Ev ekonomisi ve birikim nasıl olur?

2 kişi olup çocuksuz çalışanlar daha çok tasarruf yapıyor,zaten öyle olmasa nasıl ev kredisi vs ödeyecekler..ama çoluklu çocukluysan asgari ücret vs tabiiki artmaz
Tabiki cocuk olmayinca daha iyi birim olur ama herseyide erkege yükleyip calismadan olmuyor. Hayat pahli demek istedim anca iki kisi calisinca birseyler olur ben cocuklarima bir yatirim yapamasam inan bir tane yapardim ikinciO dogurmazdim. Hayat pahli ve gittikcede pahlasiyor.

sen bakma,hasta olacak kadar değil,rahmetli teyzem kıstı kıstı biriktirdi oğluna daire hatta cip aldı iş kurdu,50 sinde rahmetli oldu..kansızlık vs olacak kadarda kısmamak gerek..
evimizin yaninda hemen market var. Orda hesabimiz var. Emziriyorum diye canım ne çektiyse aldım . kayda değer şeyler değil ıvı zıvır. Hesap 650 gelmiş :KK57:. Bu ay dikkat ettim 300 geldi :p.[/QUOTE]
canın ne çektiyse ve aldıysan 1 aylık 650 çok değil ciddi diyorum..tabiiki sütünkalitesi annenin yediği içtiği ile alakalı..burada bir inşşaat işçidisinin hanımı sadece süt veriyormuş,bebek yetersiz beslenmekten kan değerleri düşmüş..

Benim iki cocugum var biri 5 biri 7 aylik tasaruf ediyorum ama calisiyoruz ikimizde
Benim eşimin maaşi iyi ama ben calismasam.almanyada hic gecim olmaz tprliyede öyle artik hayat heryerde pahli. Türkiyede pazarlar yine uygun mevsiminde burda aşir pahli. Her yerde bu zorluklar var. Tr kadinlar genelde calismiyorlar birazda ordan kaynaklaniyor. Herkes calismiyor demedim.ama genelde baysnlar evde tek.maaslada anca kendini gecindiridin birikim icin para artmaz fazla

Bu arada nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama fiyatlar oldukça iyimser. Dün biz pazara gittik, sebze olarak fasulye domates salatalık, meyve olarak muz çilek, kayısı, kavun ve karpuz aldık, 100 liradan fazla tuttu.

Etin kilosu 50-60 lira kıyma 40 lira.

Suyun damacanası 11 lira olmuştu. Bimden alıyoruz artık.

Bir anda o kadar çok meyve almayın, meyveler zaten pahalı, biz atıyorum bi gün çilek alırız, o biter sonra başka bi meyve alırız, hepsini bi anda alınca çok çıkar, aynı anda hepsinden yemek istiyceksiniz. biz o kadar meyveyi belki 15 günde yiyorsak siz 1 haftada bitirmiş olacaksınız.
Ufak hesaplarla aslında masraflarınızı düşürebilirsiniz. Yağı, bakliyatları, deterjanları aldığınız zaman büyük boylardan alın hem daha ekonomik hemde her ay bitmez. Mesela 5 kiloluk bir yağı 3 ayda ancak bitirirsiniz, büyük boy deterjanlar en az 4 ay gider. Öyle yapın ki, deterjan aldığınız ay bakliyat ve yağ almayın, bakliyat ve yağı aldığınız ay pahalı başka şeyler almayın. bunları Değişik zamanlarda almaya çalışın. Çöpe yemek atmayın, yemeklerinizi yetecek kadar yapın.

Listesiz markete gitmeyin. Ben listesiz gidiyorum aldıkça alıyorum ama evdeki eksikleri belirleyip öyle gidince sadece listemdekileri alıyorum fazla çıkmıyor. Olmasada olur dediğiniz şeyleri almaktan kaçının veya bir ay alın bir ay almayın.

Birde bizde eşim yapardı alışverişi market parası onda olurdu hep, baktım ben hesabı bilmiyorum istedikçe istiyorum istedikçe istiyorum o da istediğimi alıyor para çabuk bitiyor. Market parasını ben aldım, şimdi elimde ki parayı bilip ona göre harcama yapıyorum. Artırdığım bile oluyor.

burda 1000 lirayı çok fazla bulan da çıkar aa o kadar diyen de çıkar, kimisi için geçinmek yeterlidir kimisi yaşamak ister, yaşamak derken yemek gezmek sosyalleşmekten bahsediyorum, kimisi haftada bir sinemaya tiyatroya gitmezse haftada bir kitap bitirmezse kendini eksik hisseder bu kişi için bunlar elzemdir bunlardan kesinti yapamaz ama kimi insan için bunlar gereksiz entelliklerdir bu işler çok göreceli, asgari ücrete değinenler olmuş o eli öpülesi insanlar ölmeyecek kadar yaşıyo zaten

markete giriyorsun et ürünleri ve temizlik malzemesi de aldı isen zaten 400den aşağı çıkmak mümkün değil, ha sen dersin ki alırım bi cif mutfak tuvalet banyo hepsini onunla ovalarım silerim iş değişir ama kimisi ille de çamaşır suyu der annem gibi

Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın ele güne muhtaç etmesin bu zamanda hele ki çocuğun varsa birikim zor, ben şu anücretsiz izindeyim o yüzden gelen gidiyor birikim diye bişey yok seneye işe başlayıncada Allah kısmet ederse büyük şehirde olucaz oğlanın kresi yol yemek masrafı derken gene birikim olmaz

Benim eşimin maaşi iyi ama ben calismasam.almanyada hic gecim olmaz tprliyede öyle artik hayat heryerde pahli. Türkiyede pazarlar yine uygun mevsiminde burda aşir pahli. Her yerde bu zorluklar var. Tr kadinlar genelde calismiyorlar birazda ordan kaynaklaniyor. Herkes calismiyor demedim.ama genelde baysnlar evde tek.maaslada anca kendini gecindiridin birikim icin para artmaz fazla
artık çalışıyorlar canım,o eskidendi..

Bir anda o kadar çok meyve almayın, meyveler zaten pahalı, biz atıyorum bi gün çilek alırız, o biter sonra başka bi meyve alırız, hepsini bi anda alınca çok çıkar, aynı anda hepsinden yemek istiyceksiniz. biz o kadar meyveyi belki 15 günde yiyorsak siz 1 haftada bitirmiş olacaksınız.
Ufak hesaplarla aslında masraflarınızı düşürebilirsiniz. Yağı, bakliyatları, deterjanları aldığınız zaman büyük boylardan alın hem daha ekonomik hemde her ay bitmez. Mesela 5 kiloluk bir yağı 3 ayda ancak bitirirsiniz, büyük boy deterjanlar en az 4 ay gider. Öyle yapın ki, deterjan aldığınız ay bakliyat ve yağ almayın, bakliyat ve yağı aldığınız ay pahalı başka şeyler almayın. bunları Değişik zamanlarda almaya çalışın. Çöpe yemek atmayın, yemeklerinizi yetecek kadar yapın.

Listesiz markete gitmeyin. Ben listesiz gidiyorum aldıkça alıyorum ama evdeki eksikleri belirleyip öyle gidince sadece listemdekileri alıyorum fazla çıkmıyor. Olmasada olur dediğiniz şeyleri almaktan kaçının veya bir ay alın bir ay almayın.

Birde bizde eşim yapardı alışverişi market parası onda olurdu hep, baktım ben hesabı bilmiyorum istedikçe istiyorum istedikçe istiyorum o da istediğimi alıyor para çabuk bitiyor. Market parasını ben aldım, şimdi elimde ki parayı bilip ona göre harcama yapıyorum. Artırdığım bile oluyor.

ay madem lafı geçti sorayım deterjan ne kullanıyosunuz benim asla 4 ay gitmez deterjanlarım ben mi fazla koyuyorum nedir anlamadım adam akıllı lekeler çıkmıyor az koysam, iyice köpürsün istiyorum konsantre almak daha iyi olur dedim gene aynı oldu leke çıkmayınca bide leke çıkarıcı almak zorunda kalıyorum pff

artık çalışıyorlar canım,o eskidendi..
Valla benim ailemden kimse calismiyor türkiyediklerden hatta almanyadan arkdasim evlendi istanbula oda evde calismiyor. Buraya göre az burda herkes ama herkes calisiyor. Esler iyi para kazansa bile. Burda parasal olarak görülmüyor özgürlük kendi aysklarin üzerinde durmak önemli. Yeni semte tasindik trde genecedik bayanlar hepsi ev hanimi. Yinede az yani cok degil bence. Ister calissin calismasin herkesin kendi bilcegi sey ama tek maasla gecim zor demek istedim sadece

Valla benim ailemden kimse calismiyor türkiyediklerden hatta almanyadan arkdasim evlendi istanbula oda evde calismiyor. Buraya göre az burda herkes ama herkes calisiyor. Esler iyi para kazansa bile. Burda parasal olarak görülmüyor özgürlük kendi aysklarin üzerinde durmak önemli. Yeni semte tasindik trde genecedik bayanlar hepsi ev hanimi. Yinede az yani cok degil bence. Ister calissin calismasin herkesin kendi bilcegi sey ama tek maasla gecim zor demek istedim sadece

ee canım alman usulü diye bi terim var Almanlar öyle ben çalışayım sen ye demez aslında iyi bişey

tabiiki haklısın,avrupada o konuda daha gelişmiş,çevremde eğtimsiz olan hanımlar temizliğe vs gidiyor,eğtimlilerde markette muhasebe vs çalışıyorlar..burada iş bulmak okadar kolay değil,ünüversite mezunu asgari ücretle avm de çalışıyor,öğretmen atanamamış markette çalışıyor

