How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Ev geçindirme, kadın-erkek rolleri, sevgilimden beklentim

Siz bu yola sevgili olarak değil ev arkadaşı olarak girmişsiniz.

Kimin eline ne geçiyorsa ortak bütçe yapıp masrafları oradan karşılayıp kalanı harçlık için pay etmeniz gerekiyordu.

Bu şekilde kimse kimseden borç almak geri ödemek durumunda kalmazdı. İki taraf da fazla bireysel davranmış.

Şu an adam ya sizi masraflara ortak ev arkadaşı olarak görüyor ya da bilerek yapıp size ders vermeye çalışıyor.

Eğer ilk seçenek ise bu ilişki olur da evliliğe doğru ilerlerse hastalıkta ve sağlıkta sözünü unutun. Herhangi bir sebepten işten ayrılmak durumunda kalırsanız ya size sürekli baskı yapar ya hep babanızdan istemenizi talep eder.

İkiniz de bu konuda hatalısınız. Açıkça konuşun, iki taraf da eteğindeki taşları döksün. Duruma göre devam edip etmeyeceğinize karar verin.

Bir de beni üzen başka bir detay, babamın durumu fena değil diye sürekli babandan istersin en kötü neden bu kadar takıyorsun diyor.
:işsiz::KK14:
Babandan ne istersin ne ya?!
Kendisi sanki yoldan gecen yabancıymış ta, teselli verir gibi akıl vermiş
Birlikte yaşayan bir cift degil de yurttaki oda arkadaşı olarak bile görmüyor adam sizi. Siz, bir de bu adamla evlenmeyi düşünüyormuşsunuz.

Yanlış hatırlamıyorsam avukattınız daha önceki konularda iş teklifi aldığınızı yazmıştınız hala işe giremediniz mi? Erkek arkadaşınızı sevemedim bana itici geldi sizin maddi sıkıntılarınızı bilip böyle yapması beni iterdi sanırım bir müddet sonra ayrılıp yoluma bakardım.

Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.

İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.

Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.

Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyor :KK70: Ya belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?

Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?

Şu an maddi olarak dar bir durumdaysanız sevgilinizin ona göre davranması gerekir
Uzun yıllar birlikte olunan bir ilişkiden sonra borçtu aldıydı verdiydi çirkin işler
İlişkinin başında, tanıma evresinde olabilir bu hesaplar ama siz yıllardır birlikte yaşıyoruz diyorsunuz bana ters gelir. İnsanların birbirini düşünmesi, kollaması için illa evli olmaları gerekmiyor. Evlenmeden dört yıl birlikte yaşadık eşimle maddi olarak onun çok kötü zamanlarıydı benim iyi, her yönden destek oldum o da bunu suistimal etmedi. Sonra evlendik, eşit dengeler içinde yıllar geçirdik, bir ara işi bıraktım bir yıl evde kaldım tüm parasını elime verip kendi harçlık aldı sırf kendimi kötü hissetmeyeyim diye. Hayat arkadaşlığı başka bir şeydir, böyle hesap kitapla olmaz. Yerinizde olsam bu ilişkiyi sürdürmem. İnsana kötü zamanında yoldaş lazım, iyiyken iyi zaten. Çalışamadığınızda, hastalığınızda, darlığınızda yanınızda olmayacak adam için emek vermek boş. Eşim işsiz olsa bankada kalan o üç kuruş parasına kıyıpta bir bardak su içemem, yaptığı çok çirkin bir hareket. Siz ona borç verirken kendiniz de öğrenciymişsiniz bursla vs ile yaşayan insan zaten çok bolluk içinde değildir ama şu an çalışan o yani sorumluluk alabilir, eskiye bakarak böyle yapıyorsa size karşı duygusu yoktur, yük olmayan temiz bir ilişki işine geliyordur sadece.

