He ben miras tipi bişeyde o yüzden karışmıyo gibi algıladımYok birikim bana ait degil ama ev benim üstüme olacak ama kimin üstüne oldugu önemli degil onun huyudur başta bir kere fikrini söyler dinlemezsen ölsen karışmaz artık.Ama burada degisik fikirler duymam cok iyi oldu.
Öyle ama arkadaşlarda bahsetmiş yarın bi gün o eve ihtiyaç duyma olasılığınız varsa kirscıyla zorlanırsınız yani yasalar kiracıyı baya bi koruyo direk hadi ihtar çektim hemen çık gibi bi durum olmuyo malesef biraz malınızla sürünürsünüz kötü bi insanla denk gelirseniz. O yüzden eğer böyle bi ihtimaliniz varsa ev yerine arsaya yönelin ya da kiracısı olmayan başka bi ev bakınZamanin da param 1+1 evin yarisina yetiyordu kredi cekseydim bitmisdi simdi almadim altin hesabindaydi.Sonra evin beşte birine düştü.Aslin da şöyle yorumlara bakınca gercekten bu ulke de en iyi yatirim ev ve arsa da ona emin oldum
Özellikle karışmıyor bence yanlış birsey yaparsam ben sana demiştim demek icinHe ben miras tipi bişeyde o yüzden karışmıyo gibi algıladımzor bi huymuş valla
Öyle ama arkadaşlarda bahsetmiş yarın bi gün o eve ihtiyaç duyma olasılığınız varsa kirscıyla zorlanırsınız yani yasalar kiracıyı baya bi koruyo direk hadi ihtar çektim hemen çık gibi bi durum olmuyo malesef biraz malınızla sürünürsünüz kötü bi insanla denk gelirseniz. O yüzden eğer böyle bi ihtimaliniz varsa ev yerine arsaya yönelin ya da kiracısı olmayan başka bi ev bakın
Faiz falan hikaye kesinlikle ev alın. Bana dua edersiniz. Aldigimz ev 800.000 tl 2 sene önce aldık. Suan evim 3500 milyon. Faiz ne olursa olsun o kadar getirmiyor.Merhaba elimize bir miktar para gecti bir miktar da altın hesabımız da paramız vardı biz de 1+1 ev alalım yatırım için dedik.Şu an kendimize ait bir evimiz yok ama annemlere ait bir evde oturuyoruz ve kira vermiyoruz öyle bir derdimiz yok.İyi bir semtte sıfır 1+1 daire icin kapora verdik ama evi uygun fiyata alıyor degiliz tam piyasasından aliyoruz.Şu an biliyorsunuz ev fiyatları da sisirilmiş durumda.Ev dayalı döseli ve kira getirisi de 25 binmiş.Ama ev almasak para banka da faiz de ve altın da kalsa aylık getirisi 120 bin altın artarsa böyle giderse daha da çok olacak.Ben çok tereddüt de kaldım biraz daha beklsekmi paramız artsa belki daha metrekare olarak buyuk bir ev aliriz sonra yada simdi alirsak hatami ederiz almazsak sonra pişmanmı oluruz.Bu bizim bütün birikimimiz.Evin fiyatı 3.600
Hahaha o daha fenaÖzellikle karışmıyor bence yanlış birsey yaparsam ben sana demiştim demek icin.Yok ev kiracılı sayılmaz özellikle boş ev baktım kiracılıları elemistim.Arsa konusun da haklısınız ama arsa işi daha zor insana denk gelmesi lazım.
Konuyu açtığım da çok tereddütteydim ama şimdi karar verdim alacağım haklısınız.Faiz falan hikaye kesinlikle ev alın. Bana dua edersiniz. Aldigimz ev 800.000 tl 2 sene önce aldık. Suan evim 3500 milyon. Faiz ne olursa olsun o kadar getirmiyor.
