How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Ev geçindirme, kadın-erkek rolleri, sevgilimden beklentim

Sizin öğrenciyken ona borç verip geri almanızla onun çalışmaya başlayıp aynısını yapması, paranızın olmadığını bile bile senden miyiz demesi ayni değil ve hoş da değil bence.
Ben bu konularda 'geri kafalıyım" da zaten. Erkeğin harcama konusunda daha verici olanın makbul olduğunu düşünüyorum.🫠 Maddi konu derken, yeme, içme, hediye gibi.
Kadın çalışıyorsa o da harcayabilir, sevgilisinin gelirine göre hareket etmeli falan ama her seyin ortak olduğu ilişkiler değişik geliyor bana açıkçası.

Son düzenleme:
Çok güzel yazmışsın ama şuan bırak erkeklik yapmasına izin vermeyi, itekleye itekleye bile erkeklik yaptıramıyoruz ki bunlara.

Şimdikilerin öyle bir niyetleri yok ki. Kadından erkeklik bekliyorlar açıkça, fakir ama gururlu erkekler vardı eskiden, şimdi zengin kadın kovalayanlar var siz ne diyorsunuz. Evi olsun' muş. Senin neyin var zındık? Kara kaşı kara gözü :confused:

En kötü memur olsun' muş.:KK14:

yani zamanında siz ona borç olarak veriyormuşsunuz
muhtemelen o da bunu yapıyor ve böylece eşit olduğunuzu düşünüyor

ama bunun size batmasını tuhaf karşılamıyorum, hayatınızdaki erkeğin maddi olarak daha fazla elini taşın altına koymasını senden miyiz dememesini beklemeniz çoğu kadında görülen bir durum, normal karşılanabilir

o değil de burs kesilmiş ve çalışmıyorsunuz
yani sabaha kadar eşit olalım, peki de
elinizde para olmadığı kesin, neden senden miyiz diyor, bu eşitlik meselesi bir yana adam düşüncesiz.

hani sevgili değil normal bir arkadaş olsa, siz işe girene kadar bu ara ben idare edeyim diyebilir, ben derim, benim arkadaşlarım der. çok enteresan.

Böyle evli erkekler de o kadar çok ki. Kadınların fedakar, cefakar olmalarından tutunda hem çalışıp hem çocuk büyütüp kariyer yapabilmeleri bazı uyanık erkeklerin öyle bir işine geliyor ki. Eşitlik bazen çok yanlış yere çekiliyor maalesef.

Şimdikilerin öyle bir niyetleri yok ki. Kadından erkeklik bekliyorlar açıkça, fakir ama gururlu erkekler vardı eskiden, şimdi zengin kadın kovalayanlar var siz ne diyorsunuz :confused:

En kötü memur olsun:KK14:

Erkeklerin de artık böyle işlerine geliyor. Valla bizim toplum erkeklerinin derdi gerçekten eşit olmak falan değil, anca paradan otlanmak veya üstlerin düşenden kaçınmak. Uyanık olucaz diye g.vatlığa evrilen erkek çok maalesef. Geçende önümde kadın yemeği ödedi, göz göre göre 1000tllik yemeğe bastı kredi kartını, yanındaki ibiş de ibiş gibi dikildi. İkisine de öyle bir bakış attım ki kafalarını çevirdiler :bicak:

aslında sizin şu anki düşünceniz onun size bakması değil birlikte bir hayat geçimi sağlamak. olması gereken de budur. sizde olmaz o öder onda olmaz siz ödersiniz. aslında çift olmak bu. paranız çok olmasına rağmen o bana baksın düşüncesine girerseniz sıkıntı

Erkeklerin de artık böyle işlerine geliyor. Valla bizim toplum erkeklerinin derdi gerçekten eşit olmak falan değil, anca paradan otlanmak veya üstlerin düşenden kaçınmak. Uyanık olucaz diye g.vatlığa evrilen erkek çok maalesef. Geçende önümde kadın yemeği ödedi, göz göre göre 1000tllik yemeğe bastı kredi kartını, yanındaki ibiş de ibiş gibi dikildi. İkisine de öyle bir bakış attım ki kafalarını çevirdiler :bicak:
ooo cherry daha yeni ne duydum biliyo musun?

