• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu devirde ev almak mantıklı mı?

Zamanında taksit ödemeleri 2 bın olan krediye bulaşmayalım haramdır dedik şuan 30 bin kira ödüyoruz .

Ama hâlâ aynı kafa krediye bulaşmayalım krediler şuan 45-50 bın ödemesi ama seneler sonra zaten bundan fazla kiralar ödücez . Ev alma fırsatı olan alsın hiç düşünmesin 1+1 dahi olsa alsın en azından kiraya verir oturduğu evin kirasını destekler.

Hiç almamaktan iyidir ama. İçini yaptırırsınız. Şehre yakın kasaba varsa oradan müstakil ev de olabilir yine yaptırırsınız biraz. Uygun arsa olsa ev yaptorma da olabilir. Ama ev ev ev diyorum ben insanın başını sokacak evi olmalı
evett almaya çalışıyoruz kredi ve elden borçlanacağız. sadece eski bir ev almak istemedik onu anlatmaya çalıştım. 7 yıllık bir binada beğendik bizim için muhit de önemliydi çünkü eşimin işine yakın olması gerekiyor. şimdi ödeyemezsek arabayı daha eski model alma planımız var bakalım… ama gerçekten kiracı olmak çok zor çıkacağımızı söylediğimde bile sorun yaratıyorlar 🙁

emlakçı komisyonu için biz %2 ödedik
tapuda da % 4 ödedik.
eksper ücreti, hayat sigortası, dask vs vs derken bizim 2023 yılında 150 bin masrafımız oldu ev harici
tapunun masrafları ikiye bölünüyormuş sanırım. siz tek mi ödediniz? ay kuruşumuz kalmıyor korkudan ölüyorum🤣🤣

emlakçı komisyonu için biz %2 ödedik
tapuda da % 4 ödedik.
eksper ücreti, hayat sigortası, dask vs vs derken bizim 2023 yılında 150 bin masrafımız oldu ev harici
bir de kredi çekerek mi aldınız acaba dask ve sigorta kredide otomatik yapılmıyor mu

bir de kredi çekerek mi aldınız acaba dask ve sigorta kredide otomatik yapılmıyor mu
Kredi çektik evet.
Yapılmak zorunda yoksa kredi vermiyor şartları var kendilerine baglıyorlar :)
Size tek tavsiyem şu hayat sigortasını birikimli hayat sigortası yaptıracagınızı söyleyin.

evett almaya çalışıyoruz kredi ve elden borçlanacağız. sadece eski bir ev almak istemedik onu anlatmaya çalıştım. 7 yıllık bir binada beğendik bizim için muhit de önemliydi çünkü eşimin işine yakın olması gerekiyor. şimdi ödeyemezsek arabayı daha eski model alma planımız var bakalım… ama gerçekten kiracı olmak çok zor çıkacağımızı söylediğimde bile sorun yaratıyorlar 🙁
Ev yeniyse içine de masraf ediliyor kombi balkon vs bazı satıcılar kombiyi söküp gidiyor. Karşı taraf tapuda ücreti az göstermeye çalışacak kabul etme ve sıkı pazarlık yapın

selamlar 🥹
bir süredir bakınıyorduk nihayet istediğimiz muhitte bulduk içini de beğendik biraz küçük sadece
fiyatta büyük pazarlık yaptık ama yine de planımızı epey aştı
fiyatı 3.275.000

öncelikle evin %50 sine kredi çıkıyormuş.
bize 2 küsür lazım 🙁
banka 1.7 m için başvuru alabildi. sonucunu bekliyoruz. kalan kısmı da arkadaşlardan falan isteyeceğiz artık.
Neden yarısına çıkıyor

Tapuda fiyatı düşük gösteriyorlar çünkü satan kişi masrafı ödemiyor bu yüzde 90 böyledir. Alan öder. Yüzde 2 yüzde 2 değil de yüzde 4 alan ödüyor maalesef. Atıyorum ev 1 milyonda 80 bin ödemesi var.

Neden yarısına çıkıyor
konut 1. else fiyatı 5 milyona kadarsa ve enerji sını A sınıfı ise o zaman %90a kadar filan çıkıyor

ama 2. el, fiyatı 3 milyon üstü, enerji sınıfı da A-B sınıfı değilse kredi oranı %50

oranlar şurada var

selam millet nasılsınız?
direkt konuya giriyorum 🙈 bir miktar paramız var (eşim için ailesi bir arsayı sattı ev alalım diye bize verdiler.)
biz de parayı faizde tutuyorduk birkaç aylığına orada kaldı.
bizim ev sahibi ile sözleşmemiz eylül ayında doluyor. geçen sene oturduğumuz evi satmaya çalıştılar ama satılmadı neyse eylüle kadar oturun dediler. muhtemelen yine satmak isteyecekler.
biz de eylül olmadan ev alalım diye niyetlendik. ancak her geçen gün ev fiyatları artıyor. yazın 2.5 milyona baktığımız ev en az 3.5 milyon olmuş. bu durumda bizim neredeyse 1.5- 2 milyon borçlanmamız gerekecek.
sizce bu zamanda kredi çekip ev almak mantıklı mı?
eşim de ben de çalışıyoruz. benim gelirim düzenli. eşimin değil. ortalama 70-80 bin kazanıyoruz.
aslında güzel bir yer bulmamız da çok zor. deprem bölgesindeyiz sağlam ev var mı yok mu bu bile bir kriter… ama kira konusunda da problemler oluyor başka eve çıksak yine sıkıntı yaşayabiliriz.
sizce beklemeli miyiz? yakın zamanda kredi çekip ev alan oldu mu?
Faizdeki paradan hayır gelmez

Back
X