5 sene önce vefat eden 89 yaşındaki anneannem: eskiden kadınlar çalışmıyordu şimdi çalıyor denmesine çok kızıyordu." Eskiden hepimiz tarlada çalışırdık parasını kocalarımız alırdı. Hakkımız yenildiği için çalışmıyor denilirdi. Şimdi kadınlar parayı kocaya vermiyor bu yüzden çalıyor oldu. Biz kadınlar fiziksel olarak zayıf olduğumuz için bu dünyanın günah keçisiyiz"derdi.
Ne kadar muazzam bir felsefi tespit yapmış anaanneniz Allah rahmet eylesin.

Kardeşim benden bir yaş küçük 27 yaşında. kız arkadaşı bir dönem işsiz kaldı kızın bütün masraflarını kendi karşıladı. Benim kendi erkek arkadaşım da öyle. ben şahsen sevmem böyle erkek.
İşte gerçek bir erkek. Kardeşinizi tebrik ederim.

Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.

İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.

Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.

Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyor :KK70: Ya belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?

Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?
Haklısın
Zamanında destek olduğun için daha da hak verdim

Bu adamı terk et ciddiyim

• Beğen
Reactions: hlz
Kadın ya da erkek fark etmez, çalışmayan ve başka yerlerden de geliri olmayan birine nezaketen ve vicdanen bu kadar yüklenilmez zaten, bu adama ilerde güvenip çocuk falan da yapılmaz ya gözünün içine bakar bu ne zaman çalışcan diye.

Kadın ya da erkek fark etmez, çalışmayan ve başka yerlerden de geliri olmayan birine nezaketen ve vicdanen bu kadar yüklenilmez zaten, bu adama ilerde güvenip çocuk falan da yapılmaz ya gözünün içine bakar bu ne zaman çalışcan diye.
ya gerçekten
bu konu benim dünden beri sinirimi zıplattı
çalışmayan işsiz dönemde olan veya zor zamanda olan bi arkadaşımızla kahve içmeye çıktığımızda bile
hesabı ona ödetmiyoruz
adam 3 gün cebinden harcadı diye kıza 4. gün marketi ödetmiş
allahım nereden türüyor bunlar neresi erkek acaba bunların
kadın erkek olayınıda geçti yaptığı ayıp

Nasıl yerin dibine sokarsınız mesela
Ne diyebilirim ki ben de zamanında ona borç verdim ben sana hep ödedim diyebilir
Bilmiyorum kim haklı kim haksız ama gerçek şu ki bir hayat arkadaşlığı göremiyorum ondan :KK43:
İlişkilerde al gülüm ver gülüm dengesi olur olmalıdır da fakat bunun olduğu ilişkide borç diye bir kavram olmaz. Aynı şey kesinlikle değil çünkü.

direk çıkarcı bi adam geldi gözümün önüne aşk bu değil cimri pislik.

Valla bunlar eşitlikçi bile olamıyor geri kalıyor.kadın doğası mı denir ne denir artık bilmiyorum ama erkek bir adım maddi konularda öne çıkmazsa moralimiz bozuluyor bizim ne yapalım yani.zorla mı değişireceğiz kendimizi.doğamız bunu istiyor demek ki.
Alıştırmışsın, aynı hatayı ben de yaptım o gündür g.tü kurtaramıyorum. O kadar emin ki eşim bana sırtını düşünmeden yaslayabileceğine. Bırak senin için para harcasın sen üç beş adım geri dur, ekonomik özgürlüğün olsun ama sorumlulugunun çoğu erkekte olsun, ben çok pişmanım.

Maddi olarak darda olanın yanında olunur arkadaşta olsa eş sevgili de ama sadece erkek diye adam seni neden geçindirsin? Benden para bekleyen onu geçindirmemi bekleyen bi partnerim olsa asla ev işine elimi sürmem mesela maddi sorumluluk bana itelense bende ev sorumluluğunu eşime bırakırım komple.

Erkek arkadaşınız çok bencil ve hesapçı.Sizle bir hayat paylaşmayı düşünmüyor,ilişkiyi geçici olarak görüyor.Bence iyi analiz edin,bu ilişkiden çok fazla beklenti içinde olmayın,onunla çok zaman kaybetmeyin,kendi yolunuzu çizmeye bakın.Sonra üzülen siz olursunuz.

Back