How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Ev geçindirme, kadın-erkek rolleri, sevgilimden beklentim

Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.

İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.

Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.

Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyor :KK70: Ya belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?

Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?
Allah aşkına bu adamları mumla mi arayıp buluyorsunuz? Senin dar zamanında yanında olmayan adamla aynı çatıyı niye paylaşıyorsun? Ev arkadaşı misiniz sevgili mi? Ev arkadaşları daha çok yardımcı oluyor zordaki arkadaşlarına. İşinizi bulun bu adamla iliskinizi bitirin...

Ben bu olayda kadın-erkek diye rol biçmezdim. Yıllardır sevgili olup aynı evde yaşayan çiftlerden birisi bi süre işsiz kaldığında diğerinin elinden geldiğince masrafları tek başına yüklenmesi doğru olan zaten.

Sırf erkek diye sizin işsiz döneminizde evi tamamen geçindirmesini bekliyorsanız, adam işsiz kalsa kadın olarak siz karşılamazsınız olarak algılarım ben. Ve evet bu bana göre kezoluk.

Ama bence siz duygusal olarak kötü hissetmişsiniz, zor döneminizde yeterince destek olmamış, ki haklısınız. Böyle bi insana ben artık sırtımı yaslayamazdım. Karar sizin..

Zamanında siz de ona borç vermişsiniz. Hibe etmemişsiniz ve evin geçimini tek başınıza üstlenmemişsiniz. Dolayısıyla şu anda da onun size böyle davranması normal. Bu işlerin doğrusu yanlışı yok,her evde farklı. Siz hayatın müşterekliği ne inanan bir adamla berabersiniz,bu yüzden her şey Alman usulü olmak zorunda.

Bak sana bir olay anlatayim. Üç senelik ilişkim vardı. Aileler biliyor vs. Bu ilişkinin ilk senesi çocuk işsiz kaldı. İş arıyor bulamıyor işsizlik maaşı alıyor asgari ücret etmiyor. Biz disarda yedik içtikçe de ödüyor. Bu çok olunca ben dedim bu akşam seni yemeğe götüreyim. Beraber gittik. Ama nasıl acikmisiz. Balık lokantası. Ne varsa söyledik masaya. Üstüne mezeler geldi hepsini bıraktirdi çocuk masaya. Neyse biraz garipsedim aslında çünkü hani o da gelsin bu da gelsin diyor belki o kadar durumum yok yer miyiz diye sormuyor. Gerçi ben de acikmisim. Yedikçe yedik. Hesap için geldi garson. Bana dedi ki bu sefer de ben odeyeyim çünkü çok acikmistik bundan sonrakine sen ödersin. Yani adam baştan beri öyle düşünmüş o yüzden söylemiş. Ardindan o iş buldu ben işsiz kaldım. Ben ona borç vermistim ama şu gün öde demedim hiç hani eli acilinca vermişti. Benim kirami ödedi ve geri ödediğim zaman hesabına parayı, o para tutarında evime alışveriş yaptı.

Sizin öğrenciyken ona borç verip geri almanızla onun çalışmaya başlayıp aynısını yapması, paranızın olmadığını bile bile senden miyiz demesi ayni değil ve hoş da değil bence.
Ben bu konularda 'geri kafalıyım" da zaten. Erkeğin harcama konusunda daha verici olanın makbul olduğunu düşünüyorum.🫠 Maddi konu derken, yeme, içme, hediye gibi.
Kadın çalışıyorsa o da harcayabilir, sevgilisinin gelirine göre hareket etmeli falan ama her seyin ortak olduğu ilişkiler değişik geliyor bana açıkçası.
Eşitliğe de amenna diyoruz ama bildiğin sömürülüyoruz artık.ona bile eyvallah artık sen düşün.

Bende insanların birbirlerine böyle durumlarda destek olması gerektiğini düşünüyorum. Markette senden miyiz demesi ayıp gerçekten. Ama insanın yurtdışına taşınıp ( Avrupa diye düşünüyorum) bu ataerkil zihniyetten kopamaması üzücü gerçekten.
Çok çok eksta harcamalar olmaksızın market, bakkal çakkal tarzı harcamaları dert edecek kişilerin ciddi ilişkide gözü olmasın bence.dediğimiz gibi ciddi ilişki demek büyük özveri ve fefakârlık istiyor zaten.işin doğası bu.eee faso fiso ilişkilerden ayıran özellik de bu zaten.bu kadar soruna rağmen neden hâlâ tercih ediliyor derseniz, mutluluğu da mutsuzluğu da, siniri de üzüntüsü de en ucuna kadar kadar yaşanıyor.bu da sana insan olduğunu hatırlatıyor.her duyguyu sonuna kadar yaşama imkanı sunuyor.ayrılırkenki o hırsı, öfkeyi bile sonuna kadar yaşıyorsun.eee tüm bunlar için de fedakârlık şart. Etki tepki meselesi.herşeyin bir bedeli var.ben de cömert biri değilim, bu tarz durumlarda aklım kalıyor ama kendimi dizginlemeyi öğrendim.bunun elbette bir bedeli olacak.o rahatlığı sağlamak için kendini zorlayacak kişi.