bizim tıp fakültesindeki genç hocalardan birinin sugar mummy'si varmış
evet bu adam doktor

doktorlarımız bile zengin yaşlı kadın bulayım yiyeyim diyor artık ayol

Kesinlikle haklısınız ne demek istediğinizi çok iyi anladım. Zaten sizde normalde çalışıp masrafları ortaklaşa karşılamayı düşünüyorsunuz ancak bazen iş bulamama ya da işten çıkarılma durumunda bir diğeri destek olmalı. Erkekler nasıl artık kadınların çalışıyor olmasına rağmen hala yemek, ütü, temizliğin kadına ait olduğunu ve bunların çoğunu kadının yapması gerektiğini düşünüyorsa o zaman maddi açıdan da eve erkek çoğunlukla destek olacak. Senden miyiz? diye sorması bile soğuturdu beni paranızın olmadığını bildiği halde kredi çektirecek neredeyse. Bence evlilikte çok acele etmeyin.

Farkli bir acidan sorum var. Anladigim kadariyla 3-4 yildir berabersiniz. Maddi durumlari hic konusup planlama yapmaz misiniz? İste gelirimiz bu kadar odemelerimiz bu kadar vs vs. Sanki cok gelisine yasiyor gibisiniz.
e tam lisans bitip başka ülkeye gidip yüksek lisans yapıp onu bitirmişler..zaten ellerine geçeni harcamışlardır.

genel olarak tanıdığım yeni lisans ve y.dışında yüksek lisans bitiren mezunlar hep öyle yani. ben de dahayeni döndüm y.dışından. epeyce yüksek lisans öğrencisiyle muhabbet ettim projemde hepsi öyleydi :D yurtta kalıyordu mesela bir çift 2 ayrı odada birlikte başka yurtda çıktılar, 2 odalı daire şeklinde. hayatları böyle böyle ilerliyor. öğrencilik bitince yurt olayı bitiyor mesela (vardıysa bile, herü lkede yurt yok çünkü) para depozitoya kiraya gidiyor. gibi gibi.

daha planlı programlı iş yapacakları zamanlar yeni geliyor çocuk iş bulmuş, kız da bulursa ...

Erkekler artık bu konularda çok rahat maalesef. Hesabı sadece neden erkek ödüyor biz neyiz diyerek aslında tüm sorumluluğu onlara yıkmayarak iyi düşüncenin finalde suistimal edildiğini görüyorum. Belki de kötülük ettik emin değilim. Çünkü şimdi kendilerini hiç bir konuda zora koymuyorlar. Risk almaktan kaçınıyorlar yani ne yapabilirim diye düşünmek ya da daha fazlasını yapmak asla yok çoğunda. Nasılsa karım çalışıyor mantığı hakim.

Benim anlamadığım şey şu: beraber yaşıyormuşsunuz, o zaman neden kira için birbirinizden borç alıyosunuz? Bir tane kira yok mu? Sanki ayrı evde yaşıyomuşsunuz gibi birbirinizden tek bir kira için borç alıyosunuz. Aynı çatı altındasınız ama müşterek hayat bilinci yok. Sevgili değil beraber ev tutan arkadaşlar gibi olmuşsunuz.

Ayy bi defa eşimle alisverise ciktik biseyler aldi baya kendine kasaya geldik ben cikardim karti eşime verdim insanlar bakti. 😄😄😄 halbuki onu da eşim ödüyor ama nerden bilincek o gunden sonra dedim kendin yaninda taşi insanlar sana para harcadim sanar filan. 😀😀

