How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Ev geçindirme, kadın-erkek rolleri, sevgilimden beklentim

Ben önceden borç verdim bebikolar. Hep geri ödedi aldığı paraları. O yüzden böyle bir beklentide olmam doğru mu bilmiyorum. Ama mesela annem babama borç verir hep, babamın parası ise annemin parasıdır aynı zamanda.
Ben böyle alıştım evdeki kadın erkek rollerine :KK70:
Peki sevgiliniz ailesinde nasıl görmüş acaba para alisverislerini?

Sevgilimle çok uzun yıllardır birlikteyiz, yurtdışına taşındık ve birlikte yaşıyoruz.

İkimizde burada master yaptık. Ben okul okurken maddi durumum onunkinden daha iyiydi. Hiçbir sıkıntm yoktu bursum falan vardı ve part-time çalışıyodum. Bazen benden borç almak zorunda kalıyodu kira için vs. Her zaman vaktinde geri ödedi ben de hiçbir zaman para muhabbeti yapmadım ödersin zamanı gelince vs dedim.

Şimdi bursum artık kesildi mezun olduğum için, sevgilim iş buldu ve bu ülkenin şartlarına göre normal kazanıyor orta sınıf gibi gayet. Ben ise henüz işe giremedim. Elim dar yani. Ailemden de isteyemem.

Bu aşamada sevgilimden (burada feministlerden linç yiyebilirim ama) bana hiç harcama yaptırmamasını vs bekliyorum. Ki allah var bu ayın kirasını ondan borç alıcam ama onun dışında sevgilim hiç "merak etme ben hallederim, önemli değil, sen iş bulana kadar evi geçindiririm" vs demiyor. Yani tabii ki bana bakmak zorunda değil ama şu an iş arıyorum zaten bu süre geçici. İçimde galiba bir kezo var ve onun "evin erkeği" rolüne girmesini istiyor :D Ya belki kızacaksınız ama arkadaşlarıma bakıyorum, sevgilileri ellerini ceplerine attırmıyor. Ben ne pahalı bi hediyesini ne romantikliğini gördüm şu güne kadar. Bu tarz beklentilerde olmam yanlış mı?

Kızlar anlatamadım pek ama mesela geçen markete gittik ve ondan önce 3-4 gün hesapları o ödediği için "senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor. Çok mu yanlış düşünüyorum acaba?
Bu çocuk seninle evlenecek gibi görünmüyor. O kafaya girmemiş üzgünüm

Kezolukla ne alakası var sonuçta kadın kadındır erkek erkek. Aslında birçok kültürde de bu böyledir. Erkek herzaman evi geçindiren modunda olmustur. Sevgilim yabancı ve bu bizdede böyle. Genelde hesabı o öder ve senin benim muhabbeti olmaz asla. Borç almam ve borç vermem çünkü para mevzusu araya girince ilişkilerde bozulmaya başlıyor. Ama farkettiğim kadarıyla arada gerçek sevgi varsa ve ciddiyseniz senin benim değilde hersey ortak oluyor.

senden miyiz" diye sordu mecburen ben ödedim. Banka hesabımda o kadar az para kaldı ki bunu biliyor buna rağmen bana ödetiyor

Bunu diye birine nasıl erkek arkadaşım diyorsunuz ve bunun yanında kendinizi nasıl güvende hissediyorsunuz.? Gerçekten çok yazık. Benimki benim böyle yapsa anında tekmeyi basarım. Bu tarz bir erkeklerle nasıl
beraber olunur, nasıl gelecek düşünülür aklım almıyor. Ben şahsen kendimi maddi olarak güvende hissetmediğim biriyle yapamam.

Bu eşitlik değil ki. Kaldı ki öncesinde parazit gibi kızdan maddi olarak fadalanıyormuş.
Bazı erkekler eşitliği başka tarafımdan anlamış görünüyor.
adam aldigi parayi geri odemis yaptigi hos degil ama kizdan aldigi her parayi odemis adam .simdi de kizdan aynisini bekliyor bildigim ev arkadasligi iste

Ben önceden borç verdim bebikolar. Hep geri ödedi aldığı paraları. O yüzden böyle bir beklentide olmam doğru mu bilmiyorum. Ama mesela annem babama borç verir hep, babamın parası ise annemin parasıdır aynı zamanda.
Ben böyle alıştım evdeki kadın erkek rollerine :KK70:
Bende insanların birbirlerine böyle durumlarda destek olması gerektiğini düşünüyorum. Markette senden miyiz demesi ayıp gerçekten. Ama insanın yurtdışına taşınıp ( Avrupa diye düşünüyorum) bu ataerkil zihniyetten kopamaması üzücü gerçekten.

Bu eşitlik değil ki. Kaldı ki öncesinde parazit gibi kızdan maddi olarak fadalanıyormuş.
Bazı erkekler eşitliği başka tarafımdan anlamış görünüyor.
Adam borçlarını sürekli ödüyormuş, bu durumda karşılıksız destek bekleyen kız parazit olmuyor mu? Bence böyle büyük destekler için ya en baştan kızın erkeğin evine yerleşmesi gibi düzenler olması baştan bilinmesi ya da evli olunması gerekiyor.