O sekilde değil bence. Biz bu sekilde hesapladimMalın var derdin var.ben olsam altın yapar kenara atardım.yarin oburgun kendi evimi kafama göre alırdım.ev alacaksınız şimdi bir ton derdi olacak
Altin olarak kalsin diyenler olmuş. Biz altin olarak devam etseydi onu da hesapladık. Yarisi bile olmuyor ev fiyatiyla. Faiz arsa vs asla kiraya bile verilir. Düzgün insanlara verirsinjz tanidik vs. Lütfen eve yatırım yapın. Allah gönlünüze göre versin.Konuyu açtığım da çok tereddütteydim ama şimdi karar verdim alacağım haklısınız.
Amin cok teşekkür ederimO sekilde değil bence. Biz bu sekilde hesapladim
Altin olarak kalsin diyenler olmuş. Biz altin olarak devam etseydi onu da hesapladık. Yarisi bile olmuyor ev fiyatiyla. Faiz arsa vs asla kiraya bile verilir. Düzgün insanlara verirsinjz tanidik vs. Lütfen eve yatırım yapın. Allah gönlünüze göre versin.
Toprak veya ev alın derim.Merhaba elimize bir miktar para gecti bir miktar da altın hesabımız da paramız vardı biz de 1+1 ev alalım yatırım için dedik.Şu an kendimize ait bir evimiz yok ama annemlere ait bir evde oturuyoruz ve kira vermiyoruz öyle bir derdimiz yok.İyi bir semtte sıfır 1+1 daire icin kapora verdik ama evi uygun fiyata alıyor degiliz tam piyasasından aliyoruz.Şu an biliyorsunuz ev fiyatları da sisirilmiş durumda.Ev dayalı döseli ve kira getirisi de 25 binmiş.Ama ev almasak para banka da faiz de ve altın da kalsa aylık getirisi 120 bin altın artarsa böyle giderse daha da çok olacak.Ben çok tereddüt de kaldım biraz daha beklsekmi paramız artsa belki daha metrekare olarak buyuk bir ev aliriz sonra yada simdi alirsak hatami ederiz almazsak sonra pişmanmı oluruz.Bu bizim bütün birikimimiz.Evin fiyatı 3.600
Yok ev fiyatlarinin düşecegini düşünmedim şişirilmiş fiyat piyasanin cok ustun de olması mesela ev kiraları da öyle herkes birbitine baktı yükseltti.Ama bu ulkemizdeki hersey de öyle marketlerdeki ürünler de dahil tüm bunların hepsi şişirilmiş fiyat.Mesela kadın evi 1 sene önce 1.5 a almış simdi 3.600 e satıyor sisirilmemişmi bu2 3 ay faizde beklettiniz ee sonra? Ev fiyatlari arttigi zaman pisman olacaksınız çünkü o zamanda elinizdeki parayla ev alamazsınız
Ben her zaman ya ev ya arsa taraftarıyım. Uzun vadede güzel kazandırır, faiz kısa dönemler için uygun.
1+1 evler yatırım için uygun, sürekli kiracı değişir güncel fiyattan kiraya verirsiniz.
(Şişirilmiş fiyat dediğiniz şey ne tam olarak anlayamadım. Evlerin fiyatı düşecek, biz simdi yüksek satmaya çalışalım diye mi düşünüyorlar sizceben fiyatlari düşen ev görmedim. Her geçen yıl daha da zamlaniyorlar)
Öyle ama paranız varken alın koyun. Hem sizede birikim olur ilerde daha büyük bir ev alır kendi evinize geçersinizYok ev fiyatlarinin düşecegini düşünmedim şişirilmiş fiyat piyasanin cok ustun de olması mesela ev kiraları da öyle herkes birbitine baktı yükseltti.Ama bu ulkemizdeki hersey de öyle marketlerdeki ürünler de dahil tüm bunların hepsi şişirilmiş fiyat.Mesela kadın evi 1 sene önce 1.5 a almış simdi 3.600 e satıyor sisirilmemişmi bu
Yok ev fiyatlarinin düşecegini düşünmedim şişirilmiş fiyat piyasanin cok ustun de olması mesela ev kiraları da öyle herkes birbitine baktı yükseltti.Ama bu ulkemizdeki hersey de öyle marketlerdeki ürünler de dahil tüm bunların hepsi şişirilmiş fiyat.Mesela kadın evi 1 sene önce 1.5 a almış simdi 3.600 e satıyor sisirilmemişmi bu