How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Ev geçindirme, kadın-erkek rolleri, sevgilimden beklentim

siz bu konuyu neden bu kadar içselleştirdiniz?

size bir şey savunmuyorum, kendi ilişkimin de konu sahibini bağlamayacağını düşünüyorum, sizin ilişkinizin de...
konu hakkında ne düşünüyorsam onu yazıyorum.

Bir şey içselestirdigim yok. Sadece bu tarz eşitlikçi erkeklerden haz etmediğimi yorumlarında yazdım. Ne ilginçtir ki bazıları bu adamları savunmaya geçti.

İlk dediğinize katılıyorum. Adam beni beslemek zorunda değil ve ben de zamanında verdiğim parayı aldım.
Ama son cümleniz mantık sınırlarını aşıyor. Karısı olunca bakmak zorunda mı oluyor?
Karısı olduğunuzda, oldu ki hamilelik, hastalık, iş göremezliğiniz var. Evet bakmak zorunda. Ancak lafı başka yere çekmemeniz adına şunu da ekliyorum. Bu erkek içinde geçerli. Hastalık olur, işsizlik olur sizde aynı şekilde ona bakarsınız

Bir şey içselestirdigim yok. Sadece bu tarz eşitlikçi erkeklerden haz etmediğimi yorumlarında yazdım. Ne ilginçtir ki bazıları bu adamları savunmaya geçti.
Durum başka birşey olunca eşitlik diye çırpınıyorsunuz, ancak olay maddiyata gelince o eşitlik nedense bozuluyor? Mirasta, haklarda eşitlik isteyip sonra kalkıp erkekle kadın eşit değil, erkek bakmak zorunda kafası çok içler acısı.

Kadınız diye hep bana hep bana olmaz, siz en başta ne borcu aramızda böyle şeylerin lafı mı olur deseydiniz ilişkiniz ona göre şekillenebilirdi. Biz de senelerce beraber yaşadık sevgiliyken, aynı durumu yaşadık. Borç olarak istedi, geri ödeyeceği zaman almadım, onun yerine birlikte ufak bir tatile çıkıp orda harcadık o parayı.
Sonrasında aramızda hiç maddi konuda bir ayrım olmadı. Hiç senin/benim olmadı. Şimdi konuşsanız adam diyecek ki e zamanında ben borç olarak alıyordum.. Ama gene de cebinizde para kalmayacağını bildiği halde size markette ödeme yaptırması, bunu son dakika orda söylemesi çirkin. Bilseydiniz belki gitmeyecektiniz markete, idare edecektiniz. Bir daha yemeğe falan çıkacağınız zaman açık açık gitmeyelim benim param yok diyin bakalım. Belki dank eder. Bu konular çok can sıkıcı, en kısa sürede çözüm bulmalısınız.

Evet ama ben öğrenciydim geri aldığımda. Bursla idare etmek zorundaydım. Onun ise maaşı gayet idare eder ve market alışverişini mesela ben olmasam da yapacak yani. Marketi bana ödetmesi biraz üzdü. Gerçekten param yok çok az kaldı banka hesabımda evden çıkmıyorum iş bulana kadar bitmesin diye.

Bir de beni üzen başka bir detay, babamın durumu fena değil diye sürekli babandan istersin en kötü neden bu kadar takıyorsun diyor. Ben bu yaşımda babamdan istemek istemiyorum. Ki durumu da öyle mükemmel değil. Buraya başka bir ülkeye onunla taşındım ve onunla hayat kurdum hala babamdan para istemek.. ne bileyim