Siz ona para verdiğinizde borç olarak görüp sonradan vermesi normal çünkü öğrenciymişsiniz. Ama o şu an öğrenci değil, çalışıyor. Pekala senin benim hesabı yapmayabilir. Ben böyle erkeklerin sevgisine inanmıyorum. Çıkar ilişkisi, işim görülsün mantığındalar. Hiç böyle birine denk gelmedim, bana böyle bir muamele yapılsa yerin dibine sokarım adamı. Siz hala sevgilim diyebiliyorsunuz. Paranız olmadığını bildiği halde sendeniz demek nedir ya. Pinti herif. 😐

Benim anlamadığım şey şu: beraber yaşıyormuşsunuz, o zaman neden kira için birbirinizden borç alıyosunuz? Bir tane kira yok mu? Sanki ayrı evde yaşıyomuşsunuz gibi birbirinizden tek bir kira için borç alıyosunuz. Aynı çatı altındasınız ama müşterek hayat bilinci yok. Sevgili değil beraber ev tutan arkadaşlar gibi olmuşsunuz.

Çünkü kirayı yarı yarıya bölüşüyoruz

Siz ona para verdiğinizde borç olarak görüp sonradan vermesi normal çünkü öğrenciymişsiniz. Ama o şu an öğrenci değil, çalışıyor. Pekala senin benim hesabı yapmayabilir. Ben böyle erkeklerin sevgisine inanmıyorum. Çıkar ilişkisi, işim görülsün mantığındalar. Hiç böyle birine denk gelmedim, bana böyle bir muamele yapılsa yerin dibine sokarım adamı. Siz hala sevgilim diyebiliyorsunuz. Paranız olmadığını bildiği halde sendeniz demek nedir ya. Pinti herif. 😐

Nasıl yerin dibine sokarsınız mesela
Ne diyebilirim ki ben de zamanında ona borç verdim ben sana hep ödedim diyebilir
Bilmiyorum kim haklı kim haksız ama gerçek şu ki bir hayat arkadaşlığı göremiyorum ondan :(

ya çok çirkin bir erkeğin bilmem kaç senedir beraber olduğu ve aynı evde yaşadığı kadına
senden miyiz falan demesi üstelik maddi anlamda sıkışık olduğunu bildiği bi dönemde bunu demesi
fazlasıyla itici
kız kıza ev arkadaşı bile olsanız en azından ev konusundaki bütçeler ortaktır
kaldı ki siz sevgilisiniz yani
paran pulun yokken bu adamın varlığını hissetmeyeceksen beraber olmanın ne anlamı kalıyor
hiçte kezbanlık diye düşünme valla bişileri yanlış düşüne düşüne erkeklerin erkekliğini elinden aldık

Ev arkadaşı gibisiniz baştan da siz bunu belli etmişsiniz bazen borç alıyordu demişsiniz çünkü belki arada benden olsun elinde olunca sen ödersin başka kirayı vs deseydiniz böyle olmazdı.
Sizi de yeterince sevmiyor bence.

Nasıl yerin dibine sokarsınız mesela
Ne diyebilirim ki ben de zamanında ona borç verdim ben sana hep ödedim diyebilir
Bilmiyorum kim haklı kim haksız ama gerçek şu ki bir hayat arkadaşlığı göremiyorum ondan :KK43:
Tamam da öğrencilikle çalışmak aynı şey mi? Kadın erkek rollerinden bağımsız düşünüyorum. Ben üniversite son sınıftayken erkek kardeşim birinci sınıftaydı ve aynı evde kalıyorduk. Gelir gider dengesi ortaktı. Birbirimizden borç alır verirdik. Ama sonra mezun oldum, çalışmaya başladım, ona her ay harçlık verdim. Önceki sene aynı evde öğrenciyken nasıl yapabilirdim bunu? Çalıştığım için elime para geçti, yaptım. İnsan yakın görüyorsa esirgemez böyle şeyleri.

Eskiden kadının çalışmasını dert ederlerdi,
Kadın çalıştı bu sefer özgür ve kendi ayaklarının üzerinde dimdik durmasını, harcamalarını sorun ettiler,
Sonra çocukla ilgilenemiyor diye söylendiler sanki o çocuk sadece anneye aitmiş gibi,
Şimdi kadına '' niye çalışmıyorsun? İş bak '' diye sitem edenlerin sayısı arttı,
Daha sonra geçinemiyoruz bahanesi ile kadına çoğu masrafı kitlemeye başladılar... Yani kadın çalışsa dert çalışmasa dert eğer ki bir erkek kadını maddi açıdan şüpheye düşürüyor yani kullanmaya çalışıyorsa o kadın ne yaparsa yapsın ağzıyla kuşta tutsa yaranamaz. Ekonomi kötü evet zaten kadınların çoğu bu yüzden çalışıyor ama bu dünyada yaşadığımız sürece maalesef her zaman etkileneceğiz o ekonomiden. Ben burada nelerini okudum ya adam anne babasına ev alacakmışta evin masraflarını kadın karşılayacakmışmışş yok ya?? Nişanlıydı onlar umarım kadın evlenmemiştir o hanzoyla.

5 sene önce vefat eden 89 yaşındaki anneannem: eskiden kadınlar çalışmıyordu şimdi çalıyor denmesine çok kızıyordu." Eskiden hepimiz tarlada çalışırdık parasını kocalarımız alırdı. Hakkımız yenildiği için çalışmıyor denilirdi. Şimdi kadınlar parayı kocaya vermiyor bu yüzden çalıyor oldu. Biz kadınlar fiziksel olarak zayıf olduğumuz için bu dünyanın günah keçisiyiz"derdi.

Back