- 28 Şubat 2014
- 3.950
- 3.736
- 333
- Konu Sahibi mathildays
altın bozup peşinatla ev almak mantıklı mı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayırlı uğurlu olsunnyaaaa bilmiyordum bunu da çok teşekkür ederim. bugün onaylandı kredi![]()
çok teşekkür ederimHayırlı uğurlu olsunn
Kaç günde çıktı acaba biz de başvuracağız da
Çok sevindim sizin adınızaçok teşekkür ederim
valla 1 günde belli oldu. cuma öğleden önce gidip sorduk. sisteme girdi ama pek umutlanmayın vs dedi bankacı.
pazartesi arayıp kefil vs istedi onun belgelerini girdi. pazartesi 4 gibi belli oldu. salı eksper gelecekti yetişememiş çarşamba sabah geldi.
Hadi gözünüz aydın. İnşallah istediğiniz gibi bir yer oluryaaaa bilmiyordum bunu da çok teşekkür ederim. bugün onaylandı kredi![]()
Ev almak istiyorsanız mantıklı ama ne kadarlık altınınız var ne kadarlık bir ev alacaksınız kredi mi çekeceksiniz bunlarda önemli.altın bozup peşinatla ev almak mantıklı mı
amiiiinnn inşallahHadi gözünüz aydın. İnşallah istediğiniz gibi bir yer olur![]()
inşallahhh en güzelleri kolaylıkla sizin olsunÇok sevindim sizin adınızaİnşallah darısı başımıza
![]()
selamlar çok güzel açıklayıcı bir mesajkızlar benim izmir'de emlak ofisim var
Hemen özet geçeyim
Kural 1) Kredi, evin ekspertiz değerinin en fazla %50'sine kadar çıkabilir. (Burda ekspertiz geldiğinde genelde ev 3 milyonsa 3.5 yazsak vs diyerek krediyi arttırırız genelde ama daha fazlası zorlanmamalı)
Kural 2) Kredi aylık ödemesi resmi gelirinizin %60'ını geçemez. Eğer geçerse herhangi bir resmi gelirliyi kefil göstererek, maaşlar havuz yapılır ve total maaş üstünden hesaplanır. Kefil olarak akraba şartı yok, resmi gelirli herkes olabilir.
Kural 3) Üstünüze ev olmayacak. Eğer varsa kredi başvurusundan 1 gün bile önce devretseniz tamamdır
Kural 4) Açıkta krediniz olmamalı. Burda da yine kredi başvurusundan 1 gün önce kapatsanız tamamdır
Kural 5) Kredi kartı borçlanmanız %70'in üstünde olmamalı. Eğer düzenli ödüyorsanız zaten bu da tamamdır
Gelelim Ekspertiz olayına. Evi beğendik. Kredi başvurusu yaptık, ekspertiz istedik. Ekspertiz en fazla 5 gün içinde gelir ve en fazla 3 iş günü içinde raporu bankaya sunar. Çünkü artık ekspertiz raporunu bölge ekspertizi de onaylıyor. Eskiden ekspertizlere havadan çok yazdıran oldu.
Kredi onaylandığında o kredi sizin hesapta gözükür ama aslında korumalıdır. Sonrasında belgeler bankaya iletilir (Kefil, tapu, varsa vekalet vs)
Kredili işlemlerde tapu başvurusu banka tarafından yapılır.
Ve web tapudan taraflara harç mesajı gelir.
Bundan sonra klasik harç yatırma, tapu randevusu gelmesi ve tapuda buluşma :)
Yarın faiz kararı var, bugün piyasalar allak bullak, her 30bin bütçem var diye kiralık gelene ev tavsiye ediyorum.
konu sahibi ev almak doğru karar
selam millet nasılsınız?
direkt konuya giriyorumbir miktar paramız var (eşim için ailesi bir arsayı sattı ev alalım diye bize verdiler.)
biz de parayı faizde tutuyorduk birkaç aylığına orada kaldı.
bizim ev sahibi ile sözleşmemiz eylül ayında doluyor. geçen sene oturduğumuz evi satmaya çalıştılar ama satılmadı neyse eylüle kadar oturun dediler. muhtemelen yine satmak isteyecekler.
biz de eylül olmadan ev alalım diye niyetlendik. ancak her geçen gün ev fiyatları artıyor. yazın 2.5 milyona baktığımız ev en az 3.5 milyon olmuş. bu durumda bizim neredeyse 1.5- 2 milyon borçlanmamız gerekecek.
sizce bu zamanda kredi çekip ev almak mantıklı mı?
eşim de ben de çalışıyoruz. benim gelirim düzenli. eşimin değil. ortalama 70-80 bin kazanıyoruz.
aslında güzel bir yer bulmamız da çok zor. deprem bölgesindeyiz sağlam ev var mı yok mu bu bile bir kriter… ama kira konusunda da problemler oluyor başka eve çıksak yine sıkıntı yaşayabiliriz.
sizce beklemeli miyiz? yakın zamanda kredi çekip ev alan oldu mu?
aslında ben de özellikle depremden sonra şehir değiştirmek istedim ama şu an için mümkün değilEğer o riski alabiliyorsanız bence ev almanızda fayda var
Kiracılığın sonu yok, ev fiyatlarının da düşme gibi bir niyeti yok.
Deprem anlamında daha güvenilir olacak noktalara gitseniz?
Semt değiştirmekte problem yaşamayacaksanız, farklı bir semtte de bakabilirsiniz.
Yaa ne kadar benzer şeyler yaşıyorsunuz bizimleselamlar çok güzel açıklayıcı bir mesaj
bir şey soracağım eksper geldikten sonra kaç gün içinde olay netleşir? taşınmak için acele ediyoruz da bir uçak bileti almıştık tatil için. yetişir mi diye meraktayız
yaaaaYaa ne kadar benzer şeyler yaşıyorsunuz bizimle
Bizde aldık sonra tatile gittik![]()
tekrar selam acaba farkı nedir? bize soracaklar mı?Kredi çektik evet.
Yapılmak zorunda yoksa kredi vermiyor şartları var kendilerine baglıyorlar :)
Size tek tavsiyem şu hayat sigortasını birikimli hayat sigortası yaptıracagınızı söyleyin.
Bizim de öyleydiyaaaaay biz ucuz bulduk diye aylar önce almıştık. şimdi denk geldi beş kuruşumuz yok napıcaz bilmiyoruz
![]()