- 17 Ağustos 2011
- 22.929
- 144.154
- 798
e odeyin. aylik 90 olsun, cok mu fazla? biraz eski konulariniza baktim adam 2013 temmuz zammiyla 100bin kazaniyormus - o zamanki asgari ucretin 10 kati. o gunden bu güne 3 zam zamani daha gecti. 90 olsa bile kiralari cikarsaniz 55bin tl oluyor. yani bu rakam nedir ki sizin hane için?İkisi toplam 35.500 yapıyor.Ev satmadan 7-8 milyonluk bir evi aylık 35.500 ile ödeyemeyeceğiz.Tabi ben net olarak araştıramadım faizli şekilde geri ödemesinin aylık ne kadar olduğunu ama kaba taslak biraz zor görünüyor.
cok degil temmuz ayinda ara zam gelir, ocakta yeni zam, kiraya zam bilmemne ikinci üçüncü sene o tl borcu sizi uzmeyecek hale gelir. iki evin kirasindan da destek alarak on senede cebinizden olabildigince az bir rakam cikarak ev sahibi olmak varken neden halihazirda olan ve gün gectikce daha çok degerlenecek evini satsin?
e tabii ki. akli olan kimse satmaz.Bekarken aldığım evleri ben de olsam satmam.
hani güllük gulistanlik yasarsin, coluk cocugun boyuna gelmiştir falan. o zaman senin benim olmaz, satılır. ama konu sahibinin evliliği sallantida, bir ömür de sürebilir, hemen yarin da bitebilir. kimse sasirmaz.
adam ortada coluk yokken cocuk yokken - her an bosanma lafi agizlardayken neden tamami kendine ait olan evi satip esiyle ortak odenmis sayılacak eve katsin ki?
(eşten de ederinde destek gelmedigi surece) ask icin falan böyle enayiligi yapanin aklina şaşarım