Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

insanlar AVM istemiyoruz derken aslında çok derin şeyler söylemek istediler de işte anlayana. ..

bir ülke düşün fakirlik sınırı 3000 lerde açlık sınırı 1000 küsür asgari ücret komik bile değil artık, ama sürekli tüketim körükleniyo, insanlar sosyal medyada tv de gördükleri hayatları yaşamak istiyorlar özeniyolar ama para yok dolayısıyla hırsızlık gasp vs artıyo, adam diyo ki yakalanmazsam parayı yerim yanıma kar kalır yakalanırsam da nasılsa cezalar az
yaralarımıza dokunma:KK43:(

bu arada yaşadığınız şehir imkanları olanakları fiyatları hepsi insanın yaşam kalitesini iyi kötü etkiliyor,

küçük şehirde yaşayan birikim yapma adına daha şanslı olarak görünsede sosyal yaşamdan eksik kalıyor

ben küçük şehirde yaşıyorum eşimin memleketi

ama ailem büyükşehirde yazları 1 hafta -10 günde sırf gezip dolaşmak için giden paranın haddi hesabı yok

imkanlar çok ama ulaşım 2-3katı mesala

iki tarafında artı eksileri var bence

Benim eşimin maaşi iyi ama ben calismasam.almanyada hic gecim olmaz tprliyede öyle artik hayat heryerde pahli. Türkiyede pazarlar yine uygun mevsiminde burda aşir pahli. Her yerde bu zorluklar var. Tr kadinlar genelde calismiyorlar birazda ordan kaynaklaniyor. Herkes calismiyor demedim.ama genelde baysnlar evde tek.maaslada anca kendini gecindiridin birikim icin para artmaz fazla

Avrupada özellikle Almanyada yasli yurtlari ihtiyar dolu, maalesef türklerde bundan nasibini almis ,cünkü evde oturupta yaslisina 1 bardak su verebilecek kadin yok cünkü hepsi calisip para kazanma pesinde ,ihtiyac olur calisirsin fakat sunu alicam bunu alicam diye calisanlar az degil.

Türkiyede ise hanimlarin büyük bölümü evde cocuklarinin egitimiyle ugrasir, esinin getirdigi maasla artik ne kadarsa, idare etmesini bilir yaslilarimiza cogunlukla bu evde oturup calismayan bayanlar bakar.Cocugun her istedigi de yapimaz ,her istedigi yere götürülmez herseyin bir düzeni ve plani olmali ki o cocuk simarik olmasin ,bugün alisveris merkezlerinde bagirip cagirip aglayan cocuklari görmek mümkün cünkü istekler bitmez .

Naneyi unutmusum nanemiz de var onu yiyoruz, hem ugras oluyor evde hem de ne yedigini biliyorsun horminsuz mis gibi, domatesler yeni ciceklendi gidip sapini elliyorum ellerim mis gibi kikuyo oh diyorum koy gibi :) esimin abisi ziraatci en kaliteli tohunlardan vermis bize ins salatalik dimates biberim de cikar :KK70:
vallahi güzel fikirrr :KK66:

benim k.validemin balkonu botanik gibi oda yapar zevkle bakar

geçen bana yeşil soğan ve nane verdi saksıda,ayy ben bile bayıldım tazecik koparıp salata yapıyorumm :21::21::21:

Avrupada özellikle Almanyada yasli yurtlari ihtiyar dolu, maalesef türklerde bundan nasibini almis ,cünkü evde oturupta yaslisina 1 bardak su verebilecek kadin yok cünkü hepsi calisip para kazanma pesinde ,ihtiyac olur calisirsin fakat sunu alicam bunu alicam diye calisanlar az degil.

Türkiyede ise hanimlarin büyük bölümü evde cocuklarinin egitimiyle ugrasir, esinin getirdigi maasla artik ne kadarsa, idare etmesini bilir yaslilarimiza cogunlukla bu evde oturup calismayan bayanlar bakar.Cocugun her istedigi de yapimaz ,her istedigi yere götürülmez herseyin bir düzeni ve plani olmali ki o cocuk simarik olmasin ,bugün alisveris merkezlerinde bagirip cagirip aglayan cocuklari görmek mümkün cünkü istekler bitmez .
Evet aldatilincada keser desini oturur cünki calismiyor bosanmaz

bende takılarımı hiç takmadım kızz,eskidendi onlar dikkatli yaz bence:KK48:türk halkı ne yapsın bu günümüze şükür
Ne eskisi gecen sene yazin kac tane bayan gördüm öyle haystinda tek görecegi sey i bilezik onuda zenginlik sanip takisitiriyor. Doguma 10 bilezikle guden baysn gördüm ben trde . Denizde heryerde. Eskidenmis nerde eskiden hala kastikli etekle istanbulun ortasinda dolasan kadinlar dolu. Neyse konu ekomimik o yüzden yazmkcagim daha☺

Bende türküm merak etme ben gördüklerimi yazdim. Taki takis seklimiz bile cahil 10 tane bilezik bir kolda görmemisin cocugu gibi

