How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Ev geçindirme, kadın-erkek rolleri, sevgilimden beklentim

Anne babanızın ilişkisi de bana doğru gelmedi, sizin durumunuz da. Siz borç olarak verip bir sınır olusturmussunuz karşıdaki kişi de buna göre yol almış. Bir de bu kadar yıllık ilişkide neden hiçbir şeyi açık konuşamıyorsunuz anlamadım. Önceden de evlenmek istemiyor mu diye sordunuz, şimdi neden ödemiyor diye. Konuşup çözmenizi tavsiye ederim böyle konuları. Ama sahsi fikrim büyük bir sevgi yok aranızda, bir çeşit ortaklık var sadece. Bugün ayrılsa yarın başkasıyla devam eder hiç de demez geri döneyim. Ayrılmazsa da dur ayrılayım demez yani öyle düz bir ilişki olarak devam eder. Vasata raziysaniz devam edin.

konu sizin ilişkiniz de benim ilişkim de değil

zaten kimse de adama zorla masraflarınızı karşılatıyorsunuz gibi bir ithamda bulunmadı...sizin ilişkiniz öyledir, olabilir,
başka ilişkilerde durum bu değil.
buradaki adamla siz sevgili olur muydunuz diye de sorulmuyor gördüğüm kadarıyla...

Şimdi bana neyi savunuyorsunuz?

Eğer ki erkeğin durumu yokken kız ona borç olarak değil, kaba tabirle hibe olarak verseydi bu paraları. Adam suçluydu, ancak kız karşılıklı vermiş ee ekme biçme dünyası. Gün gelmiş devran dönmüş. Şahsen bende sevgili iken birşeylerin ortak yapılması taraftarı değilim. Karşımdaki 1 yaparsa bende 1 yaparım.

Siz o tarz insanlarla yapabiliyorsanız bu sizin seçiniz bir şey diyemem.

Aynı evde berbat insanlarla 30 sene yaşan var.
konu sahibi evli bile degil sizin dusuncenizle adamin pislik oldgunu dusunce esyalarini alip gidebilir caresizlikten bosanamayan kadinlarla bu kizi karsilastirmak mantikli mi sizce .neyse uzatmmiyorum pislik lafi rahatsiz edici

konu sahibi evli bile degil sizin dusuncenizle adamin pislik oldgunu dusunce esyalarini alip gidebilir caresizlikten bosanamayan kadinlarla bu kizi karsilastirmak mantikli mi sizce .neyse uzatmmiyorum pislik lafi rahatsiz edici

Adamı neden bu kadar savunuyorsunuz, erkek misiniz?

Kadınız diye hep bana hep bana olmaz, siz en başta ne borcu aramızda böyle şeylerin lafı mı olur deseydiniz ilişkiniz ona göre şekillenebilirdi. Biz de senelerce beraber yaşadık sevgiliyken, aynı durumu yaşadık. Borç olarak istedi, geri ödeyeceği zaman almadım, onun yerine birlikte ufak bir tatile çıkıp orda harcadık o parayı.
Sonrasında aramızda hiç maddi konuda bir ayrım olmadı. Hiç senin/benim olmadı. Şimdi konuşsanız adam diyecek ki e zamanında ben borç olarak alıyordum.. Ama gene de cebinizde para kalmayacağını bildiği halde size markette ödeme yaptırması, bunu son dakika orda söylemesi çirkin. Bilseydiniz belki gitmeyecektiniz markete, idare edecektiniz. Bir daha yemeğe falan çıkacağınız zaman açık açık gitmeyelim benim param yok diyin bakalım. Belki dank eder. Bu konular çok can sıkıcı, en kısa sürede çözüm bulmalısınız.

Valla ben eskiden hep verici oldum.. hediye aldım, hesap ödedim, bulunduğu şehre gittim.. sonuç aldatılma, değersizlik, hiç hediye almadım. Sonra bi baktım hesap ödemeyince, hediye almayınca değerli oldum. Hayır yani nasıl sana hediye almıyor? Ben internette görüyorum millet sevgilisinden Dyson saç şekillendirici bile akıyor. Türkiye’de de 17 bin civarı. Sendeyiz nedir ya? Ben bunu şakasına kız kardeşime derken utanıyorum sonra da ben ödüyorum. Bu adamdan sana yol olmaz bence aşıksan tamam ama ilerde hüsran cimri bir koca

Kendinizce fazla savunuyorsuz.
Neye göre fazla? İşinize gelmeyen bir şey yazınca hemen erkek oluyoruz, kendimce de istediğim yorumu yaparım. Bunun ölçütü siz değilsiniz.

