Anket ev sahibim 5 kati kira istemisti

Siz olsanız kac tl verirdiniz?

• %25i yani 2250

• 3000

• 4000-4500

• 5000

• 6000

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Benim ev sahibimin kendi oturduğu apartmanda 2 evi var. Bir ev boşmuş yeni kiraya vermiş. Eski kiracısı 3.000₺ye oturduğu için karşısındaki evi de hak geçmesin diye 3.000₺ye kiralamış 1 ay olmuş kiralayalı Tüm kiracılar böyle ev sahipleri ile karşılaşabilsek keşke. Temmuz ayı itibari ile %25 kanunu kalkıyor bence bunu kullanabilirsiniz.. ama ev sahibi de zor durumdaysa 5.000₺ gibi bir rakam olabilir

Açıkçası 2002'den beri aynı evde oturuyoruz ve kiraları otomatikte günü gününe yatıyor. 2000 olan kirayı 5000 yaptık. Biz taşınmayalım, emlakçı parası, nakliyat parası, bir de şimdi 6 ay , 1 yıl peşinat artı depozito ve emlak parası istiyorlar. Evi tutacak iki kişi memur olsun diyen de var. Kedi, köpek evcil hayvan istemeyen. Evinde en fazla 4 kişi yaşayacak diyen. İki kişilik benim evim size gelmez diyen. Emekliye evim yok diyen. Emlakçılar bile ev sahiplerinden illallah etmiş. Bazıları tutmayın evini boşta beklesin diye bile diyen oldu. Bunları düşününce ev sahibine 15000 olsun dedik ve bize çıkın dedi. Biz 15000 kirayla başka bir eve geçtik. Emin olun cebinizden çıkacak öyle bir para oluyor ki ev sahibinizle anlaşmaya gitmeniz sizin daha hayrınıza. Tabi bu şehir, bulunulan bölge olarak fiyatlar değişiyordur ama bütçenizi zorlamadan başka bir eve daha uygunu bulabiliyorsanız geçin. Ev sahibi kiracıları para olarak gördüğü için döviz kuru, altın, borsa, emtia, Forex, varant piyasası gibi sürekli günlük artsın istiyor.
Kusura bakmayın çok uzun oldu ama 3 aydır ev arıyorum ve bulunduğum bölgede 64 emlakçı var. Param olsa ev alırım ama işte olmayınca olmuyor. Bu devirde insanın aldığı maaş direk ev kirasına gidiyor.
Sizde umarım ortak noktayı bulur ve anlaşabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

4bin iyidir. Allah ev sahiplerine vicdan versin

Bal gibi de kira geliriyle ev geçindiren var evet fahiş zamlara bende karşıyım ama yüzde 25 de çok az
Evi olup kiraya veren adamin tek geliri ev degildir bu arti gelirdir ya emeklidir ya da calisandir 2. evini alabilen adsm icin bu ek gelirdir

sikayet hatti ?

Evi olup kiraya veren adamin tek geliri ev degildir bu arti gelirdir ya emeklidir ya da calisandir 2. evini alabilen adsm icin bu ek gelirdir
Aslında var tek geliri kira olan kişiler ilde yada ilçede bir evi olsun cocuguna kalsın diye alıp köyde yaşayan kişiler için tek gelir kaynağı

Ev aldım kiracili ihtarname çektim güzelce konuştuk umarım bu ay sonuna doğru çıkacaktır.
Ev kredisi 17bin TL ödüyorum ve şunu anladım başka bir evim daha olsaydı asla kiraya vermezdim, boş kalsın daha iyi

Asgari ucreti ev sahibi mi belirliyor, patlayacaginiz kisi ev sahibi degil. Kiralara ve enflasyona cozum bulmasi gerekenler belli... 2 taraf icin de sikinti, umarim cozum bulunur. Şu sartlarda utopik bir istek ama

Yüzde 25 zam ev sahibini mağdur etmekten başka bir işe yaramıyor. Ayrıca bu zaman da 4000 TL çok komik bir rakam
Komik rakam derken kime göre neye göre ev sahibi kirayla geciniyorsa tamam ama geliri varsa kira ek gelir oluyor. biraz kiracıyı düşünmek gerekir bence geçim kiracılar için daha zor

Asgari ucretin dusuklugu herseyin zamli olmasi ev sahiplerinin suçumu sizce? Adam zamaninda calismis para biriktirmis ev almis. 1000 tl de verir kiraya 5000 tl de. Ev sahibide sonucta zamaninda yemedi icmedi aldi o evi. Bence bunun sebebini ev sahiplerine degil hukumete sorun isterseniz niye ulkede hersey bu kadar pahali diye. alt kat yada karsi apartman 5000 e kiraya veriyorsa ben niye 1000 tl kiraya veriyim evimi ben evi alirken kiraci benle birliktemi cekti zorlugunu sikintisini.

Çok şükür evim eski yapılı değil 30 yıllık ev ama geniş 140 MT ev sahibim satıyor evi ztn ilan var.mirasti babasından .hala 1000 TL ye oturuyorum ne o talepediyor ne de biz artırdık 1500 yapicam bu ay bakalım

Peki eşşek gibi 30 gün boyunca çalışıp 8500tl maaş alan ve bu maaşın neredeyse yarısını kiraya veren insanların hakkı?
Asgari ucreti hukumet belirliyor gidin hakkinizi orda arayin ev sahibi ne yapabilir asgari ucret dusukse yada hersey cok pahaliysa

Yorumlari agzim acik okudum ya. 9 yil kirada gezdim 1 yildir basimi sokacak bi evim var. Allah herkesi kiradan kurtarsin ama insanlar kendilerini rahat ettirmek icin yillarca calisip ev aliyolar. Yemek icmek gezmek hak getire ilerde kira geliri olsun diye genckliklerinde borc icinde calisip biriktirip rahat edelim diye aliyolar. Milletin malina ortak misiniz? Elbette hakkiniz yenmesin ama karsilasin her gideri tasinayim 6 ay kira almasin tasinayim demek cok acimasizca bence. Kimse yuzde 300 zamlara boyun egin demiyor. Ama marketteki hersey size pahaliysa ev sahiplerine de pahali. Gecim size zorsa onlara da zor ayni ulkede yasiyoruz. Allah vicdan merhamet versin hem ev sahiplerine hem kiracilara.

Kızlar bence memur maaşlarına büyük illerde kira desteği geldiği gibi asgari ücrette o minvalde büyük şehirlerde rakamlar değişmeli

Allaha çok şükür ben kendi evimde oturuyorum, kira derdim yok ama size İstanbul'dan örnek vereyim karşımdaki daireye 12 bin istendi bu sene 10 bin liraya anlaştılar ki sanmayın ki sıfır lüks site falan kaç yıllık ev, eşime diyorum bu insanlar ne yiyip ne içecwk de bu rakamları verecek rabbim kirada olanların yardımcısı olsun (ben kenara 10 bin para atsam ayda kendimi zengin sanırım bu insanlar her ay havadan kiraya bu parayı vermek zorunda, eskiden benim bulunduğum yerde asgari ücretli insanlar oturuyordu, şimdi memur bile oturamaz hep yabancılar tutuyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…