Sizin öğrenciyken ,öğrenci ona borç vermenizle şimdi onun calisan haliyle işsiz size borç vermesi kesinlikle aynı şey değil. Beni Kk'da bilen bilir, üç kere üst üste hesabi erkeğe kitleyen kadınlari bile eleştiririm ama bu konu öyle bir şey değil. Siz bir hayatı paylaşıyorsunuz ve su an sizde yok, onda var . Nasıl böyle düşünebilir, çok itici.
Öğrenciyken bir flortüm vardı. Benim durumum gayet iyi, orta halli ailem, kredim, paylaşımlı evim falan, sıkıntı çekmeden yaşardım . O da kykda 6 kişilik odada kalırdı, alkolik babasının yarardan çok zararı oldugu için bursundan kendine bir şey kalmazdı . O zamanlar ben olabildiğince eliboldum. Yanımda masraf yapmasına izin vermezdim, hatta hesabımı ödememesi karşılığında koluna girmeyi teklif ederdim😅 bir kere kebapçı açılışında çömüp kebap yemiştik 😂 derken o atandı, biz ciddi ciddi sevgili olduk. Bu sefer uçak biletlerimi bile o alır, gidince şirin yerlerde bana yemekler ısmarlardi, ben yedikçe - bana masraf yaptıkça mutlu olurdu, egosu tatmin olurdu. Ki olması gereken bu yani. Benim sevgililik anlayışıma ters yani diğer türlüsü.
Yerinde olsam güzel bir işe girip ilk maaşımı alana kadar su ilişkiyi iyice bir sorgular, maaşımı alıp parasizligim bitince de ayrılırdım

Adamı neden bu kadar savunuyorsunuz, erkek misiniz?
Tabi canim bir adama sirf kendimize gire dogru bir davranis sergilemedigi icin pislik yakistirmasindan rahatsiz olmak icin erkek olmak mi gerekiyor .uslubunuz rahatsizlik verdigi icin rahatsiz olup adami savundum .Konu sahibinin beklentisine uymaz ayrilir o ayri koni ama belli ki onun da niyeti yok ayrilmaya

Durum başka birşey olunca eşitlik diye çırpınıyorsunuz, ancak olay maddiyata gelince o eşitlik nedense bozuluyor? Mirasta, haklarda eşitlik isteyip sonra kalkıp erkekle kadın eşit değil, erkek bakmak zorunda kafası çok içler acısı.

Asıl sizin eşitliği bu şekilde anlamanız içler acısı.

Bakış açınız ilginç. Diğer kadınların burada kastettiği sevgilileri olan erkeklerin maddi olarak sorumluluk almalarını istemeleri, yoksa arkadaş ortamındaki erkeklerin hesapları ödemesi değil bahsedilen. Ki özel sevgili ilişkileri ile insan hakları kıyaslanamaz, ilişkinin niteliği dahi aynı değil

Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.

İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.

Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.

Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyor :KK70: Ya belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?

Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?
Erkeğin gözümde ki değerini belirleyen en baştaki unsurlardan bir tanesi.

Senden miyiz sorusundan sonra çöp benim için mesela .

Evet ama ben öğrenciydim geri aldığımda. Bursla idare etmek zorundaydım. Onun ise maaşı gayet idare eder ve market alışverişini mesela ben olmasam da yapacak yani. Marketi bana ödetmesi biraz üzdü. Gerçekten param yok çok az kaldı banka hesabımda evden çıkmıyorum iş bulana kadar bitmesin diye.

Bir de beni üzen başka bir detay, babamın durumu fena değil diye sürekli babandan istersin en kötü neden bu kadar takıyorsun diyor. Ben bu yaşımda babamdan istemek istemiyorum. Ki durumu da öyle mükemmel değil. Buraya başka bir ülkeye onunla taşındım ve onunla hayat kurdum hala babamdan para istemek.. ne bileyim

Sevgilin ilişkiyi sahiplenmiyor bence, benim böyle eşitlikçi bi arkadaşım vardı yok kız da benim kadar hesap ödeyecek vs. Diyen, şu an baska bi kız arkadaşı var, aynı cümleleri duyamıyoruz. Aksine şu an ilişkim var masraflarım arttı şöyle kazanmam lazım bunu yapmam lazım diye hesap yapiyor

Sizin onunla bir hayat kurdugunuzdan ev arkadaşınızın pardon sevgilinizin haberi var mı?

