 ye ev kalmadı, deprem bölgesi ve zemin sağlam olduğu için sürekli fiyatları artırdılar kanunsuz şekilde, ilgilenen de olmayınca cefayı kiracılar çekiyor.
Bizi de zorladı ama çıksan bir dünya masraf, yine uyguna ev bulamama ihtimali var.
Memnunsan orta yolu bul.

çok ilginç insanlar var . ben neleri duydum , elden ödeme yaptığı halde dava + icra takibi yapanlar . Karara çıkıp gerekçeli kararı yazılmadan polis ile gidip o şekilde eve girilebileceğini bu şekilde kontrol edilmesi gerektiğini söylediğimiz halde , ben eve giricem diye ısrarlamaları , ödenen kira paralarını icra yoluyla tekrar tahsil etmesi , haciz koydurtması mı ... yani ev sahibinin de Allah iyisini versin kiracınında öyle. Şu dönemde bu işler iyice sarpa sardı. İnşallah çözümleyebilirsiniz.

Gayrimenkul işi yapıyorum doğru.
Bu işin içinde olarak şunu söylemek isterim evden çıkartıldim şu an koli yapıyorum. Sebep Türkiye'de yaşamak isteyen vizyonsuz ev sahibim. Şu an Hurma mahallesinde bulunan bir daire için tam 64 bin tl masraf yaptım. Kira 24 bin. Daha nakliyat gelmedi sıra. Perdesi tülü halısı bana yüz bini bulacak.
Elin evi ne diyim... Ben de 3 senelik evliyim henüz. Sizi anlıyorum komik deme sebebim artık öyle bir kira kalmadı yeni düzende.
Eğer siyasi düzeni ve ülkenin mevcut yapısını eleştireceksek zaten yaşanılacak yer değil bu ülke.
Yaşım 32 babam 65 yaşında. Son aldığı maaş 2003 de en son aldigi maas 1.200 TL ama ev kiramiz 110 tl idi. Beyaz yaka bir adam olarak bizi baktı büyüttü. Şu an aldığı maaş 17 bin evi 16 bin kira. Anormallik ötesi. Ha emekli olduğu zaman 330 alıyormuş ama asgari ücretin üç katini alıyormuş. Düzenin bombok olduğunu biliyor ve farkediyorum.
Ofisimde ağırladığım ev sahiplerinin mağdur olanı da var aç gözlü olanı da...
Nereye varacak biz de onu bilmiyoruz

evet ben zaten seneye bu hakkı olduğu için bu sene insanlık edip tüfe'den uzaklaşmaması gerektiğini düşünüyorum.
4 sene boyunca o ne derse ben onu yaptım.
bir kere bari o benim halimden anlamalı ama yok.
Kesinlikle anlamasa bile yollayın parayı geçin nota kanun gereği kadar zam yapılmıştır falan yazıp

anlıyorum
allah yardımcısı olsun hepimizin
bizimki de bize taşınma masrafları olaylarından yürüyecek gibi hissediyorum
hani kendince taşınmakla uğraşma benim istediğimi ver oturmaya devam et mahiyetinde
öyle bir enerji aldım, bilmiyorum.
alım gücü aşırı düştü zaten benim 3-4 sene önceki maaşım çok daha iyiymiş yani alım gücü anlamında
şu an her şey rezalet.
bir ihtiyacımı alacağım zaman elli kere düşünüyorum
ki ben bekar ve çocuksuz bir insanım, evli ve çocuklu olsam her şey daha da zor olurdu
bilmiyorum bu durumlar ne zaman düzelecek
ama şu an inanılmaz kötü olduğu aşikar

ben ev sahibimi yargılamıyorum, maddi durumu benden 5-6 kat daha iyi orası kesin
ama onun da kendine göre masrafları vardır 2 çocuğu olsa ikisini de özel okulda okutsa mesela
dünya kadar masrafı vardır onun
herkesin birbirine anlayış göstermesi gereken bir ortamda kimse kimseye anlayış göstermiyor

hiçbir şeye karşı motivasyonum kalmadı
ki ben kolay mutlu olan biriydim.
son birkaç haftadır işime karşı bile çok isteksizim
her günüm, bugün de akşam olsun diye diye geçiyor
psikolojiler hiç normal değil.

