Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

ay madem lafı geçti sorayım deterjan ne kullanıyosunuz benim asla 4 ay gitmez deterjanlarım ben mi fazla koyuyorum nedir anlamadım adam akıllı lekeler çıkmıyor az koysam, iyice köpürsün istiyorum konsantre almak daha iyi olur dedim gene aynı oldu leke çıkmayınca bide leke çıkarıcı almak zorunda kalıyorum pff

bana bir iki ay giderse seviniyorum p...l konsantre büyük boyunu kullanıyorum iki kişiyiz yine de gitmiyo arkadaş. sende bide metehan var ne yapsan gitmez

Öyle kardesim.cahil.milletiz ister alinin iser alibmayin öyle ama.ben dünyayi gezdim inanin. Ve tr yi severim.kimse yanlis analamsin.kadinlaeimizda erkeklermizde cahil bunun üni okumakla alaksida yok. Ben trde üni okuysn genc gördum kadinlar aska calismamali dedi. Beyinler degismeli
ülkede adım başı avm yapılıyor,fabrika vs yapılmıyorki,

bana bir iki ay giderse seviniyorum p...l konsantre büyük boyunu kullanıyorum iki kişiyiz yine de gitmiyo arkadaş. sende bide metehan var ne yapsan gitmez

her gün 3 kere falan üst değiştiriyor Metehan keza her gün çorap iç çamaşırı oluyo hiçbi şey olmasa, dediğinden aldım geçen, diğerlerine göre daha iyi köpürüyo ama lekelerde gene yetersiz yaa

Öyle kardesim.cahil.milletiz ister alinin iser alibmayin öyle ama.ben dünyayi gezdim inanin. Ve tr yi severim.kimse yanlis analamsin.kadinlaeimizda erkeklermizde cahil bunun üni okumakla alaksida yok. Ben trde üni okuysn genc gördum kadinlar aska calismamali dedi. Beyinler degismeli
türkiye ile almanyayı ıyaslamak çok büyük bir hata olur,fabrika olsa kreşi olan tüm hanımlar gider,yeminle,kıskanç eşi olan vardır tektük,ama kırsal kesimden gelen artık bulaşıkçılığa bile gönderiyor,şartlar ağırlaştı,benim kayınvalidem tekel tütün fabrikasında çalışmış kreşi vs,hepsi varmış,4 çocuk okutmuş,özelleşti orası bile özelleşmeyen yer kalmadı

tabiiki haklısın,avrupada o konuda daha gelişmiş,çevremde eğtimsiz olan hanımlar temizliğe vs gidiyor,eğtimlilerde markette muhasebe vs çalışıyorlar..burada iş bulmak okadar kolay değil,ünüversite mezunu asgari ücretle avm de çalışıyor,öğretmen atanamamış markette çalışıyor
Burdada öyle inan ben trde ama ay maas az calidmam.diyenide cok gördüm ama.az ama cok damiya.damiya göl olur diyeceksin

Merhabalar,

Başlıktan da anlaşılacağı üzere, ev ekonomisini pek sağlayamıyorum. Dolayısıyla birikim yapamıyoruz, her ay ucu ucuna denk geliyor sanki. Bazen kartların şiştiği de oluyor. Savurgan bir insan değilim, market fiyatlarını takip ederim. Sebze meyve alışverişini pazardan yaparım. Dışarıda yiyip içtiğimizde çok lükse kaçmayız.

2 kişiyiz, bir de bebeğimiz var. Eşim mutfak masrafı ayda 1000 lirayı geçiyor diyor. Sizce normal mi? Bir yandan diyorum hiç lükse kaçmam, marketten de uygun alışveriş yaparım, daha ne yapayım. Bir yandan da asgari ücretliler nasıl geçiniyor diyorum.

Sizler ne yapıyorsunuz bu konuda, tavsiyeleriniz neler?

1000 tl bence fazla değil ki , patates mesela en çok yediğimiz şeylerden benim eşim haftada bir iki kere geliyor eve o yüzden diyorum ki ben tek başıma ayda 10 kilo patates rahat yiyorumdur düz hesap 50 tl yapar, domates salatalık bile ucuz değil ki. sürekli tükettiğimiz şeyler peynir mesela bi kutusu 20 tl, yarım kilo zeytin 20 tl . azcık sağlıklı besleneyim margarin değil tereyağı alayım dersen 20 tl. etin kilosu 40a dayanmış fasulye olmuş 15 tl et de yesen sebze de yesen ateş pahası. senin bebeğin de varmış illa ki ya süt olsun diye kendin yersin ya da bebeğine yedirirsin. zaruriler bile bu kadar pahalıyken ayda bir iki sucuk et köfte tavuk yiyim desen o miktara ulaşıyo zaten.

Birde şu var t shirte bile taksit yapiyorlar burda böye seyler yok. Varsa alirim yoksa almam okadar. Türk kadinlarinda ayşede şu var fatmada şu var özenti cok. Bana glre öyle gördüklerimi söylüyorum. Türkiyede yaşiyamam ben mesela insanlarda boş havva var sanki sadece bana belki öyle geliyor. Taksitle elbise alan memeleket alma kardesim olunca al.