Birde şu var t shirte bile taksit yapiyorlar burda böye seyler yok. Varsa alirim yoksa almam okadar. Türk kadinlarinda ayşede şu var fatmada şu var özenti cok. Bana glre öyle gördüklerimi söylüyorum. Türkiyede yaşiyamam ben mesela insanlarda boş havva var sanki sadece bana belki öyle geliyor. Taksitle elbise alan memeleket alma kardesim olunca al.

ay madem lafı geçti sorayım deterjan ne kullanıyosunuz benim asla 4 ay gitmez deterjanlarım ben mi fazla koyuyorum nedir anlamadım adam akıllı lekeler çıkmıyor az koysam, iyice köpürsün istiyorum konsantre almak daha iyi olur dedim gene aynı oldu leke çıkmayınca bide leke çıkarıcı almak zorunda kalıyorum pff
almanya ile ülkemizi karşılaştırmak ülkemizdeki hanımlara haksızlık olur,ülkenin gerçekleri var

Birde şu var t shirte bile taksit yapiyorlar burda böye seyler yok. Varsa alirim yoksa almam okadar. Türk kadinlarinda ayşede şu var fatmada şu var özenti cok. Bana glre öyle gördüklerimi söylüyorum. Türkiyede yaşiyamam ben mesela insanlarda boş havva var sanki sadece bana belki öyle geliyor. Taksitle elbise alan memeleket alma kardesim olunca al.
bence haksızlık etmeyin,almanyadaki vatandaşlarımız ile ilgilide gerekli gereksiz konuşuyorlar,hiç hoş değil..

ee canım alman usulü diye bi terim var Almanlar öyle ben çalışayım sen ye demez aslında iyi bişey
Benim.eşim türk ama ben cocuk dogruyordam ona birseyler almak isterim. Sonrasi da var bunun ya eşin allah korusun hastalandi öldü ve aldatti.hersey olur herzaman aysklarin üzerinde durmak iyidir.

banada 4 ay gitmez,ya kk nin müdavimlerinden bir hanım yazmıştı herkes detarjan tasarruf diyince,deterjanla karınınızı doyuramazssınız diye:KK70::KK70:

bence haksızlık etmeyin,almanyadaki vatandaşlarımız ile ilgilide gerekli gereksiz konuşuyorlar,hiç hoş değil..
Öyle kardesim.cahil.milletiz ister alinin iser alibmayin öyle ama.ben dünyayi gezdim inanin. Ve tr yi severim.kimse yanlis analamsin.kadinlaeimizda erkeklermizde cahil bunun üni okumakla alaksida yok. Ben trde üni okuysn genc gördum kadinlar aska calismamali dedi. Beyinler degismeli

şu son 2 yılda gerçekten para biriktiremiyorum.bizde ev kredisi ödüyoruz ama bundan 2 yıl önce ekstra mobilya taksitlerim vardı onları ödüyordum bitirdim ve dedimki artık para biriktirebilirim ama yok olmuyor.herşey ateş pahası.hele market şarküteri yetiyor.Allah herkese hayırlı geçim gücü versin.Asgari ücretli çalışanalara yardım etsin.sürekli her ay bişey çıkıyor ve bazen içerden gittiğimiz bile oluyor...

önceleri alışverişi stoklayarak yapardım..şimdi ihtiyacıma göre indirim takip ederek alıyorum.Toplu büyük alışverişleri kaldırdım...sebze ve meyve alışverişi için manav tercih etmiyorum pazardan azar azar mevve sebze 2'şer çeşit olarak alırım ve salata malzemesi...Giyim kuşam sezon sonu ind.takip ederim...Yaptığımız ayda 2-3 kez dışarda yemek yiyoruz..Yazın tatilde geziyoruz yiyip içiyoruz hepsi bu.

Biz dayanamadik balkona kendi pazarimizi kurduk. domates biber salatalik maydonos marul cilek fasulye yesilsogan...

Simdilik marul sogan ve bir adet de cilegimiz yenecek kivama geldiler balkon musaitse siz de yapin :KK70:

enflasyon canavari cok kotu vurdu, uc bin maasla ay sonunu zor getiriyoruz Rabbim olmayanlara da versin, askeri ucretliye yardim etsin :KK43:

mesele peyniri kıymayı yetirmek,ben zaten kalitelisi indirimdeyken alıyorum büyük bir torba 6 kiloluk,uzun süre gidiyor,

X