Eskiden kadının çalışmasını dert ederlerdi,
Kadın çalıştı bu sefer özgür ve kendi ayaklarının üzerinde dimdik durmasını, harcamalarını sorun ettiler,
Sonra çocukla ilgilenemiyor diye söylendiler sanki o çocuk sadece anneye aitmiş gibi,
Şimdi kadına '' niye çalışmıyorsun? İş bak '' diye sitem edenlerin sayısı arttı,
Daha sonra geçinemiyoruz bahanesi ile kadına çoğu masrafı kitlemeye başladılar... Yani kadın çalışsa dert çalışmasa dert eğer ki bir erkek kadını maddi açıdan şüpheye düşürüyor yani kullanmaya çalışıyorsa o kadın ne yaparsa yapsın ağzıyla kuşta tutsa yaranamaz. Ekonomi kötü evet zaten kadınların çoğu bu yüzden çalışıyor ama bu dünyada yaşadığımız sürece maalesef her zaman etkileneceğiz o ekonomiden. Ben burada nelerini okudum ya adam anne babasına ev alacakmışta evin masraflarını kadın karşılayacakmışmışş yok ya?? Nişanlıydı onlar umarım kadın evlenmemiştir o hanzoyla.

Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.

İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.

Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.

Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyor :KK70: Ya belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?

Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?
Yani eğer durumunu biliyorsa ben öderim sorun değil demesi lazım. Oturup konuşun bir derim ben. Sonuçta paranız olunca vermeyen paylaşmayan biri değilmişsiniz. Tamamen erkek eline bakmıyorsunuz. Ama durumunuz şimdilik sıkıntı ise anlayışlı olması gerekir. Bahsedin ailenizden Isteyemeyeceğinizi simdilik iş bulana kadar biraz sizi para olarak idare edebilir mi diye sorun bakalım. Konuştukça anlarsınız. Belki de kenarda paranız olduğunu düşünüyordur o yüzden yemek konusunda öyle davranmıştır.

eşit bir toplumda yaşamıyorken öyleymiş gibi davranmak sadece dezavantajlı tarafa zarar. avrupada bile aynı işi yapan kadın ve erkeğin farklı maaş aldığı oluyor. sizi geçindirmesi lazım. bunun "kezolukla" veya "feministlikle" bir ilgisi yok. haklısınız düşüncenizde

++++++
++++++

Arada nezaket yoksa, sahiplenme yoksa, karşıdaki üzülmesin diye dikkat etmek yoksa bu bir romantik ilişki olmuyor zaten, iş ortaklığı oluyor ancak. Şu şekilde bir ilişkiyi hangi kadın kabul eder Allah aşkına ...
Kesinlikle. Bir de ortak kalınan evin kirası için bile borç alışverişi, senden miyiz demeler aşktan çok çıkarcılık gibi duruyor. Eril enerji dişil enerji denen bir şey var. Erkeklerin koruyan,destekleyen yönü kadınların anaç,merhamet yönü daha baskın. Ama kapitalist sistem amaca hizmet edecek şekilde kadınlara bazı roller empoze ediyor. Oysaki bir erkek evin geçimini sağlamak zorunda

Ben önceden borç verdim bebikolar. Hep geri ödedi aldığı paraları. O yüzden böyle bir beklentide olmam doğru mu bilmiyorum. Ama mesela annem babama borç verir hep, babamın parası ise annemin parasıdır aynı zamanda.
Ben böyle alıştım evdeki kadın erkek rollerine :KK70:
Ailenizin yaklaşımı da bir tuhafmış sizin de kendi iliskinizde bunu oturtamama nedeniniz tam olarak bu.

Cunku anneniz de hatalı.. madem bir ortaklıktan bahsediyoruz o zaman iki tarafın da parası için senin paran benim param olmamalı. Annenizin de borç vermesi ve geri alması hatalı. Aile içinde borç olmaz ki olmamalı.

Bu nedenle onun yaptığını yapıp aynısını göremeyince garipsediniz çünkü bunu istemeden siz başlattınız. Halbuki o sırada bunu borç olarak vermeseydiniz şimdi o da daha eli açık olabilirdi. Ne demeyi planlıyorsunuz simdi? Bizim ailede böyledir mi?

Uzun yıllar birlikteymişsiniz ama “senden miyiz” diye bişey duysam gözümden düşerdi. Durumunuz ortada ki zamanında ona destek de olmuşsunuz. Muhtemelen evlilik planlarınız da vardır evlenmeyi düşündüğü kadına zor zamanında böyle bi destek oluyor? Durumu bile bile böyle yapması durumunuzu çok da umursamadığını “hep ben mi ödeyeceğim birazda o ödesin” diye düşündüğünü gösteriyor. Sizi sahiplenmiyor üzgünüm…

Back