How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Ev geçindirme, kadın-erkek rolleri, sevgilimden beklentim

Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.

İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.

Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.

Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyor :KK70: Ya belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?

Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?
Daha önce ona verdiğiniz paraları geri aldıysanız, şuan adam neden sizi beslesin? Herşey karşılıklı ve siz dar zamanlarda " borç " verip paraları geri almışsınız. Size niye baksın? Karısı mısınız?

Su yaşımda, son 2-3 senedir hayata dair tüm konularda fikrim değişti. Bize toplumun, sistemin anlattığı yalanlar var. Bize de yedirdiler o yalanları.
Bir kere 2 öğrenci sevgilinin aynı evde kalması son derece yanlış. Ayni evde hayat arkadasligi yoluna giren iki yetiskin para kazanan insanin kalmasi uygun. Tek başına eve kirasını ödeyemeyseniz yurda çıkarsınız. Bir kere sevgililik mutlak bağlılık dönemi değildir deneme dönemidir. Hayat arkasligi için uygun olup olmamayı deneme. Aynı eve girerek o dönemdeki diğer opsiyonları da kapatıyorsunuz. Çok çıkarcı gibi görünebilir ben bu şekilde davranmadim ama yıllar bunun doğru olduğunu ispatladı bana.
Sizin örnek aldığınız kişi annenizse o evlilik içinde borç isini yapıyor. Onun nedeni de muhtemelen babanızın savruk olmasıdır. O yüzden ortak para annenizde toplanıyordur. Sizinkini bunla alakası yok.
Sizin ilişkiniz "friends with benefits" kategorisinde. Kesin sınırlarda maddi ayrım belli, ev arkadaşlığı ve cinsellik var.
İse girin ve o evden çıkın. Bunun kezoluk vs ile alakası yok. Hem belki dozunda kezoluk da iyidir.

Adam borçlarını sürekli ödüyormuş, bu durumda karşılıksız destek bekleyen kız parazit olmuyor mu? Bence böyle büyük destekler için ya en baştan kızın erkeğin evine yerleşmesi gibi düzenler olması baştan bilinmesi ya da evli olunması gerekiyor.

Hayır olmuyor. Bazı kişilerin yorumları okudukça sanki erkeklerle yarışıyor hissine kapılıyorum.

Nasıl yerin dibine sokarsınız mesela
Ne diyebilirim ki ben de zamanında ona borç verdim ben sana hep ödedim diyebilir
Bilmiyorum kim haklı kim haksız ama gerçek şu ki bir hayat arkadaşlığı göremiyorum ondan :KK43:
şimdi sevgili papatya burada haklı haksız diye bir durum göremiyorum ben. bakış açısı farklılıklarınız var.

öncelikle : bence erkek ödemeli diye bir durum yok. sen aileden öyle görmüşsün ve erkeğin sahiplenmesi eril enerji artık adına ne diyorsan adına, erkeğin madden 1 adım önde olması gereetiğini düşünüyorsun. normal olabilir. bunda tuhaf bir şey yok. çok kadın böyle düşünüyor.

ama belli ki erkek arkadaşın böyle düşünmüyor. eşitlik anlayışı bu yönde de tam eşitlik içeriyor. e bu da olabilir onun görüşüdür. fakat iki taraf da kendi görüşünde sabitse buradan pek hayırlı sonuç çıkmaz açıkçası...

bu arada ben de olsam çalışmıyorken senden miyiz diyen adama bozulurum. bak sevgilim olmasa bile, ev arkadaşı bile olsak uzun süredir beni tanıyan güvenen birisi nezdinde biraz kredim olsun, olmalıdır yahu. bir kere çalışmayan birine bunu demek düşüncesiz, kaba bir tavır. aileden mi alacaksın kredi mi çekeceksin ne yaparsan yap, der gibi bu sevimsiz. bunun eşitlik ilişki vs. ile de bir alakası yok.

bir de

onun artık çalışmaya başlamış olması da özelikle sizin yaşlarınızda, yeni çalışmaya başlayan insanlar için büyük bir merhaledir.

ben de hem çalıştım hem okudum. y.dışında burs alıp +çalışıp eğitim almak filan hepsini yaptım, aynı yollardan geçtim yani ama tektim ben hep.

sizin böyle bir çift olup da "çalışmaya başlayınca x ülkeye tatile gideriz" ya da işte şu semtte eve çıkarız, şunu alırız (bu araba olur, iyi bir bisiklet olur değişir) gibi bir plan yapmamış olmanıza inanamıyorum mesela. çalışmaya başlayınca seneler de geçince ilişkilerin yapısı değişir -tamam yaşınız küçük, hemen evlenecek değilsinizdir ama birşeyler yavaş yavaş değişir yani. böylece ufaktan bütçeler birleşir, planlar ortaklaşır. en azından bu beklenir. İlişki sağlamsa...

Mesela benim erkek arkadaşımla bütçem ortak değil, ama biz birlikte yaşamıyoruz ve ben ona bütçe bakımından güvenemem. O nedenle (ve benzer başka nedenlerle) de birlikte yaşamak da istemiyorum zaten. Siz de sanki birlikte yaşama kararını "e nasılsa mastera birlikte gidiyoruz neden birlikte kalmayalım ki" diye almış gibisiniz.