Lutfen Turkler soyle Turk kadini boyle gibi irkci soylemlere girmeyin, zira ne ben ne etrafimdaki insanlar anlattiginiz gibi...

Biz dayanamadik balkona kendi pazarimizi kurduk. domates biber salatalik maydonos marul cilek fasulye yesilsogan...

Simdilik marul sogan ve bir adet de cilegimiz yenecek kivama geldiler balkon musaitse siz de yapin :KK70:

enflasyon canavari cok kotu vurdu, uc bin maasla ay sonunu zor getiriyoruz Rabbim olmayanlara da versin, askeri ucretliye yardim etsin :KK43:
Ne kadar güzel bir fikir

türkiye ile almanyayı ıyaslamak çok büyük bir hata olur,fabrika olsa kreşi olan tüm hanımlar gider,yeminle,kıskanç eşi olan vardır tektük,ama kırsal kesimden gelen artık bulaşıkçılığa bile gönderiyor,şartlar ağırlaştı,benim kayınvalidem tekel tütün fabrikasında çalışmış kreşi vs,hepsi varmış,4 çocuk okutmuş,özelleşti orası bile özelleşmeyen yer kalmadı
Burdada öyle inananin hele kinsenkz yoksa cocugua okuldan alan cok zor aferim kayinvaldenize bayilirim böyle gpclü hanimlara

Lutfen Turkler soyle Turk kadini boyle gibi irkci soylemlere girmeyin, zira ne ben ne etrafimdaki insanlar anlattiginiz gibi...
yok canım ya geçen gün almanyadaki vatandaşlar vs ile ilgili yazmışlar bu tazr yakıştırmalar hiç hoş değil

ülkede adım başı avm yapılıyor,fabrika vs yapılmıyorki,

insanlar AVM istemiyoruz derken aslında çok derin şeyler söylemek istediler de işte anlayana. ..

bir ülke düşün fakirlik sınırı 3000 lerde açlık sınırı 1000 küsür asgari ücret komik bile değil artık, ama sürekli tüketim körükleniyo, insanlar sosyal medyada tv de gördükleri hayatları yaşamak istiyorlar özeniyolar ama para yok dolayısıyla hırsızlık gasp vs artıyo, adam diyo ki yakalanmazsam parayı yerim yanıma kar kalır yakalanırsam da nasılsa cezalar az

Burdada öyle inananin hele kinsenkz yoksa cocugua okuldan alan cok zor aferim kayinvaldenize bayilirim böyle gpclü hanimlara
o sosyal hak ve imkanlar kaalmadı maalesef,herkes kpss derdinde atanamıyorlar,yakini olan sınavsızda atanıyor:KK43:

insanlar AVM istemiyoruz derken aslında çok derin şeyler söylemek istediler de işte anlayana. ..

bir ülke düşün fakirlik sınırı 3000 lerde açlık sınırı 1000 küsür asgari ücret komik bile değil artık, ama sürekli tüketim körükleniyo, insanlar sosyal medyada tv de gördükleri hayatları yaşamak istiyorlar özeniyolar ama para yok dolayısıyla hırsızlık gasp vs artıyo, adam diyo ki yakalanmazsam parayı yerim yanıma kar kalır yakalanırsam da nasılsa cezalar az
hiç sorma iyi halden tecavüz cezası bile iniyor nasıl bir iyi halse:KK64:

Biz dayanamadik balkona kendi pazarimizi kurduk. domates biber salatalik maydonos marul cilek fasulye yesilsogan...

Simdilik marul sogan ve bir adet de cilegimiz yenecek kivama geldiler balkon musaitse siz de yapin :KK70:

enflasyon canavari cok kotu vurdu, uc bin maasla ay sonunu zor getiriyoruz Rabbim olmayanlara da versin, askeri ucretliye yardim etsin :KK43:

vallahi güzel fikirrr :KK66:

benim k.validemin balkonu botanik gibi oda yapar zevkle bakar

geçen bana yeşil soğan ve nane verdi saksıda,ayy ben bile bayıldım tazecik koparıp salata yapıyorumm :21::21::21:

her gün 3 kere falan üst değiştiriyor Metehan keza her gün çorap iç çamaşırı oluyo hiçbi şey olmasa, dediğinden aldım geçen, diğerlerine göre daha iyi köpürüyo ama lekelerde gene yetersiz yaa

ben şu meşhur leke çıkarıcıdan aldım, bir iki şeyde denedim güzel çıkardı ama üstünde uyarı var önce kıyafetin küçük yerinde deneyin diye bi makine çamaşır hangi birinde deneyim makineye koymuyorum haliyle . bizde leke çok sorun olmuyo da metehan ek gıdaya buluyodur çamaşırları tabi sana şart. A...l konsantre çok iyi diyodu arkadaşım fiyatı nasıl bilmiyorum

Bende türküm merak etme ben gördüklerimi yazdim. Taki takis seklimiz bile cahil 10 tane bilezik bir kolda görmemisin cocugu gibi
bende takılarımı hiç takmadım kızz,eskidendi onlar dikkatli yaz bence:KK48:türk halkı ne yapsın bu günümüze şükür

X