Kabugunu begenmeyen kestane sendromu seziyorum sizde.
Oh takarim takimi singir singir da oynarim, ilk dugunde de oyle yapicam gormemis desin alamanyadan gelenler

ya bir derdim varı okumuyormusunuz,aldatılan kadın boşanamıyorki,çalışsa bile o kararı alması en son nokta,boşanıp o... olucaksın yuvanı yıkma vs..boşanmaya korkuyor kadınlar en büyük neden çevre baskısı ve bakış açısı

Naneyi unutmusum nanemiz de var onu yiyoruz, hem ugras oluyor evde hem de ne yedigini biliyorsun horminsuz mis gibi, domatesler yeni ciceklendi gidip sapini elliyorum ellerim mis gibi kikuyo oh diyorum koy gibi :) esimin abisi ziraatci en kaliteli tohunlardan vermis bize ins salatalik dimates biberim de cikar :KK70:
maşallah ne güzelll olanağı olan yapmalı bencede
bende küçük bir memlekette yaşamanın avantajlı taraflarını kullanıyorum eşimin sayesinde
unumuz bulgurumuz nohutumuz köyden geliyor
k.pederim bahçe yaptı kavun karpuz soğan sarımsak domates biber bi kaç sebze meyva var
oradanda nasibimiz olur mis gibii
yoğurdumu kendim yapıyorum pazardan köy yumurtası alıyorum ohh misss

Evet aldatilincada keser desini oturur cünki calismiyor bosanmaz
siz gitmişsiniz oraya kendi ülkenizin şartlarını unutmuşsunuz,burası ataerkil bir toplum,almanyada boşananmak bu kadar kötü değildir herhalde..ve türk kadınları ile ilgili yazdıklarınız hoş değil,ben yazmak istemiyorum almancı vatandaşlarımız ile ilgili konuşulanları hoş değil çünki,

ya bir derdim varı okumuyormusunuz,aldatılan kadın boşanamıyorki,çalışsa bile o kararı alması en son nokta,boşanıp o... olucaksın yuvanı yıkma vs..boşanmaya korkuyor kadınlar en büyük neden çevre baskısı ve bakış açısı

Derdim vara kac kisi yaziyor milyonlarca kadindan , birkac kisinin basina gelmis diye herkesin basina gelicek diye birsey söz konusu degil.

Benim gördügüm Türk kadininin cok bilincli ve akilli oldugu yeri geldimmi esine rest cekmesini bilen ayaklari üzerinde duran kadinlardir,bunlarin arasinda ev hanimlarini göz ardi da etmemek gerekir.Türk erkegide öyle vurdum duymaz ailesine sahip cikamayan cinsten degiller ,tabiiki her memlekette oldugu gibi aralarinda sorumsuz olanlarda olabilir.

Sizin yazdiklarinizi cevremde görmedim ,bosanma olursa alir ailesi kizina sahip cikar ,siz maalesef cok ön yargilisiniz saniyorum yurt disinda olmaniz bunu tetiklemis.
benim alt kat komşum boşanmadı,kocası pilot emeklisi kendisi bankacı,en tartıştıkları konu maddi idi,boşandı denmesin çevreye akrabaya,apartmana karşı trajı komik:KK53:

Ne eskisi gecen sene yazin kac tane bayan gördüm öyle haystinda tek görecegi sey i bilezik onuda zenginlik sanip takisitiriyor. Doguma 10 bilezikle guden baysn gördüm ben trde . Denizde heryerde. Eskidenmis nerde eskiden hala kastikli etekle istanbulun ortasinda dolasan kadinlar dolu. Neyse konu ekomimik o yüzden yazmkcagim daha☺
oradaki alman kadınlarda temizlik işlerine gidiyormu acaba merak ettimde

maşallah ne güzelll olanağı olan yapmalı bencede
bende küçük bir memlekette yaşamanın avantajlı taraflarını kullanıyorum eşimin sayesinde
unumuz bulgurumuz nohutumuz köyden geliyor
k.pederim bahçe yaptı kavun karpuz soğan sarımsak domates biber bi kaç sebze meyva var
oradanda nasibimiz olur mis gibii
yoğurdumu kendim yapıyorum pazardan köy yumurtası alıyorum ohh misss

Esimin ailesi yozgatli ve buyuk ciftciler 1500 donum patates 700 donum sogan ekiyolar (rakamlar tahmini buyuklugunu anlatmak icin:KK70: ) herseyi getiriyolar inlar da sagolsunlar ama kendi bahcen bir farkli o bir tane cilegin olmasini bekledik kac gun simdi baktim yarin tam yemelik okur siz dr ekin musaitse balkon :)

Dun yogurt mayaladim bende ins guzel olur, iste hep bunlar aile butcesine katki :)

Esimin ailesi yozgatli ve buyuk ciftciler 1500 donum patates 700 donum sogan ekiyolar (rakamlar tahmini buyuklugunu anlatmak icin:KK70: ) herseyi getiriyolar inlar da sagolsunlar ama kendi bahcen bir farkli o bir tane cilegin olmasini bekledik kac gun simdi baktim yarin tam yemelik okur siz dr ekin musaitse balkon :)

Dun yogurt mayaladim bende ins guzel olur, iste hep bunlar aile butcesine katki :)
ohh şanslısın:anneadayı:

X