Hayır olmuyor. Bazı kişilerin yorumları okudukça sanki erkeklerle yarışıyor hissine kapılıyorum.
Arada evlilik yok, kaldı ki kız da öyle davranmamış borç vermiş, işin içinde ciddiyet yok. Zaten daha çok ev arkadaşı gibi davranılmış. Kızın yaptığını da mantıklı bulmadım. Sevgili dediğin bugün var yarın yok. O yüzden kendi yorumumu yaptım. Evliyim eşimin maaşı da benimki de ortak. Ben çalışmasam bile bana bakar ben de bakarım işsiz kalırsa hayat müşterektir. Ama sevgililikte böyle bir zaruriyet görmüyorum.

Arada evlilik yok, kaldı ki kız da öyle davranmamış borç vermiş, işin içinde ciddiyet yok. Zaten daha çok ev arkadaşı gibi davranılmış. Kızın yaptığını da mantıklı bulmadım. Sevgili dediğin bugün var yarın yok. O yüzden kendi yorumumu yaptım. Evliyim eşimin maaşı da benimki de ortak. Ben çalışmasam bile bana bakar ben de bakarım işsiz kalırsa hayat müşterektir. Ama sevgililikte böyle bir zaruriyet görmüyorum.

Peki siz öyle görün. Ben şahsen yapamam böyle biriyle.

Kardeşim benden bir yaş küçük 27 yaşında. kız arkadaşı bir dönem işsiz kaldı kızın bütün masraflarını kendi karşıladı. Benim kendi erkek arkadaşım da öyle. ben şahsen sevmem böyle erkek.
o sizin görüşünüz
ben sevgilime masraflarımı karşılatmam, bence uygun bir davranış değil mesela.

Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.

İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.

Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.

Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyor :KK70: Ya belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?

Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?
Bunun adına ilişki diyemiyorum.Sevdigim adamla bir hayat kurduysam her özelini paylastiysam ,senin paran benim param olmamalı.Eger para konusunda karşımda bir sevgili yerine aşamayacağım koca bir duvar varsa oturup düşünürüm.Hasta olabilirim, hamile kalabilirim tamamen geçim onun sorumluluğunda kalabilir....
Bu hissettiğiniz şey çok acı,onu buna size hissettiriyor yoksa açık olmadığınız için kafanızda mı kuruyorsunuz?

Bu eşitlik değil ki. Kaldı ki öncesinde parazit gibi kızdan maddi olarak fadalanıyormuş.
Bazı erkekler eşitliği başka tarafımdan anlamış görünüyor.
Borç adı altında alarak, zamanında ödemiş. Ama kız diyor ki bana hibe etsin. Mesela neden etsin? Dini nikahlı karısı mı resmi nikahlı karısı mı? Bakma yükümlülüğü mü var adamın?

Kalıp zorla yaptırmıyorum kimseye kendi severek yapıyor ve yaptığı içinde mutlu oluyor.
konu sizin ilişkiniz de benim ilişkim de değil

zaten kimse de adama zorla masraflarınızı karşılatıyorsunuz gibi bir ithamda bulunmadı...sizin ilişkiniz öyledir, olabilir,
başka ilişkilerde durum bu değil.
buradaki adamla siz sevgili olur muydunuz diye de sorulmuyor gördüğüm kadarıyla...

Borç adı altında alarak, zamanında ödemiş. Ama kız diyor ki bana hibe etsin. Mesela neden etsin? Dini nikahlı karısı mı resmi nikahlı karısı mı? Bakma yükümlülüğü mü var adamın?
Ben de bu yüzden kızı Kezban buluyorum, maalesef. Sen yapmamışsın adam niye yapsın?

Bakma yükümlüğü yok. Benimde bu tarz adamları sevmemek gibi bir huyum var
Eğer ki erkeğin durumu yokken kız ona borç olarak değil, kaba tabirle hibe olarak verseydi bu paraları. Adam suçluydu, ancak kız karşılıklı vermiş ee ekme biçme dünyası. Gün gelmiş devran dönmüş. Şahsen bende sevgili iken birşeylerin ortak yapılması taraftarı değilim. Karşımdaki 1 yaparsa bende 1 yaparım.

Linclemiyorum, linclenmeye de hazir olarak cevap veriyorum.

Kadin erkek olarak bakmadan sevgililer / eşler maddi olarak birbirlerini idare edebilmeliler zaten, markette senden miyiz diye sormasi beni rahatsiz etti. Neden rahatsiz etti, calismadiginizi ve elinizin darda oldugunu bile bile istemis, bu cirkin. Keza bir kadinda kendi çalışırken esi / sevgilisi "gecici" sure issiz kaldiginda onu idare edip evi gecindirebilmeli, burda gecici kelimesinin altini ciziyorum fosforlu kalemle.

Ama bir kadinin, erkeklik rolleri adi altinda bekledigi eski kafali beklentilere de itiraz etmiyorum, genetik kodlarimiza islenmis bir durum var en nihayetinde. Saygi duyamadigim erkegi sevip, arzulayamam acikcasi. Elini cebine atmadan yasayan adami da bi annesi sevsin, idare etsin.

Sadece ilk mesaji okuyarak cevap verdim

Back