Kız Kezban mıyım demiş bana yorum yapma hakkı vermiş, size neden bu kadar battı?

Neye göre fazla? İşinize gelmeyen bir şey yazınca hemen erkek oluyoruz, kendimce de istediğim yorumu yaparım. Bunun ölçütü siz değilsiniz.

Kız Kezban mıyım demiş bana yorum yapma hakkı vermiş, size neden bu kadar battı?

farkında mısın ilk bana yorum yapıp savumaya geçen sizdiniz. Yani bana değil size battı.

Daha önce ona verdiğiniz paraları geri aldıysanız, şuan adam neden sizi beslesin? Herşey karşılıklı ve siz dar zamanlarda " borç " verip paraları geri almışsınız. Size niye baksın? Karısı mısınız?

İlk dediğinize katılıyorum. Adam beni beslemek zorunda değil ve ben de zamanında verdiğim parayı aldım.
Ama son cümleniz mantık sınırlarını aşıyor. Karısı olunca bakmak zorunda mı oluyor?

şimdi sevgili papatya burada haklı haksız diye bir durum göremiyorum ben. bakış açısı farklılıklarınız var.

öncelikle : bence erkek ödemeli diye bir durum yok. sen aileden öyle görmüşsün ve erkeğin sahiplenmesi eril enerji artık adına ne diyorsan adına, erkeğin madden 1 adım önde olması gereetiğini düşünüyorsun. normal olabilir. bunda tuhaf bir şey yok. çok kadın böyle düşünüyor.

ama belli ki erkek arkadaşın böyle düşünmüyor. eşitlik anlayışı bu yönde de tam eşitlik içeriyor. e bu da olabilir onun görüşüdür. fakat iki taraf da kendi görüşünde sabitse buradan pek hayırlı sonuç çıkmaz açıkçası...

bu arada ben de olsam çalışmıyorken senden miyiz diyen adama bozulurum. bak sevgilim olmasa bile, ev arkadaşı bile olsak uzun süredir beni tanıyan güvenen birisi nezdinde biraz kredim olsun, olmalıdır yahu. bir kere çalışmayan birine bunu demek düşüncesiz, kaba bir tavır. aileden mi alacaksın kredi mi çekeceksin ne yaparsan yap, der gibi bu sevimsiz. bunun eşitlik ilişki vs. ile de bir alakası yok.

bir de

onun artık çalışmaya başlamış olması da özelikle sizin yaşlarınızda, yeni çalışmaya başlayan insanlar için büyük bir merhaledir.

ben de hem çalıştım hem okudum. y.dışında burs alıp +çalışıp eğitim almak filan hepsini yaptım, aynı yollardan geçtim yani ama tektim ben hep.

sizin böyle bir çift olup da "çalışmaya başlayınca x ülkeye tatile gideriz" ya da işte şu semtte eve çıkarız, şunu alırız (bu araba olur, iyi bir bisiklet olur değişir) gibi bir plan yapmamış olmanıza inanamıyorum mesela. çalışmaya başlayınca seneler de geçince ilişkilerin yapısı değişir -tamam yaşınız küçük, hemen evlenecek değilsinizdir ama birşeyler yavaş yavaş değişir yani. böylece ufaktan bütçeler birleşir, planlar ortaklaşır. en azından bu beklenir. İlişki sağlamsa...

Mesela benim erkek arkadaşımla bütçem ortak değil, ama biz birlikte yaşamıyoruz ve ben ona bütçe bakımından güvenemem. O nedenle (ve benzer başka nedenlerle) de birlikte yaşamak da istemiyorum zaten. Siz de sanki birlikte yaşama kararını "e nasılsa mastera birlikte gidiyoruz neden birlikte kalmayalım ki" diye almış gibisiniz.

Uzun yorumunuz için çok teşekkür ederim. Haklısınız. Dediklerinizi düşüneceğim.

Back