Kizcagizin ilk mesajını okuyup anlayan az kisi var anladigim kadariyla

Kizin erkege para verip "borc" olarak nitelendirdigi durumda kiz ogrenci ve erkegin bir geliri var (geliri nerden bilmiyoruz belki onunkide burstur?)
Erkegin "marketi de sen karsilayacaksin degil mi?" dedigi durumda erkegin bir isi var kizin geliri yok.

Burda cinsiyetler onemsiz, ilk durumu erkek icin de degerlendirebiliriz.

Cinsiyet belirtmeden konusuyorum,

ogrenci insan tabiki "bursundan" borc verecek,
Calisan insan da tabiki kiz - erkek arkadasi / normal arkadasi / sevgilisi / karısı - kocasi issizken idare edecek ve borc diye vurgulamayacak ya da hadi bu da senden olsun demeyecek.

Son düzenleme:
5 sene önce vefat eden 89 yaşındaki anneannem: eskiden kadınlar çalışmıyordu şimdi çalıyor denmesine çok kızıyordu." Eskiden hepimiz tarlada çalışırdık parasını kocalarımız alırdı. Hakkımız yenildiği için çalışmıyor denilirdi. Şimdi kadınlar parayı kocaya vermiyor bu yüzden çalıyor oldu. Biz kadınlar fiziksel olarak zayıf olduğumuz için bu dünyanın günah keçisiyiz"derdi.
Şimdi de onu yapan erkek çok var.ilişki yaşayacak erkek bulmak çokk zor, bulsan kendini sömürtmemek çokk zor, sevişmeyi bilen erkek bulmak çokk zor, zor allah zor. Bazen diyorum sırf sabır testi olsun diye mi geldik şu dünyaya.gerçekten biribirini sevmek ve sevişmeyi bilmek bu kadar da zor olmasaydı bee.sinir hastası olacağım yakında

aşırı feminist biri olarak sizi haklı buldum. :)korunup kullandığını hissetme ihtiyacı çok insani bir şey. beraber yaşanan ilişkilerde sen ödedin, ben ödedim muhabbetini de çok anlamsız buluyorum. karşındakinin lokmasını saymak gibi geliyor.

ama öğrencilik yeni bitmiş, yeni çalışmaya, maaş almaya başlamış falan. para idaresini ve düzeni kafasında oturtamamis da olabilir. sizin de durumunuz önceden iyiymiş falan. çok olumsuz bir izlenim almadım ben, konuşup halledebilirsiniz bence.

Bence haklısınız. İsini gücünü eline almış insanlarda bunu bekliyor hayatındaki insandan bence beklemeli de. Şuan desteğe ihtiyacıniz var ve daha önce bunu yaşadığı için biliyor, size destek olmali cebinize para koymasın tamam ama size harcama yaptırmamali. Açıkçası bunu eskiden böyle düşünmezdim, bu kadar önemli olduğunu bile bilmiyordum ama arkadaşlarımdan bazıları eve gelen kadını, marketi, çocuk kresimi.odeyip eşinin bir sey ödemediğini söyledikçe ben şanslı olduğumu farketmistim.

Bir noktada çiftlerden biri diğerini gecindirebilecek konumda olmali, destek olacak bu stresi yasatmayacak ama size bugün sendeniz diyen kişiden ben olsam bende rahatsiz olurdum. Sürekli para akarken herkes ve her şey yolunda oluyor maalesef esler sevgililer kendini böyle zamanlarda kanitlar

Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.

İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.

Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.

Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyor :KK70: Ya belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?

Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?
Yoo gayet haklısın ama birsey diyeceğim bu borç olayı nedir Allah aşkına zamanında sizin de borç vermeniz geri almanız vs yanlış olmuş şu anki durumda haklısınız

Bacim simdi moda erkeklerin kezo olmasi. Bu konusma tarzini kendime hic yakistiramasam da durum tespiti olacak tek cumle bu. Ya bu deveyi gudersin ya bu diyardan gidersin. Seninkinde cevval erkek kumasi yok. Normalde kizlar babalari gibi erkek bulurmus ya haha demekki o devir de bitmis.

Üzgünüm ama sevgilin seni suistimal ediyor. Beraber yaşadığınız evin kirasını neden sen ödüyorsun? Seninde maddi sıkıntın varmış.
Sen orda iş bulabilecek misin? Bulamayacaksan daha fazla borca girmeden Türkiye’ye dön istersen.

Üzgünüm ama sevgilin seni suistimal ediyor. Beraber yaşadığınız evin kirasını neden sen ödüyorsun? Seninde maddi sıkıntın varmış.
Sen orda iş bulabilecek misin? Bulamayacaksan daha fazla borca girmeden Türkiye’ye dön istersen.
Kirayı ortak ödüyorlar ne suistimali?

Back