Bakış açınız ilginç. Diğer kadınların burada kastettiği sevgilileri olan erkeklerin maddi olarak sorumluluk almalarını istemeleri, yoksa arkadaş ortamındaki erkeklerin hesapları ödemesi değil bahsedilen. Ki özel sevgili ilişkileri ile insan hakları kıyaslanamaz, ilişkinin niteliği dahi aynı değil
Evette arkadaşlar ben mi olayı yanlış anlıyorum Allah aşkına, ilişki yaşanılıyor ise, iki tarafta verir. Bir taraf değil, bakın burda hepimiz nerdeyse maddi olarak paylaşım yaşadığımız bir ilişki geçirmişizdir. Ben erkek arkadaşıma borç verip, sonra bana geri almayacağı bir para vermesini kabul edemezdim. İçim almaz açıkçası. Maddi sorumluluk alınır, ancak belli ki uzun yıllardır beraberler, evlilik yolunda bir adım atılmamış. Adam evlilik teklifi etmemiş kız bunu dert ediyor. Zaten evliliğe giden bir ilişki gibi de durmuyor. Birşeyleri vermek lazım ki karşıdan bekleyebilelim.
Bende eşimle daha sevgiliyken ben öğrenciydim o çalışıyordu. Her geldiğinde sürekli birşeyleri alma ödeme derdinde olurdu. Bende hep karşılığını ödeme peşinde gezerdim. Sigarasını alırdım veyahut başka bir ihtiyacını. Ancak onun sıkışıp benim verdiklerim de oldu. Geri istemedim. Velhasıl paramızı ortak kullanmaya döneceğimiz zaman da evlilik yoluna girdik. Birşeyler karşılıklı olmalı. Kız konuda açıkça yazmış zaten herşeyi

Hanımefendi siz en iyisi erkek arkadaşınıza borç verip sonra sizi beslesin diye bekleyin yani. Sizin istediğiniz bu konu sahibini savunduğunuza göre. Gerçekten kafa yapınız muhattap olunası değil.

O zaman muhatap olmayın. Gidin eşitlikçi eşitlikçi tatlılık hayatınızda.

Evette arkadaşlar ben mi olayı yanlış anlıyorum Allah aşkına, ilişki yaşanılıyor ise, iki tarafta verir. Bir taraf değil, bakın burda hepimiz nerdeyse maddi olarak paylaşım yaşadığımız bir ilişki geçirmişizdir. Ben erkek arkadaşıma borç verip, sonra bana geri almayacağı bir para vermesini kabul edemezdim. İçim almaz açıkçası. Maddi sorumluluk alınır, ancak belli ki uzun yıllardır beraberler, evlilik yolunda bir adım atılmamış. Adam evlilik teklifi etmemiş kız bunu dert ediyor. Zaten evliliğe giden bir ilişki gibi de durmuyor. Birşeyleri vermek lazım ki karşıdan bekleyebilelim.
Bende eşimle daha sevgiliyken ben öğrenciydim o çalışıyordu. Her geldiğinde sürekli birşeyleri alma ödeme derdinde olurdu. Bende hep karşılığını ödeme peşinde gezerdim. Sigarasını alırdım veyahut başka bir ihtiyacını. Ancak onun sıkışıp benim verdiklerim de oldu. Geri istemedim. Velhasıl paramızı ortak kullanmaya döneceğimiz zaman da evlilik yoluna girdik. Birşeyler karşılıklı olmalı. Kız konuda açıkça yazmış zaten herşeyi

yani tamam da senin eşin sevgili iken sürekli bir şeyleri ödeme derdindeymiş buradaki eleman böyle değil, senin eşinde böyle bir problem yokmuş ki onunla kıyaslıyorsun, bir erkonun sürekli hesap kitap yazması irrite edici, senin eşin de sevgiliylen bi sen bi ben deseydi rahatsız olurdun muhtemelen

Ayrıl. Işi kapınca , paran olunca kaç ciddiyim. Adam cimri değil mezarcı. Öğrenci kıza market alışverişi ödeten deyyusların en büyüğü olur o kadar

Back