Bence 15.000₺ verin. Kira bedeli davalarında ise yine kiracıdan yana çıkıyor dava sonuçları geçen ay kayınvalidemin davası sonuçlandı. Binadaki herkes 25-30 bine kiracı olarak otururken kayınvalidemin kira bedeli faize ile beraber 8.500₺ çıktı mal sahibi ile birlikte biz de çok şaşırdık 8.500₺ çıkmasına

hiç bilmiyorum ya
seneye insan gibi davranacağından emin olsam bu sene verelim tamam da
seneye de tepemize çökecek. her sene tepemize mi çökecek yani bu böyle?
her sene böyle %130 mu zam yapacak bu adam?
geçen sene de %136 yaptı. el insaf ama ya.

Daha 2 senelik kiracıyım.
İlk sene de %25 yapmadım tıpkı sizin gibi.
Bu sene de kendi isteğimle %120 yaptım.
Kira diye tepeme çökmesin diye. 63'e göre yapsam benim de 11 oluyordu.
Sonuç olarak kiram 15 bin. Ben söyledim ve cevap beklemedim. Emsaller 22 24 bin. Ha ben 3 ay önce 15 yaparken emsal 18 19'du.
Evim 30 senelik, muhitim iyi, başımda keko ev sahibi istemiyorum.
Aslında yüz vermemek lazım, ama veriliyor işte.
Az para değil ama 11 de kalmadı ne yazık ki, her evden minimum 2 kişi çalışacak ve birinin maaşı kiraya gitsin denklemi oluştu ülkede.

Allah ev sahiplerine vicdan versin 15-20 gün içinde bizim kiramız artacak… bu konuya denk gelince içim ürperdi yine… etrafta ev yok taşınma maddi ve manevi olarak sıkıntı… umarım orta yolu bulursunuz/buluruz…

bu da mantıklı bir denklemmiş aslında
bu seneki tavrı geçen sene göstermiş olsaydı ben de bu dediğin taktiği uygulardım
ama bizimki genelde enflasyonu baz aldığı için (geçen sene hariç ama onda sesimin çıkmama nedeni zamma rağmen uyguna gelmesi ve yumuşak tavrıydı) bu sene de enflasyonu baz alır diye düşündüm
çok ters köşe yaptı
sana nasıl bir tepki verdi peki
yani ona sormadan direkt kendin o miktarı belirlemene bir şey dedi mi
güzel taktik ama ben yapsam yine gözü doymayacakmış gibi hissediyorum ne yalan söyleyeyim

senin taktiği önümüzdeki sene uygulayabilirim belki
emsalleri iyice araştırıp 1-2 bin altında söyleyip cevap beklememe fikri.

Benimki ben gelicem ayağı çekti daha 1,5 senelik kiracıyken. Doğumuma da 1 hafta vardı çok iyi niyetli ya 8 ay önceden haber veriyor. İyi niyetliyi oynayan köylü kurnazı çakal... Elinde de kapı gibi tahliye taahhütnamesi var bu arada. Uğraşsa çıkartır beni.

Dedim x bey tamam noterden ihbarname yolla, benden sonra kiraya verememen de benim garantim. Sonrasında çözeriz sorun yok. Tabi ki ses çıkmadı.

Zamma 40 45 gün kala bizim yönetimden birileri samimi arkadaşı, haber yolladık. Bizi salacaksa kirayı 15 yapıyoruz, ha çıkın falan diyecekse enflasyon oranında yapıyoruz diye.

Tabi ki ses çıkmadı. Kirasını alıyor.

Ben ilk 2 sene bir gün bile geciktirmedim kirayı olması gerektiği gibi. Her seferinde sabah 10'da arardı daha, bankaya gidicem yatırdın mı diye. Zammı alınca aramadı hiç. Ertesi ay gıcıklığına 2 gün geç yatırdım.

Evden çıkmak da problem değil benim için. Umarım benimle iletişime geçmemesi gerektiğini, stabil ilişkide kirasını sorunsuz alacağını anlamıştır.

Sino ters bi adamsa yanaşmaz biz ilk evlenip kiraya çıktığımızda adam siz memursunuz benim başım kel mi 6 ayda bir zam istiyorum demişti (ilk başta pamuk gibi davrandı), mendaburdan yaka silktik o gazla ev aldık yoksa cesaret edemezdik tonla borç altına girmeye. Sana seneye 18-20 derse ne yapacaksın? Ek bi planın var mı, seneye çıkarsan yine o kirayı+taşınma masraflarını vereceksin başka evlere ne fark edecek.
Şuan 15 zorlarken seneye evden çıkmak yokuş olmaz mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…