Bir anda o kadar çok meyve almayın, meyveler zaten pahalı, biz atıyorum bi gün çilek alırız, o biter sonra başka bi meyve alırız, hepsini bi anda alınca çok çıkar, aynı anda hepsinden yemek istiyceksiniz. biz o kadar meyveyi belki 15 günde yiyorsak siz 1 haftada bitirmiş olacaksınız.
Ufak hesaplarla aslında masraflarınızı düşürebilirsiniz. Yağı, bakliyatları, deterjanları aldığınız zaman büyük boylardan alın hem daha ekonomik hemde her ay bitmez. Mesela 5 kiloluk bir yağı 3 ayda ancak bitirirsiniz, büyük boy deterjanlar en az 4 ay gider. Öyle yapın ki, deterjan aldığınız ay bakliyat ve yağ almayın, bakliyat ve yağı aldığınız ay pahalı başka şeyler almayın. bunları Değişik zamanlarda almaya çalışın. Çöpe yemek atmayın, yemeklerinizi yetecek kadar yapın.
Listesiz markete gitmeyin. Ben listesiz gidiyorum aldıkça alıyorum ama evdeki eksikleri belirleyip öyle gidince sadece listemdekileri alıyorum fazla çıkmıyor. Olmasada olur dediğiniz şeyleri almaktan kaçının veya bir ay alın bir ay almayın.
Birde bizde eşim yapardı alışverişi market parası onda olurdu hep, baktım ben hesabı bilmiyorum istedikçe istiyorum istedikçe istiyorum o da istediğimi alıyor para çabuk bitiyor. Market parasını ben aldım, şimdi elimde ki parayı bilip ona göre harcama yapıyorum. Artırdığım bile oluyor.